Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

tareizo
Kontakt:

Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

Post Postao/la tareizo » 18 maj 2017, 12:46

UstanikSBII je napisao/la:Da vi ste ovdje s PRAVOM nekim uzvicima i postupcima publike povrijeđeni! Al ne može me nitko uvjeriti da je problem samo Široki i Hrvati u BiH! Bio sam vani 20 godina nagledao se svega i svačega i svagdje je slično samo što ste vi sad više uznemireni pa ne gledate objektivno situaciju!
Već sam spominjao ispade poput paljenja zastave RH na Grbavici, premlaćivanje navijača Zrinjskog uz urlanje gazi ubiju ustašu/e! Kad se vrijeđa Izraelska himna i zastava naroda koji je najviše propatio od fašizma onda je to za vas antifašizam jel eto vi na taj način gaženjem njihove zastave podržavate BiH i Palestince!

Ako će mom mak na konac pjevanje teksta “Jedna si jedina“ isto može uvrijediti nekoga (mene osobno ne isto kao ti povici ustaše ovo ono jer smatram to folklorom naših stadiona NAŽALOST!) jer po ustavu to nije SLUŽBENI TEKST himne BiH i jednako je ometanje intoniranja iste! Po čemu je pjevanje neke navijačke pjesme i verzije himne različito! U praksi nema razlike jer ni jedno ni drugo nisu himna BiH!

Al ok shvaćam i vas velikim djelom al morate i vi sagledati problem iz više kutova a ne samo oni su loši mi smo cvijeće. Evo lik prije navede 100-in incidenata a nigdje sukobe recimo Fukara i HZ. Sam sama gledao utakmicu Sloboda Sarajevo i ružen povike Vedranu Puljiću sve u toj ludoj strasti! Isto je u Engleskoj, pa evo zadnja utakmica Njemačka Engleska prijateljska milion ispada na temu WWII vjerujem da ovdje većina ne čita medije u Njemačkoj ja čitam zbog posla i svega i znam što je bilo a vi sad od svega pravite izuzetak a nažalost svi smo u velikoj mjeri budale! Samo kad se povrjedi mene onda buka kad ja vrijeđam drugog ok to me se ne tiče itd.
DRUG NIKO OVDJE NE GOVORI DA SU SAMO NAVIJACI SIROKOG (namjerno Kazem navijaci a ne stanovnici) KRIVI ;KRIVO JE DRUSTVO OPCENITO;KRIVA JE DRZAVA STO TOLERISE FASISTICKO PONASANJE POJEDINACA;KRIVA JE DRZAVA STO NE REAGUJE NA POVIKE GAZI OVOG ILI ONOG;STO NE KAZNJAVA PALJENJE I GAZENJE RAZNORAZNI DRZAVNI ZASTAVA;KRIVA JE DRZAVA STO IMA HIMNU KOJA MOZE DA UVREDI NEKOG GRADZANINA TE ISTE DRZAVE IAKO TO NIJE SLUZBENI TEKST NA KRAJU KRIVI SMO MI SVI STO TO GLEDAMO I SUTIMO EVO VEC 22 godine

UPITAJTE SE (uzimam samo za primjer nemam nista protiv njega)KAKO JE BILO SIMUNICU DA GLEDA PRVENSTVU UZ TV ,A ZASLUZIO DA IGRA NA TERENU (narod kaze sam pao sam se ubio) E JA SE SAD PITAM KAKO BI VAMA ZNACI NAVIJACIMA SIROKOG BILO DA SE SIROKI IZBACI ZBOG NEPROMISLJENOSTI GLEDALACA (ne svih) IAKO SU IGRACI S OBZIROM NA PUT KOJIM SU IZBACIVALI PROTIVNIKE U POTPUNOSTI ZASLUZILI OSVAJANJE KUPA OVE GODINE
sve je to komplikovano kod nas ,al mi jedno nije jasno dolazis na utakmice voljene ekipe da osvojis kup jedne drzave a zastavu,himnu,teritoriju iste ni u kom segmentu ne postujes

da nije zalosno bilo bi smjesno al sto kazu samo na balkanuuuuu
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana

SAMO CELIK

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 12:57

Šta rječnik kaže o leksemi škripar:

zločinac, zlikovac, nitkov (predoždba onih koji se skrivaju po škripinama).

Šta realija govori o takvim imbecilima:

Onanisanje sa zločinima:

slika

Herceg-Bosna i jadovi zvani Škripari:

Sijaset je ovoga što se njih tiče, da bi oni rekli:

Riječ je o nepromišljenom potezu pojedinca koji je spomenutu zastavu donio na ovu utakmicu, ali isto tako to ne bi trebao biti razlog da se sada osuđuju svi pripadnici Škripara. Ne ponovilo se, jer nismo nikakva nacistička ili fašistička organizacija kakvom nas određeni mediji žele prikazati" - poručili su Škripari.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 maj 2017, 12:59

Pa sve dok se ne izbace iz takmicenja ovakve scene ce se desavati.
Izgleda da je i Uefa upoznata sa desavanjima pa se moze i ocekivati zastita drzavnih simbola i himne od fasistickih skandiranja za razliku od kriminalaca u nogometnom savezu BiH.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:14

Virtu4l je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:Znači navijačke skupine sa Bošnjačkom većinom nisu imale incidenata? ili sam ja lud :crazy:
Procenat tih ispada je mizeran u odnosu na ostale.

al ok ovo nije fašizam jbg ne tiče se nas to su Izraelci ko ih hebe ovo je antifašizam borba za Palestinu i da i ovdje zviždi 10ak navijača daj molim te pravite od sebe zlatno tele a od drugih stoku!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:16

High je napisao/la:Šta rječnik kaže o leksemi škripar:

zločinac, zlikovac, nitkov (predoždba onih koji se skrivaju po škripinama).

Šta realija govori o takvim imbecilima:

Onanisanje sa zločinima:

slika

Herceg-Bosna i jadovi zvani Škripari:

Sijaset je ovoga što se njih tiče, da bi oni rekli:

Riječ je o nepromišljenom potezu pojedinca koji je spomenutu zastavu donio na ovu utakmicu, ali isto tako to ne bi trebao biti razlog da se sada osuđuju svi pripadnici Škripara. Ne ponovilo se, jer nismo nikakva nacistička ili fašistička organizacija kakvom nas određeni mediji žele prikazati" - poručili su Škripari.

Doakz da ste vi isto antifašisti, ali samo za tastaturom !

gazite zastavu onako! 10ak ljudi :crazy:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 18 maj 2017, 13:18

UstanikSBII je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:Znači navijačke skupine sa Bošnjačkom većinom nisu imale incidenata? ili sam ja lud :crazy:
Procenat tih ispada je mizeran u odnosu na ostale.

al ok ovo nije fašizam jbg ne tiče se nas to su Izraelci ko ih hebe ovo je antifašizam borba za Palestinu i da i ovdje zviždi 10ak navijača daj molim te pravite od sebe zlatno tele a od drugih stoku!
Ovo je reprezentacija a ne klub. Ne mjesaj jabuke i kruske. Ako vec imas namjeru uplitati prste i u reprezentativni fudbal onda pocisti ispred "SVOJIH" vrata prvo.

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 18 maj 2017, 13:19

al ok ovo nije fašizam jbg ne tiče se nas to su Izraelci ko ih hebe ovo je antifašizam borba za Palestinu i da i ovdje zviždi 10ak navijača daj molim te pravite od sebe zlatno tele a od drugih stoku![/quote]

ja cu rec da je ovo za svaku osudu i za veliku kaznu

nadam se da si i ti tolerantan pa ces za ono sinocnje izdanje navijaca na pecari osuditi
pozz
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2017, 13:24

A kakve to veze ima sa klubovima u BiH? NFSBiH je kaznjen zbog ovoga, a lijepo je vidjeti da trazis neke izgovore za ponasanje sinoc.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:26

tareizo je napisao/la:

ja cu rec da je ovo za svaku osudu i za veliku kaznu

nadam se da si i ti tolerantan pa ces za ono sinocnje izdanje navijaca na pecari osuditi
pozz[/quote]

Pa već sam ranije osudio !!!! (pogledaj moje postove prije!) Rekavši svoje poglede na to da je to problem svih nas!!! Ali me smeta kad se od nas sviju pravi budale. A u biti svi isto radimo nego kad se nas ne tiče i ne zanima nas, već sam rekao meni nikakvo navijačko gluparanje ne može povrijediti jer ga smatram samo izrazom kako bi se protivnik isprovocirao naročito kod nas!
Mene smeta što se od nekih prave sveci a od drugih sotone najveće a u biti sve u par deka samo svatko se češe kad njega češe!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:28

Vucevich je napisao/la:

A kakve to veze ima sa klubovima u BiH? NFSBiH je kaznjen zbog ovoga, a lijepo je vidjeti da trazis neke izgovore za ponasanje sinoc.
Ne tražim izgovore uopće !!! Nego me smeta što pojedinci ovdje sebe uzdižu kao mi smo fašisti zatucani nemamo poštovanja ovo ono itd. A u biti malo pogledaš realno svi se slično ponašamo! Ponovit ću opet po 100 put sve je ovo za osudu! Mene smeta što se od nekih prave sveci a od drugih sotone najveće, a u biti sve u par deka samo svatko se češe kad njega češe!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:32

Znači u Sarajevu se gleda utakmica RH Turska i šta se pjeva " gazi us*aše" tipičan navijački folklor kod nas i tako je to samo nemoj te glumiti svece i ok ;)
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2017, 13:36

Znači u Sarajevu se gleda utakmica RH Turska i šta se pjeva " gazi us*aše" tipičan navijački folklor kod nas i tako je to samo nemoj te glumiti svece i ok ;)
Tu ima 10-15 osoba a ne cijeli stadion

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 18 maj 2017, 13:36

Pa već sam ranije osudio !!!! (pogledaj moje postove prije!) Rekavši svoje poglede na to da je to problem svih nas!!! Ali me smeta kad se od nas sviju pravi budale. A u biti svi isto radimo nego kad se nas ne tiče i ne zanima nas, već sam rekao meni nikakvo navijačko gluparanje ne može povrijediti jer ga smatram samo izrazom kako bi se protivnik isprovocirao naročito kod nas!
Mene smeta što se od nekih prave sveci a od drugih sotone najveće a u biti sve u par deka samo svatko se češe kad njega češe![/quote]

upravo tako svi reaguju kriticki ,a samokritika je utopija kod mnogi
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:39

tareizo je napisao/la:Pa već sam ranije osudio !!!! (pogledaj moje postove prije!) Rekavši svoje poglede na to da je to problem svih nas!!! Ali me smeta kad se od nas sviju pravi budale. A u biti svi isto radimo nego kad se nas ne tiče i ne zanima nas, već sam rekao meni nikakvo navijačko gluparanje ne može povrijediti jer ga smatram samo izrazom kako bi se protivnik isprovocirao naročito kod nas!
Mene smeta što se od nekih prave sveci a od drugih sotone najveće a u biti sve u par deka samo svatko se češe kad njega češe!
upravo tako svi reaguju kriticki ,a samokritika je utopija kod mnogi[/quote]

Pozdrav brate :thumbup: prvo od sebe pa onda druge i biće svima bolje! :bih: Al polako bio sam vani 20 godina i znam šta pričam! Oni svoje države grade već stoljećima, a mi smo država tek 20ak godina i odmah bi u svemu da smo recimo Francuska ne može to tek tako preko noći!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

tareizo
Kontakt:

Post Postao/la tareizo » 18 maj 2017, 13:50

upravo tako svi reaguju kriticki ,a samokritika je utopija kod mnogi[/quote]

Pozdrav brate :thumbup: prvo od sebe pa onda druge i biće svima bolje! :bih: Al polako bio sam vani 20 godina i znam šta pričam! Oni svoje države grade već stoljećima, a mi smo država tek 20ak godina i odmah bi u svemu da smo recimo Francuska ne može to tek tako preko noći![/quote]

sve to stoji preko noci ne moze nista al moze se pravit sto se kaze Korak po Korak naprijed,samo sto je kod nas stanje takvo da Niko ne zeli ili nece ili nezna da predze tu prvu stepenicu

ev ja cu im rec samokritika,red,rad,postenje pa mozda i napravimo prelaz na stepenicu broj 1,ovaj Status gvo ne odgovara nikom (Osim sumnjivim tajkunima) zato su ove sporedne frustracije u drustvu sa bilo koje strane tako razvijene i upravo te negativne frustracije sputavaju odnosno izbacuju iz prvog plana prave Probleme u drustvu (citaj drzavi) nezaposlenost,razvoj ,kulturu ,edukaciju svi na kraju krajeva i ovo o cemu pricamo SPORT
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
svih zenicana

SAMO CELIK

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 13:52

Ko to vi?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

crvenocrnitz
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrnitz » 18 maj 2017, 13:52

UstanikSBII je napisao/la:Da vi ste ovdje s PRAVOM nekim uzvicima i postupcima publike povrijeđeni! Al ne može me nitko uvjeriti da je problem samo Široki i Hrvati u BiH! Bio sam vani 20 godina nagledao se svega i svačega i svagdje je slično samo što ste vi sad više uznemireni pa ne gledate objektivno situaciju!
Već sam spominjao ispade poput paljenja zastave RH na Grbavici, premlaćivanje navijača Zrinjskog uz urlanje gazi ubiju ustašu/e! Kad se vrijeđa Izraelska himna i zastava naroda koji je najviše propatio od fašizma onda je to za vas antifašizam jel eto vi na taj način gaženjem njihove zastave podržavate BiH i Palestince!

Ako će mom mak na konac pjevanje teksta “Jedna si jedina“ isto može uvrijediti nekoga (mene osobno ne isto kao ti povici ustaše ovo ono jer smatram to folklorom naših stadiona NAŽALOST!) jer po ustavu to nije SLUŽBENI TEKST himne BiH i jednako je ometanje intoniranja iste! Po čemu je pjevanje neke navijačke pjesme i verzije himne različito! U praksi nema razlike jer ni jedno ni drugo nisu himna BiH!

Al ok shvaćam i vas velikim djelom al morate i vi sagledati problem iz više kutova a ne samo oni su loši mi smo cvijeće. Evo lik prije navede 100-in incidenata a nigdje sukobe recimo Fukara i HZ. Sam sama gledao utakmicu Sloboda Sarajevo i ružen povike Vedranu Puljiću sve u toj ludoj strasti! Isto je u Engleskoj, pa evo zadnja utakmica Njemačka Engleska prijateljska milion ispada na temu WWII vjerujem da ovdje većina ne čita medije u Njemačkoj ja čitam zbog posla i svega i znam što je bilo a vi sad od svega pravite izuzetak a nažalost svi smo u velikoj mjeri budale! Samo kad se povrjedi mene onda buka kad ja vrijeđam drugog ok to me se ne tiče itd.
Da li mi se čini ili ti pokušavaš da opravdaš zviždanje himnoj države u kojoj živiš, u utakmici finala kupa te iste države? Tebi to isto kao kad zvizdiš himnoj države sa kojom veze nemaš? Državi koja ubija godinama nevine civile, državi koja i dalje otima teritoriju i prisvaja je kao svoju? Ma de :o :crazy:
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 13:55

Da te opet ispravim jer ponovo nisi upucen. Svoju sramotu neces poboljsati ako postavis nesto u neznanju. Da ti prvo kazem da se u Sarajevu pretezno navija odnosno gotivi Hrvatska kada igra sa Turskom, uvijek se cuje i svima je poznato: ''naravno je da su mi komsije draze, sta ja imam sa Turskom''. Drugo, u kaficima su uvijek ljudi sa hrvatskim salovima i bodre reprezentaciju Hrvatske. Naravno da ima i onih koji navijaju za Tursku ali nemoj govoriti ako nisi upucen, jedini koji navijaju za Tursku su turci i njihovi prijatelji jer ih imamo malo u gradu posto studiraju a neki su se doselili. Vecina i to velika mnogo vise gotivi Hrvatsku jer smo isti dok je Turska ko Zanzibar nama, veoma mali procenat gotivi Tursku od nasih građana, neznatan. Na 20 kafica naci ces 18 u kojima se prati utakmica i to desetak za Hrvatsku, 1 za Tursku dok su ostali neutralni.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 18 maj 2017, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 13:55

High je napisao/la:

Ko to vi?
Vi koj prosipate jednu priču o svecima i sotonama !
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234 i 8 gostiju.