FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 15 maj 2017, 21:33

Capodecina je napisao/la:Dobiće oni svakako cijeli jug (član 11.) na raspolaganje, ali ne i toliko ulaznica već 5%...
Mada mi je i ovo glupo sa procentom, mislim da bi se to trebalo odnositi na broj ulaznica puštenih u prodaju.
Recimo, štampali smo 20.000 ulaznica, gostima ide 1.000...
Član 10. je dosta "mutan", ali jasno govori o kapacitetu stadiona, mada i meni je logičnije donekle da se to odnosi na broj ulaznica za određenu utakmicu:
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.

Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 maj 2017, 21:35

Evander je napisao/la:Mogu HZ zaprijetiti bojkotom ako im se dozvoli vise od 5 posto. Da vidimo da li bi onda uprava imala damu da ide protiv toga.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
Po meni iskreno ni kada je bio bojkot na Grbavici nisu baš pretjerano stali iza navijača. Čak se kasnije alibi tražio u tome... Ja očekivao od Čale, Zije da stanu iza navijača i kažu da je to jasna poruka... ono i prije i poslije utakmice izjavljivali "volili bi da su oni tu," "teško je bez navijača," "trebala nam je podrška..."

Ostaje još da vidimo. Molim raju da ne upada sa komentarima "ostavimo to za poslije imamo utakmicu Kupa prije," o toj utakmici je sve rečeno i nemamo mnogo toga više dodati, a ova tema oko derbija je mnogo bitna i priča mora da ide što prije!
Samo Saraj'vo.

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 15 maj 2017, 21:36

mma_hz je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Imamo li pravo onda da ih samo na zapad nabacamo a da zatvorimo jug?
Da, recimo navijači Mladosti su imali ograđen dio sektora A2 meni se čini. Tribina se može u potpunosti zatvoriti, pogotovo jer je fizički odvojena.
Da,da upravu si,al bolje ih je na jugu ograditi nego na zapadu-- :kafa:
Pa ako ovaj Pravilnik kaze da im moramo dati jug eto onda poslati ih na zapad, nema druge, prebrojati prostor od 1000 stolica i natrpati ih sve tu, bombonica.[/quote]
Mogu oni dobiti i jug, ali koliko mi kažemo ulaznica, tj. 5%. Mislim ako smo pametni toliko će i dobiti.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 15 maj 2017, 21:40

Njima je prostor na jugu bio smanjen i na derbiju u oktobru (1 sektor prema istoku bio tampon zona), tada im se nije morala otvoriti cijela tribina, ne vidim zasto bi morala sad. Uz vec navedene primjere ogradjenih dijelova tribine u Zenici, Širokom, prije u Banja Luci gdje se dobijao najmanji sektor, a ostatak tribine prazan itd. i oni i Savez sa svojim pravilima nek' qrcu sviraju.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 maj 2017, 21:43

Što se tiče samog pravilnika, nama niko ništa ne može, samo naši mogu pokleknuti ili ispostaviti da je ono bio samo blef onda i dati ipak cijeli jug da zarade više.
Samo Saraj'vo.

AR2007
Kontakt:

Post Postao/la AR2007 » 15 maj 2017, 21:44

slika

zavrsena prica

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 15 maj 2017, 21:45

PitarBordo je napisao/la:
Capodecina je napisao/la:Dobiće oni svakako cijeli jug (član 11.) na raspolaganje, ali ne i toliko ulaznica već 5%...
Mada mi je i ovo glupo sa procentom, mislim da bi se to trebalo odnositi na broj ulaznica puštenih u prodaju.
Recimo, štampali smo 20.000 ulaznica, gostima ide 1.000...
Član 10. je dosta "mutan", ali jasno govori o kapacitetu stadiona, mada i meni je logičnije donekle da se to odnosi na broj ulaznica za određenu utakmicu:
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.

Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Ako na ovu ćarlamu misle dobiti cijeli jug, zar ne bi tom logikom i oni bili dužni dati sjever. Ili ćemo jednostavno morati postaviti kakvu ogradu na jugu, da se do kraja ispoštuje ta odvojenost, samim tim i ovo, nazovi, pravilo.

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 15 maj 2017, 21:46

Tad je policija odredila taj dio kao tampon zonu, mislim i na istoku do juga da je sektor bio tampon zona. Ne vjerujem da ce MUP praviti pritisak na broj karata, i njima je najbolja opcija da im se da dio na jugu i 1750 karata, lakse je obezbjediti.

@PB
Itekako mogu, bas sto se pravilnika tice. Samo je fazon sto jedino savez moze i mislim da moze biti samo novcana kazna. Ne vjerujem da bi se islo dalje od toga.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 15 maj 2017, 21:46

The Game je napisao/la:Njima je prostor na jugu bio smanjen i na derbiju u oktobru (1 sektor prema istoku bio tampon zona), tada im se nije morala otvoriti cijela tribina, ne vidim zasto bi morala sad. Uz vec navedene primjere ogradjenih dijelova tribine u Zenici, Širokom, prije u Banja Luci gdje se dobijao najmanji sektor, a ostatak tribine prazan itd. i oni i Savez sa svojim pravilima nek' qrcu sviraju.

4:55 pogledati desetak sekundi, vidi se taj sektor.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 maj 2017, 21:48

Orangina85 je napisao/la: @PB
Itekako mogu, bas sto se pravilnika tice. Samo je fazon sto jedino savez moze i mislim da moze biti samo novcana kazna. Ne vjerujem da bi se islo dalje od toga.
Ne mogu. Jednostavno i mi onda dobili cijeli sjever tom logikom jer je fizički bio odvojen od ostatka. Jednostavno nije dobro definisano niti Savez može da enforsuje ga onako kako bi Željezničaro odgovaralo.
Samo Saraj'vo.

UDHZSA
Kontakt:

Post Postao/la UDHZSA » 15 maj 2017, 21:50

Vjerujem da će uprava održati dato obećanje 5% svim mogućim sredstvima ,na igračima je da im zagorčaju život a na nama je da im se smijemo

Da te volim oduvijek sam znao...
#DIVOVI

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 maj 2017, 21:52

ma svejedno.. moze i jug, ali 5% juga...i tampon zona sve do vip loze zapada..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 15 maj 2017, 21:54

Kao sto sam rekao ranije, ja cu za ovaj derbi kupiti dvije karte za sebe, samo neka gamadi ne daju vise od onog sto se mora.
Bilo bi dobro da svi koji mogu, urade isto, da na taj nacin podrzimo upravu i odluku da se dusmanima i papcima stane vec jednom u kraj.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk

betrezengorbachev
Kontakt:

Post Postao/la betrezengorbachev » 15 maj 2017, 22:02

Svi na Sjever za derbi, ja nakon 2,3 godine idem na Sjever, samo da ponizimo cigane preko puta. A sudeci po svemu nece nas biti mnogo. Tako da svi koji mogu bilo bi lijepo da dodju na Sjever. Moguce i da ce biti kisa kako je ovo vrijeme promjenljivo, pa neka onda grmi i na nebu i na zemlji, kao protiv Helsinborga!
Djecak koji raste zavolio te tad! ⭐⭐⭐⭐⭐

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 maj 2017, 22:15

Ma već se zna koliko će komšinice dobiti ulaznica i gdje će biti smješteni samo se čeka ishod uzvrata kupa kako bi naši stručnjaci iz kluba izašli u javnost jer trenutno ne znaju kako da objasne, ali će biti sve jasno nakon srijede, u prilogu ću vam to i slikovito prikazati.

Ukoliko osvojimo kup:
slika
Ukoliko izgubimo u kupu:
slika
A da se ja pitam ko što se ne pitam:
slika

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 maj 2017, 22:17

Da se razumijemo, ne bi ih pustio na tartan stazu, na muda nek prostru transparent

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 maj 2017, 22:21

Ja se samo bojim scenarija u kojem ce savez izvrsiti pritisak na nasu upravu da im se,na osnovu prethodno citiranog clana 10 i 11 tog famoznog pravilnika,dodijeli kompletan jug sa tampon zonom prema istoku. To ce biti otprilike 3000-3500 karti.
Sustina je u tumacenju tih clanova pravilnika i tu bi nasi trebali da se dobro pripreme i takode da razmotre sve mogucnosti. Njihova uprava ce siguran sam izvrsiti maksimalno lobiranje prema savezu,a bice tu i mutnih radnji,kad mogu kupiti sudiju mogu i neke ljude u savezu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 15 maj 2017, 22:24

Ako na osnovu tih članova dobiju cijeli jug onda smo mi levati najveći jer nismo dobili sjever kad je bio fizički odvojen od ostatka.
Samo Saraj'vo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 maj 2017, 22:32

Koliko nas moze doci ?? Ne pamtim kad je na sjeveru bilo preko 2000 . mene to brine a njih ko hebe , trebamo mi sebe gledati .

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 15 maj 2017, 22:36

bordobijeli je napisao/la:Koliko nas moze doci ?? Ne pamtim kad je na sjeveru bilo preko 2000 . mene to brine a njih ko hebe , trebamo mi sebe gledati .
Posjeta sa nase strane ce ovisiti o dvije stvari,a to su ishod kupa i broj karti njima.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Bing [Bot], nedimmmm1337 i 9 gostiju.