FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Chinaglia
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2017, 10:54

pinoglavi je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ovom woblyju treba svezat jednu dobru sljagu, cisto da mu se mozak resetuje :mrgreen:
Postove ima u rangu tuzlaka :kafa:
mrtva trka dva levata :kafa:

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 14 maj 2017, 10:56

wobly92 je napisao/la:Ma da, isti qrac :roll: :facepalm:
Čovjek predlagao islti model, sad odjednom usvojili kad njega više nema. Jer valjalo bi njega trpiti sigurno tih 10 godina, možda i manje, a ovako ako i ne plate pa zaboli ih kad im neće niko ništa reći.
Opet je fasada urađena fino...Kakvi su ovo maheri za to, ali polako.

Putem će oni grupe navijačke...ovi svoju nesposobnost i nezainteresovanost nit znaju nit imaju volje i želje da prikriju.

Al nek imamo web stranicu, sve ostalo što se napiše su nebuloze i gluposti.

Kad vam je ultras pisao prošle godine u onakvom stanju da smo bliže gašenju nego nekim velikim stvarima niko nije riječ rekao, a krenulo je nizbrdo.
Sad kad se opet na to upozorava, na-a, odjednom ne da se riječ reći na tu temu. Imamo web stranicu, i našu djecu, šta ti je, ide to na bolje. Sve će biti u redu. :lolno:
Prvo nije mogao predlagati isti model jer je zakon o djelimicnom otpisu dugova tek ove godine usvojen, i jasmin mu je o govorio za ovaj zakon medjutim on nije mogao cekati nego se okrenuo na politicku stranu i mislio da ce preko bate sjebati Jasmina, a zaboravio je da je jasmin baba u gradu Tuzla, jer obicni gradjani ne gledaju na Jasmina kroz FK Sloboda nego ga gledaju kroz ono sto je do sad dao Tuzli... Toliko na temu reprograma

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 maj 2017, 11:00

solinas je napisao/la:Kada pogledas iznos koji nas koci...manje od 500 000 km ...A pogledas upravu i da ne mogu obezbijediti smijesno......A imaju im firme tu jacinu.
Pa neka daju.
A i Azmir mogo je vala kada je mogo 3 jos jedan pa da se ne zayebavamo sad.
Svi jedu gofna .
Ako će davati kao Azmir sve kroz pozajmice onda bolje da ne daju. Yebes više tu politiku.

Neko je napisao da NJUO radi transparentno, ne bi baš rekao nigdje podatka koliko su dali para kroz sponzorske ugovore.

I sve je to džabe kada nema gledalaca i podrške. Dok god ne bude prosjek bar 4000 ljudi po tekmi yebo nas.

Ove godine je super poslije svih desavanja u klubu i oko kluba.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2017, 11:08

pinoglavi je napisao/la:Kako pjenis i kakve gluposti pises :urnebes: Sve u svemu ova sezona - odlicno, za narednu cemo vidjeti.
Prvo si pisao sezona je losa ako ne bude Evropa, sada pises odlicno.

Azmir je predlagao reprogram da se digne kredit i uplati sve odmah, a kredit vraca bankama. Onda bi se platilo samo 60% reprograma glavnice, a bilo otpisano 40% glavnice i 100% kamata. Time bi se dalo manje para nego sto ce se dati sada na 10 godina. Ali je grad potpisao kako je potpisao i nije zelio servisirati.

Hajde sada spomeni malo Djidica i Karica nisi vec 10 sati.

Ali eto ne moramo o tome pricajmo o zelenom terenu. Jel na Tusanj vecinu utakmica dodje 1000-1500 ljudi. Jucer mozda 900, vise nije sigurno. Znaci dobro je, spali smo sa 2500 na to. Upravu je 500 ljudi, 2000 grijesi.
Al racunaj da dolazimo i mi "Azmirovci" u tih 1000. To je ono kada ekipa u prelaznom roku dovede Tandira, Zilkica, Jahica, Salihovica, Hadzica. Pa se iskristalise da bez Zeca i Ordagica nema hljeba.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 maj 2017, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 maj 2017, 11:14

SARS je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Ma da, isti qrac :roll: :facepalm:
Čovjek predlagao islti model, sad odjednom usvojili kad njega više nema. Jer valjalo bi njega trpiti sigurno tih 10 godina, možda i manje, a ovako ako i ne plate pa zaboli ih kad im neće niko ništa reći.
Opet je fasada urađena fino...Kakvi su ovo maheri za to, ali polako.

Putem će oni grupe navijačke...ovi svoju nesposobnost i nezainteresovanost nit znaju nit imaju volje i želje da prikriju.

Al nek imamo web stranicu, sve ostalo što se napiše su nebuloze i gluposti.

Kad vam je ultras pisao prošle godine u onakvom stanju da smo bliže gašenju nego nekim velikim stvarima niko nije riječ rekao, a krenulo je nizbrdo.
Sad kad se opet na to upozorava, na-a, odjednom ne da se riječ reći na tu temu. Imamo web stranicu, i našu djecu, šta ti je, ide to na bolje. Sve će biti u redu. :lolno:
Prvo nije mogao predlagati isti model jer je zakon o djelimicnom otpisu dugova tek ove godine usvojen, i jasmin mu je o govorio za ovaj zakon medjutim on nije mogao cekati nego se okrenuo na politicku stranu i mislio da ce preko bate sjebati Jasmina, a zaboravio je da je jasmin baba u gradu Tuzla, jer obicni gradjani ne gledaju na Jasmina kroz FK Sloboda nego ga gledaju kroz ono sto je do sad dao Tuzli... Toliko na temu reprograma
U ovome je srz price o politici, Jasminu i Slobodi. Proziva ga se kako ne voli sport, kako ga unistava, kako ce izbore izgubiti, a covjek jos uvijek tu gdje jeste, i to zato sto Tuzlanski sport prati jadan broj ljudi i zalaze se za njega, a ocekujemo od gradonacelnika da nam sve odradi na tanjiru. Kurko nam, sve dok mi ne uzmemo stvari u svoje ruke i dadnemo sebe za voljeni klub, onako kolektivno i brojcano. A do tada hajmo laprdati po forumima i kaficama te cekati da gradonacelnik digne sport na neke visocije grane. I sta da ga prepusti "nekome" tek tako? Pa mi nismo sposobni nizasta se izboriti niti odbraniti, a prizeljkujemo da grad smao digne ruke i dadne nas u milost i nemilost "nekome".

Uglavnom, relativno uspjesna sezona kad se prisjetimo sta smo sve prodeverali tokom iste. Reprogram potpisan, neki dugovi vraceni, izlazak u Evropu nam zavisi od sarajeva, a i za to smo jednim dijelom krivi sami mi, ali to je fudbal pa cesto moras cekati da ti se i ostali rezultati poklope, pa vidicemo sta ce biti u kupu. Nadam se finansijskom izvjestaju na kraju sezone pa da znamo kako se poslovalo i kakav je plan za narednu sezonu. Mozda Ordagica da prodamo i uzmemo neke pare, a zadrzimo ostali kostur tima, lagano pocnemo proizvoditi igrace i prodavati ih, dok ne nadjemo novu budalu koja ce ulagati u klub i povesti nas napred.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 14 maj 2017, 11:19

MUMINOVIC
EFENDIC MEHMEDAGIC SKAHIC LAZEVSKI
KALEZIC STJEPANOVIC(HAIRLAHOVIC)
ORDAGIC
TODOROVIC(ZEC?) TANDIR ZILKIC

Prvih 11 do januara, tada Ordagic ide.

titula alee titula aleeee :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 maj 2017, 11:24

tuzlak1987 je napisao/la: Prvo si pisao sezona je losa ako ne bude Evropa, sada pises odlicno.
Moja greska, bez Europe solidna, sa Europom odlicna sezona. A ti nastavi imaginarnim neprijateljima dokazivati da je Azmir bolji od ove uprave.
Nad tobom sunce najljepše sja

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2017, 11:25

Najgore sto se moze desiti u vasim glavama je srozavanje ocekivanja. Ako je Sloboda ocekujem Evropu, nije bitno ko je vodi. Sad ako je ne vodi Azmir jel ne moramo u Evropu? To je ista ona prica kao kod OKK. Ono prihvati sto ti se ponudi i budi zadovoljan. Sutra da dodju neki losiji i kazu eto moramo ispasti i igrati u Federalnoj ne moze bolje, dosli bi isti opet i rekli eto sta se moze slabiji su od proslih moramo u Federalnu.
De naucite vise cijeniti ime Sloboda. Zbog manjka dobrog fudbala i nema vise od 1000 ljudi. Prosla vremena kada je se ljudima mogla prodavati suplja da nam je mjesto u mediokritetstvu.

Sada neka prodaju Ordagica i Zeca pa idemo u jos jednu sezonu sa 1000 u PL mediokritet. Nece biti Husefa da uzme 15 bodova, tako da 7-8 mjesto ima da bude vrh. Bitno je afirmisati mlade igrace za Zrinjski i Sarajevo.
Ko nama garantuje da ce Vlado ostati ovdje do ljeta 2019.? Ko je u ligi ovoj ikada uzeo trofej na dugorocno planiranje? Ko kaze da nas pola igraca dokazanih levata nece izlevatiti iz sezone u sezonu? U Bosni se napada sve odmah bez dugorocnog jer da mi hocemo trofej dugorocno onda bi vec sada trebali zadrzati Zeca i Ordagica. Po kojoj osnovi mi u 2017/18 mozemo bolje odo ovoga?
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 14 maj 2017, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2017, 11:30

shvatite vec jednom da rezultati nisu prioritet za sada, vec podizanje kluba na jedan visi nivo

sada bih potpisao da u narednih pet godina, ne samo ne izborimo evropu, vec da se ne plasiramo ni u ligu za prvaka, a da klub organizaciono i sa dugovanjima bude podignut na jedan visi nivo, jer kuca se radi po redu, ne od fasade

koliko puta vam se mora reci, ne sudite ovom UO spram Azmir Husica (tj njegove fasade), sudite im na osnovu njihovih realnih mogucnosti i njihovog rada u FK Sloboda Tuzla

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 14 maj 2017, 11:32

Chinaglia je napisao/la:shvatite vec jednom da rezultati nisu prioritet za sada, vec podizanje kluba na jedan visi nivo

sada bih potpisao da u narednih pet godina, ne samo ne izborimo evropu, vec da se ne plasiramo ni u ligu za prvaka, a da klub organizaciono i sa dugovanjima bude podignut na jedan visi nivo, jer kuca se radi po redu, ne od fasade
+1. Ja bih radije da se riješimo dugova u par godina i da samo opstanemo u ligi nego bilo šta drugo. Tad bi se stadion mogao vratiti klubu i veće su mogućnosti da će neki veći sponzor doći kad ti imaš nešto svoje, a nemaš dugova i radiš dobar posao.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2017, 11:34

O kakvoj organizaciji pricas bez normalnog statuta?
Za 5 godina ces imati Mujkanovica koji ce traziti svoje pare.

Znam o kojoj organizaciji i stvarima pisete ali bas to bez statuta nema temelja. I web i to sto klub nema uposlenika i clanske i sve to sto se uvede moze biti samo dok je ove uprave, nakon nijih odmah pada, a pozajmice ostaju.
I to je sve fasada koja izgleda lijepo, a temelj je da se napravi novi statut i da u skupstini i upravnom odboru budu ljudi koji plate da budu tu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2017, 11:41

e pa sto se ne promijeni statut, koliko me sjecanje sluzi, Azmir Husic nije zelio da se mijenja statut
koliko me sjecanje sluzi, covjek je rekao: mogu sutra privatizovat Slobodu, ali ne zelim..

doduse, mozda cete vi reci da Faraon ne dozvoljava promjenu statuta, ili skupstinari, ko se vec pita

ispade da se u klubu svako po svojoj funkciji pita za nesto, a na kraju ipak Ajatolah Faraon odlucuje! :mrgreen:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2017, 11:55

sta volim kada ovako izdomiram ovu malu pickicu tuzlaka, pa se ne javlja naredne dvije sedmice :kafa:
mozda je otisao kod roditelja po savjet sta da mi odgovori :hmmmm:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2017, 12:00

Pa jer nece niko na taj nacin to uraditi privatizaciju jer se sav teret prebacuje na njega, stadion nece dobiti, skupstinu dobije, a ukine mu se novac iz godisnjeg budzeta. Treba se svako zrtvovati, a ne samo jedna strana izloziti trosku.

Ako to nemaju namjeru onda ako zele normalan klub fino bar mogu preko statuta svakom otvoriti mjesto da odluci u upravi ako ulozi. Ili da udje u skupstinu ako ima novca.
I onda se oni brinu za svoj kapital ..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 maj 2017, 12:03

wobly92 je napisao/la:
jeste Imamovic vodeci krivac, trebao je prihvatiti 2012. reprogram, sa 18.500 mjesecno. Medjutim tad ga je bolilo i za Slobodom i za sportom. Poceo se brinuti tek pred izbore kad je rata bila 100.000+ mjesecno. nema tu dileme da je on glavni krivac za sve ovo. velika je sreca sto je ponovo usvojen ovaj zakon, malo je falilo da ne bude usvojen i mi bi bili ugaseni.

to je ono sto je i tad mene najvise brinulo. Iz aviona je bilo jasno da nema sanse da se placa 100.000 mjesecno, pogotov sto je Azmir rekao da ga ne interesuje reprogram. Nazalost tad se vec dalo naslutiti da je blize odlasku nego ostanku, jer prvo nema sanse da dobije milion i po godisnje od grada za reprogram i transe, a drugo i ne treba dobiti. grad nam se raspada da bi davali milion i po godisnje Slobodi. Klub bez reprograma ne moze dobiti licencu, ovaj novi zakon nije bio ni u najavi, a i sad je jedva prosao, malo je falilo. Iz toga se vidjelo da Azmir nema i ne moze imati dugorocne ambicije.
Sa ocajnim ugovorima kakve je napravio, on bi morao dati jos milion maraka ove sezone pa tek onda da vidi sta ce bit, jel ih bacio il nije. A nema danas niko miliona za bacanje. Prosle godine si i mogao ulagati jer znas da imas fiktivne reprograme, da mozes u evropu, mozda i do trofeja. Znaci ima neke isplativnosti.
Ove godine bi sve to bilo bacanje para u prazno, ali u sustini sve to je bilo kupovina vremena. Nista od toga mi se nije ni svidjalo, jer sam se pitao sta ce bit u ovo vrijeme.
Sto se tice kredita , to nazalost ne dolazi u obzir iz politickih razloga.

eh sad ja sam tad upozoravao, i najvise pred izbore u smislu da se dignemo jer ako Azmir ode prvi sam mislio da je gotovo. Jos kad sam vidio koga pokusavaju da instaliraju, ma nema sanse gotovi smo. Onda kad je Jasmin rekao "grad ce stati iza Slobode"- vec sam nam otklanjao dzenazu.

Medjutim, onda dolazis do nekih saznanja, informacija i vidis da **** mozda ovi ljudi i ne rade toliko protiv Slobode. Prvi put sam popizdio kada su odredjeni igraci poceli strajkovati, ucjenjivati i prijetiti. jos plus veliki pritisak i nepovjerenje navijaca. Pa prvi ja sam vjerovao Kosticu, Mehidicu, Karicu i ekipi. Mislio sam da ih ovi ne isplacuju, pa zato da idu. Onda momci su se odlicno prodali nama ovdje, pa sam im jednostavno vjerovao. Na kraju vidis kakvi su cigani ispali. Sabotiranje svlacionice, igraca, odlasci iz ekipe itd itd. Jadni potezi. Ljudi iznenadili bi se koliko smo mi para bacili na levate koji ce kasnije sabotirati ekipu, napustiti ekipu, usudjujem se sad reci sabotirati i neke utakmice i dobivati namjerne kartone.
Sa ove tacke gledista da smo ih bogdom poslali u pm na vrijeme. Imali bi i vise bodova i stabilniju ekipu, a mozda nas nebi **** i za licencu. Ali krenem od sebe, prvi bi trazio ostavku ove uprave da su ih svi ti igraci napustili. Prvi bi se plasio da je istina ono sto smo mislili- eto sahrane. To je najveci problem ove uprave, u startu su docekani na noz.
Postavio ih Imamovic? pa faraon aminuje svaku upravu Slobode. Kao sto je i Azmira nazalost.

medjutim, nije istina da imaju ista vise od grada nego sto je imala prethodna uprava. Pisao sam vec o tome. Imaju cak i manje jer moraju pravdati neutroseno. Nemaju ni neku bog zna vecu podrsku na drugi nacin. Malo sam se informisao, placa Sloboda i tog pravnika. Ni on nije dat od opstine dzaba.

I onda se zainteresujes , probudi se u covjeku nada, mozda nismo gotovi. Da vidim kako se to radi. Dodjes do podataka da po mom nekom misljenju ljudi trenutno rade u interesu kluba. Mozda grijesim , ali trenutno se radi na jako dobar nacin u ovakvim okolnostima. Krenem od sebe, ode Azmir-gasimo se. Ok zivi smo do zime jer ima evropa. Ok raspadamo se na proljece. A mi cetvrti, potpisali reprogram, igracima ne kasne plate, MNOGO STVARI oko kluba sad izgleda ozbiljnije i profesionalnije. Vjerujem da i ovi najveci Azmirovi placenici vidi da stvari nisu ni blizu tako lose kao sto smo svi mislili da ce bit- cak naprotiv da je to sasvim ok. Medjutim previse su se uvukli, da sad imaju gradjansku duznost da sabotiraju koliko god mogu. Samo kod nas je, ostavka, ostavka pa cemo vidjet poslije sta ce bit. A to sto smo obradili vec, sto ce nas ostavka naciti jos mjesec i po bez uprave, sto ce doc neko ko ce reprogram utrosit za plate, pa pade sve, sto ce svi sporovi otic u ****. Nema veze, samo ostavka pa ce poslije bit "drzava de uradi nesto". hajmo mi zapalit zgradu na protestima pa cemo vidjet poslije sta cemo dalje. nema veze sto cemo je mi i gasit :mrgreen:
Ja i sad, hajmo ostavku uprave, pa nema veze sto cemo opet u BKC plakat i molit u 5 do 12. samo sto ovaj put mozda nece biti nikog da odgovori na te molbe.

Naravno bilo je i pogresnih poteza ove uprave, prije svega te izjave. Al jbg to je Senad. Da mi je neko rekao da ce mu izjave biti najveci pogresan potez, potpisao bih odmah. Onda to da je Faraonov. Nije. Tj jeste u mjeri u kojoj SVAKO ko vodi nesto sto iole ovisi od grada mora biti. I Azmir je bio faraonov, kad je rekao da vise nece bit (pred izbore), postao je donji. Nazalost SDP hobotnica u ovom gradu je previse mocna i od nje se mogu izvuci samo oni koji ni na koji nacin ne zavise od grada. Sloboda (a samim tim ko god je vodi) nazalost u velikoj mjeri zavisi od grada.
Onda tu je drugo zlo, skupstina kluba. Kako je moguce da Azmir dobije jednoglasnu podrsku za sve sto uradi na jednoj skusptini, a za 6 mjeseci bez ikakvog objasnjenja neko drugi dobije jednoglasnu podrsku, bez da iko postavi pitanje. kakvi su to poltroni, to je nevjerovatno. Macak je plebescitno izglasan, sutra Faraon nek naredi drugacije-on leti, opet plebescitno. Tu vidis koliko je sati. U skupstini Slobode nema nikog ko ima dovoljno hrabrosti da kaze, stani malo sto mi tjeramo covjeka, nije on nista lose uradio.
Volio bih da nam @Sloboda72 opise kako je Enver Bijedic smijenjen, ako je tad bio tu i ako se sjeca :mrgreen: , da vidite sta je nasa skupstina.

A najsmjesnije. Za 80% tih losih poteza smo krivi MI NAVIJACI. Da je macak nabio nogom Kostica, Govedaricu , Mehidica, Merzica, Fatica prvi ja bi bio protiv toga. Sa ove tacke gledista to bi bio najbolji moguci potez.
medjutim , ovo je i mene naucilo da ne budem nikad u startu protiv necega,nego da sacekam malo. A sad kad sam vidio naknadno sta je bilo, bolje da smo im odmah pruzili podrsku.
Jedini smo mi zakazali. Klub je izgubio znacajna sredstva od posjete, od ulaznica, koji bi dosta olaksali rad. Na 101 nacin smo sabotirali rad kluba. A sad se ispostavilo da nema potrebe.
Valjda ako smo pravi navijaci , ako nas ne vodi milioner, trebamo MI da poguramo klub. A ne kod nas obratno. Mada ni milionera nismo gurali bas. Dobro neko jucer rece, Sloboda svetinja? Svetinja je Velez koji ima u federalnoj ligi vise navijaca, kojem su kupili autobus, sad grade stadion itd? Svetinja je Celik gdje ljudi IZGURASE model koji hoce. Svetinja je Zeljo gdje zapad izroni iz zemlje. Sloboda nije nikakva svetinja.
Eto pola ljudi hoce privatizaciju. Ovdje vas ima dovoljno za UG, gdje UG "Za Slobodu", pa da krenemo u borbu?

nazalost, po ko zna koji put mi smo zakazali, jer smo prodani i podijeljeni i jer u startu osudjujemo. Pa sjetimo se BKC-a , prvi put frka belaj , nas 200-300. Pojavio se Azmir s neba, pojavila se neka nada, drugi put umjesto da nas bude 1000 jer eto ima nade, optimizam. Nas ni 100 nije bilo. To smo mi , ja cu srat a nek neko drugi radi i daje svoje pare.

izvinjavam se na romanu, ali jbg negdje se moram olaksati, kad vec ne ide u wc-u :mrgreen: ali eto mozda nekom bude zanimljiva prica kako neko ko je molio ljdue da se probude i zadrze Azmira, ko je bio najveci skeptik oko ovih, postade neko ko smatra da ovo sto rade nije bas toliko lose.
Evo nek svako sebi postavi pitanje. Da mu je neko rekao da cemo kad Azmir ode nakon 8 kola tu sezonu zavrsiti 4. i cekat MOZDA tu evropu, bi li iko vjerovao? ja licno nisam.
a bolji znak, da se nesto ne radi bas toliko lose mi ne treba. Pokazao mi je neko da nisam u pravu u necemo za sta bi ruku dao da se nece desit.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 14 maj 2017, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 maj 2017, 12:04

ultra ti pametno pises, al ja to necu citat, pa dal si normalan

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 14 maj 2017, 12:52

Napisah i ja kilometar, obrisa se history i izlogova, to mi je kad s posla pišem :facepalm:

Da skratim, napisao sam i ja i prije, a i jučer (neki samo gledaju šta se negativno pisalo oko igračkog kadra) da su se uradile neke dobre stvari, al ne mogu i neću da im vjerujem, rez će se napraviti na kraju ove, a i na početku sljedeće sezone, kad će sredstava biti manje, i situacija mnogo teža.

Pa zar nas nije prošla uprava naučila da se slijepo ne vjeruje nikome, pogotovo kad su tu Jurić, Karić itd, ljudi koji su nas zavalili, tužili i šta sve ne.
Kako njima vjerovati, jesu i ti igrači ispali da ne kažem šta, ali ni ovi dosad ne ulijevaju toliko povjerenje, i s razlogom nemaju podršku od samog početka.

Okej, nema sad sredstava kao prije, ali da li će se oni malo isprsiti, u što čisto sumnjam, a trebali bi, s obzirom da su samoprozvani najjači UO ikad ovog kluba, pa hajde uložite malo, ako imate ozbiljne planove s ovim klubom, pa sigurno će vam se vratiti ako imaš plan i program, dobićeš pare nazad.
A vidjeli smo da to nisu u stanju sad preko zime, a kako sam čuo ni na ljeto neće biti ništa drugačije. Kako onda planiraš išta ozbiljno napraviti...
Tu sam pokazuješ da ne vjeruješ u to što radiš.
Što se tiče tog kredita, za klub je to bila povoljnija situacija, nije mi jasno zašto se nije išlo na to, a sad se radi po sličnom modelu...

I opet, poslije svega, iako nisam nimalo optimista, klub se prati, "pa makar i 'vaki", jer to smo radili i prije i uvijek ćemo dok god ga ima. Platiti kartu je neki minimum, sad baš ako znamo da te pare idu tamo gdje treba.
Za pomoći nešto više, neka prvo urade to oni koji su za to i postavljeni, onda ćemo, siguran sam, i mi pogurati.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 maj 2017, 13:06

A vidite 2 rezona, kada se kaze sto Jagodic nema toliko bodova i sto nije blize 3. mjestu onda se kaze otisli igraci kao Kostic, Zeba, nema dovoljno kvaliteta i to. A kada se prica o tome da sto su otjerani onda se kaze dobro je sto su otjerani da je to dobar potez.

Pa ne moze se to koristiti kako kome odgovara.

Samo se prica o tih par igraca, a zanemaruje se dobitat Zeca, Erica, Lazevskog i Subica. A i ko garantuje da Djidic i Karic ne bi napustili klub u januaru i da je stara uprava, ali bi se sigurno dovele zamjene i ne bi islo u nastavak prvenstva sa jednim napadacem.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 maj 2017, 14:01

tuzlak1987 je napisao/la:..
ma pricamo o igracima sad kad znamo stvarno stanje. Prica se da je ogroman dio para od evrope otisao da se isplate sto zaostale , sto tekuce plate "strajkackom odboru" i njihovim saveznicima. Jbt ljudi su nam svjesno sabotirali ekipu, utakmice, samovoljno odlazili iz ekipe. Tacno ako ima postenja i zakona, po svakoj logici Mehidic nama treba da plati, a ne mi njemu. Jbt lik vise NIJE HTIO da igra za Slobodu, Karic je pobjegao sa 40.000, pa samo kod nas ima da stanemo na stranu takvih igraca.

Plus svi smo svjesni da su bili nerealni ugovori.Znaci ti Mehidicu koji ne vrijedis ni pola koliko si placan, i znas i sam sto si igrao, na kraju ne mozes uvezati mjesec i po u Slobodi ako treba i dzaba jer ti je ta Sloboda sve dala. Niko nije znao da postojis do Slobode, i jos ti je Azmir dao mnogo vise para nego sto vrijedis. Eto sa kakvim smo mi igracima imali posla.
Na kraju svaka cast Mehmedagicu, Subicu, Stjepanovicu, Lazevskom, Ordagi i ekipi koji su pokazali da im Sloboda nesto znaci ipak.

A sve to se svodi na to da smo mi sami sebi najveci dusmani. Da su raskinuli odmah cim su dosli sa svim ovim skupim igracima pa prvi ja bi bio protiv njih. Ova uprava ima jedan veliki problem, sve sto urade doceka se na noz, pa onda gledamo jel to toliko lose bilo. Da nam je Veseli otisao na zimu ja prvi bi rekao kolaps. Na kraju nam jedno od najskupljih krila PL sjedi na tribinama. Za te pare je mogao doci vrhunski napadac. Ali eto lako je sad pricati.
ne znam kontate li sta hocu reci, ali mozda ljudi nemaju para da plate jos jednog napadaca. Ali imali bi da je Veseli otisao, ali nisu ga smjeli pustiti jer bi ih navijaci razapeli- zacarani krug.
A sto se mene tice, valjda ste do sad vidjeli da pisem stvari kako jesu i kakve infomacije imam u tom momentu. Ja mislim da ovi rade mozda najbolje sto mogu trenutnu, i nikad necu kritikovati nekog ko radi sa onoliko para koliko ima.
Dosta je vise tuzbi igraca kad odu, nerealnih ugovora. Dokle god servisiraju obaveze kluba i plate igracima, imaju moju podrsku. Pruzi se koliko si sirok. A samo kod nas ima da navijaci za svoj klub govore" **** ti klub 100 god bez trofeja", svugdje u svijetu ljudi ponosni na takvu tradiciju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 maj 2017, 14:11

U ovoj ligi mozes izboriti Europu i bez miliona i astronomskih plata jer takvim platam mozes privuci igracine (bez sarkazma) poput Djidica i Fatica ali ne mozes nikad znati hocel se njima dignuti qurac pa da igraju. U zadnjih par sezona mi i sarajevski klubovi smo doveli dosta takvih igraca i dosta je veci postotak totalnih promasaja nego igraca s kojima se ubolo, kao sto je npr. Sarajevo pogodilo sa Benkom.

Te igrace koje si naveo, Zec, Eric i slicni, njih mozes dovesti i sa skromnijim budzetom (tj. koji sad imamo), ako imas nekog ko zna dovesti te igrace. Kobiljar i Lelic su poceli sezonu u Olimpicu kojem je bilo upitno da li ce uopste igrati PL zbog finansija a sad su u Zrinjskom i Sarajevu i imaju potencijal da budu u prvoj postavi i da se prodaju za nekoliko sezona, druga stvar sto kod njih sjede na klupi.
Serbecic i Peco su presli u Radnik na pocetku sezone, a sigurno smo pozeljnija destinacija od Radnika i ako nista mozemo izjednaciti ono sto im Radnik nudi. A njih dvojica su odlicni igraci koji mogu biti u timu koji ce izboriti Europu i jos kasnije zaradis. Ima i Krupa takvih primjera i to je sve zbog nesposobnosti klubova iz vrha jer se ganjaju Fatic, Said, Crnov i slicni od kojih svaki klub ima vise stete nego koristi.

I ovim ne zelim predstaviti da je nama i bolje sto nemamo puno novca, nego da se Europa moze izboriti i bez plata od 100k godisnje jednom igracu, i nije potrebno neko izvanredno znanje, nego trebas biti manje retardiran od ostalih klubova. A iz vrha su trenutno svi retardirani, jedino Radnik radi kako treba sto se tice igraca i to sa dosta skromnijim budzetom od klubova ispred njih.

Hoce li Jagodic uspjeti naci takve igrace, hoce li ih uprava moci dovesti, i sve da bude tako hoce li Jagodic uspjeti to posloziti i izboriti Europu naredne sezone, nemam pojma i nisam ni pesimista ni optimista, ali je cinjenica da se moze i da cilj za narednu sezonu mora biti Europa.

Izbacite vise sebi iz glave da samo igrac od 100k godisnje osvaja titulu, osvaja ali u qurcu, Radnik nam to pokaza prosle sezone kad su nas unistili u finalu. Vecini vam znanje o fudbalu i ligi pocinje i zavrsava sa platama igraca. Daj odma trofej na pocetku sezone onom ko najvise daje na plate da se ne igra dzaba.
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.