Iako sam ja pobornik ideje da se dovede aurier, jer je jak ko zemlja i s njim bi mogli igrati po potrebi i s trojicom nazad (aurier-pike-umtiti), i semedo bi takodje bio dobro pojacanje, vjerovatno i odlicno, no vidjecemo, valjda dodje neko od te dvojice, a ne balerina ili cancelo koji su tanki u defanzivi, i kod kojih bi se tek u barci koja prirordno igra visoko i gdje bekovi moraju pokrivati ogroman prostor i nemaju puno pomoci, tek otkriko koje su to rupe od bekova. Vidimo alves kako je mocan u juventusu kad ima iza sebe tri jaka stopera i veliku pomoc u defanzivi, vidimo kako je mocan prema naprijed, a sjetimo se kako je i taj ponajbolji bek svih vremena znao izgledati ponekad kao rupa u defanzivi zbog prirode igre barcelone, mogu zamislit kakva bi bruka bila sa cancelom ili belerinom.
Al najveca opasnost ovog prelaznog roka je coutinho po meni, njega ako dovedu hebali su i sefa i stanicu, bice ko i sa fabregasom, izmisljaj mu mjesto u ekipi a nijedno nije to to, tamo gdje bi realno mogao igrati igraju vec neymar i mesi, bio bi pritisak na trenera sa igra igrac koji je enormno placen, onda bi morao mijenjati ili formaciju, ili ga gurati kao centralnog veznjaka sto on nije, elem zahebancija velika kako god okrenes i vrlo moguce veliki zaheb ako se on dovede.
Toga me je strah, da ne bude uprava insistirala na jakom imenu, pa ako ih odhebu za veratija i koketa, da se zalete na coutinha, to bi ko da gledam zavrsilo kao i sa fabregasom ili ardom, i to bi razhebalo sve koncepcije, jer bi se brzo pokazalo da coutinho nema mjesta u napadu, a nema ni karakteristike za veznjaka kakav nama treba, jos bi se na njega potrosio i ogroman novac i ne bi se imalo para ni za druga jaka pojacanja i ispalo bi da se pojacavamo tamo gdje smo najjaci, a da rupe u defanzivi ostaju da zjape.
Zato za veratiha ili koketa ne treba zaliti ni sto miliona izvaliti ako je toliko neophodno, po cijenu da dovedemo samo desnog beka i jednog od njih dvojice, a rakete ili gomesa se trebamo rijesiti ako dodje top veznjak jer ce neko biti visak
Za pretpostaviti je da se za raketu ili gomesa moze uzeti 25 miliona, za ardu dvadesetak, za rafinju desetak miliona, koroziju dzaba u staro gvozdje i moglo bi se sigurno izglaviti 50 miliona od ovih sto ce otici, da imamo sposobniju upravu moglo bi i vise, za te pare se moze dovesti semedo iki aurier, da jos mozda ostane i za nekog rezervnog stopera ili lijevog beka, a kompletan transfer budzet skrhati samo na veratija ili koketa ako treba, ako njihovi klubovi ne zele ih pustiti ni za ogromne novce, onda se ne zalijetati sa coutinhom, nego traziti naingolana, mozda i vidala iz bayerna kao neko privremeno rjesenje, bolje i nikoga ne dovoditi, samo se ne zalijetati sa coutinhom
NE DAJTE MI LAGAT' !!!