Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Izuzetak je boxing day kada svi timovi igraju u istom ritmu...
Vise sam zelio poentirati na nekorektnost prema drugim timovima u borbi za ostanak u PL
Vise sam zelio poentirati na nekorektnost prema drugim timovima u borbi za ostanak u PL
To je stvar dogovora dva kluba. Igrali bi sa drugom postavom da se i danas igra.hurem je napisao/la:1. Nije mi jasno kako su Sirokom dozvolili da igra jucer utakmicu a samo dva dana prije toga igrali na Kosevu protiv Sarajeva, ovo nigdje u Europi nema, samo kod nas...da se bore za ostanak ili za Europu u Ligi za prvaka sipak bi jucer igrali...ovako k'o vele mozemo s drugom postavom jer smo osigurali opstanak.
Zaboravio si da su Sarajevo - Sloboda stavili da se igra u petak bez ikakve saglasnosti Slobode, niko ih ništa nije ni pitao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Naravno da bi igrali i danas s drugom postavom, i naravno da se Vitez slozio jer im to sasvim odgovara, ali ja ovdje vise govorim o besmislenosti tog poteza, nekorektnosti (mislim na savez) prema drugim timovima koji se bore za opstanak...takodjer, pokazalo se da je liga za ostanak promasaj jer Siroki ne moze ispasti i nema sta igrati...nesto novo treba skontati.
Nesto po uzoru na belgijsku ligu bi bilo prihvatljivo gdje se prvoplasirani iz lige za ostanak nadje u Europi...pa se tako svi timovi bore maksimalno, jedni za opstanak, drugi za Europu...u tom slucaju bi i Siroki zapeo u PL...ali naravno, mi nemamo toliko mjesta za Europu da mozemo sebi dozvoliti taj luksuz.
Sarajevo - Sloboda, petak, termin korektan jer govorimo o prethodnom mecu koji je odigran min.5 dana prije te utakmice...Sloboda se slozila - da ili ne to stvarno ne znam, ali svakako da im nije smetalo jer im je itekako u interesu da Sarajevo osvoji kup...a ako se Sloboda nista nije pitala onda opet imas naglasak na nasem.jadnom savezu.
Ovo sto govorim za Siroki spominjem neovisno o tome sto sam navijac Sarajeva...jednostavno bilo mi je pravo cudno kada sam vidio jucer da igraju a nije proslo ni dva dana od posljednje utakmice (potrebnih 48 sati).
Ovaj sto spominje boxing day ne moze to dovoditi u istu ravan jer su svi timovi podjednako izlozeni tom zgusnutom rasporedu...
Oduvijek timovi koji igraju EL cetvrtkom svoje utakmice u nacionalnom prvenstvu igraju tek u nedjelju.
Nesto po uzoru na belgijsku ligu bi bilo prihvatljivo gdje se prvoplasirani iz lige za ostanak nadje u Europi...pa se tako svi timovi bore maksimalno, jedni za opstanak, drugi za Europu...u tom slucaju bi i Siroki zapeo u PL...ali naravno, mi nemamo toliko mjesta za Europu da mozemo sebi dozvoliti taj luksuz.
Sarajevo - Sloboda, petak, termin korektan jer govorimo o prethodnom mecu koji je odigran min.5 dana prije te utakmice...Sloboda se slozila - da ili ne to stvarno ne znam, ali svakako da im nije smetalo jer im je itekako u interesu da Sarajevo osvoji kup...a ako se Sloboda nista nije pitala onda opet imas naglasak na nasem.jadnom savezu.
Ovo sto govorim za Siroki spominjem neovisno o tome sto sam navijac Sarajeva...jednostavno bilo mi je pravo cudno kada sam vidio jucer da igraju a nije proslo ni dva dana od posljednje utakmice (potrebnih 48 sati).
Ovaj sto spominje boxing day ne moze to dovoditi u istu ravan jer su svi timovi podjednako izlozeni tom zgusnutom rasporedu...
Oduvijek timovi koji igraju EL cetvrtkom svoje utakmice u nacionalnom prvenstvu igraju tek u nedjelju.
Jagodić je na BHT rekao rekao 'niko nas nije ni pitao', ako on laže, lažem i ja.hurem je napisao/la:a ako se Sloboda nista nije pitala onda opet imas naglasak na nasem.jadnom savezu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
U primjeru koji je on naveo iz Engleske tj Boxing day je proslo vise od 48 sati i pravila su ispostovana sto nije slucaj u jucerasnjoj utakmici jer nije proslo 48 sati od posljednje utakmice.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Stvarno ne kontam tvoj mentalni sklop. Samo Jajčani kriminalci, svi pošteni. Drug nabiju te svi pošteni na neku stvar a samo ovi iz Jajca neće pa da čujemo kako ti je pozadina!avenija je napisao/la:Vidi ovo svi bi mi voljeli da Vitez ostane prije kriminalaca iz Jajca , ali ovako umire bh nogomet i nemoguce je privuci gledaoce. Zadnja smo liga , izbacivaju nas ekipe iz Lukseburga i sl. 150 ljudi gleda danas Siroki , zbog cega?
Zbog raznih Leotara, Boraca , Olimpika ali do danas nije bilo ovako sramotno nastimane utakmice gdje se moze jasno primjetiti sve .
Pogledajte sta je savez uradio sa aferom Cener , kaze formiran predmet pa ce se istrazivati , znaci zataskano vec od saveza jer ce se ubrzo zaboraviti sve, jer ce doci nova lakrdija tipa danasnje i fokus javnosti promjenjen.
Reci lijepo, voliš da Vitez ostane jer ti to gostovanje kao do Nemile, čak i bliže. Za sirotinju kao što si ti, to je sve u životu i onda ovdje prosipas kako ideš na gostovanja itd.
Nebih želio da me drugi Zeničani pogrešno shvate, ima ih dosta realnih i poštenih ali ovi likovi k'o "avenija" su odron.
Kola se lome na jajcanima samo iz razloga što nisu uvezani sa ostalima, jer im je prva sezona i što ne znaju kako se to odrađuje.
Meni je Čelik drag i volio bih da igra PL, ali argumenati tipa stadion, istorija, ovo ono... Borac dva puta ispada, Velež ispao, jednoj STEAUI iz Bukurešta oduzeli ime, Glasgov Rangers krenuo od zadnje lige...
Živio
Ako stvarno nije prošlo 48 sati, utakmica bi se trebala poništiti, a Široki Brijeg, Vitez i Čelik izbaciti u drugu ligu
Daj smiri se malo i ne budi agresivan i cener je tvoj!gol-man je napisao/la:Stvarno ne kontam tvoj mentalni sklop. Samo Jajčani kriminalci, svi pošteni. Drug nabiju te svi pošteni na neku stvar a samo ovi iz Jajca neće pa da čujemo kako ti je pozadina!avenija je napisao/la:Vidi ovo svi bi mi voljeli da Vitez ostane prije kriminalaca iz Jajca , ali ovako umire bh nogomet i nemoguce je privuci gledaoce. Zadnja smo liga , izbacivaju nas ekipe iz Lukseburga i sl. 150 ljudi gleda danas Siroki , zbog cega?
Zbog raznih Leotara, Boraca , Olimpika ali do danas nije bilo ovako sramotno nastimane utakmice gdje se moze jasno primjetiti sve .
Pogledajte sta je savez uradio sa aferom Cener , kaze formiran predmet pa ce se istrazivati , znaci zataskano vec od saveza jer ce se ubrzo zaboraviti sve, jer ce doci nova lakrdija tipa danasnje i fokus javnosti promjenjen.
Reci lijepo, voliš da Vitez ostane jer ti to gostovanje kao do Nemile, čak i bliže. Za sirotinju kao što si ti, to je sve u životu i onda ovdje prosipas kako ideš na gostovanja itd.
Nebih želio da me drugi Zeničani pogrešno shvate, ima ih dosta realnih i poštenih ali ovi likovi k'o "avenija" su odron.
Kola se lome na jajcanima samo iz razloga što nisu uvezani sa ostalima, jer im je prva sezona i što ne znaju kako se to odrađuje.
Meni je Čelik drag i volio bih da igra PL, ali argumenati tipa stadion, istorija, ovo ono... Borac dva puta ispada, Velež ispao, jednoj STEAUI iz Bukurešta oduzeli ime, Glasgov Rangers krenuo od zadnje lige...
Živio
Zivio
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
- Medikament
- Kontakt:
Kad je jedan Rangers ispo, Steaui oduzeto sve, prvaci evrope ili engleske Nottingam Forest i Leeds, Velež, Borac, Sloboda, što to onda Čelik, Sarajevo ili Željo ne bi mogli ispasti? Nek' ispadne svako ko ne zaslužuje kvalitetom. Putite se demagogije i šuplje priče.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kako si to zakljucio, molim te? Hocu da kazem da ovdje nema ni f od fair playa, ali nema potrebe sada dizati neki frku kada je ovo nesto vec vidjeno, ne samo u nasoj, nego i umnogim drugim, najjacim ligama. Pa, jedna Barcelona je prije nekoliko sezona pustila Deportivu tekmu jer im je trebalo za opstanak. Kako drugacije protumaciti da jedna od najslabijih ekipa Primere izvrne sampiona, jednu Barcelonu na Nou Campu? Ili, Real Sociedad kojem je to vec 'tradicija' da pred kraj prvenstva hladno gubi tekme od pet puta slabijih ekipa, i to uvijek kad protivniku treba za nesto. Druga je stvar sto je ono jucer bilo malo nespretno uradjeno, pa je ispalo kako je ispalo. Nije fair, nije posteno, ali Siroki sa svojom tekmom moze raditi sta hoce, to je jednostavno tako.mma_hz je napisao/la:To hoces da kazes da je prvenstvo regularno??SlevinKelevra je napisao/la:I Radnik je prosle godine radio istu stvar,... Ne sjecam se ovolike hajke.mma_hz je napisao/la:Ovo sto Siroki radi je na rubu regularnosti
S, druge strane, vidim i na pdf-u Sarajeva se moze procitati kako je Sirokom vec rezervisan kup. Dakle, to znaci da su i igraci Sarajeva i njihov klub ukljuceni u sve to, zar ne? Mislim, kako ako nisu, kako se moze nastimati Kup Sirokom, ako Sarajevo u prvoj tekmi odigra fenomenalno i pobijedi, recimo, 4:0. Jel to nisu smjeli? Smijesno izgovori za losu igru, i to je to...

Da je Sarajevo prvo prvenstvo bi bilo regularno ovako nije, svake godine ista prica od strane pitara.
Sezona 2018/19, Sarajevo glavni favorit na svim poljima (ona prica oni glavni u gradu, drzavi i regionu), imaju najbolji igrački kadar u BiH, najboljeg trenera i atmosferu., ali Zeljo sve kupio - prvenstvo neregularno.
Sezona 2018/19, Sarajevo glavni favorit na svim poljima (ona prica oni glavni u gradu, drzavi i regionu), imaju najbolji igrački kadar u BiH, najboljeg trenera i atmosferu., ali Zeljo sve kupio - prvenstvo neregularno.
- Zeljeznicar -
Upravo si potvrdio da Celik ne zasluzuje da ispadne kvalitetom...Medikament je napisao/la:Kad je jedan Rangers ispo, Steaui oduzeto sve, prvaci evrope ili engleske Nottingam Forest i Leeds, Velež, Borac, Sloboda, što to onda Čelik, Sarajevo ili Željo ne bi mogli ispasti? Nek' ispadne svako ko ne zaslužuje kvalitetom. Putite se demagogije i šuplje priče.
- BatistutA19
- Kontakt:
Slazem se ja s tobom drug sve sto si tnapiso kakva je trenutna situacija al sam samo htio rec samo ako ikad dodju u vrh ovi klubovi i ako ika dbudu jakia SARAJEVO ZELJEZNICAR CELIK SLOBODA VELEZ BORAC uz ZRINJSKI SIROKI RADNIKA tada ce mo imat mocnu jaku ligu al samo pod oslovom da budu jaki a ne kao danas da se pate da duguju itd .....mozze bit Krupa Mladost slicni sa parama jaki al nije to to ...A to sto si iznio za sadasnje vreme si potpuno u pravu i tako je ...Al ja kazem za buducnost lige ako ikad dodje to tako ko sto sam reko ..Signore je napisao/la:Ti klubovi nam trenutno mogu pruziti samo neku zanimljivost, nikako kvalitet, a tu zanimljivost imamo i sad sa Zeljom, Sarajevom i Zrinjskim na vrhu. I gdje je kvalitet? Nema ga.BatistutA19 je napisao/la:i koja takva sa tim timovima ima 29 navijaca ..LIGA CE SAMO BIT JAKA KAD BUDU U VERHU SARAJEVO ZELJO CELIK SLOBODA VELEZ BORAC UZ ZRINJSKI I SIROKI I RADNIK ..Zamisli da ovi timovi bore se za pprvaka nebitno ko pogotovo ovih 6 prvih ..da igra eto necu Celika uzet tu evo npt Borac-Sarajevo za prvaka ..svaka cast Krupi i slicnim al nije to to ....pozzzzzzMedikament je napisao/la:sve dok čelik bude loš i neizvršavo sve svoje obeveze prema igračima i državi, ne treba ovoj ligi i ona će biti loša. kad u njoj budu igrali oni koji posjeduju kvalitet, koji imaju isplaćene i zadovoljne igrače, čiste račune prema državi, tad će biti nešto. ime ne igra, nit' plaća račune.
Nasa liga treba stabilne klubove, vise financijski nego rezultatski, jer ne mozes imati u ligi 10 klubova i da su svi rezultatski stabilni. Krenut cu od vodeceg trojca. Oni u posljednje vrijeme imaju rezultate i recimo da su trenutno stabilni rezultatski, ali i financijski. Sarajevo je isplatilo svoj dug, imaju kamp, nadam se uskoro i novi, moderni stadion, rezultati su manje-vise tu, titula, finale kupa, Europa redovna i rekao bih da je to prihvatljivo, stabilan klub. Moje misljenje je da oni imaju buducnost, najvise zbog financijske stabilnosti. Slicna stvar i sa Zeljeznicarom. Dug postoji, ali se otplacuje. Da u klubu ima para pokazuju gradnjom stadiona, izgradnjom dobre ekipe itd. Financijski ih muci samo taj dug, ali se rjesava i mislim da su i oni stabilan klub i da ce tesko zapasti u neke probleme. Zrinjski ista stvar. Ne znam jel otplacuju ikakav dug, a ako i otplacuju onda ga uredno otplacuju, jer vidimo da s licencom nemaju problema. Imaju dobru ekipu vec duze vrijeme, osvoji se i trofej, a radi se nesto i povodom stadion. Minimalno, ali ipak nesto. Taj trojac ce tesko pasti, mozda hoce imati rezultatski padova, ali klubovi nece biti toliko uzdrmani.
Onda pored njih imas Siroki koji je financijski stabilan, ali ih muce rezultati. Takvo nesto se moze desiti gore navedenom trojcu, ali kao i Sirokom, desit ce im se neko finale kupa, a kroz 2-3 sezone ce se izvuci vec, kao sto vjerujem da ce i Siroki.
Radnik i Sloboda su tu negdje s rezultatima posljednjih par sezona. Radnik dobro stoji i s financijama, imaju dobru upravu i rade dobar posao. Oni su pravi primjer kluba, jer vjerujem da je Krstajic sigurno mogao sastaviti ekipu koja ce osvojiti titulu ili se barem boriti za istu, stvoriti dug i naredne sezone propasti, kao sto su to ucinili mnogi. Najvise zbog svog ega, da pokazu tko su oni, a kasnije dno dna. Sloboda otplacuje dug i stabilizira se polako i sve dok su tu negdje u borbi za Europu dobro je. Vjerojatno ce nekad i bljesnuti.
Celik, Borac i Velez su nestabilni kako rezultatski tako i financijski. Borac je najbolji pokazatelj onoga sto ja pricam. Oni su sposobni u pet sezona doci iz druge lige, osvojiti prvu, ispasti u drugu i opet doci u prvu. Na sve to utjecu njihove financije i jer rade ono sto sam rekao da Krstajic nije uradio s Radnikom. Zagrizu previse i kasnije ne mogu progutati. I uprava im ne ide na ruku, izvlace pare iz kluba i unistavaju ga. U Celiku ni sami ne znaju kako jos nikad nisu ispali, vecinom se bori za opstanak u ligi, a ni para nigdje nema. U posljednje vrijeme se nesto malo promijenilo i ja se nadam da ce Celik sada ostati u ligi, da ce se potpisati reprogram i da ce Celik doci na razinu Slobode, boriti se za Europu, vracati dug i cekati malo bolje vrijeme. Velez je u mozda najboljoj situaciji, trenutno. Oni su kao i Borac ispadali dva puta. Njih spasava to sto im je dug minimalan i sto su sad dobili upravu koja zeli raditi svoj posao. Velez se dize i sigurno ce naredne sezone uci u PL. Oni trenutno postaju sve stabilniji klub, samo da ih ne zadesi sudbina Slobode, jer je Sloboda mogla trenutno biti stepenicu iznad onoga sto je sad.
U svakom slucaju mislim da je stabilnost vodeceg trojca izuzetno bitna za BH nogomet, jer ce sprijeciti da titulu uzme onaj tko samo malo vise ulozi. Moguce da ce netko od njih ispasti iz utrke kroz koju sezonu, da ce ih snaci ono sto je Sirokog, kao sto sam vec rekao, ali ce tu upasti netko drugi, mozda bljesak Slobode ili nekog drugog, ali sve dok imamo tri kluba u vrhu koja se bore za titulu misljenja sam da ce biti zanimljivo.
Takodjer mislim da nema sanse da u vrhu imamo 6-7 klubova, barem ne 6-7 klubova koji se bore za titulu u istoj sezoni. Bilo bi dobro imati 6-7 klubova koji su financijski stabilni i u mogucnosti da se bore za titulu, a svakako da bi zanimljivost bila najveca kada bi to bili klubovi koje si ti gore nabrojao. Tih 6-7 bi se isticalo u periodu od recimo 5 sezona u kojima bi svaki od njih imao barem dvije prilike za trofej (borbu za titulu do zadnjeg kola ili finale kupa), pa i barem jedan trofej na kraju. Od tih 6-7 u pojedinacnim sezonama bi se isticala 3 recimo, kao sto se ove sezone isticu Zrinjski, Zeljo i Sarajevo, naredne to bude Zrinjski, Siroki i Borac, pa kasnije Borac, Zeljo i Celik itd. Ne postoji ozbiljna i kvalitetna liga nigdje na svijetu i da se u njoj 6-7 klubova bori za titulu u istoj sezoni. To budu uglavnom dva, maksimalno tri kluba. Ostali otpadaju vec desetak kola prije kraja, mada se i do tad znalo da od njih nema nista.
- Medikament
- Kontakt:
Rezultati će pokazati na kraju sezone.KenoRob je napisao/la:Upravo si potvrdio da Celik ne zasluzuje da ispadne kvalitetom...Medikament je napisao/la:Kad je jedan Rangers ispo, Steaui oduzeto sve, prvaci evrope ili engleske Nottingam Forest i Leeds, Velež, Borac, Sloboda, što to onda Čelik, Sarajevo ili Željo ne bi mogli ispasti? Nek' ispadne svako ko ne zaslužuje kvalitetom. Putite se demagogije i šuplje priče.
sloboda72 je napisao/la:

Znalo se da ce Zeljo u kupu pustiti Sirokog i da je njima rezervisan pehar...na Grbavici su onaj rezultat i igra plavih bili preofirni...zauzvrat dobijaju sta? - titulu prvaka drzave!
Sto se tice Sarajeva, igra u 90% tekmi im je jadna, tako da ni ova protiv Sirokog u polufinalu nije izuzetak, ali i penal i nedosudjeni crveni karton a zutac Ahmetovicu nesto govore? - sta Sarajevo dobija zauzvrat - nista.
Naravno da je sve nastimano, i Sarajevu je nastimana titula prije 2 godine.
Problem je sto je sve to preofirno, preocito a niko nista ne smije reci.
Tako je na najvecim nivoima u svijetu fudbala na ocevid miliona i miliona gledalaca, zasto ne bi bilo u jednoj sabaniji koju ionako maltene niko ne prati.

Sigurno, posebno se to štimanje vidjelo kad je dosuđen onaj smiješni penal za Zrinjski protiv Želje u Mostaru.hurem je napisao/la:Znalo se da ce Zeljo u kupu pustiti Sirokog i da je njima rezervisan pehar...na Grbavici su onaj rezultat i igra plavih bili preofirni...zauzvrat dobijaju sta? - titulu prvaka drzave!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Slazem se nego meni se cini da si nas i ti izbacivao prije kraja...pozzMedikament je napisao/la:Rezultati će pokazati na kraju sezone.
Opet da ponovim, jedina razlika je sto sad Celik kontorlise svoju sudbinu ali ove lakrdije i dalje ostaju lakrdije i nece nikad biti opravdane.
To treba svima biti jasno.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ili onaj nedosudjeni na nad Stevanovicem upravo protiv Sirokog... Sve se zna, posebno kad se sezona priblizi kraju. I formasi sacekaju taj period pa razvezu jezik, nece da ofiraju username na forumu neka u noovembru, recimo. Tada se pisalo da Zeljo ide u Ligu za opstanak...Virtu4l je napisao/la:Sigurno, posebno se to štimanje vidjelo kad je dosuđen onaj smiješni penal za Zrinjski protiv Želje u Mostaru.hurem je napisao/la:Znalo se da ce Zeljo u kupu pustiti Sirokog i da je njima rezervisan pehar...na Grbavici su onaj rezultat i igra plavih bili preofirni...zauzvrat dobijaju sta? - titulu prvaka drzave!

Ma mi smo kraljevi za teorije zavjera 

Jučer

Poprilično ozbiljan pad kvota na pobjede Zrinjskog i Željezničara. I kvota na Čelik je u padu.

Poprilično ozbiljan pad kvota na pobjede Zrinjskog i Željezničara. I kvota na Čelik je u padu.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.