Evo ključne rečenice. Kriteriji 1 je međusobni duel, i Irska prolaziIf, after having applied criteria 1 to 3, teams still have an equal ranking, criteria 1 to 3 are reapplied exclusively to the group matches between the teams in question to determine their final rankings.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
- scootzzZzTM87
- Kontakt:
Evo i rezultati prebacili da je bosna prosla sta se desava?
A nista evo ispravljeno je ipak irska dalje

A nista evo ispravljeno je ipak irska dalje

OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA
ne idemo dalje, gleda se medjusobni omjer
da smo zabili jos jedan od tih 10 prilika, mozda bismo isli
da smo zabili jos jedan od tih 10 prilika, mozda bismo isli

Zar se ne gleda medjusobni omjer tri ekipe sa dva boda akoje isti broj bodova, gol razlika i broj postignutih golova, tada je logicno ukupna gol razlika.
Neznam jel ova prica ozbiljna ili neka sarkcasticna verzija...ali eto u svakom slucaju za one koji nisu sigurni: IRSKA IDE DALJE..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ni jedno ni drugo već bilo na Uefinoj stranici da smo mi drugi. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Malkocevic je zasluzio da ostane dalje kao U17 selector nakon ova zadnja ciklusa. Ko god to argumentarise stvarno nema smisla.
Mi smo sami sebi izbacili sa porazom protiv Irske. Pisao sam prije tog meca da ne vjerujem da cemo uzeti tri boda i da bi bio zadovoljan sa jednim bodom jer je ocito da ekipe sa otoka i skandinavije (izuzev veliki evropski sila) rade najbolje sa mladim selekcijama. Nisu tehnicki nesto potkovani ali zasto su kao kolektiv jaki i igraju pametan fudbal. I tako je bilo, jesmo naivno izgubili, ali poraz je poraz. S druge strane totalno suprotno misljenje sam imao za mec sa Srbijom jer smo mi njih vec nekoliko puta tukli u prijateljskim utakmicama (zadnji put 5-0 u Staroj Pazovi sa U19). Neznam sta se desava sa njihovi mladim selekcijama ali uopste nisu ni blizu onog nivoa do prije nekoliko godina. Lahko je sada biti genereal poslije bitke ali ispali smo tako kako smo i idemo dalje... Mislim da je generacija 2001 dosta jaca od ove. Pogotovo ce biti interesantno vidjeti ovog malog Hodzic iz Bayerna.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
100% sam siguran da bih ona generacija od prosle godine otisla u 1/4 finale u ovoj grupi. Dobili bi barem bod protiv Iraca i bolje bise drzali protiv i Nijemaca. Ali sta je tu je, gotovo je sad.
Sve vam je oprosteno. 

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Jesu li i Varesanovic/Hasic u sledecoj generaciji?sajo10 je napisao/la:Mi smo sami sebi izbacili sa porazom protiv Irske. Pisao sam prije tog meca da ne vjerujem da cemo uzeti tri boda i da bi bio zadovoljan sa jednim bodom jer je ocito da ekipe sa otoka i skandinavije (izuzev veliki evropski sila) rade najbolje sa mladim selekcijama. Nisu tehnicki nesto potkovani ali zasto su kao kolektiv jaki i igraju pametan fudbal. I tako je bilo, jesmo naivno izgubili, ali poraz je poraz. S druge strane totalno suprotno misljenje sam imao za mec sa Srbijom jer smo mi njih vec nekoliko puta tukli u prijateljskim utakmicama (zadnji put 5-0 u Staroj Pazovi sa U19). Neznam sta se desava sa njihovi mladim selekcijama ali uopste nisu ni blizu onog nivoa do prije nekoliko godina. Lahko je sada biti genereal poslije bitke ali ispali smo tako kako smo i idemo dalje... Mislim da je generacija 2001 dosta jaca od ove. Pogotovo ce biti interesantno vidjeti ovog malog Hodzic iz Bayerna.
Bice jako zanimljivo gledati Badzaka, Hodzica, Dala, Hasica i Hadzica u ovom timu.
Konkretno sto se ove selekcije tiče 2000, ona je izbusena menadzerskim kombinacijama. Skandalozno je sto je najbolji igrač Zvezde Bosic , izostavljen sa spiska, a isto tako do dolaska Djerleka, najtalentovaniji igrač Partizana(Aleksa Jankovic) je takodje izvisio . Ima tu jos dva klinca iz stranih klubova. koja su igrala finale najjačeg medjunarodnog turnira za ovaj uzrast , a koja su izostala sa spiska. Jednu dobru generaciju srpsko menadzersko podzemlje je desetkovalo. Ostaje jedino nada da u buduce neki trener odoli , pa okupi one koji zaslužuju, ali bice jako tesko.sajo10 je napisao/la: Neznam sta se desava sa njihovi mladim selekcijama ali uopste nisu ni blizu onog nivoa do prije nekoliko godina.
Ma da, opste poznata stvar u srpskom fudbalu! Cak je i u zlatnoj generaciji kod Paunovića bilo par sumnjivih lica, u prvom redu Janković, ali je tas na vagi bio sam Paunović. Kao sto je i Dodić bio kod U21, samo u negativnom smislu, a imao je jaku generaciju, al dzaba kad je neznalica, pa se obruka na EP.
Sto se tih meceva u Pazovi tice, ni tu u rosteru nije uopste bilo 5-6 najboljih igraca: Mašović, Bošnjak, Dinga, Joveljić, Vlahović...
Sto se tih meceva u Pazovi tice, ni tu u rosteru nije uopste bilo 5-6 najboljih igraca: Mašović, Bošnjak, Dinga, Joveljić, Vlahović...
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 11 maj 2017, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Hodzic je od juce fudbaler Stuttgarta.sajo10 je napisao/la:Mi smo sami sebi izbacili sa porazom protiv Irske. Pisao sam prije tog meca da ne vjerujem da cemo uzeti tri boda i da bi bio zadovoljan sa jednim bodom jer je ocito da ekipe sa otoka i skandinavije (izuzev veliki evropski sila) rade najbolje sa mladim selekcijama. Nisu tehnicki nesto potkovani ali zasto su kao kolektiv jaki i igraju pametan fudbal. I tako je bilo, jesmo naivno izgubili, ali poraz je poraz. S druge strane totalno suprotno misljenje sam imao za mec sa Srbijom jer smo mi njih vec nekoliko puta tukli u prijateljskim utakmicama (zadnji put 5-0 u Staroj Pazovi sa U19). Neznam sta se desava sa njihovi mladim selekcijama ali uopste nisu ni blizu onog nivoa do prije nekoliko godina. Lahko je sada biti genereal poslije bitke ali ispali smo tako kako smo i idemo dalje... Mislim da je generacija 2001 dosta jaca od ove. Pogotovo ce biti interesantno vidjeti ovog malog Hodzic iz Bayerna.
Ne, nije. Neki ljudi ovdje ocigledno ne znaju ili ne vide razliku medu prezimena HADZIC i HODZIC.
Sajo je pricao o Dzenanu Hodzicu, igra za Bayern U16, a ne Benjaminu Hadzicu.
Sajo je pricao o Dzenanu Hodzicu, igra za Bayern U16, a ne Benjaminu Hadzicu.
-
- Kontakt:
Krajem maja ce onaj " Turnir prijateljstva " u Bijeljini, pa cemo biti u prilici vidjeti kako stojimo sa 2001 godiste.
Zdravo svima, ima u Bayern U17 Daniel Jelisic,cini mi se brat od Nikole jelisica sto je igrao za nas. Standardan, def . vezni, ima nas pasos kaze TM, nije igrao za Svabe, trebalo bi ga namamit.
http://www.transfermarkt.de/daniel-jeli ... 35#subnavi
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Ide u u-19 momcad na kraju sezone...nadam se da nece ko Nikola u nekom Schweinfurtu zavrsit,vec bar ako nista dogurat do 2.Bundeslige jer stvarno je tesko se probit u Bayernu,pa cak megatalentovani Benjamin Hadzic prelazi u Stuttgart jer se tu moze izborit za mjesto u seniorima...cinjenica da Daniel nije pozvan u neku selekciju Njemacke dosad,bas i ne da naslutit da je rijec o velikom talentu,ali to ne mora nista znacit...slazem se treba ga u U-19 pozvat kad je vec slobodan i igra za veliki klub kao BayernDrFilgud je napisao/la:Zdravo svima, ima u Bayern U17 Daniel Jelisic,cini mi se brat od Nikole jelisica sto je igrao za nas. Standardan, def . vezni, ima nas pasos kaze TM, nije igrao za Svabe, trebalo bi ga namamit.
Jasta, ako je standardan i valja Bayenu U17, vala bi trebao valjati i nama. U Njemackoj reprezentaciji je ogromna konkurencija , ne mogu svi talentovani igrati, ja bi njega pozvao odmah.PrinceofVeresija je napisao/la:Ide u u-19 momcad na kraju sezone...nadam se da nece ko Nikola u nekom Schweinfurtu zavrsit,vec bar ako nista dogurat do 2.Bundeslige jer stvarno je tesko se probit u Bayernu,pa cak megatalentovani Benjamin Hadzic prelazi u Stuttgart jer se tu moze izborit za mjesto u seniorima...cinjenica da Daniel nije pozvan u neku selekciju Njemacke dosad,bas i ne da naslutit da je rijec o velikom talentu,ali to ne mora nista znacit...slazem se treba ga u U-19 pozvat kad je vec slobodan i igra za veliki klub kao BayernDrFilgud je napisao/la:Zdravo svima, ima u Bayern U17 Daniel Jelisic,cini mi se brat od Nikole jelisica sto je igrao za nas. Standardan, def . vezni, ima nas pasos kaze TM, nije igrao za Svabe, trebalo bi ga namamit.
Spisak igraca koji su bili pozvani u U16 selekciju:

Nemogu da vjerujem da decenijama nijedan igrac iz Skandinavije ne dobija poziv... Toliko talenata u Svedskoj pogotovo...Andrej Djokanovic, Sarajevo
Dino Islamovic, Sarajevo
Dzenan Hodzic, Bajern Minhen (GER)
Elvir Muminovic, Sion (SUI)
Ivor Kresic, Zrinjski
Luka Kacavenda, Rudar Prijedor
Belmin Dizdarevic, Sarajevo
Dragan Matkovic, Vojvodina (SRB)
Stefan Rankic, OFK Beograd (SRB)
Amar Spahic, Rot-Weiss Essen (GER)
Armin Saric, Zeljeznicar
Kristijan Stanic, Zrinjski
Ermin Kadric, Sloboda
Mate Piric, Siroki Brijeg
Leon Tarik Cerkez, Stuttgarter Kickers (GER)
Harun Hadzic, Bochum (GER)
Edin Mujic, Zeljeznicar
Mirza Avdicevic, Sesvete (CRO)
Haris Brkic, Sloboda
Rej Karabeg, Sarajevo
Robert Voloder, Köln (GER)
Dal Varesanovic, Liverpool (ENG)
Vedad Radonja, Dinamo Zagreb (CRO)
Amar Dedic, RB Salzburg (AUT)
Ajdin Mujanovic, Team Wiener Linien (AUT)
Manuel Istvanic, Lucchese (ITA)
Ajdin Hasic, Dinamo Zagreb (CRO)
Hasan Husejnovic, Celik
Timur Helac, Zeljeznicar
Amar Omerovic, Zeljeznicar
Matko Milovic, Zrinjski
Marko Zovko, Siroki Brijeg
Denis Mujanovic, Olimpic
Omar Music, Sloboda
Aleksandar Glavan, Leotar
Nikola Turanjanin, Borac
Ivan Sarcevic, Team Wiener Linien (AUT)