Ma ja samo ne znam kako su oni uspjevali skupiti 16 klubova koji zele igrati najvisi rang. U ovom trenutku mi je to nesto nezamislivo, rekao bih cak smijesno. Da mi netko kaze da HNL treba 16 klubova ja bih se nasmijao naglas.
U prvoj ligi imas Hajduk, Dinamo, Rijeku i Osijek koji vaze za ozbiljnije i ambicioznije klubove. Pored ta cetiri, samo Inter i Slaven su stabilni klubovi. Istra je rezultatski mozda stabilnija od Intera, ali je meni Inter od njih trenutno daleko ozbiljniji klub. Istru muce financije i moje misljenje je da su u prvoj ligi najvise zbog cinjenice da su svi ostali losi. Lokomotiva ima dobru ekipu, mladu i zao mi je tih momaka sto ne nose neke druge dresove, jer Lokomotiva koliko god u ovom trenutku bila financijski i rezultatski stabilna, oni ovise od jednog covjeka i meni je to sve samo ne stabilan klub ako gledamo dugorocno, jer kratkorocno i Belisce moze biti vrhunski klub.
Cibalia i Split najvise muku muce ove sezone, a njihovi problemi se vuku vec duze vrijeme, pogotovo kod Cibalije. Splita bi realno mnogi rado vidjeli u nizem rangu, mada moram priznati da su znali odigrati dobrih utakmica i da su u Europi bili jedan klub primjer i pravi pokazatelj mnogima kako se igra. Izbacili su jace protivnike, a ispadali od klubova iz liga petice i to bez poraza na domacem terenu.
U drugoj ligi bas svakakve buranije i tocno bih volio da ova cetiri najjaca kluba tu dodju sa svojim drugim ekipama i da se razvijaju mladi igraci nego da tu ligu igra bilo tko. Zagreb, Dragovoljac i Sibenik su tu nekako najprofesionalniji klubovi, a bore se za opstanak. Zagreb je gotovo sigurno putnik u trecu ligu. Kluba mi je zao, ali se nadam da ce Medic i bagra konacno odstupiti, jer mislim da Zagreb kao grad pored Dinama zasluzuje jos jedan dobar klub, a NK Zagreb kao nekadasnji prvak drzave bi to mogao biti. Sibenika steta sto nije usao pored Istre u visi rang, ali ce sad barem ostati u drugoj ligi. Dragovoljac mi i nije prvoligaski klub i neka ih tocno tu gdje jesu. Od ovih ostalih ne bih nikog posebno izdvajao, ali niti jedan klub mi nije za prve lige. Svi su mi vise klubovi koji bi mogli igrati na nekoj relaciji druga - treca liga.
U trecoj ligi ima vise klubova koji mirisu na prvoligasa nego u drugoj. Medjimurje, Varazdin, Marsonia, Zadar, Segesta, sve bi ih rado vidio u visem rangu. Ovaj Varazdin je neka posebna prica i prilicno duga. I ja bih radije gledao Varteksa, ali mislim da grad Varazdin zasluzuje bolje u svakom slucaju i ako varazdinci podrze taj klub onda neka igraju drugu ligu, mada je Medjimurje sad u fantasticnoj poziciji s cetiri boda prednosti cetiri kola prije kraja. Nadao sam se da ce u tu njihovu ligu uci i Varteks, ali su oni na proljece potpuno podbacili i mozemo se nadati da ce naredne sezone biti bolji i ostvariti promociju.
Kad se sve sabere i oduzme, u Hrvatskoj nema 20 kvalitetnih klubova za prva dva ranga. A i ovo sto ima, svatko svoju muku muci, netko s financijama, netko s upravom, netko s losim odazivom publike itd.