FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 11 maj 2017, 11:20

Ja juce nista nisam vidjeo borbu,zelju,motiv,zalaganje to sam mislio da ce biti . ok nema kvaliteta umorni sve mi je jasno ali onako mekano ,bez voljno igrati je sramota .

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 11 maj 2017, 11:35

bordobijeli je napisao/la:Ja juce nista nisam vidjeo borbu,zelju,motiv,zalaganje to sam mislio da ce biti . ok nema kvaliteta umorni sve mi je jasno ali onako mekano ,bez voljno igrati je sramota .
Gdje ce druze biti volje i motiva kada se sedam dana prica samo o tome kako ne smijemo primit gol, igraci vidno isprepadani i nepripremljeni kako fizicki tako i psihicki za ovaj duel. Samo se sjetite zara i borbe kada smo listicu dobili 2-0.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 maj 2017, 11:42

Sarajlijica1946 je napisao/la:Slike jucerasnjeg hapsenja!

slika

slika
I onda kazu,sta je vadimo se na penal..
Pa da je svirao kao sto je trebao Listica bi zavrsila sa najmanje 2 gola u mrezi.. :roll: :roll:
Drugacije utice na psihu kada das,a drugacije kada primis gol...pgt kad iz sljedeceg napada popusis..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2017, 11:54

mma_hz je napisao/la:Uuu al mnogi serete ovdje,cak i pretjerujete u tom sranju..
Siroki je dosao i odigrao anti propagandu fudbala,ljudi nisu u uopste dosli da igraju,vec da tuku i valjaju.
Mi smo zakinuti za cist penal,i odmah napad poslije toga nam daju gol,sve bi drugacije bilo da nas Valjic nije zavalio..
Eto i Zeljo ih je napao pa primio tricu,vi niste svjesni da nista jos nije gotovo,od Sirokog smo tvrdim bolja ekipa je bo ga vise mutavi Al.Bekic.
Prestanite srati kao da smo izgubili 3:0 i kao da je svijet stao u p.m.
Slazem se za ovaj prvi dio,ali i mi smo se od starta postavili slicno,igrali smo previse povuceno i ziheraski kao da nam je barca gostovala a ne ye8ena listica. Tako da ako igru sirokog mozemo okarakterisati kao 'antipropagandu' fudbala onda ni nasa igra nije bila puno bolja od toga.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 maj 2017, 12:00

Da se ne lažemo previše, trebamo biiti samo malo realni da shvatimo na čemu smo. Ono sto je jako tesko u nasem navijackom svijetu jeste sagledati stvari iz nekog realnog ugla. Posebna prica je preuzimanje odgovornosti na nasem podneblju, to je rijetko. Jako malo ljudi kaze da je pogrijesilo i da ce ispraviti tu gresku i da ce promjeniti ono sto ne ide. Krenuti treba od početka, od dolaska Tana, gdje su napravljene greške već u samo početku. Naravno, sad je lahko to reci iz ove pozicije, ali zar ljudi nisu placeni da rade svoj posao, a mi navijaci da idemo na utakmice?

Klub pored medijskih izjava o ciljevima, u realnosti nije imao ciljeve, apsolutno nikakve, bar ne smislene i realne. CIljevi su se svodili na medijsku samopromociju, izazivanje konkurenata na osnovu dolaska milijardera, igranja sile i osvajanja titule. Zaista je nevjerovatno da sa takvim finansijskim sredstivma koje klub ima, da ne postoji plan na periodu od 3 do 5 godina gdje ce se jasno zacrtati koji je cilj kluba. Dovođenje provjerenih imena? Stvaranje mladih igraca? Kupovina mladih igraca iz drugih klubova? Kod nas hoce sve odjednom, na kraju, osim Binga sa Cimirotom, nista!

Na početku sezone doovedenii su igraci u skladu sa mogucnostima tadasnje uprrave. Oni jednsotavno ne znaju bolje, realno, dovedeni su poprilicno solidni igraci za manje para nego je to bio slucaj ranije. I tada je bilo jasno da u ekipi nesto opasno ne stima. Da li su to bile finansije, da li neke podjele u klubu, nije ni bitno, ali se osjetilo da nesto ne stima. Tjeranje Benke je bio posljednji "ekser" u iole ozbiljnu ekipu, poslije njega mi smo sami sebe dovei u situaciju kakvu jesmo. Hutić je bio igračka uprave koja u datom momentu nije imala sta da pruzi ekipi koju je vodio jer on je dosao iz svijeta mladih fudbalera, bez dana fudbala u seniorskom taakmičenju, jednostavno je bio podoban da se preko njega sakriju sve mane koje je imala uprava. Dokaz koliko se lose radilo u klubu jeste Meho Kodro, covjek koji je zelio da radi sistemski, sa planom rada, sa ciljevima. Ali, ocito da ljudima na ovim prostorima to je neka kvantna nauka i mnogo lakse je ulaziti u dilove i talove, a ne raditi na jacanju kluba i usmjeravanju istog.

Dolazak Mehmeda Janjosa na klupu FKS je bio zadnji potez kojim se nesto pokusalo spasiti. Međutim, od ranije su navijaci fks upoznati sa radom Mehmeda Janjosa, i nerealno je bilo ocekivati da je napredovao kao trener jer u međuvremenu nije se bavio trenerskim poslom, pa je jasno da od njega ocekujemo potpuno jednake stvari kao i ranije. Ziherasku taktiku, tvrdoglavost, nepostojanje vise taktickih opcija, odnosno forsiranje samo jedne te iste taktike i igre. oNo sto je prednost Mehmeda jeste disciplina i to sto je veliki motivator, Međutim, to nije ni izbliza dovoljno. Mehmed također ne vjeruje mladim igracima, ocigledno, vec konstantno forsira ¸13 igraca bez obzira na ritam utakmica, umor(koji crni umor sa ovim tempom igre). Sve u svemu, i niz od 8 pobjeda koji smo imali nije stvoren nekom igrom, vec zalaganjem i u nekim momentima uz dosta sporrtske srece, pa se pod logicno postavljalo pitanje kada ce ponestati srece. Kolo prije kraaja regularnog dijela prvenstva, Tezak poraz od slobode bio je uvertira u paad morala igraca, koji nakon toga su tek jednu utakmicu pobjedili kod kuce u ligi za prvaka. A to je jednostavno loše, premalo. Zna se sta je Sarajevo, Koševo, i samoubilacki cin je izaci na teren koseva i u prvih 20 minuta smirivati igru i taktizirati i cekati neko drugo poluvrijeme. Jednostavno ziheraski pristup utakmicama na svom terenu. Istina, Medhmed, ima na raspolaganju poprilicno skroman igracki kadar, medjutim treneri svoje znanje pokazuju tako sto sistem igre kroje prema onome sto imajju a ne sto su naumili. Taođer , ne pruzanje sanse mladjim igracima koji zaista pokazuju da su sjajni fudbaleri (heric, hadzic itd), je samo jos jedan plus na stranu ziheraskog pristupa, mada nema nikakvog opravdanja.

Nevjerovatna slika mi je jucer da Mehmed janjos na visok pritisak sirokog (kaze u izjavi da je znao da ce igrati tako) nije stavio formaciju 433, gdje bi oba krila bila uz ahmetovica i da pritisak koji pravi protivnik rijesi dugom loptom na njega koje ce on spustiti i proslijediti na krila koja treba da se ubac iza leđa odbrane sirokog. Nasa krila kao figurice, stoje uz liniju, duge lopte idu na ahmetovica 40 metara od gola, ovaj je spusti nikome, ide lopta sirokom i tako 90'

Posebna prica su izjave o nekom pritisku. Da li je moguce da neko i pomisli da je to istina??? Kakav pritisak? Cega? sto trebas Krupu sa Vrbasa da pobjeds na kosevu je vama pritisak? Sto trebas na kosevu da pobjedis radnik iz bijeljine na kosevu je vama pritisak???
Sta bi onda da sutra imas jednu utakmicu o kojoj ti ovisi karijera? Usrrao se u gaće, upišao? Ne , nije to nikakav pritisak nego ste vi daleko od progfesionalnih fudbalera i psihicki stabilnih sportista, nemate damu. E u tome je problem, zasto cimirot nije imao taj problem sa pritiskom ili Benko?
Pritisak na kosevu je samo u vasoj glavi, na tom kosevu ljudi bodre vas 90 minuta i ocekuju da barem tu pokazete nesto. A vi mjesecima vec ne pokazujete nista. Apsolutno nista. Ono jucer je bio dokaz kakvu antipropagandu fudbala smo prisiljeni da gledamo, pa u 60' krenem kuci lagano jer ne zelim da jos pola sata imam bolove u glavi gledajuci kako igraci koji primaju 5-10 miljamaraka ne znaju osnove fudbala, kako ttrener ne zna prilagoditi formaciju presingu, kako izmjene koje pravi su uvijek iste cijelu sezonu, kako ne zna promjeniti ritam utakmice, gledati kako almir bekic dvije godine u sarajevu gađa labudove po stadionu, kako sarić igra neku svoju utakmicu za sebe, kako hebibovic ne moze da pogodi more sa broda, kako huseinovic gumi ozljede, kako crnkic ne moze sa 116-erca da dobaci do gola i tako dalje i tako sire. A ahmetovic zvani ofsajd, to je posebna prica.

I na kraju svega, gdje je problem? PRoblem je u samkriticnosti. Izadjes fino na press konferenciju i kazes:
-prvo ja nisam uradio dobar posao na pripremama, jer u ligi gdje je tempo fudbala na nivou kantonalne lige moji igraci su "umorni"
-nisam pruzio sansu igracima sa klupe
-nisam spremio takticki ekipu za neku drugu formaciju osim ove koju igram
- klub mmi nije doveo pojacanja koja sam trazio
-nema sistemskog rada u klubu

pa onda klub izadje u jaavnost i kaze

-pogresnu politiku smo vodili, od danas krecemo tako i tako (Ali onda imaju odgovornost )

Jedan je tu problem. Ako kazes da imas taj i taj cilj, i da klub ide u tom i tom pravcu, onda imas odgovornost. A kada imas odgovornost onda moras da radis da bi ispunio ciljeve. Najlakse je izaci u javnost i reci idemo naobje titule, jer mi smo Sarajevo. E pa gospoddo, to sto smo mi Sarajevo ne znaci da cemo ista osvojiti samo po sebi sve dok ne budete radili sistemski, stvorili sistem, radilli danonocno, ucili , ispravljali greske, komunicirali medjusobno i radili na jacanju kluba kao da je vas! Oovako kada kazete da se cilj sam po sebi zna, da vam je cilj proizvoditi mlade igrace, nista to ne znaci, uvijek cete vi naci neki razlog u pritisku, nesreci, vanzemaljcima, politici, sistemu, ali nikad nece biti do vas.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 11 maj 2017, 12:07

@Pantelija
:bow:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 11 maj 2017, 12:08

@Pantelija

Svaka cast na postu. :salut:

Sve se slazem apsolutno, ali meni ne pada na pamet trener neki da zna svoj posao. I ovi sto znaju nece doci ovdje sigurno. To je slijepa ulica.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 maj 2017, 12:12

Sarajlijica1946 je napisao/la:@Pantelija

Svaka cast na postu. :salut:

Sve se slazem apsolutno, ali meni ne pada na pamet trener neki da zna svoj posao. I ovi sto znaju nece doci ovdje sigurno. To je slijepa ulica.
Slazem se. Imali smo Kodru, otjerali covjeka i tu se prica o iole ozbiljnom treneru zavrsava. Ja bi dao priliku nekom mladom treneru, dao mu ugovor na 3-4 sezone, dao mu sansu da podmladi ekipu i doveo mu 3-4 igraca koji su kvalitet a realno ih je dovesti... Ko je taj neko, mozemo naglabati do prekosutra. Ja bi sansu dao Starcevicu, i neka gori hala... Gore od ovoga ne moze da ga yebes !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 maj 2017, 12:14

I svaki bi on nakon dva-tri remija tjeran.
Ma znaš ti nas.....

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 11 maj 2017, 12:18

@pantelija; svaka cast,sve fino objasnjeno!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 maj 2017, 12:20

hilmo je napisao/la:I svaki bi on nakon dva-tri remija tjeran.
Ma znaš ti nas.....
izvini hilmo ali grijesis.... ja pricam o tome da dovedes trenera ali i da sredis upravu
Da uprava izadje i kaze ciljevi kluba su to i to
da trener kaze jamogu to i to u tom i tom periodu
Niko A ne bi progovorio , a i da progovori, uprava ima svoj cilj i put, i za njega ce odgovarati
E ovo je onoo o cemu ja pricam cilj, put i odgovornost za krajnji rezultat

Da smo imali upravu kako treba nikad kodro ne bi otisao nego bi uprava izasla i rekla "po cijenu ne osvajanja titule, suspendujem te ite igrace zbog takvog i tamovg odnosa prema klubu i treneru, a treneru dajemo punu podrsku" , pa bi klinac ikada vise radili ono sto su radili... ali kada to rade po instrukcijama kljucnog covjeka u klubu, e onda mozes sanjati o sistemu i dobrom treneru... i u pravu si, mozes dovesti alegrija isto bi bilo, jer bi uprava se opet krila iza njega

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 11 maj 2017, 12:22

Do sad jedini trener kome je uprava dala sve sto treba i otjerala sve koji mu nisu valjali je Jesic
da su Kodri pruzili pola paznje kao Jesicu sve bi drugacije bilo
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 maj 2017, 12:22

Da se ne lažemo, da je uprava u tom trenuntku rekla da Kodro ostaje po cijenu neosvajanja trofeja, ta ista uprava bi bila otjerana silom u roku od dva dana.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 maj 2017, 12:24

hilmo je napisao/la:Da se ne lažemo, da je uprava u tom trenuntku rekla da Kodro ostaje po cijenu neosvajanja trofeja, ta ista uprava bi bila otjerana silom u roku od dva dana.
ko bi je otjerao?
Pa nismo je mogli otjerati sve dok ih tan nije otjerao, da izvines svirali qurcu i pjevali godinu dana ...

i nije istina da bi tako bilo da su izasli i rekli sta ko i kako radi, garantujem da ne bi se to desilo, nema SANSE! Uz to, niko ne kaze da ne bi uzeli titulu i sa suspenzijom par "Jarana" ;)

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 maj 2017, 12:45

Vala pojedinci kao da Sarajevo pratite od juce, ne znam ti ko da je trener naseg kluba, nakon par losih rezultata mi navijaci prvi pravimo pritisak da se taj xy trener tjera. Sto se tice samokriticnosti, pa toga nema u nasem narodu nikako, za sve nedace nam je neko drugi kriv, ne mislim samo na fudbal ili sport opcenito. Sem toga ne vidjeh da je i jedna uprava nekog fudbalskog kluba u nasoj ligi bila ikad samokriticna i rekla pogrijesili smo u tome i tome npr.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 maj 2017, 12:51

e upravo to, dobo si pentirao, kompletan narod je na sistemu nisam ja kriv, oni su krivi ... svi su nam krivi za sve, sudije, amerika, izrael, kinezi, SDA, HDZ, SNSD, prvi i drugi svjetski rat, ovaj rat, kriv je komsija sto vozi novog audija a ja staroog....

Da je vidjeti jednog covjeka da izadje i kaze, gospodo, ja sam pogrijesio, preuzimam odgovornost, trebao sam drugacije, ali nisam ... pokusat cu sve od sebe dati da to ispravim i uradim bolje
..... kurko jarane :D ja sam najbolji, sta ce on, sta on zna, on ce meni objasnjavati sto nasa djeca pored njemaca i engleza i talijana izgledaju ko prvačići ... znam ja sto samo necu da to radim

Speirs
Kontakt:

Post Postao/la Speirs » 11 maj 2017, 12:59

hilmo je napisao/la:Da se ne lažemo, da je uprava u tom trenuntku rekla da Kodro ostaje po cijenu neosvajanja trofeja, ta ista uprava bi bila otjerana silom u roku od dva dana.
Plus, trener koji ne bi donio uspjeh bi pobjegao glavom bez obzira jer ne znam zasto bi neko slusao kako ti pola tibine reda familiju svaku tekmu a ti kao treba da razmisljas o igri. To je nasa realnost. Najbolji su ovi koji kazu, nek bude to i to, pa makar igrali ligu za opstanak dvije godine, a ne kontaju da na Kosevu krecu zvizduci i vrijedjanje ako je 0:0 nakon 20 minuta igre... Kakvo cekanje rezultata, kakvi bakraci...

I mi navijaci smo krivi. Napravili smo vec odavno atmosferu nerealnih ocekivanja, i davno prije Tana. Ne spominje se taj pritisak Koseva bas tako bezveze, i ne spominje se bas uvijek samo kao izgovor... Ima tu nesto. Nije normalno da ekipa vec godinama bolje prtije pruza na gostovanjima, a na Kosevu se uzimaju samo oni koji vec spuste gace prije tekme....

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 maj 2017, 13:02

Speirs je napisao/la:
Plus, trener koji ne bi donio uspjeh bi pobjegao glavom bez obzira jer ne znam zasto bi neko slusao kako ti pola tibine reda familiju svaku tekmu a ti kao treba da razmisljas o igri. To je nasa realnost. Najbolji su ovi koji kazu, nek bude to i to, pa makar igrali ligu za opstanak dvije godine, a ne kontaju da na Kosevu krecu zvizduci i vrijedjanje ako je 0:0 nakon 20 minuta igre... Kakvo cekanje rezultata, kakvi bakraci...

I mi navijaci smo krivi. Napravili smo vec odavno atmosferu nerealnih ocekivanja, i davno prije Tana. Ne spominje se taj pritisak Koseva bas tako bezveze, i ne spominje se bas uvijek samo kao izgovor... Ima tu nesto. Nije normalno da ekipa vec godinama bolje prtije pruza na gostovanjima, a na Kosevu se uzimaju samo oni koji vec spuste gace prije tekme....
salis se jel tako

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 maj 2017, 13:17

Sa ovim porazom smo sebi sanse za osvajanje kupa sveli na nemoguce (ako se uzme u obzir da jih dole nikad nismo dobili), a sa ovim rezultatom ubili moral prvenstveno za ovaj vikend igracima Krupe koje sad vjerovatno boli qurac i nece biti nabrijani, kao sto bi bili da smo mi ostvarili pozitivan rezultat.
Nekad stvarno ne mogu vjerovati kad nam god treba dobar rezultat i kad se raja nafura, oni nama spucaju samarcinu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 11 maj 2017, 13:39

zagorski je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Uuu al mnogi serete ovdje,cak i pretjerujete u tom sranju..
Siroki je dosao i odigrao anti propagandu fudbala,ljudi nisu u uopste dosli da igraju,vec da tuku i valjaju.
Mi smo zakinuti za cist penal,i odmah napad poslije toga nam daju gol,sve bi drugacije bilo da nas Valjic nije zavalio..
Eto i Zeljo ih je napao pa primio tricu,vi niste svjesni da nista jos nije gotovo,od Sirokog smo tvrdim bolja ekipa je bo ga vise mutavi Al.Bekic.
Prestanite srati kao da smo izgubili 3:0 i kao da je svijet stao u p.m.
Slazem se za ovaj prvi dio,ali i mi smo se od starta postavili slicno,igrali smo previse povuceno i ziheraski kao da nam je barca gostovala a ne ye8ena listica. Tako da ako igru sirokog mozemo okarakterisati kao 'antipropagandu' fudbala onda ni nasa igra nije bila puno bolja od toga.
Ne mozes ti brate igrati fudbal kad druga igra anti fudbal,primjera u svijetu imas more..
Barsa u najjaci vakat ispadala od Celzija,gubila od Reala itd itd jer su sve ekipe igrale bunkere,isle da sjeckaju igru morem faulova itd ,jer ko kod je pokusa sa Barsom da igra otvoreno natrpan je.

Da se ne nadje kakav strucnjak pa da kaze da poredim Barsu i nas,ne ne poredim vec samo govorim o nacinima igre.
Pojedini kao da nisu nikada gledali fudbalsku utakmicu,ako mislite da bi Kodro sa ovom ekipom nesto vise napravio,grdno se varate..
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Hajdeee, mosarajvosa83, napoleon72 i 28 gostiju.