Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

amerosm
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2010, 14:21

Hare_BvB je napisao/la:
Ipak je Omerbavarac bio upravu. Heiko Westermann je novi kapiten
Šta je sa tim vašim stručnim štabom :shock: Izgleda da je moda kod vas da igrač koji tek dođe po automatizmu dobija kapitensku vrpcu, sjetimo se Buytena koji ju je dobio ispred Sergeja iako je tek bio došao u klub :evil:
Zašto ne Rost ili Jarolim koji je već ''vječnost'' u klubu :?
Po rijecima Armina Veh-a, jedina dvjca igraca koja imaju svoje mjesto u timu su Westermann i Mathijsen. Ostali se trebaju da bore za svoje pozicije i bilo bih ne logicno da kapiten nakon dva kola zavrsi na klupi. I meni se ne svijda to sto je izbor pao na Westermanna, ja sam licno bio za Mathijsena, koji je dugo u klubu i koji je pokazao identifikaciju s istim. Medjutim Veh je mislio drugacije i odabrao Westermanna, ukoliko to bude los potez ide njemu na dusu, ali ovaj ima iskustva jer je bio kapiten i kod Arminie i kod Schalke-a. Sto se tice Rosta, on je golman i rijetko ko ima golmana za kapitena jer ne moze da utjece na igru (i Magath je odabrao Metzeldera izgleda umjesto Neuera zbog tog razloga), a Jarolim je svoje pokazao prethodne dvije godine da nije mogao drzati ekipu pod kontrolom i kada je svako radio i pricao sta je god htio, a isto tako prethodnih godina i kada je igrao lose nije mogao na klupu radi kapitenske trake, ali sada mora pruzati odlicne partije jer ima Kacara, Rincona i Tesche-a iza svojih ledja. Opet ponavljam po meni jedina rjesenja za tu poziciju su bila Mathijsen i Westermann, ali je Veh mislio drugacije i izabrao Westermanna umjesto Mathijsena. Ukoliko se ponovi scenarij slican Daniela-i da sezonu zavrsimo na trecoj poziciji ne bih imao nista protiv.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 13 avg 2010, 14:55

Spominje se Baptista kao moguće pojačanje nakon što se Robert Tesche našao na listi želja Hannovera.Hoće li biti šta od ovog?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2010, 15:14

FRANK RIBERY je napisao/la:Spominje se Baptista kao moguće pojačanje nakon što se Robert Tesche našao na listi želja Hannovera.Hoće li biti šta od ovog?
Nema nista od toga, to su spekulacije Italijanskih medija, i danasnje izjave Reinhardta i Veh-a govore o mogucnosti samo da dodje jos jedan stoper i to bih bilo to. Tesche-a nece pustiti jer se opet boje povreda, a dobar je all-round igrac koji moze posluziti da se zakrpi neka pozicija.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 13 avg 2010, 16:06

amerosm je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
Ipak je Omerbavarac bio upravu. Heiko Westermann je novi kapiten
Šta je sa tim vašim stručnim štabom :shock: Izgleda da je moda kod vas da igrač koji tek dođe po automatizmu dobija kapitensku vrpcu, sjetimo se Buytena koji ju je dobio ispred Sergeja iako je tek bio došao u klub :evil:
Zašto ne Rost ili Jarolim koji je već ''vječnost'' u klubu :?
Po rijecima Armina Veh-a, jedina dvjca igraca koja imaju svoje mjesto u timu su Westermann i Mathijsen. Ostali se trebaju da bore za svoje pozicije i bilo bih ne logicno da kapiten nakon dva kola zavrsi na klupi. I meni se ne svijda to sto je izbor pao na Westermanna, ja sam licno bio za Mathijsena, koji je dugo u klubu i koji je pokazao identifikaciju s istim. Medjutim Veh je mislio drugacije i odabrao Westermanna, ukoliko to bude los potez ide njemu na dusu, ali ovaj ima iskustva jer je bio kapiten i kod Arminie i kod Schalke-a. Sto se tice Rosta, on je golman i rijetko ko ima golmana za kapitena jer ne moze da utjece na igru (i Magath je odabrao Metzeldera izgleda umjesto Neuera zbog tog razloga), a Jarolim je svoje pokazao prethodne dvije godine da nije mogao drzati ekipu pod kontrolom i kada je svako radio i pricao sta je god htio, a isto tako prethodnih godina i kada je igrao lose nije mogao na klupu radi kapitenske trake, ali sada mora pruzati odlicne partije jer ima Kacara, Rincona i Tesche-a iza svojih ledja. Opet ponavljam po meni jedina rjesenja za tu poziciju su bila Mathijsen i Westermann, ali je Veh mislio drugacije i izabrao Westermanna umjesto Mathijsena. Ukoliko se ponovi scenarij slican Daniela-i da sezonu zavrsimo na trecoj poziciji ne bih imao nista protiv.
Ma svaka čast Westermanu, čovjek se dokazao kao odličan lider u prethodnim sezonama, ali i meni je Mathijsen bio prvi izbor radi dugodišnjeg služenja klubu, kad već ne želi Rosta ili Jarolima za kapitena....Ma najbitnije je da igrači prihvate tu odluku, prvenstveno ovi gore pomenuti, i biće to udure....
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 13 avg 2010, 16:48

Samo da skrenem paznju amerosm za ovo "bih". Stavljas "bih" gdje treba i ne treba. Vjerovatno zivis u Njemackoj od malena pa grijesis. "Bih" ti je samo za prvo lice jednine: ja bih, ti bi, on-ona-ono bi, mi bismo, vi biste, oni bi. Nista licno, nemoj se ljutiti, prijateljski savjet. Niko da ti skrene paznju.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 avg 2010, 17:41

amerosm je napisao/la:....(i Magath je odabrao Metzeldera izgleda umjesto Neuera zbog tog razloga)...
Odluka, o tome ko će biti kapiten kod nas, će biti donesena iduće sedmice. U ponedjeljak će Neuer biti kapiten. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 avg 2010, 18:10

@ Klopp

hvala na savjetu, pazit cu iduci put kada budem pisao. Mada mi Bosanski nije jaca strana.

@ Zdena 04

citajuci medije, vecina misli da ce biti Metzelder, no ostaje da vidimo kako ce biti. Nego de ti meni reci kako je Westermann obavljao svoju funkciju kod vas, je li bilo trzavica, jer u Njemackoj HSV i Schalke vaze za ekipe koje se ne mogu trenirati odnosno imaju teske karaktere. Ja kako znam nije bilo trzavica izmedju igraca i svi su bili kao jedan, eh sada je li to bilo samo do Magatha ili je on kao kapiten imao udjela ostaje da se vidi, no volio bih cuti tvoje misljenje.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 13 avg 2010, 20:39

Westermann je pravi profesionalac. On je svoju funkciju uvijek obavljao uzorno a tako će biti i u Hamburgu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2010, 15:28

Danas igramo u 17.30 utakmicu prvog kola Kupa Njemacke protiv Trogelow SV Greif koji inace nastupa u petoj Njemackoj ligi, ondono liga pokarajine Mecklenburg. Sve osim ubjedljive pobdje bio bi veliki neuspjeh, i ocekujem jedan laksi trening i prolaz u drugo kolo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 avg 2010, 16:24

@Amer jedan off,ova Victoria Hamburg sto je izbacila Oberhausen koja je liga?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2010, 16:44

Devil je napisao/la:@Amer jedan off,ova Victoria Hamburg sto je izbacila Oberhausen koja je liga?
Isto 5.liga. Inace ove "nepoznate" ekipe su stekli pravo takmicenja kroz osvajanje kupa odredjenih pokrajina. Njih bi bilo dobro dobiti u narednom krugu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 avg 2010, 16:50

amerosm je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Amer jedan off,ova Victoria Hamburg sto je izbacila Oberhausen koja je liga?
Isto 5.liga. Inace ove "nepoznate" ekipe su stekli pravo takmicenja kroz osvajanje kupa odredjenih pokrajina. Njih bi bilo dobro dobiti u narednom krugu.
A kakva je njihova situacija sa HSV-om,ima li onog komsijskog pomaganja sto svugde ima da salju neke slabije juniore i mladje tamo ipak je to 5 liga nek malo sticu iskustvo tamo?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2010, 17:00

Devil je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
A kakva je njihova situacija sa HSV-om,ima li onog komsijskog pomaganja sto svugde ima da salju neke slabije juniore i mladje tamo ipak je to 5 liga nek malo sticu iskustvo tamo?
Ja kako znam HSV Concordi-i i Victori-i Hamburg, koji inace igraju u tzv. Hamburg ligi pomazu prvenstveno na financijskom planu, i cesto organizuju prijateljske utakmice i svu dobit prepuste tim klubovima. Sto se tice tih mladjih igraca HSV ima svoju drugu ekipu i ima svoje matere koje se takmice u njavisoj Njemackoj ligi u tim kategorijama, pa tako da rijetko koji igrac se posalje tu na kaljenje. Takodjer HSV njima daje odredjenu svotu novca za omladinske pogone, s tim u slucaju nekog velikog talenta da bi mi imali prednost pri dovodjenju istog.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 15 avg 2010, 18:17

Završeno prvo poluvrijeme 1-1. Loš mi je nešto HSV danas.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2010, 18:30

Zdena04 je napisao/la:Završeno prvo poluvrijeme 1-1. Loš mi je nešto HSV danas.
Iskreno da hoce izgubiti vec su mi se poceli na neku stvar. S onim pristupom igri ne trebaju ni izaci na teren sljedece sedmice. Nadam se nakon vecerasnje blamaze da ce Nadzorni odobro otjerati sve u PM, pa nekako ovu sezonu prebroditi do naredne, kao prvo poceti s Vehom, pa Petricem, pa Westermannom itd itd.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 15 avg 2010, 18:47

Mucimo se mucimo. Ovo je definitivno los pokazatelj. Hajduk nam utrpa 3 komada, onda dobijemo Chelsea,a sad nam drugoligas stvara probleme. Kao da igraci misle ono "biti ce lako" pa na kraju popuse. Morati ce ih Veh dobro motivirati.

Evo 2:1 je sad,guerero zabio gol.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 avg 2010, 19:11

Nistelrooy razara po kvartu.Sad je 5-1.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 avg 2010, 19:24

Samo cu kratko ne da mi se komentarisati ovu glupost. Hvala van Nistelrooy-u. Ovo ostalo bijedno i jadno, i s ovim pristupom ne trebamo izaci na teren protiv Schalke-a. Jos je potrebno ovu sezonu izdrzati, i onda konacno dolaze bolja vremena.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 avg 2010, 19:29

+++Besic nominiert+++

Muhamed Besic war zweifelsohne einer der ersten Gewinner der Saison. Als A-Junior absolvierte er die komplette Vorbereitung bei den Profis und erhielt von Trainer Armin Veh eine Menge Lob. Die Belohnung folgte prompt: Der Innenverteidiger blieb im Profikader. Nun erhielt der 17-Jährige die Einladung der U19-Nationalmannschaft Bosnien-Herzegowinas. Diese misst sich am 24. und 26.08. in Velika Kladusa in zwei Testspielen mit der Auswahl Kroatiens. Für Besic eine gute Möglichkeit sich weiter auszuzeichnen.

Besic pozvan u U19 reprezentaciju BiH,hvala bogu!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 avg 2010, 19:32

bistrikboy je napisao/la:+++Besic nominiert+++

Muhamed Besic war zweifelsohne einer der ersten Gewinner der Saison. Als A-Junior absolvierte er die komplette Vorbereitung bei den Profis und erhielt von Trainer Armin Veh eine Menge Lob. Die Belohnung folgte prompt: Der Innenverteidiger blieb im Profikader. Nun erhielt der 17-Jährige die Einladung der U19-Nationalmannschaft Bosnien-Herzegowinas. Diese misst sich am 24. und 26.08. in Velika Kladusa in zwei Testspielen mit der Auswahl Kroatiens. Für Besic eine gute Möglichkeit sich weiter auszuzeichnen.

Besic pozvan u U19 reprezentaciju BiH,hvala bogu!
Istina da je dobio poziv, evo gledam i na TM-u da ima i Njemacko drzavljanstvo nadam se da se nece pogresno odluciti kada vidi s kojom mafijom ima posla. Ali kao da gledam kada odigra utakmicu neki krkan ce ga ozlijediti i mi cemo morati ispastati.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.