FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Idemoplavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Idemoplavi » 10 maj 2017, 09:52

Neandertalac je napisao/la:Čika Mišo Smajlović uz ekipu. Konačno jedno provjereno ime, Željovac, bar nešto se pita. Interesantno, ako se dobro sjećam kada sam spominjao legende u ulozi "savjetnika" smijali su se neki vrli mudraci.

Takođe, potez oko transfera za pohvalu. Niti je vrijeme niti produktivno nabijati pritisak igračima sa "pojačanjima" i mišljenja sam kako je ta politika ranije uveliko uticala na lošija izdanja većine igrača. Teško se skoncetrisati ako razmišljaš jesi li baš Ti idući na listi za "sporazumni raskid".

Opet, Neo kad je opominj'o neki "veliki" Željovci "boomali", al' po Željinom novčaniku i živcima navijača.

VTŽ
Nekad se baš bezobrazno namećeš eto ti nešto rekao, kao prvo ove prave legende su uz klub vec godinu dana, više puta oravljena druzenja, dobili vip godisnje, pita ih se oko mnogo stvari i savjetuje, ljude više ne vraćaju sa kapija a to je godinama bila praksa jer kakve su nam sve ublehe u klubu bile i nisu ni znali ko se prave legende, ono sto znam ti vječno prizivas neke druge tvoje "legende" tako da ne pravi se pametan.

Mislim da je sa ovim klub napravio dobru stvar, Mišo je legenda čovjek koji je u fudbalu prosao sve i mislim da njegove riječi imaju tezinu
1921

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 10 maj 2017, 10:11

:facepalm:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 10:17

Idemoplavi je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Čika Mišo Smajlović uz ekipu. Konačno jedno provjereno ime, Željovac, bar nešto se pita. Interesantno, ako se dobro sjećam kada sam spominjao legende u ulozi "savjetnika" smijali su se neki vrli mudraci.

Takođe, potez oko transfera za pohvalu. Niti je vrijeme niti produktivno nabijati pritisak igračima sa "pojačanjima" i mišljenja sam kako je ta politika ranije uveliko uticala na lošija izdanja većine igrača. Teško se skoncetrisati ako razmišljaš jesi li baš Ti idući na listi za "sporazumni raskid".

Opet, Neo kad je opominj'o neki "veliki" Željovci "boomali", al' po Željinom novčaniku i živcima navijača.

VTŽ
Nekad se baš bezobrazno namećeš eto ti nešto rekao, kao prvo ove prave legende su uz klub vec godinu dana, više puta oravljena druzenja, dobili vip godisnje, pita ih se oko mnogo stvari i savjetuje, ljude više ne vraćaju sa kapija a to je godinama bila praksa jer kakve su nam sve ublehe u klubu bile i nisu ni znali ko se prave legende, ono sto znam ti vječno prizivas neke druge tvoje "legende" tako da ne pravi se pametan.

Mislim da je sa ovim klub napravio dobru stvar, Mišo je legenda čovjek koji je u fudbalu prosao sve i mislim da njegove riječi imaju tezinu
Sreća pa si vezan, tačno me prepadneš kad' zarežiš.

Ako se dobro sjećam, pola foruma ti je postavilo pitanje; ko su te "legende", "moje legende", "nazovi legende"? Red je da nam to objasniš.

Dalje, stvarno se ne namećem nego nabijam na nos. Vidiš, ja bio pametan i vizionar a vi ograničeni i glupi ali si još uvijek bezobrazan porediti ulogu "savjetnika" ili kako god i druženja legendi koja su normalna, eto da nije uprave ne bi se družili. Ne budali bgti. Još si dovoljan bezobrazan da tvoju/vašu kratkovidnost drsko miješaš sa nekim stvarima o kojima već duže vrijeme kao zadnji pas lažeš! Pardon my french.

Naravno, moj stav se ne mijenja kako vjetar puše. Čvrsto stojim iza svojih riječi u svako doba dana, noći.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 10 maj 2017, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 10 maj 2017, 10:20

Fakat kad god se tema unormali, kad krene fina priča @idemoplavi dođe da razjebe. Nevjerovatno

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 10 maj 2017, 10:36

Titula!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 10:37

Zeljo92 je napisao/la:Titula!!
I to sam najavljivao :lol: :rol:

Edit:

Velikan bira između Bajića i Boniya.

Već je jednom bila slična situacija kada su u Citiyu birali između Željovca Džeke i "mašine" Bonya, svi znamo ishod. Nadati se da če i ovaj put uzeti lošiju opciju a Baja abd put Italije npr za neku siću od 15_ak Mill km ili bolje €

UPRAVA NAPOLJE!

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 10 maj 2017, 10:52

Pojma ti nemas ;) :rol:

Samo nek ne ide u drugi turski klub, samo liga 5 dolazi u obzir.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 maj 2017, 10:58

Valjda će se bar jedan od njih prodati ovo ljeto.

P.S. Ignorišite ove padobrance.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 11:00

Virtu4l je napisao/la:Valjda će se bar jedan od njih prodati ovo ljeto.

Ima ponuda i za Amira već, 4 Mill km zadnja.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 maj 2017, 11:02

Nisu ludi da pristanu, sve ispod 5 mil eura je malo.
Voli te tvoje Sarajevo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 10 maj 2017, 11:08

Jeli ono za Amira imamo procenat a od Baje samo onu naknadu za treniraneje, ili ?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 11:09

Virtu4l je napisao/la:Nisu ludi da pristanu, sve ispod 5 mil eura je malo.
U to već ne ulazim, teško je objektivno odrediti cijenu koju mogu postići ali raduje činjenica da raste i to konkretno u ponudama a ne nekim piskaralom na Tm_u.
Čak i sa ovom ponudom imamo 800.000 km. 20%.

Za Baju smo malo zahebali pa uzeli 50.000 € umjesto procenta, ali šta je tu je. Ima bar solidarnost.

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 10 maj 2017, 11:13

Virtu4l je napisao/la:Valjda će se bar jedan od njih prodati ovo ljeto.

Dobro momče, ne znam sta pričaš u množini možete ignorisati samo vas dvojica odbačenih poltrona koji se dopisujete sami sa sobom a rado bi voljeli da vam se negdje drugo glas cuje i veci auditorij, ali tebe i nekako mogu shvatiti daleko si pa bas i nemas pojma, gori mi je ovaj lajavac koji se hoće nešto sve on zna najpametniji a u realnosti slama...

Za razliku od vas koji jedva čekate da kažete da ste bili vizionari i pametni meni je najvažnije da Željo bude prvi i ove godine i narednih sto taman za trenera glavnog imali limenog a predsjednik mi bio Mujkanovic. Jer meni je bitan ŽELJO a ne pojedinci i osobe za koje vi navijate!!! Bit ce ŽELJO OPET SAMPION!!!!!
1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 maj 2017, 11:18

narodniheroj je napisao/la:Jeli ono za Amira imamo procenat a od Baje samo onu naknadu za treniraneje, ili ?
Od Amira imamo 20% i vjerovatno naknadu za treniranje, to je Zuban nedavno potvrdio u nekom intervjuu, mislim za Klix.
Voli te tvoje Sarajevo.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 10 maj 2017, 11:26

Virtu4l je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Jeli ono za Amira imamo procenat a od Baje samo onu naknadu za treniraneje, ili ?
Od Amira imamo 20% i vjerovatno naknadu za treniranje, to je Zuban nedavno potvrdio u nekom intervjuu, mislim za Klix.
:thumbup: hvala, samo da nastave ovako ali bih volio da se nekako izvuku iz Turske. Mada i ovo malo glupo zvuči jer je Turska sila u svakom smislu ali jbg nama je bitno da promjene zemlju radi procenata i priliva sredstava. Jedini smo koji u budzet možemo planirati značajna sredstva ovom metodom. A i zbg kontinuiteta je bitno, moramo ostati lideri i u budućnosti po ovom pitanju. Imao bih još ponešta napisati na ovu temu ali neću , sad je najbitnije zbiti redove i uspješno privesti ovu po mnogo čemu istorijsku sezonu za nas. Biće Željo opet šampion :bih:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 11:48

narodniheroj je napisao/la: Jedini smo koji u budzet možemo planirati značajna sredstva ovom metodom. A i zbg kontinuiteta je bitno, moramo ostati lideri i u budućnosti po ovom pitanju.
Jako bitno, bravo za ovo razmišljanje. Ima jedan forumaš koji je smarao sa pričom o konceptu i mladima, nećemo ga imenovati. Uglavnom za budućnost, naše dijete i neki igrač sa strane a razlika u kvaliteti minimalna ili nikakva, moramo zaštiti klub pa gurati naše mlade nade kako bi nam valjali u budućnosti.

Ps. Ima na tv_u ova tekma BiH vs Srbija?

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 10 maj 2017, 11:50

narodniheroj je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
:thumbup: hvala, samo da nastave ovako ali bih volio da se nekako izvuku iz Turske. Mada i ovo malo glupo zvuči jer je Turska sila u svakom smislu ali jbg nama je bitno da promjene zemlju radi procenata i priliva sredstava. Jedini smo koji u budzet možemo planirati značajna sredstva ovom metodom. A i zbg kontinuiteta je bitno, moramo ostati lideri i u budućnosti po ovom pitanju. Imao bih još ponešta napisati na ovu temu ali neću , sad je najbitnije zbiti redove i uspješno privesti ovu po mnogo čemu istorijsku sezonu za nas. Biće Željo opet šampion :bih:
Ono sto sam govorio i prije a i sad cu ponoviti da je loša opcija sa prodajom igrača u Tursku, loša po nas, jer Turska je trenutno zemlja koja odlično plaća fudbalere i tamo je porez smijesan, i sad kad imaš managera nekog njemu je u interesu da njegov igrač sto duze ostane u turskoj i da redovito produzuje ugovore naravno uvijek poboljsane i od svakog tog novog ugovora manager uzima procenat. Primjer Višća vec tri puta je produzio ugovor a odavno je prevazisao tursku ligu. Tako da iskreno se bojim poznavajući Zubana da ce nam svi ovi svoje kosti ostaviti u turskoj dokle god budu mogli...
Tako da je veoma važno za svaki naredni transfer pokusati ugurati procenat od naredne prodaje pa neka se onda prodaje unutar lige gdje god hoce. S Bajom smo onda bili u skripcu i svi su iskoristili datu situaciju a tek sad vidimo da Baja mnogo vise vrijedi od tih jednokratnih 600K
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 10 maj 2017, 12:17

POZIVOM NA SVA TRI OPERATERA NA 1330 I 1350 DONIRAJMO 2KM. SVI ZA MIMU!!!
BRATE IZDRZI!

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 10 maj 2017, 12:26

Neandertalac je napisao/la:POZIVOM NA SVA TRI OPERATERA NA 1330 I 1350 DONIRAJMO 2KM. SVI ZA MIMU!!!
BRATE IZDRZI!
Bit ce i skupljanje u par kafica, u Variju sto znam sigurno pa ako ko može neka donese koliko god može!
1921

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 10 maj 2017, 12:30

narodniheroj je napisao/la:Fakat kad god se tema unormali, kad krene fina priča @idemoplavi dođe da razjebe. Nevjerovatno
Pa neka piše čovjek o čemu želi i viđenja svoja, za to forum i služi. Minus je generalno ljudima što pređe to sa Želje i sa konkretnih prijedloga i razmišljanja na lični nivo i onda počinju čašćenja. Najgore je po meni još kako se ljudi poistovjećuju s nekim ljudima javnog života i kluba u ovom ili sličnim slučajevima. Razumijem ljubav i afekciju prema nekome, ali u nekoj normalnoj mjeri. Idemoplavi je bio odmah na nož, ne valja ni to. Minus.
Meni je samo bitno i da vidim da Željo napreduje, kako infrastrukturno, tako i sportski, ne interesuje me ko ga vodi i upravlja, samo Željo, ljudi su ionako prolazni, i iza nas ostat će Željo. Uostalom i laik vidi kad nešto ide ili ne ide, ne mora biti blizak klubu ili tzv.insajder. :mrgreen:
BAŠ SVE TI DAJEMO I MALO KOLIKO TE VOLIMO... :bih: :bih:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo i 28 gostiju.