KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

al...
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la al... » 14 mar 2009, 09:31

E dragi moj Ars, krunisani kralju cinizma i sarkazma ovog foruma. Čuj, najavili prež�jeli čl�ovi Monty Phytona ponovno okupljanje, pa eto, ako si zainteresovan... :D
Šal�na stranu, jednu osobinu kod takvih kao ti ne volim, a to je što �rate i naglašavat�samo one stvari koje vama odgovaraju, a nikada cijelu sliku onoga o čemu p�čate. K�da ste školu u � parlamentu učili. Nem� ja ništa lično �otiv �og ljubimca, ali stvari se ne gledaju crno-bijelo. I ja znam da lijepo izgledaju cifre od 12 koševa i 11 sk�ova, ali hajde da malo prođemo kroz nji� Od 12 koševa, 8 je zab� na lopte koje je dobio na "tacni" ispod koša, koje bi sva� forumaš ovdje pospremi�u koš (2x Đorđević, 2�tvoj �raženi �kić). Nijedan �godak ni� došao iz neke izrađene ak�je 1-1, da je o� recimo, nadigrao Pavića i dao koš. Taj film još nismo gled�i. No nije me� toliko važna njegova ofanzivna igra. �ni lično užasno smeta premali učin� čov�ka visokog 217 cm, k�i bi �ebao dominirati u odbrani, a to ne čini. Skinuo je 11 skokova, ali j�od toga 10 kada nikoga nije bilo oko njega. Čim su slovenci izvršili pritisak � skoku, eto problem�i ofanzivnih skokova u njihovu korist. Uzgred, trio Pavič, Sebič i Rakočević nam zabije 37 k�eva, a�a 80% t� koševa on je direktno�uvao čovjeka koji da�oš. Frajer mu spust�rame,�skoristi masu, ug�a se pod koš, jedna finta i eto lagana 2 za njih. Prolaz�i kroz njega ko' da je od papira. Jednostavno nema masu da bude dominantan u odbrani. Ima način na koji se to rješava, ali da sada ne pona�jam ono što sam pisa�u prethodnim postovima. Nije on bi�loš, ali da je to vala neka partija bila koju treba�latnim slovima zapisati - ne treba. On može i mora puno bolje.
Što se tiče pojačanja na ce�ru, za razliku od osta�h nadrea�sta na�orumu, ja ne palamudim, jer ono što ja bi volio da vidim u Bosninom dresu, Bosna ne može da kupi. Prema tome, bezveze je naglabati. Ako išta �ači, nek dovedu tog Damjanovića, bar da imamo back�, jer �čina i Hajrić imaju "s�klene" noge, a gledati u �ljagića kao� neku perspektivu iza Zime je zastrašujuće za svakog �na Bosne.

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 14 mar 2009, 09:44

kakvi su ovo znakovi neki upitnici

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 mar 2009, 10:47

@tm

i meni je isto tako..ja mislim da to bude kad radis quote na neciji post..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 14 mar 2009, 11:01

Kevin je napisao/la:@tm
:D :D :D :D :D :D :D
i meni je isto tako..ja mislim da to bude kad radis quote na neciji post..
veze nemam zato i pitam
ja se sjebo reko da mi nesto comp nije u redu hahahahahaha 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :o :o :o :o :o :) :)

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 14 mar 2009, 11:25

bosnas_ je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la: Ma nemoj!? nego u cemu je bolan?
Pa je li znas da Bosna namjerava za ligu 8 pojacati se sa Klincem i Camdzicem? a vidi Igokee? Ima da nas oderu u prvenstvu i furiozno osvoje titulu! Pa je li ti znas da je nas Ovcina u ovoj sezoni odigrao svega 5-6 utakmica i da ima takvu povredu da je pitanje uopste da li ce nam biti od neke koristi kad se vrati!? Je li ti znas da Hajric ima pravo nezgodnu povredu,zbog koje se pauzira 5-8 sedmica!? Da ne govorim o Ikonicu,cija povreda nije nimalo naivna!...
Prosle godine Igokea je bila duplo slabija nego ove godine,a Bosna je imala duplo bolje igrace nego ove godine! i dolazim do zakljucka,ako se ne pojacamo,da ne treba ni igrati domacu ligu,jer se prvak vec sada zna!
Skandalozno se ponasa uprava,pred najvaznije utakmice godine! ili su nam ambicije drugo mjesto i igranje NLB lige,ako je tako,onda imamo neke sanse zajedno sa Sirokim za poziciju 2!
pa vise si dosadio i Bogu i narodu, jel imas pare? kk bosna ih ocigledno nema, dakle NEMA POJACANJA, da imamo para imali bi pojacanja,

ovako imamo prednost trenera i to je to, nekad i slabiji pobijede jer imaju vece srce.

Uprava tvoje postove ne cita i boli ih neka stvar, sto ti, ja, peti, deseti seremo po forumu, mislis da oni ne bi doveli pojacanja da imaju od cega.

Problem je u ovim sto glasamo za njih iz godine u godinu a Dodo pametno radi. Ako titula ode u igokeu, zasluzeno ce otici.
Apsolutno! slazem se s tobom!
Ali mirza,vidi jednu stvar: prije par mjeseci predsjednik Bosne Nihad Imamnovic je rekao da Bosna ima budzet za ovu sezonu oko 2,5 miliona KM! a ova ekipa Bosne sigurno ne vrijedi vise od 1,5 miliona KM! Pitam,gdje je taj milion,za kojeg su se mogla dovesti dostojna pojacanja? Imamovic je rekao da imaju potpisane ugovore sa sponzorima i da je tu garant 2,5 miliona! kanton ce odobriti pare za vrhunski sport u gradu,samo nece to biti 3 miliona nego 2,sto znaci da ce Bosna dobiti oko 300 000 KM u aprilu! i nemoj mi pricati ni ti ni bilo ko,da para nema! problem je sto su se nasi usrali u gace od Miline Igokee,i zato su sve karte bacili na to da izbore dva predstavnika za narednu sezonu,jer je titula vec sada rezervisana za Igokeu,naravno ukoliko uprava expresno ne reaguje! vremena je sve manje,sredina je mart,i koga sada mozes dovesti sve i da hoces,osim vec spomenutih Camdzica i Damjanovica sa Kipra!
@bosnas, jedno je pricati a drugo raditi, cisto sumnjam a prosto ne vjerujem da kk bosna ima toliki budzet, jer da imamo te pare, sigurno bi doveli pleja koji nam je potrebniji nego centar (ovcina, zimic + suljagic) mogu iznijeti taj teret, dok je sale sam na pleju, pasu sam uvijek branio i gotivio ali ono sinoc je bruka, pa covjek je van forme skroz, cim on udje krka ubaci u sestu brzinu, uzas.

Jos nesto za te pare od kantona, nisu sigurne, to su samo obecanja a dosta je i politike u svemu tome (imas pp), danas u ovoj drzavi i drustvu sve se svodi na obecanja (90% lazna) i to je ozbiljan drustveni problem.

Mislim da je ova ekipa jaka i da ima kvalitet i volju a i igru zahvaljujuci VV, nema predaje nikad i nigdje ma sa kakvom ekipom da ides, jer prvi put imamo sistem nekakav i uigrane akcije.

Ne sjecam se kad je jedan igrac Bosne imao 14 asistencija, 12 skokova ili 30 poena, sve je to zasluga VV i njegovog trenerskog rukopisa.

@ars, hoces li napokon povuci optuzbe sa sehovica, momak igra ko sat, cini se da si se tu opekao u procjeni, i ti i svi skeptici, a vjerujem i sirijac koji sada lije suze sto je momka savjetovao da igra za CG.

Sinocnja predstava u maloj dvorani (hvala Bogu pa vise nemamo trenera i igraca kojima smetaju kosevi ili publika ili nesto trece) je pokazala novu Bosnu, koje se necemo stidjeti sutra nigdje, a kamoli u Aleksandrovcu, Sirokom ili Tuzli.

Interesantno je da VV hvali publiku i njen doprinos u pobjedama, i jos je nevjerovatnije da ta ista publika vise ne koci razvoj mladih igraca, nisam cuo psovke Ivanovicu, Djordjevicu, Zimicu, Sehi, nit se ti igraci vade na prozivke sa tribina kao do sada vajni i prekaljeni igraci NBA kalibri i svesrdno se nadam da su pojedinci sa starog jednoumnog foruma sada uvidjeli sta je TRENER i kakvo smo mi smece od trenera imali.
Cuva Bog Zelju svog!

bosanac
Kontakt:

Post Postao/la bosanac » 14 mar 2009, 11:41

Prvo, cestitke momcima na sjajnoj pobjedi i na vracanju 2. mjesta u regionalnoj ligi. Nije mala stvar! :mrgreen:

Drugo, meni stvarno nije jasno ovo konstantno pljuvanje, omalovazavanje, i negativna propaganda koja se iz sezone u sezonu ponavlja od strane istih kompleksasa. Jel vi, ljudi, svrsavate na to? Ovoj ekipi nista nefali i igraju sasvim solidnu kosarku. Moze li bolje? Moze vazda! Ali koliko para toliko i muzike cemo slusati. Ja sam itekako zadovoljan trenutnim stanjem u timu i sa, nadam se brzim i uspjesnim, povratkom Ikonica, Hajrica i Ovcine cemo imati sasvim jaku i dobro uigranu ekipu. Stvarno vise pretjerujete sa poredjenjem Igokea-e i Sirokog i konstantnog lupetanja "upravo tako se to radi". Imamo sjanog play-a, covjek je nenadmasni kralj asistencija a zna i zabiti dosta koseva. Sjanu 4. kakvu nismo odavno imali. Sve boljeg i boljeg Sehovica koji izrasta u sjajnog i kompletnog igraca. Ovaj momak poginu na terenu i zasluzio je svaki respekt. Pa cak i Zimic, kojeg volite pljunuti vise nego hljeba se najesti, igra solidno kada dobije svoju priliku. I ostali su za svaku pohvalu, lijepa, poletna, timska igra i siguran sam da cemo uzeti prvenstvo u inat svima a pogotovo domacim :lol: "expertima"!

košarkaš
Kontakt:

Post Postao/la košarkaš » 14 mar 2009, 12:32

ja ne razumim ovo konstantno zahtjevanje bosnasa za pojačanjima, pa realno gledano bosna ima daleko najjač�petorku u BiH Đo�ev�, I�nić, Še�vić, Ivan�ić, Ovčin�....�nadajmo se da će ozdravi� na vrijeme Ovčina, onda � zamjenu ima Bosna više nego soli�og vučurovića i so�dnog �kića i zimića....�o duše k� bi došao j�an osrednji�lay da zamjeni propuha pašalića onda bi bosn�bil�daleko najveći kandidat za prvo m�sto-u ovom trenutko je samo kandidat za prvo mjesto-bez daleko najveći :lol: mislim da j�bosna najkvalitetnija ekipa u BiH-imaju kvalitetne utakmice iza sebe ove sezone......dok mislim da igokea uopće nije tako jaka kako � čini, oni su napumpani s�nekim kvazi zvjezdama koji još trebaju opravdat status�vijezde i favorita.....

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 14 mar 2009, 12:36

Ma Zimic je slab, ako ovako ostane Igokea ce biti bolja od nas i onda cemo se mi morati boriti za ulazak u NLB, dok ce to Igokea uraditi bez problema, jedini koji valjaju u Bosni su Ivanovic, Ikonic, dordevic, sehovic i onaj ovcina, ovo sve ostalo jedva funkcionise, haj moze se tu dodati i onaj vucurovic, ali samo kad ga krene ;)
Nemoze 6 igraca drzati cijeli tim, treba nam bar jos jedno pojacanje kvaliteta kao Ivan Ivanovic za ovu ligu 8. :!:
mB!

baggio
Kontakt:

Post Postao/la baggio » 14 mar 2009, 16:58

Ja stvarno ne razumijem pojedince na ovom forumu.Bosna je u ovoj sezoni do sad ostvarila svoje ciljeve.Uzeli smo kup i obezbjedili još jeno mjesto u NLB ligi.Ako bogda uzeć��prvenstvo.Zato stvarno ne razumijem če� �g�vni komentari i pljuvanje po igračim�koj�mo� �nisu �for�ali se bore i daju svoj maksimum na svakoj utakmici.Imamo mi vremena do lige 8 podići još form�a�ako �dim i�okei ponestaje para čim dov�e islužen�koš�ka�p�ut K�la.Sma��da�e i�akav�šalić bolji�d n�ga a mislim d�će �mak uz�oič� sigurno v�t�i �oju formu.Mi�m � �ovakva Bosn�o�do titule u l�i 8 pod uslovom da ne bude �vih povreda.
Za�igraj Bosno,pobjedu nam donesi!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 mar 2009, 18:36

Mukiol je napisao/la:Ma Zimic je slab, ako ovako ostane Igokea ce biti bolja od nas i onda cemo se mi morati boriti za ulazak u NLB, dok ce to Igokea uraditi bez problema, jedini koji valjaju u Bosni su Ivanovic, Ikonic, dordevic, sehovic i onaj ovcina, ovo sve ostalo jedva funkcionise, haj moze se tu dodati i onaj vucurovic, ali samo kad ga krene ;)
Nemoze 6 igraca drzati cijeli tim, treba nam bar jos jedno pojacanje kvaliteta kao Ivan Ivanovic za ovu ligu 8. :!:
zimic nije nista slabiji od misanovica, a koga to igokea sem castle-a i mozda McCaskill, ostali ni jedan nije iznad djordjevica, ikonica, sehovica, ivanovica, hajrica i ovcine, a nasa klupa nista losija od njihove, a da nepricam o uigranosti i koliko svjetlosnih godina imamo boljeg trenera, tako prestanite vise praviti od igoke LA Leakers-e, rjec je o veoma solidnoj ekipi koju nesmijemo potcjeniti kao ni siroki pa i slobodu i zrinski, ali smo definitivno favoriti za titulu i mislim da ona nece doci u pitanje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 mar 2009, 18:58

nerminh74 je napisao/la:
Mukiol je napisao/la:Ma Zimic je slab, ako ovako ostane Igokea ce biti bolja od nas i onda cemo se mi morati boriti za ulazak u NLB, dok ce to Igokea uraditi bez problema, jedini koji valjaju u Bosni su Ivanovic, Ikonic, dordevic, sehovic i onaj ovcina, ovo sve ostalo jedva funkcionise, haj moze se tu dodati i onaj vucurovic, ali samo kad ga krene ;)
zimic nije nista slabiji od misanovica, a koga to igokea sem castle-a i mozda McCaskill, ostali ni jedan nije iznad djordjevica, ikonica, sehovica, ivanovica, hajrica i ovcine, a nasa klupa nista losija od njihove, a da nepricam o uigranosti i koliko svjetlosnih godina imamo boljeg trenera, tako prestanite vise praviti od igoke LA Leakers-e, rjec je o veoma solidnoj ekipi koju nesmijemo potcjeniti kao ni siroki pa i slobodu i zrinski, ali smo definitivno favoriti za titulu i mislim da ona nece doci u pitanje
bravo slazem se u potpunosti
You are someone else I am still right here

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 mar 2009, 20:01

@al.... ,
toliko jala i zavisti prema našem igrač� zimiću�odavno nisam pročit�, i to ne samo od tebe nego i od onih tvojih pajtaša p�mišljen� , bosnaš, mel� fera , mukiol i slični...
�govorio ti je u globalu @mensur, a ja ču dodat�samo da je Paviča, osim �prvih 4-5 min kad ga je čuvao Zimić, čuvao I�nov� što se je j�o�obro vidjelo ako si bio na tekmi, a Zimić je čuvao Balažića i� Rakočevića � to u prvo�pol�remu SJAJNO, jer poena nije mogao zabiti, a u drugom je rakočević tri puta proša�sa šutom preko ram�a a va�da je i posljednjem laiku bilo jasno da je Zimić bio car obrane,da je im� jako puno udjela u promašajima igrača Krke priliko�ulaska u r�et, također imao je još min dvije b�kade i par blo�da igrača poslije kojih su padale tro�e, al se to ne pika očigledno, a nije mu priznat i k� koji je skinut sa obruča odmah�a početku meča i blokad�u drugom polu�emenu n� Rakočevićem na 3metra od koša iako je bi�uda�en samo pola metra�d njega i tom prilikom su suci svirali koš zbog navodne silazne putanje :?: :r�l: ... , ko se razumije u košarku jasno je kao dan da se radi o očig�dnom propustu suca.

Znači po te� i gore narečenim,u prijevodu, j�Ovčina SJAJAN kad ima�0-tak poena i 10 skokov�po meču i value oko 15, iako se pored njega naigra� i naskakaju protivnički centri i KC, kao što su Thomas ili Kikanov� npr, a Zima nje val�. ;)
I ne treba nam Damj�ović imamo Klinca koji može odigrati par minuta u ov� ligi 8, to je dokaza�u mečevima koje igra za Slaviju...., a vratiće se Ovčin�i može odigrati kao rezervni centar 15-�minuta �d se Zim�umori ili optereti ličnim....

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 14 mar 2009, 20:13

@mirzza,
"@ars, hoces li napokon povuci optuzbe sa sehovica, momak igra ko sat, cini se da si se tu opekao u procjeni, i ti i svi skeptici, a vjerujem i sirijac koji sada lije suze sto je momka savjetovao da igra za CG."

Ja sam već prije rekao da se Š�a popravio i da je postao SOLIDAN igrač,�li i sada imam rezervi u njegovo izrastanje u vrhunskog igrača,�er je to po meni moguće s�o ako još pop�vi šut sa�istance i kontrolu lopte jer je ti valjda jasno da bi imao VRHUNSKI KVALITET onda mora imati i perfektnu ili makar odličnu kon�olu lopte da bi sebi mogao stvoriti prostor za šut, kao�to to ra� Tripković, Tepić,I�nić,Ož�lt i d�gi�..

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 14 mar 2009, 21:11

a ars de mi reci samo jednu stvar , jer znam da nisi fan kikana i smatras da je 0 od centra ... sta mislis kako bi se on uklopio na poziciji 4 ??? cisto me zanima misljenje ,bez ikakvih provokacija ovo pitam :)

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 15 mar 2009, 02:10

[quote="ars01"]@mirzza,
"@ars, hoces li napokon povuci optuzbe sa sehovica, momak igra ko sat, cini se da si se tu opekao u procjeni, i ti i svi skeptici, a vjerujem i sirijac koji sada lije suze sto je momka savjetovao da igra za CG."

Ja sam već prije rekao da se Š��pravio i da je postao SOLIDAN igrač,�l�i�da imam rezervi u njegovo izrastanje u vrhunskog igrača,�er � t�o meni moguće s�o ako�oš ��vi šut ��ist�e i�ontro�lopte jer je ti valjda jasno da bi imao VRHUNSKI KVALITET onda mora imati i perfektnu ili makar odličnu kon�olu lopte d�bi seb�ogao stvoriti prostor za šut, kao�to to ra� Tri�ović, T�ć,I�nić,�lt i d�gi�.[/quo�]
�az� s��ha ima�ab�ontrolu lopte i morao bi raditi na ulazu, ali za ove uslove je fenomenomenalan :)
Cuva Bog Zelju svog!

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 15 mar 2009, 12:22

cestitke na pobjedi
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 15 mar 2009, 18:57

Cestitke Bosni i posebno carobnjaku Vukoicicu na odradjenom poslu u jadranskoj ligi sa ovako skromnim i jeftinim timom.

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 15 mar 2009, 20:06

Vukoicic je skoro pa sigurno dogovorio sa Bosnom potpis dugogodisnjeg ugovora po povratku iz Beograda i utakmice sa Partizanom.Imamovic je rekao da je Vukoicic nacelno prihvatio da vodi Bosnu i u buduce,a vidjecemo koliki je ugovor.Bice mu i povecan ugovor finansijski.Mislim da je to odlican potez!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 mar 2009, 20:54

Penn blizu Bosne...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 15 mar 2009, 20:55

otkud ti to?
i koji penn?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.