FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

grbavicka1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la grbavicka1921 » 09 maj 2017, 09:26

Virtu4l je napisao/la:slika
hvala :wave:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 09 maj 2017, 10:08

Da li može neko od malo bolje upućenijih napisati kako se dobijaju bodovi da bi se povećao koeficijent u Euro takmičenjima. Koliko vidim naš koeficijent je u drugom pretkolu je 4,800 i samo nas pet mjesta dijeli da budemo nosioci. Žalgiris koje je posljednji nosioc ima 5,825 koeficijent. Koliko se sjećam znam na koeficijent utiču i nastupi naši, pobjede i nerješeni mečevi kao i mečevi naših predstavnika.

Europa liga: Zadnji nosioc u drugom pretkolu ima koef. 5,665 i bilo bi šteta da iduće sezone ne budemo nosioci u ovim kolima.

Takođe sam i načuo da se mijenja sistem takmičenja i da će biti malo reorganizacije LP i EL.

Može li neko da nam da malo više info???
"Truth begins in lies."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 10:15

fibonacci je napisao/la:Da li može neko od malo bolje upućenijih napisati kako se dobijaju bodovi da bi se povećao koeficijent u Euro takmičenjima. Koliko vidim naš koeficijent je u drugom pretkolu je 4,800 i samo nas pet mjesta dijeli da budemo nosioci. Žalgiris koje je posljednji nosioc ima 5,825 koeficijent. Koliko se sjećam znam na koeficijent utiču i nastupi naši, pobjede i nerješeni mečevi kao i mečevi naših predstavnika.

Europa liga: Zadnji nosioc u drugom pretkolu ima koef. 5,665 i bilo bi šteta da iduće sezone ne budemo nosioci u ovim kolima.

Takođe sam i načuo da se mijenja sistem takmičenja i da će biti malo reorganizacije LP i EL.

Može li neko da nam da malo više info???
Ukratko, koeficijent se popravlja dobrim rezultatima, a računa se na osnovu pet posljednjih sezona, tako da smo mi u startu u minusu jer nismo igrali u Evropi prošle godine. Ta razlika između Žalgirisa i nas je ogromna i treba nam minimum prolazak drugog pretkola CL da bi ih prestigli. Za prolazak u treće pretkolo bi dobili minimalno 1.500 na ovaj koeficijent, ali nam se briše sezona 2012/13 kada smo osvojili 1.250 bodova, tako da bi u suštini osvojili .250

Koeficijenti naših predstavnika utiču, ali nisu presudni.

Više informacija imaš na linku ispod,

https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coef ... oefficient
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

LoveSB96
Kontakt:

Post Postao/la LoveSB96 » 09 maj 2017, 10:52

LjoZee je napisao/la:Ubleha Sesar nema sta da radi u Zelji. Sramota ako se on dovede.[emoji35]
Hvala sto ga dovodite, jos cemo vam spremit 100000€. :D
"Borak, Lištica, Pecara svetinje.. "

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 09 maj 2017, 11:46

LoveSB96 je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Ubleha Sesar nema sta da radi u Zelji. Sramota ako se on dovede.[emoji35]
Hvala sto ga dovodite, jos cemo vam spremit 100000€. :D
Ne pristaj mi na muku. [emoji38]

Radije cu gledati Ugljesu nego ovu ublehu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 09 maj 2017, 12:29

Meni nije do sale ako je ovo sa sesarom istina :(
to bi znacilo da nikakav pomak nije napravljen u sportskom aspektu kluba :thumbdown:
velik minus za cenana i za slavka ako je ovo istina :thumbdown:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 09 maj 2017, 12:32

Ljudi ma kakav Sesar!! Nadam se da se ne šale. Pa krampa korisnija od njega. Ako ga kaparišu, minus na sportski segment, veliki!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 12:42

Propade sve zbog Sesara.
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 maj 2017, 12:52

irfo je napisao/la:Meni nije do sale ako je ovo sa sesarom istina :(
to bi znacilo da nikakav pomak nije napravljen u sportskom aspektu kluba :thumbdown:
Yebo titulu i cijeli sezonu ako dodje igrac koji nije po ukusu gledatelja sa tribine.. Slazem se :|

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 09 maj 2017, 12:55

Ako dođe Sesar, raspadamo se, gotovo liga za opstanak 100%.... Pustimo ljude neka rade, sve priče su na nivou mahalskih za sada. Ja znam da Slavko ima samo jednu želju....

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 09 maj 2017, 12:55

SlevinKelevra je napisao/la:
Yebo titulu i cijeli sezonu ako dodje igrac koji nije po ukusu gledatelja sa tribine.. Slazem se :|
Procitaj oznaceno ako ne shvatas sta zelim reci ;)

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 maj 2017, 13:00

irfo je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
Procitaj oznaceno ako ne shvatas sta zelim reci ;)
A, kako ti to mozes znati, osim ako nemas kristalnu kuglu, pa si prvo vidio da je ovo sa Sesarom fakat istina, a ne glasina, a drugo, da je propao i da nas samo zayebaje za pare. Mislim, ne dolazi neki 40-togodisnjak iz Bugojanske Iskre, pa ovakve reakcije... Uostalo, ko se moze zamarati pojacanjima u ovakvom trenutku? :roll:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 09 maj 2017, 13:05

Procitaj dobro jos jednom sta sam napiso, s naglaskom na ovo "ako je istina", ne citaj povrsno post i onda odgovaraj na njega.
Ponovit cu jos jednom AKO JE ISTINA, veliki minus za sportski segment, izgleda da nista nismo naucili iz provog dijela sezone, pa nastavljamo sa dovodnjenjem, husica, bevaba, pozdera, hervasa, jahica itd. Nemamo mi vise toliko para da svake sezone spiskamo pare na igrace koje cemo otjerat za dva mjeseca
A propali sesar nema mjesta ni u sirokom, zadnju dobru utakmicu odigro prije dvije godine, navijaci jedva cekaju da mu vide ledja, a osim toga jos igro za pitare i to mu je veliki minus.
Frajer je u rangu Muamera Svrake sto se fudbala tice.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 maj 2017, 13:17

irfo je napisao/la:Procitaj dobro jos jednom sta sam napiso, s naglaskom na ovo "ako je istina", ne citaj povrsno post i onda odgovaraj na njega.
Ponovit cu jos jednom AKO JE ISTINA, veliki minus za sportski segment, izgleda da nista nismo naucili iz provog dijela sezone, pa nastavljamo sa dovodnjenjem, husica, bevaba, pozdera, hervasa, jahica itd. Nemamo mi vise toliko para da svake sezone spiskamo pare na igrace koje cemo otjerat za dva mjeseca
A propali sesar nema mjesta ni u sirokom, zadnju dobru utakmicu odigro prije dvije godine, navijaci jedva cekaju da mu vide ledja, a osim toga jos igro za pitare i to mu je veliki minus.
Frajer je u rangu Muamera Svrake sto se fudbala tice.
U kakvom su stanju bili Stevanovic i Lendric kad su dolazili u Zelju? Jahic docekan od 99% navijaca kao Mesija.... Bog ne moze znati kakvim ce se ko pokazati u odredjenoj sredini. Mislim, raspravljamo se o necemu sto je jos na razini obicne mahale, ali to tebi nije smetalo da odmah potezes neke minuse i slicno. Mislim, odakle vise izvire ta stalna skepsa, nikako mi nije jasno. :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2017, 13:22

Zamarate se sa nečim što je apsolutno irelevantno u ovom trenutku. Trenutno je važnija vremenska prognoza za nedjelju od Sesara.
Voli te tvoje Sarajevo.

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 09 maj 2017, 13:31

ja najvise volim ove sto pucaju velike minuse nekome. Kad cete vise sebi neki minus udarit za svo laprdanje ove godine. Serenda se o nečemu sto je sad totalno nebitno, sad je najvažnije za nas da Krupa padne i da u mostaru bude 1x eto je bitno sve ostalo me ne zanima. Idemo ŽELJOOOO! KRUPA MORA PASTI!!!!
1921

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 maj 2017, 13:57

Sto se tice pojacanja za narednu sezonu, treba voditi racuna da igrac sa strane mora biti puno kvalitetniji od domaceg igraca, Sesar nije kvalitetniji od Muamera Svrake naprijmer, i svakako bi Svraku volio vidjeti u Zelji naredne godine, puno je kvalitetniji i korisniji od nekih igraca koje sada imamo, kao sto su Radinovic, Hasanovic, pa i Markovic. Svraka je u najboljim igrackim godinama mogao bi nam pomoci u narendom periodu na sredini terena, a mislim da nije puno skup..u Olimpicu igra dosta dobro, poznaje ovu ligu.. Elem, sto se stranaca tice, to moraju biti ciljana i provjerena pojacanja, sve zavisi ko ce otici a ko ostati u Zelji, ali prvo Krupa, pa onda Kosevo...titula...aBd, samo polako!
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 09 maj 2017, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.

Ustaniistok
Kontakt:

Post Postao/la Ustaniistok » 09 maj 2017, 14:24

Ja sam cuo da svraka ima angazman kod cvike u kinu, potpisan predugovor pa je klub trazio samo za polusezonu

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 09 maj 2017, 14:50

Bit će vremena za transfere, špekulacije, ko je čiji drug, ko je kome menager itd. Za sada to treba ostaviti po strani i okrenuti se Krupi u lovu na titulu.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 maj 2017, 15:01

Neandertalac je napisao/la:Bit će vremena za transfere, špekulacije, ko je čiji drug, ko je kome menager itd. Za sada to treba ostaviti po strani i okrenuti se Krupi u lovu na titulu.
mene bi najviše jedan dobar džekin transfer obradovao :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, lakilone, Levin, Lynx, Proximic, Stanceski, TefalTava, Vanja8 i 50 gostiju.