Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

marconato
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 09 maj 2017, 12:31

Pretenciozno reci novi Vidić, ali vjerovatno neko ko u ovom momentu najvise obecava od svih nasih defanzivaca! Zahvaliti se Ivanoviću i vec polako forsirati momka...
Šef

Belgijski mediji ne štede komplimente na račun Uroša Spajića.

Uspeo je Uroš Spajić da za samo godinu dana u Briselu pokupi simpatije probirljive fudbalske publike i u dresu Anderlehta nagovesti da je postao štoper za velika dela. I bilo je krajnje vreme, napunio je nedavno 24 leta, a to su najbolje godine za fudbalera.

Posle nekoliko sezona lutanja i traženja forme u francuskom Tuluzu, srpski reprezentativac skrasio se u prestonici Belgije, gde mu se smeši šampionska titula. Šef - upravo tako su ga okarakterisali novinari belgijskog Sporta, koji su ga nahvalili posle jučerašnje partije protiv Varegema (2:0) u kojoj je Srbin majstorski komandovao odbranom u odsustvu Kare Mbođa.

Besprekorno je Uroš odradio posao tokom 90 minuta utakmice da su pohvale jednostavno morale da pljušte.
"Spajić je postao najbolji defanzivac Anderlehta", napisao je nedavno poznati belgijski novinar Piter Vandenbempt.

Nije izgledalo da će biti tako, pošto je u prvom delu sezone uglavnom delio minutažu sa Nujtinkom, ali posle onog sjajnog izdanja na Old Trafordu, kada je spakovao u džep napadače Mančester Junajteda prošlog meseca, trener Anderlehta Rene Vajler odlučio se da ukaže poverenje Spajiću.

Srbin mu na terenu vraća odličnim partijama iz kola u kolo.
"Moguće je da sam postao mnogo mirniji i opušteniji otkako sam nedavno potpisao trajni ugovor sa Anderlehtom. Znam takođe i da sledeće sezone ostajem ovde, zato sam skoncentrisan na partije, ne razmišljam ni o čemu drugom. Znam šta mi je posao, ponekad ima problema jer su sudije u Belgiji 'teške', ali mislim da se sasvim dobro snalazim. Najvažnije je da sam srećan", poručio je Uroš Spajić.

Danas, mnogi navijači Anderlehta kažu da su upravo Mbođ i naš Spajić najbolji tandem štopera ovog kluba još od početka 21. veka kada su Vensan Kompani i Hanu Tihinen bili neprelazni u odbrani briselskog velikana. Lepo poređenje...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 maj 2017, 12:35

marconato je napisao/la:Pretenciozno reci novi Vidić, ali vjerovatno neko ko u ovom momentu najvise obecava od svih nasih defanzivaca! Zahvaliti se Ivanoviću i vec polako forsirati momka...

[/quote]
bolji od matije?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 maj 2017, 12:40

Nastasić - Maksimović - Spajić. Plus Lazović/Basta i Kolarov.

Defanziva vrijedna Mundijala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 maj 2017, 12:47

DANTES je napisao/la: bolji od matije?
Po meni jeste! Nastasić je bio bolji igrac u onom periodu u Cityu, nego sada! Nekonstantan, nerijetko kiksne, vidim ni trener nema bas povjerenja u njega, cim ga malo malo ostavi na klupi ili cak tribinama...

Medjutim, opet nekako vidim njega uz Spajića i Maksimovića nazad u ovoj formaciji. Jeste da ni Maksa nema neku minutazu (iz manje vise poznatih razloga) u Napoliu, ali sigurno ima kvalitet! Svi su relativno mladi + recimo Veljković, Rosić...

Nazalost, Muslin jos ima povjerenja u Baneta, onog Mitrovića itd..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 09 maj 2017, 20:27

Igra li Veljkovic?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 maj 2017, 20:42

Shadows je napisao/la:Igra li Veljkovic?
Igra, standardan u Werderu. Desni stoper u formaciji sa 3 pozadi...
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 09 maj 2017, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 09 maj 2017, 20:44

Aha, bas me raduje.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 10 maj 2017, 09:05

Spajić je čak i stariji od Matije ;) , mislim da ih ipak gledamo nejednakim aršinima.

Nastasić je 6 godina u punom pogonu, konstantno u jakim ligama, u ekipama sa rezultatskim pritiskom, pod lupom javnosti, naravno da tu ima i grešaka. Ponekad uhvatim Šalke, a preglede Bundeslige redovno, nema on ništa više kikseva od npr. Hevedesa koji je standardni štoper svetskog prvaka. Biće da je to više do nestabilnog sistema i raskoraka između očekivanja i mogućnosti trenera.

Dakle, kao što rekoh, oni su ista generacija, a Spajić tek sada po malo ulazi u veći fokus (mada, ponovo kažem, Belgijska liga je i dalje više tip razvojne lige nego nekog konkretnog mjerila) jer je nekoliko godina bio "ušuškan u neobaveznost" donjeg doma francuske lige.

Naravno, ne kažem da dečko nije late bloomer i da neće napraviti vrhunsku karijeru, ali čisto za sada, Nastasić bi kod mene imao prednost makar zbog većeg uzorka jakih utakmica.

Btw, i meni je Veljković zanimljiv, od kada se ustalio u startnoj postavi kod novog trenera Verder baš gazi, iz zone ispadanja su ušli u borbu za Evropu, voleo bih da ga Muslin nagradi kao i Mijata.

Velika šteta za Babića, mislim da nije očekivao da će se i dalje gušiti po Sekundi...

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 maj 2017, 09:29

Pazi, Nastasic jeste bio u jacim klubovima, ali nije zanemarljivo ni kako se Spajicu odvija karijera.. Ako se ne varam, sa 19 je otisao iz Zvezde i odma je u Tuluzu bio standardan. I to je sve trajalo do proslog ljeta dok nije pozajmljen Anderlehtu gdje je opet standardan.. i vjerovatno ce tu i nastaviti karijeru.

U sustini, dobro je da i Spajic i Nastasic i Veljkovic imaju utakmice u nogama i da redovno igraju.. Muslin neka ih slaze kako hoce, bitno je da ima opcija za izabrati.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 maj 2017, 10:52

Nemanja86 je napisao/la:
Dakle, kao što rekoh, oni su ista generacija, a Spajić tek sada po malo ulazi u veći fokus (mada, ponovo kažem, Belgijska liga je i dalje više tip razvojne lige nego nekog konkretnog mjerila) jer je nekoliko godina bio "ušuškan u neobaveznost" donjeg doma francuske lige.

Naravno, ne kažem da dečko nije late bloomer i da neće napraviti vrhunsku karijeru, ali čisto za sada, Nastasić bi kod mene imao prednost makar zbog većeg uzorka jakih utakmica.
Bio je "ususkan", ali je igrao 5-6 puta vs Ibrahimovića, Falkao, Cavania...i generalno je dobro igrao u Francuskoj i kao sto Cile rece, otisao je kao klinac tamo.

Nije poenta da neko ima prednost, treba ih obojicu forsirati, svakako su razlicita pozicija u ovom sistemu. Nastasić moze lijevo, a on kao centralni ili desno..
Obojica su za stopera jos dosta mladi, tako da imaju jos vremena i mogucnosti za top nivo!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 10 maj 2017, 17:45

Hocemo li mi ljudi skoro docekati da se radujemo nekom dobrom napadacu? Samo nam neki perspektivni stoperi i defanzivni veznjaci iskacu kao potenciali. Nikako ne mogu dokuciti do cega je to.

Poslano z mojega SM-J710F z uporabo Tapatalk
YNWA!

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 10 maj 2017, 18:13

Do fudbalske filozofije. Trci i brani se.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 maj 2017, 18:47

Shadows je napisao/la:Do fudbalske filozofije. Trci i brani se.
Igra se na gol manje :mrgreen:

Da je srece da imamo po jednog Veljka Paunovića u svim omladinskim kategorijama.. Ovako smo osudjeni na Siviće i Dodiće...Ognjenović danas igra na remi :facepalm:

Vidjećemo kako ce izgledati Lalatova U21 sad na EP. Ima nikad jaci kadar, ali i sasvim yebenu grupu!

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 10 maj 2017, 18:51

Arena ce prenositi to prvenstvo.
Slazem se za Pauna.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 10 maj 2017, 19:46

kada se uspostavi dobar sistem biće i napadača... Portugalu je titulu prvaka Evrope donio Eder koji u više od 3/4 evropskih reprezentacije ne bi mogao startovati.

Evo čim smo uvhatili neki kontinuitet, Mitar djeluje OK, ništa pristojno, ali to je tip igrača koji u kvalifikacijama može dati 7-8 golova, što je sasvim dovoljno. Trenutno je na 27 mečeva /8 golova, a ima 22 godine. Ako ga zdravlje i neki kontinuitet posluže, možda bi konačno mogli dobiti igrača koji će probiti Savine i Bobekove granice.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 10 maj 2017, 20:07

Tesko da ce Mitar ostati u Engleskoj.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 maj 2017, 22:41

Nemanja86 je napisao/la: Evo čim smo uvhatili neki kontinuitet, Mitar djeluje OK, ništa pristojno, ali to je tip igrača koji u kvalifikacijama može dati 7-8 golova, što je sasvim dovoljno. Trenutno je na 27 mečeva /8 golova, a ima 22 godine. Ako ga zdravlje i neki kontinuitet posluže, možda bi konačno mogli dobiti igrača koji će probiti Savine i Bobekove granice.
Upravo sam pisao o tome ovde:

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=9460

5. post po redu...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 12 maj 2017, 22:34

Muslin potvrdio da ce pozvati Prijovića za mec sa Welsom..

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 13 maj 2017, 00:36

Matic sampion Engleske.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 maj 2017, 23:54

Znate li ko je momentalno nas najtrofejniji reprezentativac kada su nacionalna prvenstva u pitanju?!

Ljubomir Fejsa!

Lik je osvojio 10 titula zaredom - 3 sa Partizanom, 3 sa Olympiakosom i 4 sa Benficom! :tokralju:

Uz njega su se veceras trofejom okitili i Živković i Luka Jović!

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.