Povratak Roddicka.
Moram priznati da sam samo gledao prvi set protiv Soderlinga, dok sam za vrijeme drugog i trećeg više spavao negoli pratio meč. Očekivao sam pobjedu Sode, ali očekivanja su jedno, a realnost je nešto sasvim drugo. Prvi put sam vidio Roddicka kako strpljivo igra(odnosi se na prvi set), te čeka grešku protivnika(a takvih je bilo mnogo). Soderling je u 3 gemu već imao 7 neiznuđenih grešaka iz forehanda. Roddicka je služio servis, a kada je to slučaj, onda skoro pa nepobjediv. Sve u svemu, drago mi je da se Andy vraća(iako sam pao na kladionici), jer definitivno zaslužuje bolji plasman od 13. pozicije na ATP listi.
Pratio sam i meče Nadala protiv Benneteaua. Francuz je bio maestralan u prva 2 seta, no nakon gubljenja drugog u tie breaku, sve se promijenilo. Povreda, nikakvo kretanje i Rafa to lako rješava u svoju korist. Očekivana pobjeda, ali teška kao sam vrag.
Đoković je u 2 seta porazio Nalbandiana. Slab otpor Argentinca(ipak se dalo naslutiti da će biti ovako, jer je i Isner prije predaje imao break viška) nije mogao parirati Novaku i njegovim milimetarski preciznim udarcima.
Gulbis i Murray su odigrali vraški dobar meč. Moram priznati da sam "navijao" za Ernesta, ali je, na moju žalost, Andy bio skoncentrisaniji te u tie breaku trećeg seta slomio otpor svog protivnika. Da li ovo znači da i od Ernesta možemo očekivati visok plasman na US Openu? Ima sve predispozicije da bude odličan, ali...
Kipranin Baghdatis je neočekivano izbacio Berdycha i to u 2 seta. Nisam pratio ovaj meč, ali sam slušao komentatora na Sport Klubu koji je rekao da je Baghdatis bio mnogo bolji te da je zasluženo prošao u sljedeću rundu.
Fish je prošao Gasqueta(na papiru najnezanimljiviji par) u 2 seta. Ni ovaj meč nisam pratio, tako da ne mogu govoriti o igri jednog i drugog igrača. Mogu samo reći da nisam očekivao strahovit pad Richarda u drugom setu, kada je on u posljednje vrijeme pokazivao da je to "njegovo vrijeme". No, jučer je mogao samo stisnuti šaku Fishu i čestitati mu na pobjedi.
Davydenko je, na moje iznenađenje, prošao Ferera. Iako nisu igrači za tvrdu podlogu, odigrali su sjajan meč. Prvi set je dobio Španac, no dalje nije mogao. Rus je prošao u četvrtfinale. Moram priznati da se ne sjećam kad je Nikolay igrao u ovoj fazi nekog turnira.
Fedex je prošao Kohlschreibera bez ispaljenog metka. Nakon što mu je u drugoj rundi predao Istomin nakon 7 gemova, sada je prošao i Nijemca a da nisu izašli na teren. Dakle, u četvrtfinalu Fedex, a da nije odigrao niti jedan jedini set na turniru.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”