HankMoody je napisao/la:Medunjanin je odbio Holandiju jer je znao da neće imati minutažu, pa nije igrao ni u mladoj reprezentaciji. Hajrović isto tako, čak se odazvao seniorskoj reprezentaciji, pa se onda kao predomislio i došao nama. Kolašincu se nema šta prigovoriti, svaka mu čast, mogao je biti starter u Njemačkoj. Pjanić isto tako, s tim što je on birao između Luksemburga i nas.Nemanja86 je napisao/la:moja primjedba se odnosila isključivo na ovaj drugi narativ, da Srbija daje bolje uslove nego BiH, samo zato sam replicirao.
To mi baš ne pije vodu, mislim, ako baš srcem želiš igrati za jednu reprezentaciju, ne vjerujem da te tako prozaičan razlog može odvojiti od toga. Ono, ako su Medunjanin, Hajrović, Pjanić ili Kolašinac odbili super uređene zemlje zapadne Evrope da bi igrali za BiH, stvarno ne vjerujem da Srbija ima čime privući sportistu da promjeni svoju volju.
E sad, sa te pravne strane, stvarno nisam upućen, pa ne bih da licitiram
ne znam šta da kažem, osim da ne poštujem takve ljude (ponavljam, ljude, ne igrače). Imaš klub i svoj profesionalni ugovor i svu slobodu da biraš svoj put, transfere, menadžere, pa čak i pozicije, saigrače, ako ti već imaš autoritet.
Međutim reprezentacija je mjesto gdje ne gledaš okolnu situaciju i kontekst već igraš tamo gdje ti srce želi. To je ono što je urezano u tebe, i to ne zavisi ni od minutaže ni od šansi ni od bilo kojih propratnih uticaja.
Nažalost očito je da mnogi ne razmišljaju tako.