FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 06 maj 2017, 15:50

uNbx je napisao/la:Baš je cašpija sa trubom bila. :opaopa:
:opaopa:

Ne znam sjeca li se neko Celika, kad je suzavac ubacen. Jesam tad oplakao, prva pobjeda i jedna od drazih u 97 sa suzama u ocima. :mrgreen:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 maj 2017, 15:50

Dimne nisu problem, baklje nisu problem. Neće povrijedit' nikog, baklja dogori i spustiš je pored sebe, jedino što ima debila koji će ih bacat' upaljene al' malo je takvih. Eksplozije su problem, nikad ne znaš hoće l' ti puknut u ruci, hoće l' je vjetar vratit, a ovakve bombe od sinoć da ne spominjem. Moje mišljenje je da i bez pirotehnike ima dovoljno ultra fazona da stvoriš beton atmosferu, a nećeš klubu donijet kaznu nit' osakatit druga s tribine. Papirići, kanonade, koreografije, zastave, šetalice (ako je iko gledao navijače u Skandinaviji kakve fazone rade sa šetalicama, ono na Balkanu niko nije profur'o i bilo bi fenomenalno, garantujem).
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 06 maj 2017, 15:53

Jel bila repriza utakmice na bht1 imal se gdje pregledat utakmica.

Momku brz oporavak, dupla kruna FK SARAJEVU

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 06 maj 2017, 15:53

Bordomen je napisao/la:truba je bila ja mislim zadnji put prije 4/5 godina
Msm da je protiv Borussie bila zadnju put.
Sarajevo ljubavi moja.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 maj 2017, 15:54

Bordomen je napisao/la:truba je bila ja mislim zadnji put prije 4/5 godina
Bila je truba protiv Borussije :D još puče zvuk, nisu ritam uzeli, a vođa ponavlja "pratite trubu", i pjevalo se ono Do zadnjeg dana života mog. U tom trenutku Puzi zabija za 1:1, yebo trube, svi u ekstazi a vođa se na mikrofon izvinjava ako je nekog pogodio dvojnim C :D to je ludilo na sjeveru koje svi priželjkujemo.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 06 maj 2017, 15:59

Pitar6785 je napisao/la:Jel bila repriza utakmice na bht1 imal se gdje pregledat utakmica.

Momku brz oporavak, dupla kruna FK SARAJEVU
sutra u 23:40 bht
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 maj 2017, 15:59

Pantelija je napisao/la:zato morteme sto je sjever uu vakat kad je bio najjaci najmanje paznje obracao na pirotehniku a najvise na koreografije, druzenja, navijanje i izgled tribine ...
kada skontaju na sjeveru da je to ISFURALO i da samo 10% navijackih skupina fura tu mega-ultra furku, a velika vecina sada koristi iskljucivo navijanje uz bakljade kada je u pitanju neko slavlje, ili derbi a ne na svakoj utakmici ... ljudim ase to ne svidja, u jedan vakat je bilo 2500-3500 ljudi na sjeveru, a Bgm je jako tesko bilo unijeti baklju... ali se zato navijalo

pricat ce odmah e al sjeever ide na gostovanja, ja garantujem da 60% gostujucih navijaca cine ljudi sa istoka koji su nekada bili na sjeveru a otisli nakon onoga sto se pocelo desavati na sjeveru ... jednostavno, sjever mora naci svoju novu furku, privuci raju, organizovati se i vratiti ime... do tada sve manje i manje ce biti raje na sjeveru
Cinjenica je da je na sjever prije par godina dolazilo puno vise raje . zasto je sve manje ljudi na sjeveru trebaju se zapitati oni koji sad vode tribinu .

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 maj 2017, 16:00

Pantelija je napisao/la:zato morteme sto je sjever uu vakat kad je bio najjaci najmanje paznje obracao na pirotehniku a najvise na koreografije, druzenja, navijanje i izgled tribine ...
kada skontaju na sjeveru da je to ISFURALO i da samo 10% navijackih skupina fura tu mega-ultra furku, a velika vecina sada koristi iskljucivo navijanje uz bakljade kada je u pitanju neko slavlje, ili derbi a ne na svakoj utakmici ... ljudim ase to ne svidja, u jedan vakat je bilo 2500-3500 ljudi na sjeveru, a Bgm je jako tesko bilo unijeti baklju... ali se zato navijalo

pricat ce odmah e al sjeever ide na gostovanja, ja garantujem da 60% gostujucih navijaca cine ljudi sa istoka koji su nekada bili na sjeveru a otisli nakon onoga sto se pocelo desavati na sjeveru ... jednostavno, sjever mora naci svoju novu furku, privuci raju, organizovati se i vratiti ime... do tada sve manje i manje ce biti raje na sjeveru
Pa dimne sam postavio, sta tu fali?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 06 maj 2017, 16:02

MortemHz je napisao/la:

Upravo zbog tih dimnih je zaustavljena utakmica na minutu-dvije i sigurno ce to biti u kazni koju naravno klub mora platiti.
Amer Dupovac!

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 06 maj 2017, 16:05

ja sam kroz dim vidio da lezi neki igrac

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 06 maj 2017, 16:14

Bordomen je napisao/la:ja sam kroz dim vidio da lezi neki igrac
I da jest, mislim da je produzio sudija dok se dim ne razidje.

Sta mislite kako ce ispasti ova stvar sa Radovcem, moze li se vratiti onaj stari Samir koji je Zelju i Borussiju karindjao? Finih poteza je imao sinoc, nadam se da ce barem ako nista ulaziti sa klupe u sljedecim utakmicama.

Kud ne udje ona lopta nakon suta Duljevica, kakva bi to golcina bila :thumbup:
Amer Dupovac!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 maj 2017, 16:18

MortemHz je napisao/la:

ne znam shvataju li lljudi da to na druge dvije tribne nikome nije interesantno ?
nekada su ljudi vise gledali na sjever nego na utakmicu, a sada psuju sjever zbog prekida utakmica, topovskih zbog kojih djeca plaču i sl.
U tome je stva, nekada je to sve bila neka velika furka, svi su to gotivili danas je to proslo, treba naci nove furke, novi nacin da privuces raju na sjever... da se ne lazemo, isti momci su "preuzeli " sjever kada je bio br.1 , dovei su ga do max 1000 ljudi na sjeveru...
u nasem narodu najteza stvar je SAMOKRITIČNOST....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 06 maj 2017, 16:32

mi bi mogli slaviti titulu kolo prije kraja tj na derbiju :mrgreen:
ili bar imati pravo na min poraz u krupi :mrgreen:

mogli bi svi iz vodece trojke zijanit zadnje ako mi kup osvojimo

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 maj 2017, 16:40

Zašto ne profurat nešta od ovog na sjeveru? Ono protiv Zrinje je bilo prejako, koreo + kanonada, al' kasnije opet silovanje pirotehnike. Lično sam ostao zapanjen koreografijom navijača Copenhagena na 2:17 ovog videa. Fazon koji nije aman teško uradit a pruža nevjerovatno mnogo mogućnosti. Ovo su stvari koje bi vratile raju na tribinu. Ljudi hoće da budu dio ovog a ne dio onog od sinoć. Ponosno svima pokazujemo slike sa tekme protiv Gladbacha a ograđujemo se od slike gdje nose momka sa krvavom nogom.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 maj 2017, 16:46

kraljlavova je napisao/la:u sustini nismo lose igrali najbitniji su bodovi a ono sto se desilo na sjeveru je sramota za navijacku skupinu onakve stvari su za zatvora
Hoće li biti šta od Stojčeva, vraća li se na kraju ove sezone :?: :kafa:
SRETAN BROJ - 1725

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 06 maj 2017, 16:54

skoroalen je napisao/la:
Zašto ne profurat nešta od ovog na sjeveru? Ono protiv Zrinje je bilo prejako, koreo + kanonada, al' kasnije opet silovanje pirotehnike. Lično sam ostao zapanjen koreografijom navijača Copenhagena na 2:17 ovog videa. Fazon koji nije aman teško uradit a pruža nevjerovatno mnogo mogućnosti. Ovo su stvari koje bi vratile raju na tribinu. Ljudi hoće da budu dio ovog a ne dio onog od sinoć. Ponosno svima pokazujemo slike sa tekme protiv Gladbacha a ograđujemo se od slike gdje nose momka sa krvavom nogom.
jer nemaš tribinu za takve koreografije?
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 maj 2017, 17:12

Koliko je ozbiljna povreda Duljevica?

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 maj 2017, 17:17

zlo87 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
jer nemaš tribinu za takve koreografije?
Ma moglo bi se uradit' između dva srednja ulaza slično al' hajd, možda bi to i bio prevelik zalogaj. Što nema klasičnih koreografija s kartonima? Zadnja bila protiv Borussije, a prije 3-4 godine su takve koreografije bile protiv Širokog, Zrinjskog, Čelika, svaki derbi do sad osim zadnja 2 na Koševu. Il' baloni, il' ono kao sad protiv Zrinje na ogradi, il' šetalica plus kartoni, il' da se koreografijom oda počast nekoj legendi, npr. Hasetu. Ima mnogo solucija, i neću da se pravim pametan i miješam u vodstvo grupe al' sjever je u konstantnom padu, i ako se ovako nastavi, ostat će 100 ljudi na tribini.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 06 maj 2017, 17:17

FrancescoTotti je napisao/la: U njemackoj da je odjeknula onakva eksplozija negdje van stadiona utakmica bi bila odgodjena, to bi helikopteri letjeli, specijalci, ala teroristicki napad.
U Bosni na po' tribine eksplozija, par ljudi povrijedjeno, ljude krvave nose, utakmica se nije ni prekinula, sve najnormalnije :lol:
Zbog manje detonacije prekinuše tekmu u Parizu ocam.

Sjever u zadnjih 3-4 godine ima možda 3-4 domaće tekme vrijedne pomena. Da se ne lažemo, ostalo je sve bilo pyro pyro pyro more pyro. Ne kontam kome je zanimljivo da rokaju detonacije, tipa bacaju se petarde u hodnike one da to bolje odjekne. Stvarno nikada mi to nije bilo jasno.

A i te dimne i kolorifikacija valjda treba da bude kada se nešto obilježava, zar nije navijačka tribina prvenstveno tu da navija? Problem je oduvijek bio to što je većini to furka i da im oduzmeš to "ultra" furanje nikada ne bi došli da pogledaju FK Sarajevo. Pravi navijači i navijanje je jučer bilo kada kiša zada pa se probudi istok. Orilo se, a nije bilo petarde, topovskog, baklje, dimne... Grla, zastave, šalovi!
Samo Saraj'vo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 maj 2017, 17:28

PitarBordo je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la: U njemackoj da je odjeknula onakva eksplozija negdje van stadiona utakmica bi bila odgodjena, to bi helikopteri letjeli, specijalci, ala teroristicki napad.
U Bosni na po' tribine eksplozija, par ljudi povrijedjeno, ljude krvave nose, utakmica se nije ni prekinula, sve najnormalnije :lol:
Zbog manje detonacije prekinuše tekmu u Parizu ocam.

Sjever u zadnjih 3-4 godine ima možda 3-4 domaće tekme vrijedne pomena. Da se ne lažemo, ostalo je sve bilo pyro pyro pyro more pyro. Ne kontam kome je zanimljivo da rokaju detonacije, tipa bacaju se petarde u hodnike one da to bolje odjekne. Stvarno nikada mi to nije bilo jasno.

A i te dimne i kolorifikacija valjda treba da bude kada se nešto obilježava, zar nije navijačka tribina prvenstveno tu da navija? Problem je oduvijek bio to što je većini to furka i da im oduzmeš to "ultra" furanje nikada ne bi došli da pogledaju FK Sarajevo. Pravi navijači i navijanje je jučer bilo kada kiša zada pa se probudi istok. Orilo se, a nije bilo petarde, topovskog, baklje, dimne... Grla, zastave, šalovi!
To je to,
Grla salovi, zastave dlanovi. Nista vise nista manje.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bordobijelisampion, convict35, laznokrilo, mnon46 i 32 gosta.