FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

hrn
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la hrn » 04 maj 2017, 15:52

A sta ako ode R.Lewandowski ?

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 maj 2017, 16:50

Karlo je napisao/la:ne znam momci ,ali ja e ne mogu oteti dojmu da je roberi def,ove sezone dao svoje zadnje atome najboljeg ,ovu narednu preostalu sezonu koja ih veze za bajern mogu provesti samo kao back up igraci i to ako ih zdravlje posluzi posebno riberi .kupili smo tog komana,da li on moze praviti razliku po mnei ,jako tanko istina nije imao previse prilike ali jed.ne mirise na tog igraca koji bi bio priblizan ribacu ,ista stvar i sa kostom ,roberi ode za godinu dana i sta dalje eto i da dovedemo alexisa ,nam treba jedno jos vrhunsko krilo ,jedn ne vidim koga bi za nas limit od40 milionmogli dovesti a da je kvalitetan kao alexis ,i da je situaija kontrakta kao trnutno sada u alexisa,, koga bi mogli dovest

ne znam momci ,imam filing da je ovosezonsko 1/4 sa realom mozda i pocetak naseg osjetnijeg pada u evrpi ne bi me iznenadilo da narednih par sezona zavrsimo svoj put u 1/4.

Nove roberije ne mozemo naci ako nne budemo kesirali veliki novack,nopve roberije za 25 mozemo samo sanjati kao nekad sto je to bilo ,a vjerovatnoca da mi iskesiramo poprilicno veliku svotu novca za jednog igraca ravna je nuli.zasto ne znam ni sam .Ali izgleda da je nasoj upravi najbitnija para pa sve onda ostalo .
Nasa uprava djelja po nekom svom nahodenju i jos uvijek milse da su tamo negdje u 2008,09 i da za jeftine pare mozes kupiti dobre igrace.danas je neko novo vreme i dugacije su okolnosti na samom trisstu ,nema u izlogu previse kvalitete,a i ono sto imam masno kosta .

Ajde opet neka se vodimo onom ,najbolje zna uprava sta je najbolje za klub ali ne mora znaciti da su uvijek u pravu , razumijem ja to finacijska stabilnost kluba od toga mnogo sta dobro krece ,imaju tu neku viziju proizviodnje mladih domacih top ighraca u ovoj novoj akademiji sto ce se na ljeto otvoriti vrijednosti 70 miliona ,sve i da bude tako da krene kao po loju i da uskoro pocnemo izbacuivati nove filipe ,milere,svajnstajgere,albabe ,ali za to ce trebati jako dugo vrmena ,a i zavisti ce i od srece sa kavim cemo ljudkim materijalnom raspolagati talentovanim ili ne .Ali bajern u medjuvremenu sebi ne smije dopustiti da to ceka ,jed.mora se ako je ocigledno nuzna vrhunksa.klasa na nekoj poziciji mora se dovesti bez ikakvuih izgovora ,jed.konkurencija je prevelika i ako ti neces uzet ce neko drugi.

Mene iskrenoi ne bi iznenadilo da sledece sezone chelsea dodje do polufinala strahovita ekipa jos ce se pojacati ,realč tu standardan ako u nesto treba nece stediti ,kako ne znam ii odakle im tolike pare zaista ne znam,ista stvar sa bracelonom,...posebo ovaj drugi tereci navedeni tim zaista nije mi jasno kako je moguc da mogu tolike svote izdvajati za klase kada i su im neophoden i opet bivaju u top ,3 kluba najaci po finacijama i ako imaju minuse u nekim vidoima poslovanja to nikoaga nije briga ,jednostavno ljudi su se u zadnjih 10 godina iskesirali ali su i osvajlali podosta trofeja .

Jbt.zivot ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je barca u 10 **** godina vise uradila i osvojila na evropskom polju nego mi u 40 godina stop smo mi radili i bili u samom vrhu.
osvojili su 4 **** trofeja LP u Nepunih 10 godina :shock: :salut: ,stigli nas haman ,po broju iako je nasa i njihova hijerarhija u evropi u zadnjih 40 i klusur godina neuporediva ,ali jbg.ko te pita oni su prije 11 godina imali 1 trofej Lp a sad ih imaju kao i mi .Nastranu to da smo realno i bili dosta pehovi ,nesretni.ali braco mili moramo shavtiti jednu stvar klub treba da bude zdrav uz svakom pogledu ali klub treba da misli i na na navijace simpatizere zbog kojih postoji ,navijaci traze trofeje uspjehe slavu .klub ne treba da bude samo finacijska institucija ,sam sebi svrha ,treba malo gledati i sire.

jbg.real nece zaliti para ,kao ni barca pa i jops neki klubovi velike tradicje kada je u pitanju uspeh .nije da podrzava nacin poslovanja kako oni posluju ali ruku na srce oni imaju rezultate i to kakve u zadnjoj deceniji ;)
Imamo 190miliona na raspolaganju ,sve necemo potrositi ali bez prodaje coste ,bernata,rafinhe potrosit cemo 80-90miliona ,vjerujem da ce uprava znati sto je potrebno

Ovoj ekipi trebaju tri-cetri igraca da bude super ,ne treba pretjerana revolucija i to ce bit poduzeto na ljeto
Barca je uspješnija jer ima mesia,najboljeg igraca u povijesti i s njim na celu radi dominaciju ,kad on ode vjerujem da ce bit drugacije
Real je jbg htjeli mi to priznati ili ne u boljoj poziciji
Igraju jacu ligu,imaju veca tv prava,vise navijaca ,skuplje stadionske ulaznice,veci marketing,vise trofeja.Mozemo ih pobjediti ali ih nikad necemo rezultatski i financijski stici,oni u za nas što smo mi za bvb

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2017, 21:31

Besic je napisao/la:
phily je napisao/la:znaci nisam jedini koji bi volio vidjeti Goretzku u Bayernu :njanjanja:
Još ako želiš Henrichsa i Gnabrya na istoj smo frekvenciji :kafa:
I Brandta ovdje treba dodati.

Ovi igrači se moraju dovesti pod muss. Svaki od njih ima ogroman potencijal, sposoban da igra u Bayernu. Ok, trebaće ih istrpjeti par godina ali onda imaš 7-8 kvalitetnih godina istih igrača. I to mora biti cilj ove uprave.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 maj 2017, 22:04

Karlo je napisao/la:ne znam momci ,ali ja e ne mogu oteti dojmu da je roberi def,ove sezone dao svoje zadnje atome najboljeg ,ovu narednu preostalu sezonu koja ih veze za bajern mogu provesti samo kao back up igraci i to ako ih zdravlje posluzi posebno riberi .kupili smo tog komana,da li on moze praviti razliku po mnei ,jako tanko istina nije imao previse prilike ali jed.ne mirise na tog igraca koji bi bio priblizan ribacu ,ista stvar i sa kostom ,roberi ode za godinu dana i sta dalje eto i da dovedemo alexisa ,nam treba jedno jos vrhunsko krilo ,jedn ne vidim koga bi za nas limit od40 milionmogli dovesti a da je kvalitetan kao alexis ,i da je situaija kontrakta kao trnutno sada u alexisa,, koga bi mogli dovest
Polako u vezi Comana. Treba mu dati priliku da pokaže znanje i mogućnosti. Ako će sjediti na klupi, nema ništa od njega. Ovu utakmicu sad protiv Wolfsburga je pokazao po meni dosta, uz Kimmicha naš ponajbolji igrač.

E sad, da li ima dribling jednog Riberya i da li može dribljati na sitno kao što to radi Ribery, teško je reći. Zasad se ne čini tako ali pričekajmo još slijedeću sezonu.

Alexis Sanchez je kupovina koja je pod muss. Ili on, ili netko izuzetno sličan njemu.

Karlo je napisao/la:ne znam momci ,imam filing da je ovosezonsko 1/4 sa realom mozda i pocetak naseg osjetnijeg pada u evrpi ne bi me iznenadilo da narednih par sezona zavrsimo svoj put u 1/4.
Nećemo. Idemo minimalno do polufinala. Naravno, uz kupovine desnog beka, krila i rezervnog napadača.
Karlo je napisao/la:Nove roberije ne mozemo naci ako nne budemo kesirali veliki novack,nopve roberije za 25 mozemo samo sanjati kao nekad sto je to bilo ,a vjerovatnoca da mi iskesiramo poprilicno veliku svotu novca za jednog igraca ravna je nuli.zasto ne znam ni sam .Ali izgleda da je nasoj upravi najbitnija para pa sve onda ostalo .
Nasa uprava djelja po nekom svom nahodenju i jos uvijek milse da su tamo negdje u 2008,09 i da za jeftine pare mozes kupiti dobre igrace.danas je neko novo vreme i dugacije su okolnosti na samom trisstu ,nema u izlogu previse kvalitete,a i ono sto imam masno kosta .

Ajde opet neka se vodimo onom ,najbolje zna uprava sta je najbolje za klub ali ne mora znaciti da su uvijek u pravu , razumijem ja to finacijska stabilnost kluba od toga mnogo sta dobro krece ,imaju tu neku viziju proizviodnje mladih domacih top ighraca u ovoj novoj akademiji sto ce se na ljeto otvoriti vrijednosti 70 miliona ,sve i da bude tako da krene kao po loju i da uskoro pocnemo izbacuivati nove filipe ,milere,svajnstajgere,albabe ,ali za to ce trebati jako dugo vrmena ,a i zavisti ce i od srece sa kavim cemo ljudkim materijalnom raspolagati talentovanim ili ne .Ali bajern u medjuvremenu sebi ne smije dopustiti da to ceka ,jed.mora se ako je ocigledno nuzna vrhunksa.klasa na nekoj poziciji mora se dovesti bez ikakvuih izgovora ,jed.konkurencija je prevelika i ako ti neces uzet ce neko drugi.
Zato se svi slažemo da se treba pojačati ovo ljeto. Moramo se pojačati. To je jednostavno nužno ako želimo i slijedeće 2-3 godine biti konkurentni u ligi prvaka.

Ali, pad se mora dogoditi jer ne možeš non stop biti u vrhu. Dogodit će se Bayernu za 2-3 sezone kad se ova generacija oprosti. Ne trebamo gledati Bayern kroz prizmu Reala, Barce, Citya, Psg-a, Mančestera. Jednostavno još nije Bayern došao financijski na tu razinu tih klubova.

Kad pogledaš da će Grizman u United za 100 milijuna... Kad pogledaš da su već prošlo ljeto dali 100 za Pogbu... Nećemo još uvijek taj film gledati u Bayernu. I po meni ga ne trebamo.

Karlo je napisao/la:Mene iskrenoi ne bi iznenadilo da sledece sezone chelsea dodje do polufinala strahovita ekipa jos ce se pojacati ,realč tu standardan ako u nesto treba nece stediti ,kako ne znam ii odakle im tolike pare zaista ne znam,ista stvar sa bracelonom,...posebo ovaj drugi tereci navedeni tim zaista nije mi jasno kako je moguc da mogu tolike svote izdvajati za klase kada i su im neophoden i opet bivaju u top ,3 kluba najaci po finacijama i ako imaju minuse u nekim vidoima poslovanja to nikoaga nije briga ,jednostavno ljudi su se u zadnjih 10 godina iskesirali ali su i osvajlali podosta trofeja .

Jbt.zivot ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je barca u 10 **** godina vise uradila i osvojila na evropskom polju nego mi u 40 godina stop smo mi radili i bili u samom vrhu.
osvojili su 4 **** trofeja LP u Nepunih 10 godina :shock: :salut: ,stigli nas haman ,po broju iako je nasa i njihova hijerarhija u evropi u zadnjih 40 i klusur godina neuporediva ,ali jbg.ko te pita oni su prije 11 godina imali 1 trofej Lp a sad ih imaju kao i mi .Nastranu to da smo realno i bili dosta pehovi ,nesretni.ali braco mili moramo shavtiti jednu stvar klub treba da bude zdrav uz svakom pogledu ali klub treba da misli i na na navijace simpatizere zbog kojih postoji ,navijaci traze trofeje uspjehe slavu .klub ne treba da bude samo finacijska institucija ,sam sebi svrha ,treba malo gledati i sire.

jbg.real nece zaliti para ,kao ni barca pa i jops neki klubovi velike tradicje kada je u pitanju uspeh .nije da podrzava nacin poslovanja kako oni posluju ali ruku na srce oni imaju rezultate i to kakve u zadnjoj deceniji ;)
Ma za ligu prvaka nikad ne možeš reći da ćeš je osvojiti sigurno. Previše je tu dobrih ekipa. Ovako gledano, imaš 5-6 vrhunskih ekipa koje mogu osvojiti.

Barcelona je imala Ronaldinha onih godina pa onda i Messija ovih godina. Vanserijski igrači. Igrači koji sami riješavaju utakmice. Jedino se Robben mogao približiti njihovom nivou da nije bilo toliko ozljeda.

Real ima Ronalda. I zadnje 3 godine najbolji igrački kadar. Imaju 18 podjednako kvalitetnih igrača. Možda i više.

Ali ono što kažeš, imaju love da si to mogu priuštiti. Kako, otkud im novac... teško je reći a posluju u minusu. Redovno uzimaju igrače za velike sume. Ono što Bayern ne radi. Ali niti ne treba raditi.

Bayern je po tome unikatan klub u svijetu i tako neka nastave jer lako je potrošiti te milijune koje imamo a nitko ti ne garantira naslov. Još nije vrijeme za takve sume. Jasno, bez tih suma nema niti tih rezultata ali ponekad nije sve u sumi.

I dalje ima vrhunskih igrača za malo novaca. Pa evo recimo Dembele je koštao samo 15 milijuna prema TM. Da smo ga mi kupili, imaš Weltklasse igrača za narednih 10 godina. A ne košta puno.

I tu treba biti Bayernova snaga. U tim igračima koji ne koštaju puno a u budućnosti će nam donijeti naslove. Ok, to će nam donijeti manje naslova ali tako posluje ovaj klub.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 maj 2017, 22:22

Ako Lewa ode znaci da cemo imati ovih 190mil eura :mrgreen: Jer ce taj transfer biti preko 100mil, potrosili vec oko 40, dodaj jos 50 :D
I eto brojke od 190mil :kafa:
Salu na stranu, ne bojim se ja za Bayern ovog ljeta, sta bude trebalo to ce se i kupiti, politika se malo zaokrenula, mladji se kupuju pa razvijaju, al' bice tu pojacanja kad zatreba, kad odu Robbery.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 04 maj 2017, 22:47

Ma lewa nesmije otici nikako ...
Mislim da je to jedini igrac za koje nema zamjene jer sigurno nema bolje 9 trenutno.
A volio bih vidjeti malo.promjena u bayernu
Goretzka alexis i mozda hainrichs uz sulea i rudya top pojacanja i mozda persija mislim da bi nam to bilo super a da pustimo costu bernata ..
Neznamnsta vi mislite ali mislim da bi.lako i javi mogao otici on vise nije u prvomnplanu za stopera ni za zadnjeg veznog ...a neznam.dali se sjecate nekad u januaru se ozbiljno pisalo o njegovom odlasku u spaniju u real ili barsu
Mislim da bi mogli fine pare dobiti

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 maj 2017, 23:56

Kako će Lewa otić, ima ugovor do 2021. godine, sad mu je 28 godina, što znači da ima još par godina svog najboljeg dijela karijere kojeg će provesti kod nas. Prodaja Lewe je glupa opcija pa makar i za 150 miliona, jer na svijetu možeš nabrojat na prste jedne ruke igrače na poziciji CF koji prave razliku u ekipama, a to su Cavani, Higuaín, Suarez i Lewa.

Treba vidjeti Thomasa Lemara ili Bernarda Silvu iz Monaca, jer svijet je trentuno poludio za Mbapeom, a mi trebamo da se krećemo u pravcu suprotnom od komercijalizacije.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 maj 2017, 08:29

Kakva prodaja lewe to se ne spominje od njegovog produzenja ugovora
Bez njegove prodaje imamo 190miliona na raspolaganju
Bayernov kostur ekipe neuer hummels boateng javi vidal muller lewi robben thiago ima 26-30godina.
Dovoditi igrace od 20godina nema smisla jer dok se oni razviju tribat ce tri sezone a do tad ce kostur ekipe uci u teške godine i dogodit ce se disbalans ekipe
Nama trebaju tri klasna igraca koji su na vrhuncu forme i da su pojacanja u istom trenutku koji mogu se nositi protiv barce reala juvea chelsea,bvb

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 maj 2017, 08:52

Mogao bi nas i Rafo napustiti na kraju sezone, navodno je West Ham zainteresovan ..
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 maj 2017, 11:55

Brandt nas je odbio ,zeli i sljedeće sezone igrati u kontinuitetu
Stvar je poprilično jasna ,julian ce potpisati 2018kad mu odsteta bude manja
Win-win pozicija za bayern i brandt losa za bayer,ali to nije nas interes

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 05 maj 2017, 14:41

Sutra nova tekma bas bi volio vidjeti renata u prvoj postavi kao i kimicha i comana mada nisam siguran

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 maj 2017, 14:54

Igrat ce kimmich i renato,coman je upitan zbog zgloba

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 05 maj 2017, 16:26

Evo Mandanda se spominje kao zamjena Neueru.
Ovo oko Brandta, ne kontam da ne bi dosao u Bayern, ako ode Costa? Jer za ovu godinu on se moze naigrati pored Riberyja, koji ne moze igrati svaku utakmicu, cak ni cijelu. Znaci, imao bi prostora za igru, pa cak i da se nametne treneru. Ko garantuje da nece i u Leveru biti konkurencija jaka, pa da ne uspije odigrati sve? On i Coman, kao zamjene za Riberyja i Robbena :kafa: Moja projekcija neka. Mada sam i dalje za Mahreza kao zamjenu za Robbena.
Sutra ocekujem pomladjen sastav, dati priliku djeci da se pokazu :D
Edit:

:kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 maj 2017, 17:21

:kafa:

dajte momka odmah na klupu :pray:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 05 maj 2017, 17:59

Tip je sljedbenik persone non grata ovdje. Zamisli kako bi njegove ideje bile dočekane. :mrgreen:
“You have to develop your own ideas when you’re in possession,” Nagelsmann explains in an interview with The Ringer.
“It’s far more complex than coaching defensive work. [Pep] Guardiola brought a lot of development into the Bundesliga, but we all have to keep working to make sure that it continues, to make sure that we don’t just have a defensive approach. Otherwise, the league will become uninteresting, and no more goals will be scored because no one will want the ball. You have to be brave and try to do something with the ball.”

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2017, 18:05

A 54% posjed lopte kroz sezonu :think:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 05 maj 2017, 18:12

Feldmarschall je napisao/la:Tip je sljedbenik persone non grata ovdje. Zamisli kako bi njegove ideje bile dočekane. :mrgreen:

]

To sto ima neke slicne stavove kao pep to je zanemarljivo,ipak momak je mlad i njemac :kafa: , a Bayernu je ponovo potrebno vratiti taj njemacki mentalitet u ekipu...ne vjerujem da ce ove ove godine preuzeti ekipu, ali sam uvjeren da ce on doci poslje Carla :pray:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen

#CarloOut

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 maj 2017, 18:19

:stop: :stop: ne Fili , prvo Elf pa onda Mia San Mia

Mi proElf struje u DFBu ćemo se izboriti za to, proFCB struja će morati da sačeka neko vrijeme.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 05 maj 2017, 18:28

Ovaj 'momak' ce vjerovatno poslije Carla sjesti na klupu. Naravno, ako se sve poklopi..pa Carlo ostane do kraja kod nas, a i on u Hoffenheimu.
Strasan je potencijal, i sto je najbitnije ne boji se neke promjene, pragmatican je.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 05 maj 2017, 23:38

Volio bih Nagelsmana vidjeti na nasoj klupi covjek ima zaista zanimljive ideje i sigurno ce biti samo bolji s vremenom ..mozda da napokon i mi imamo trenera za 10 ili 20 godina

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.