Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

Sveti
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2017, 12:53

Feldmarschall je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Mozemo li se sloziti da je real jednostavno bolji kolektiv od atletika i prestati sa tim glupostima o intenzitetu i "igre koju su gradili godinama"?
Naravno. To niko ne spori. Makar ja nisam pročitao. Nazvati Simeoneovo životno djelo glupošću je glupost. Ili nepoznavanje materije. Biraj. S tim se naravno ne smije prestati, jer bi to bilo ignorisanje najbolje zonske odbrane koju je svijet vidio i koja je u par godina od kluba koji je vrh gledao dvogledom napravila europskog giganta kojeg se svi pribojavaju. Takvo ponašanje je opasno.
Sveti je napisao/la:Majka mu stara, atletiko u par navrata uopste nije izgledao kao losa ekipa, vec jednostavno ekipa koja je nadigrana i to je to.
Argumentovati tezu podebljanim je upravo problem intenziteta. Na nivou gdje sitnice odlučuju pobjednika veliki problem je ne izgledati loše samo u par navrata. Bit ću hrabar i ponoviti se, Atletico je vrlo dobra ekipa. Njihov problem, pogotovo u mečevima protiv Reala i Barce, je što moraju biti vrhunski od prvog do zadnjeg zvižduka. Dvaput ih je već koštalo samo u finalima. Sinoć su razbijeni jer nisu na momente popustili, nego su sve vrijeme igrali u brzini niže.
Sveti je napisao/la: Prestanite se lagati da je real pobijedio samo zato sto je atletiko eto toboze prelosa ekipa
Niko se ne laže. Real je najbolji kolektiv na svijetu trenutno, iznenađenje je kad oni ne pobijede. Rutinsko odrađivanje posla se od njih očekuje. Atletico je velika ekipa koja igra kao mala. Kad nisu 100% unutra desi im se sinoćnji scenarij. Ništa čudno u tome, već viđeno toliko puta. Da bi se izbacio Real mora se odigrati perfektan dvomeč.
Atletiko nije velika ekipa, atletiko je ekipa koja je na putu da postane velika. Blasfemija je svrstati ih u isti kos sa ostalim velikanima ovog sporta, bez obzira kako oni u ovom trenutku (ne) igrali. Atletiko nema pobjednicku istoriju (ne ubrajam blizu), nema pobjednicki mentalitet, pogotovo ne protiv grca u utakmicama kontra tih velikih klubova.

Pomenuta glupost, koju si replicirao se ne odnosi na filozofiju kluba "Atletiko Madrid", vec o cinjenici da svi pricaju o gubitku iste, samo zato jer su, eto izgubili 3:0 od real madrida. Nisu oni odstupili od filozofije, kakva god ona bila, cak i ako se samo svodila na savrsenu zonsku odbranu, vec ih je real vec u samim pokusajima razbio, i sprijecio da je igraju. Nekada svjesno prepustao loptu, jer se zna da imaju problema da igraju vec na postavljenu odbranu, boljka koja boli i real evo vec 10 godina, a ne mozes se braniti zonski u trenucima kada imas loptu u nogama. S druge strane, svjedok si, da iako je real imao 60% loptu u posjedu, nikada nije bezglavo kruzio oko njihovog gola. U prvom redu jer real nije ekipa koja igra trokute na sredini terena, i na postavljenu odbranu atletika znaju da sa ofazivnim bekovima ostavljaju supljinu nazad i prostor za kontre, tako da se sva igra koju je real igrao, bazirala na passovima iskljucivo na sredini terena, gdje zonsku odbranu ne mozes igrati a da ti zadnja linija ne ispadne usljed passova iz drugog plana itd.

Nije atletiko igrao u brzini nize jer su toboze izlapili i nemotivisani, sto se ovde konstatno pokusava da provuce, mislim, ljudi igraju polufinale lige prvaka, kud ce ti veca motivacija, vec je igrao u brzini nize jer im real nije dozvoljavao da ubace u vecu, i tu je poenta.
naprijed rejal

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 03 maj 2017, 13:06

Belmine i karlesa... gdje ste vi kad je najpotrebnije :evil: prognoze na stol...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 03 maj 2017, 13:11

Sveti je napisao/la:...
Ekipa koja igra dva finala LP u zadnje tri godine i koje se boji apsolutno svaki protivnik jer zna da krv mora propišati da je pobijedi je u mojoj knjižici velika. Poštujem trofeje iz pedesetih i devedesetih i za njih je neko morao raditi, ali u današnjim okvirima meni Milan ili Liverpool ne znače ništa osim imena. Ne igraju LP, rosterom su daleko od vrhunskih ekipa i nema naznake da će se skoro uključiti u borbu za trofej. Atletico je tu i to već par godina. Kroz prizmu historije ne, kroz prizmu onoga što danas prezentuju da, itekako su veliki.

Jedan poraz ne znači krah filozofije. Atleti čitavu sezonu kubure s tim. Nema progresa, čak i ako drže kakav-takav rezultatski kontinuitet. Ako stalno nešto ne mijenjaš i ne prilagođavaš se vrijeme te pojede. Pisao sam još nekad početkom sezone kako mislim da će Simeone nakon ove sezone (eventualno iduće) potražiti novu sredinu. Udario je u zid, radikalizirao je ideju koliko je mogao, iscrpio sve resurse. Tu je kraj, a ne u porazu od Reala.

U skladu s tim, a suprotno Atletima, Real je rastao i prilagođavao se Atleticu iz utakmice u utakmicu, iz godine u godinu. Danas posjeduju mehanizme kojim mogu otupiti njihov presing, naučili su kako da im razvuku zonu. Pa fiksiraju krila bekovima, razvuku napadače Kroosom i Modrićem široko u međuprostorima, ubace igrača-dva između linija čisto da naruše vertikalnu kompaktnost. To im donosi trijumf. Međutim razlika između pobjede od jednog i tri gola razlike leži i u Atletima. Na prste jedne ruke možeš pobrojati utakmice koje je Simeone izgubio sa tri i više golova razlike. Sinoć se nije desilo čudo, nego posljedičan slijed događaja. Dobar dio odgovornosti leži u njima samima. Bez ikakve želje da se degradira odlična partija Reala.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2017, 13:13

Toni Kroos je ključ uspjeha Reala.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 maj 2017, 14:02

Sudija jeste opet naginjao za Rejal , uvijek ce to raditi, takav je to klub, slicno se naginje i za Barcu, Bayern i Juve jer imaju veliku reputaciju , veliki su klubovi i to je to. Jer ne mozes ti protiv pokrajnog igrat, covjek ne dize zastavicu i to je to.

S druge strane, Rejal jeste bolji tim igracki, individualno to je sigurno, to govore i cijene igraca. Dobro su zaigrali ovaj drugi dio sezone, negdje od krajem marta. Igrali su katastrofalno , imali po 50 centarsuteva i nigdje igre nije bilo, ali sada moram priznat da igraju bolje, brze i vise kombiniraju, nevezano sto opet najvise daju golova na centarsut.

Atleticu ove sezone odbrana nije na nivou kao prethodne 3-4 i onda dobijes to sto dobijes. Previse golova su realno primili, nisu ocarali cak ni protiv Leicestera. Sramota je u polufinalu ne imati 2 udarca u okvir gola. Sramota, pa makar igrao protiv tima svijeta.

Veceras nas ocekuje zanimljiva tekma stvarno, mislim da bi Juve mogao ovo dobiti na iskustvo, ipak su mnogo veci klub a ovi igraci su odigrali bezbroj ovakvih utakmica. Jednostavno, mislim da su najkompaktniji tim ove sezone, imaju beton odbranu i zato mislim da Monaco nece davati lako golove kao protiv Dortmunda i City-a. Jedva cekam tekmu veceras.
27.10.2020

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2017, 14:13

Feldmarschall je napisao/la:...
Onda je vrlo moguce da diferenciramo pojam Veliki Klub. Reci za nekog da je veliku klub zahtijeva duboku historiju, sto atleti nema. Imaju veliki tim/ekipa, uslovno receno, ako se uopce to tako moze nazvati, ali iako igraju daleko bolje od nabrojanih ekipa, nisu veci klub od njih, i mislim da bas u tom lezi problem. Liverpool ce uvijek da bude liverpool, milan milan, bez obzira kako igrali i u kojem se takmicenju nalazili, a Atletiko to ne moze da bude, i tu im se stvara grc, knedla koju ne mogu da progutaju, iako su u par navrata bili blizu (mislim na dosadasnja ispadanja or real madrida iz lige)

Mudro zboris. Ali ako se desi cistka u ekipi nakon ovogodisnjeg ispadanja, i ako cjelokupna filozofija padne u vodu radi toga onda nisu nista bolji od villareala 2005/06 kad su se raspali nakon polufinala, iako naravno govorimo o dosta vecim dostignucima na strani atletija. Moje skromno misljenje je da cholo treba da ostane i do kraja utisne svoju filozofiju u klub. Dakle, ne u tim, vec u klub, i da se od njegove ideje, koja je vec nametnuta ide dalje. Da li ce otici par igraca, nebitno, ali bi trebao biti prioritet Simeonovo ostajanje, i stvaranje jasne vizije, i smijera u kojem klub treba da ide. Ako odustane, na zalost svih nas, otici ce kao jedan od najvecih luzera u fudbalskoj historiji, covjek koji je imao sve na dohvat ruke, i tako ce ga se i sjecati. Trenera jedne ekipe ciji je bljesak trajao par godina i nista vise.
naprijed rejal

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 03 maj 2017, 14:42

Onda je vrlo moguce da diferenciramo pojam Veliki Klub. Reci za nekog da je veliku klub zahtijeva duboku historiju, sto atleti nema. Imaju veliki tim/ekipa, uslovno receno, ako se uopce to tako moze nazvati, ali iako igraju daleko bolje od nabrojanih ekipa, nisu veci klub od njih, i mislim da bas u tom lezi problem. Liverpool ce uvijek da bude liverpool, milan milan, bez obzira kako igrali i u kojem se takmicenju nalazili, a Atletiko to ne moze da bude, i tu im se stvara grc, knedla koju ne mogu da progutaju, iako su u par navrata bili blizu (mislim na dosadasnja ispadanja or real madrida iz lige)
Pa dobro, nije Atletico ni tako mali klub :) osvajali su prvenstvo Spanije i kup po 10x, plus 2 Evropsku ligu, kup pobjedinka kupova i 3 finala lige sampiona (I jos par manjih). Nije to tako malo ali naravno da ne mogu biti Liverpool, Milan itd. :) ok su Jorgandzije :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 03 maj 2017, 15:04

Nisam ni rekao da su veći klub od Liverpoola ili Milana, ali historija ne šuta loptu i niko se neće prepasti goropadnog Milana dok mu Lapadula igra u napadu. U svakom slučaju nebitno. Ako ekipa ulazi u većinu utakmica kao favorit što se Atletima zadnjih par sezona redovno dešava, od nje se očekuje da drži sudbinu u svojim rukama. Atletico je izrazito reaktivan, sa idejom da razore igru protivnika. U tom smislu igraju kao mali. Nemam namjeru brojati trofeje i uspoređivati čiji je veći. Gutali su oni knedlu i protiv Bayerna i protiv Barce, a dugo je i Realu bila misaona imenica pobijediti ih.

U nekim drugim okolnostima vrijedilo bi se boriti. U Španiji protiv Barce i Reala, ne. Ne možeš biti dobar koliko ovi mogu biti bogati. Cholo jeste dobar, zato će se uprkos izgubljenim finalima vrlo skoro otimati za njega.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2017, 15:08

Toni Kroos niko da ga pohvali
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 maj 2017, 15:09

Besic je napisao/la:Toni Kroos niko da ga pohvali
:lol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 03 maj 2017, 15:12

Besic je napisao/la:Toni Kroos niko da ga pohvali
Kakav lik :)

slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2017, 15:26

Sveti,
Ne može se reci za Chola "trener jedne ekipe ciji je bljesak trajao par godina i nista vise" :nene: jbg, ne može tako :mrgreen:

Hajmo pošteno i hronološki.

Sjetimo se njegovog prethodnika , onog kloca Manzana i kako su bili loši, Cholo dolazi u Atletico i podiže maksimalno ekipu, 2012 osvajaju EL, 2013 na sred Bernabeua protiv Reala osvajaju CDR, 2014 na Campu protiv Barce osvajaju titulu Primere, dva puta dolazi u finale LP (oba gubi na produžteke), tri puta biran za najboljeg trenera Primere.
Sjetimo se i kako je otresao Čelzi u Super kupu UEFA.
I to sve sa minimalnim (u odnosu na Barcu i Reala) ulaganjima....od nekog marginalca Coste je napravio svjetskog napadaca i kansije ga prodao Čelziju, od Kokea i Juanfranaa napravio reprezentativce, tu su bili i Filipe Luis, Godin, Miranda takođe....najbolji igrac i najskuplji transfer mu bio Arda Turan :mrgreen: evo i sad je Griezmanna podigao na najviši moguci nivo, pravi zvijezde od Gimeneza, Saula, Carrasca itd.

Uzeti titulu u Primeri ,pored Barce i Reala (u 38 kola dugom maratonu) je ubjedljivo najveci moguci podvig :!: sam Cholo je izjavio kako je lakše osvojiti LP, nego Primeru.
Znaš kad ce neko osvajati titule pored u Španiji pored ova dva kluba? nikad, a možda ni tad...a i to je uradio Cholo Simeone na mangupski nacin osvajanjem boda na Campu, u zadnjem kolu...davno je prošlo ono vrijeme kada su iz drugog plana mogli uzeti Valencija ili Deportivo, kada se titula uzimala sa 70 bodova (danas ni 100 bodova nije garant, kao što vidimo u zadnjih par sezona :mrgreen: ).
Zadnja izmjena: let3, dana/u 03 maj 2017, 15:35, ukupno mijenjano 4 puta.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 maj 2017, 15:27

Jedina razlika izmedju ove utakmice i proslogodisnjeg finala je u tome sto je Real imao 5 sansi i zabio 3 gola, u proslogodisnjem finalu su imali 3 mrtva zicera i zabili samo jedan gol.

Svako ko prati duele ove dvije ekipe u zadnje vrijeme zna da je kljuc pobjede Reala da zabije ciste prilike koje stvori. To se desilo na Calderonu u prvom derbiju ove godine, 3:0, to se desilo sinoc. U finalu kod rezultata 1:0 Benzema i Ronaldo dva puta izlaze sami na Oblaka i fulaju i onda stize kazna, kao i u zadnjem derbiju od prije 3 sedmice gdje je Real opet fulao ciste sanse a Atletico zabio svoju.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 maj 2017, 15:36

Ronaldo mozes jos malo, cekaj da te BonaKeli ujede.

Juve osvaja. :kafa:

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 03 maj 2017, 15:56

Prethodni post :ljepota: ...

Ceka se jos jedan... :zviz:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 03 maj 2017, 16:02

Znači u Europi po nekima ima 5-6 velikih klubova :lol:

Atletico je velik klub, ogroman, treći u Španjolskoj. Valencia je velik klub, Lyon je velik klub, HSV je velik klub jboga dan.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 03 maj 2017, 16:37

Nedaj Boze da prodje Monako u finale
Situacija u firmi gdje radim 99% mrzi real ja sam navijač Reala
Osmina finala Realu stimaju lagane protivnike
Cetvrtofinale madjar pogurao Real
Polufinale prvi gol Ronaldo u Ofsajdu
Sad ako Monako prodje Real sb nastimo lako finale
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2017, 16:46

let3 je napisao/la:...
Ja mislim da nisi shvatio sta sam pod tim mislio. Ja se apsolutno slazem s tim cinjenicama sto si naveo, i bas radi toga prizeljkujem da ostane. Covjek koji je preporodio atletiko i usmjerio ga prema slavi, ne bi trebao, jer bez njega ce klub sigurno da se vrati u sivilo prosjeka primere, dok s njim imaju priliku da izgrade filozofiju kluba (vec su u toku) i priliku da se pridruze odabranoj skupini klubova koji se smatraju "velikim".

Od strane mene se ne bi smatrao kao trener ekipa ciji je bljesak trajao par godina, ali bi od strane covjeka koji marginalno prati primeru bi bio u fokusu upravo kao takav, covjek koji je osvojio samo jedan trofej (mislim), i bio na pragu neceg veceg ali otisao kad je zagustilo
naprijed rejal

Vasilije
Kontakt:

Post Postao/la Vasilije » 03 maj 2017, 17:28

Kroos.. kakva igracina

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 03 maj 2017, 17:35

Ajmo Monaco večeras, samo pametno i hrabro
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: denimen99 i 4 gosta.