Fakat si naporan..Polako moji ljudi tako ste bili i Jusufa razapeli...Take it easy...
Kako nema dragi Igore, pa sta znaci da ne bi smio da hoda ulicom normalno?? Da smo, kao, mi normalni ljudi u drzavi kako treba onda bi njega neko trebao da prebije kad krene da kupi hljeb? Ima li ta drzava odgovornosti prema ikome od nas pa makar bio obicni smrtnik ili kosarkas? Ima li Neno penziju od drzave? Samke? A niko se u cijelom procesu ne pita ko je od Ministara potpisao rjesenje za ispis iz drzavljanstva BiH za Nihada? Ko je taj koji ga je pustio, nije mu napisao odbijenicu jer je od znacaja drzavi? Mislis li da bi ijedan Ministar eto recimo Srbije i Hrvatske potpisao to za Sarica ili Teodosica? Da ti odmah kazem da ne bi i to znam iz jednog konkretnog primjera iz Srbije. Ni ti, ni ja, ni Kunto ni Panto ne znamo da li bi Dario uzeo drugi dokument, tako da to da nikad nece ne pije vode. Uostalom, svi ste se potegnuli i jedva docekali zabiberiti koju neistinu i to na fikciju gospodina koji ima Hr putovnicu. Bravo mi.
Oooo to ti mislis, nemoj da pricam ovdje sta i koga sam sve zbog rata izgubila, pocevsi od svog djetinjstva. Usput receno, nebitno je kakav ja pasos imam, ali je bitno da kakav god imam, a i Nihad takodjer, BiH je za nas uvijek jedan i jedini dom i ne moze na to niko zabraniti ni oduzeti, ma koliko se neki trudili, pricali u prazno ili pisali. Ne dozvoljavam ja sebi nista osim licnog misljenja.
Mislis da u cijeloj prici Nihadu nije zao? Svi vi mislite da je on zaradio brdo love s tim dokumentom, da pravimo dernek i dan danas jer wow, dokument je bio aman oslobadjajuci.
Sta ste to sve uradili za Djedovice molim te? Da te podsjetim da ZNAM jer to je moja porodica vec 10 i kusur godina, zato te i pitam. Nijednom od Djedovica vi niste nista pomogli, ustvari ne vi, nema ovdje nikoga osim tebe, dakle ti si za Djedovice uradio jedno veliko NISTA. Da te podsjetim da je Nihad izgubio ugovor u Barceloni za koju se svi redom hvale kako su ga oni progurali (kao da je to nesto u sta se moze progurati, lol) zato sto je pokazivao svoju veliku LJUBAV I ZRTVU igrajuci za grb svoje domovine, a ne pojavjuljuci se na pripremama u kljucnim godinama svoje karijere kao mladi igrac tada kad treba da SVE pokaze i dokaze. Da te isto podsjetim da je Nihad Djedovic jedan od extremno malobrojnih koji je SVAKI put za 10 godina dosao na pripreme sa vec potpisanim ugovorom za narednu sezonu, dakle kao zaposlen. Da te podsjetim da je opsta logika ta da neko uopste zaigra za reprezentaciju, mora prvo da pokaze u klubu da nesto zna o lopti koju drzi u rukama, a ne da kao dodje sa ulice u repku pa tek onda mu kao "pomogne" repka da potpise angazman.
Konsultovao vas je i evo sta je dobio. Sve i jedan clan ga je popljuvao, prvenstveno javno. A sta je tek dobio prije ovoga sa pasosem kad je dosao povrijedjen sa RTG snimkom? Dobio je prijetnje i ucjene da cete ga lincovati na pressu ako ne dodje da igra sa SLOMLJENIM i tek operisanim prstom, da cete javnosti reci kako je prav zdrav i kako je omalovazavano sve sto nije zaboga nase - dr. Müller Wolfarth sa svojim nalazom, a ko ne zna ko je, googlat ce ga pa ce vidjeti da lijeci recimo Ibrahimovica, Klitcka, Bolta itd. Daj Igore molim te. Niko se ne pita je li Nihada mozda neko otjerao iz saveza i BiH, a bilo je jos ovakvih ekscesa.
Kao sad mladi reprezentativci i seniori ne moraju da daju ni fening na pripremama? Malo morgen, nemojmo se praviti ludi, ima ih da potvrde ovo.
Da, ti i ja nismo nikad imali neku komunikaciju, al jesmo uvijek bontonski pozdrav, umjesto okretanja glave.