Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 14:12

Chstal je napisao/la:@filip13 Ne vjerujem ni njemu, ali postavlja se pitanje kad je Đedović ostao bez državljanstva zašto mu ovi u savezu nisu sredili državljanstvo. Svakom amerikancu srede za 2 mjeseca i dogovore se bez problema, samo je problem sa Đedovićem.

možda zato što se odrekao našeg i dobio njemačko a nemoguće je imati ta dva državljanstva istovremeno,a gospodin neće da se odrekne njemackog,mislim to je već stara priča,zar trebamo opet to sve ponovo raspredati?

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 14:22

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la:Pasoš je lični dokument koji moraš sam izvaditi(može ti neko dati savjet šta i kako, ali sam moraš dići gu.z.icu i otići do ambasade, ispuniti potrebne papire, slikati se, itd..). Potpuno sam, bez informiranja saveza se odrekao bh i uzeo njemačko državljanstvo i sad mu savez treba ganjati njegov lični dokument. mogao je prije makar sms poslati tipa " e ljudi, uzet ću njemačke papire, treba mi za novi, povoljniji ugovor. Kakve su posljedice toga, da li mogu i dalje igrati za reprezentaciju?" Nije to uradio i tu staje sva priča. Ipak ga ne bih zvao šu.p.kom(posebno kad vidim ko ga naziva š.u.pkom, neke pobjegulje koje čitav život mlate pare na Zapadu, a pametuju o patriotizmu i šta bi trebalo i kako u Bosni) , jer je ipak u prošlosti uradio za reprezentaciju neke stvari koje 95% igrača ne bi. Opet nema potrebe da svaljuje krivicu na savez u ovom slučaju, jer je on jedini krivac za nastalu situaciju. Jednostavno čovjek je gledao svoju g.uzicu, zov njemačkih papira i onoga što oni donose je bio jači i najmanje što može je biti iskren u vezi toga, a ne tražiti opravdanja u savezu.

da,odreci se drzavljanstva jedne i dobiti drzavljanstvo druge drzave nije posao koji se zavrsi za dva minuta,mora se otici boga pitaj koliko puta u nadležne isntitucije da bi se sve to zavrsilo,i sad trebamo vjerovati u to kako nikad nije pomislio da li ce moci i dalje igrati za nasu repku u situaciji kad nema nase drzavljanstvo,pa to kadeti i juniori vec znaju,suplja mu prica,najblaze receno,sve je sam skrivio

Njemacki pasos je vadio sam platio 1300 za odjavu i to je to... a sada je druga prica ,dosta teže i tu je savez trebao da pomogne....

pa logicno da je sam platio,da mu nije trebao savez platiti odjavu ?

savez je mogao,ali nije morao nista uraditi,šta su trebali,prvo ga moliti da i pomisli na to da podnese zahtjev za dobijanje naseg drzavljanstva??,pa nije nikog u savezu ni obavijestio da ce se odreci naseg i traziti njemacko drzavljanstvo

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 14:25

u nekoj drugoj drzavi,koja se kao smatra kosarkskom nacijom kao mi,razapeli bi u medijima igrača koji bi uradio sve šta je đedović uradio,osobito šta je izjavljivao,kod nas ima osoba koje cak ne vide ni problem u tome što je đedović svo vrijeme lagao,petljao oko sve te situacije

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 apr 2017, 14:27

filip13 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:@filip13 Ne vjerujem ni njemu, ali postavlja se pitanje kad je Đedović ostao bez državljanstva zašto mu ovi u savezu nisu sredili državljanstvo. Svakom amerikancu srede za 2 mjeseca i dogovore se bez problema, samo je problem sa Đedovićem.

možda zato što se odrekao našeg i dobio njemačko a nemoguće je imati ta dva državljanstva istovremeno,a gospodin neće da se odrekne njemackog,mislim to je već stara priča,zar trebamo opet to sve ponovo raspredati?
Moguće je imati dva državljanstva, npr njegov brat ima njemačko i bosansko državljanstvo.

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 14:32

Chstal je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Moguće je imati dva državljanstva, npr njegov brat ima njemačko i bosansko državljanstvo.

pa onda je opet do đedovića,zašto lijepo ne preda zahtjev za nase drzavljanstvo?,odgovor je lagan,ne želi nase drzavljanstvo

Već duže od dvije godine priča se o tome zbog čega Nihada Đedovića, košarkaša minhenskog Bayerna nema više u dresu bh. selekcije. Prema Stojanovićevim riječima razlog je veoma jednostavan.

- Đedović se ispisao iz bh. državljanstva uzeo njemački pasoš i time izgubio pravo igranja za BiH. To nismo znali i o tome smo obavješteni tek na kraju procesa, kada je Đedović dobio njemačko državljanstvo. On je bio ubjeđen da i dalje može igrati za reprezentaciju. Ne znam na osnovu čega je bio ubjeđen, ali bi bilo puno odgovornije da se raspitao, kontaktirao kancelariju Saveza i provjerio sve posljedice takve odluke. Mislim da se neodgovorno ponašao i sada smo došli u tu situaciju da Đedović ne igra za reprezentaciju. Slobodno ću reći da bi s njim, Nurkićem i Teletovićem sigurno bili u drugom krugu na prošlom Evropskom prvenstvu - naglašava Stojanović.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 30 apr 2017, 14:42

Objasnio sam ti da je to dug proces, savez je trebao pomoci da se taj proces ubrza. Sta mislis da ovi amerikanci koji igraju za nasu repku idu po mupu i drugim ustanovama i traze papire da bi mogli igrati za repku?

Ja ti kazem da su to neradnici, lezihljebovici, koji optuzuju druge da bi sakrili svoj nerad. Vidjeces ako Teletovic ili Nurkic ne budu igrali za repku, da ce poceti i o njima pricati najlosije stvari i izmisljati nebuloze.

Koliko se samo pricalo o povredi Nurkica kad je otisao u Zagreb? Svi govorili da Nurkic nije povrijedjen i da on ne zeli igrati a na kraju se ispostavilo da je povrijedjen.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 apr 2017, 14:46

al pazi ti ovo, ideš na EP bez juke i mirze, trener ti je ivanović i ako je ikako šanse bilo da igra ovaj shupak ja stvarno ne mogu da vjerujem da savez ništa nije poduzeo, a da je do njih bilo. jednostavno sa njegove strane nije bilo ama baš nikakve želje i nakon svih ovih izjava to je jasno kao dan, samo neko ko ne zna 2+2 može tvrditi suprotno.

ovaj novi savez je loš, ima loše rezultate i to je isto istina. niti ću sad ovog dubravka gledati drugačije i slično nakon što se konačno neko udostojio da kaže istinu

kako samo smiješno i jadno to sve zvuči, čuj ja sam htio igrati, ali nisam znao, e sad kad sam znao da mogu nekako nisam htio sam vaditi papire :roll:
nema potpisa

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 15:52

Chstal je napisao/la:Objasnio sam ti da je to dug proces, savez je trebao pomoci da se taj proces ubrza. Sta mislis da ovi amerikanci koji igraju za nasu repku idu po mupu i drugim ustanovama i traze papire da bi mogli igrati za repku?

Ja ti kazem da su to neradnici, lezihljebovici, koji optuzuju druge da bi sakrili svoj nerad. Vidjeces ako Teletovic ili Nurkic ne budu igrali za repku, da ce poceti i o njima pricati najlosije stvari i izmisljati nebuloze.

Koliko se samo pricalo o povredi Nurkica kad je otisao u Zagreb? Svi govorili da Nurkic nije povrijedjen i da on ne zeli igrati a na kraju se ispostavilo da je povrijedjen.

da,savez je mogao pomoći da je nihad iskazao želju da dobije nase drzavljanstvo,kako će pomoći kad on sam nije prstom pomakao da bilo šta uradi??,što bi bilo šta uradili kad nisu ni znali da se ispisao iz naseg i uzeo njemacko drzavljanstvo??,saznali su to tek par mjeseci kasnije,jos jedan supacki potez

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 15:55

Admir_Sa je napisao/la:al pazi ti ovo, ideš na EP bez juke i mirze, trener ti je ivanović i ako je ikako šanse bilo da igra ovaj shupak ja stvarno ne mogu da vjerujem da savez ništa nije poduzeo, a da je do njih bilo. jednostavno sa njegove strane nije bilo ama baš nikakve želje i nakon svih ovih izjava to je jasno kao dan, samo neko ko ne zna 2+2 može tvrditi suprotno.

ovaj novi savez je loš, ima loše rezultate i to je isto istina. niti ću sad ovog dubravka gledati drugačije i slično nakon što se konačno neko udostojio da kaže istinu

kako samo smiješno i jadno to sve zvuči, čuj ja sam htio igrati, ali nisam znao, e sad kad sam znao da mogu nekako nisam htio sam vaditi papire :roll:

covjek se odrekao naseg drzavljanstva,uzeo njemacko,sve ok,njegova stvar,a savez za to saznaje par mjeseci kasnije,ako to nije supacki ja ne znam sta je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 apr 2017, 16:26

filip13 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Objasnio sam ti da je to dug proces, savez je trebao pomoci da se taj proces ubrza. Sta mislis da ovi amerikanci koji igraju za nasu repku idu po mupu i drugim ustanovama i traze papire da bi mogli igrati za repku?

da,savez je mogao pomoći da je nihad iskazao želju da dobije nase drzavljanstvo,kako će pomoći kad on sam nije prstom pomakao da bilo šta uradi??,što bi bilo šta uradili kad nisu ni znali da se ispisao iz naseg i uzeo njemacko drzavljanstvo??,saznali su to tek par mjeseci kasnije,jos jedan supacki potez

Ti stvarno neces da shvatis neke stvari..Savez je rekao pomoci ali nisu nista uradili..Koliko puta trebamo reci da je Barbaric vec ranije govorio da ce sve uciniti,ali nije nista,sada poceo srati kada nije vise u funkciji...Nihad je napravio sranje na pocetku,ali ovdje nija nista kriv...

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 16:30

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Ti stvarno neces da shvatis neke stvari..Savez je rekao pomoci ali nisu nista uradili..Koliko puta trebamo reci da je Barbaric vec ranije govorio da ce sve uciniti,ali nije nista,sada poceo srati kada nije vise u funkciji...Nihad je napravio sranje na pocetku,ali ovdje nija nista kriv...

Sta mogu uraditi kad supak nece prstom da mrdne?,evo i u prekjucerasnjoj izjavi je to rekao

mislis na sranje sto je odrekao se naseg i uzeo njemacko drzavljanstvo,ili i sranje sto je poslije toga izmisljao,petljao,lagao,optuzivao sve druge za to sto ne moze igrati?
Zadnja izmjena: filip13, dana/u 30 apr 2017, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 30 apr 2017, 18:58

Sta se desava sa Suljom, neka povreda ili ?
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 apr 2017, 19:24

Bassha je napisao/la:Sta se desava sa Suljom, neka povreda ili ?
Price kruze od povrjede ledza do povrjede novcanika
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 apr 2017, 22:00

@filip

Mislim na sranje kada je uzimao njemacko a nije se dobro informisao...Svako ko poznaje Nihada zna da je uvijek davao 100% od sebe a to za savez ne mogu reci...Dok ne bude neki snimak gdje cu vidjeti svojim ocima da kaze ja ne zelim da igram za BIH ja nikome ne vjerujem a pogotovo nasim novinarima...

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 22:06

lumani je napisao/la:@filip

Mislim na sranje kada je uzimao njemacko a nije se dobro informisao...Svako ko poznaje Nihada zna da je uvijek davao 100% od sebe a to za savez ne mogu reci...Dok ne bude neki snimak gdje cu vidjeti svojim ocima da kaze ja ne zelim da igram za BIH ja nikome ne vjerujem a pogotovo nasim novinarima...

ne ,vjerovaćemo njemu kad izjavi da su svi drugi krivi za to što ne može igrati za nas,bolan šta se ima informisati kad se vec odrekao naseg drzavljanstva,je li se ti pravis budala ili šta,kako ce igrati za nas kad nema nase drzavljanstvo,ajde svega ti na svijetu objasni mi molim te??

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 apr 2017, 22:25

filip13 je napisao/la:

ne ,vjerovaćemo njemu kad izjavi da su svi drugi krivi za to što ne može igrati za nas,bolan šta se ima informisati kad se vec odrekao naseg drzavljanstva,je li se ti pravis budala ili šta,kako ce igrati za nas kad nema nase drzavljanstvo,ajde svega ti na svijetu objasni mi molim te??

Filipe,supruga od Nihada je ocitala postenu lekciju Stojanoviću..Bilo je tu svakavih desavanja samo polako istina polako izlazi u javnost.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 30 apr 2017, 22:29, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 22:29

lumani je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Filipe,supruga od njihNihada je ocitala postenu lekciju Stojanoviću..Bilo je tu svakavih desavanja samo polako istina polako izlazi u javnost.

kakvu lekciju,koja istina,daj nam to da i mi vidimo,prosvijetli nas???

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 apr 2017, 22:32

Fakat si naporan..Polako moji ljudi tako ste bili i Jusufa razapeli...Take it easy...

Kako nema dragi Igore, pa sta znaci da ne bi smio da hoda ulicom normalno?? Da smo, kao, mi normalni ljudi u drzavi kako treba onda bi njega neko trebao da prebije kad krene da kupi hljeb? Ima li ta drzava odgovornosti prema ikome od nas pa makar bio obicni smrtnik ili kosarkas? Ima li Neno penziju od drzave? Samke? A niko se u cijelom procesu ne pita ko je od Ministara potpisao rjesenje za ispis iz drzavljanstva BiH za Nihada? Ko je taj koji ga je pustio, nije mu napisao odbijenicu jer je od znacaja drzavi? Mislis li da bi ijedan Ministar eto recimo Srbije i Hrvatske potpisao to za Sarica ili Teodosica? Da ti odmah kazem da ne bi i to znam iz jednog konkretnog primjera iz Srbije. Ni ti, ni ja, ni Kunto ni Panto ne znamo da li bi Dario uzeo drugi dokument, tako da to da nikad nece ne pije vode. Uostalom, svi ste se potegnuli i jedva docekali zabiberiti koju neistinu i to na fikciju gospodina koji ima Hr putovnicu. Bravo mi.
Oooo to ti mislis, nemoj da pricam ovdje sta i koga sam sve zbog rata izgubila, pocevsi od svog djetinjstva. Usput receno, nebitno je kakav ja pasos imam, ali je bitno da kakav god imam, a i Nihad takodjer, BiH je za nas uvijek jedan i jedini dom i ne moze na to niko zabraniti ni oduzeti, ma koliko se neki trudili, pricali u prazno ili pisali. Ne dozvoljavam ja sebi nista osim licnog misljenja.
Mislis da u cijeloj prici Nihadu nije zao? Svi vi mislite da je on zaradio brdo love s tim dokumentom, da pravimo dernek i dan danas jer wow, dokument je bio aman oslobadjajuci.
Sta ste to sve uradili za Djedovice molim te? Da te podsjetim da ZNAM jer to je moja porodica vec 10 i kusur godina, zato te i pitam. Nijednom od Djedovica vi niste nista pomogli, ustvari ne vi, nema ovdje nikoga osim tebe, dakle ti si za Djedovice uradio jedno veliko NISTA. Da te podsjetim da je Nihad izgubio ugovor u Barceloni za koju se svi redom hvale kako su ga oni progurali (kao da je to nesto u sta se moze progurati, lol) zato sto je pokazivao svoju veliku LJUBAV I ZRTVU igrajuci za grb svoje domovine, a ne pojavjuljuci se na pripremama u kljucnim godinama svoje karijere kao mladi igrac tada kad treba da SVE pokaze i dokaze. Da te isto podsjetim da je Nihad Djedovic jedan od extremno malobrojnih koji je SVAKI put za 10 godina dosao na pripreme sa vec potpisanim ugovorom za narednu sezonu, dakle kao zaposlen. Da te podsjetim da je opsta logika ta da neko uopste zaigra za reprezentaciju, mora prvo da pokaze u klubu da nesto zna o lopti koju drzi u rukama, a ne da kao dodje sa ulice u repku pa tek onda mu kao "pomogne" repka da potpise angazman.
Konsultovao vas je i evo sta je dobio. Sve i jedan clan ga je popljuvao, prvenstveno javno. A sta je tek dobio prije ovoga sa pasosem kad je dosao povrijedjen sa RTG snimkom? Dobio je prijetnje i ucjene da cete ga lincovati na pressu ako ne dodje da igra sa SLOMLJENIM i tek operisanim prstom, da cete javnosti reci kako je prav zdrav i kako je omalovazavano sve sto nije zaboga nase - dr. Müller Wolfarth sa svojim nalazom, a ko ne zna ko je, googlat ce ga pa ce vidjeti da lijeci recimo Ibrahimovica, Klitcka, Bolta itd. Daj Igore molim te. Niko se ne pita je li Nihada mozda neko otjerao iz saveza i BiH, a bilo je jos ovakvih ekscesa.
Kao sad mladi reprezentativci i seniori ne moraju da daju ni fening na pripremama? Malo morgen, nemojmo se praviti ludi, ima ih da potvrde ovo.

Da, ti i ja nismo nikad imali neku komunikaciju, al jesmo uvijek bontonski pozdrav, umjesto okretanja glave.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 apr 2017, 22:43

Silna pravdanja koja nemaju veze s vezom. Otišao si od države i gotovo. Poštenije bi bilo da kažeš odmah neću da igram ne daju mi da igram i slično.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 apr 2017, 22:46

@lumani,ako je iko naporan to si ti,u branjenju neodbranjivog,a to za nurkića nekom drugom pripisuj,ja se nikad nisam ukljucivao u tu raspravu

eto,,sam si valjda skontao da i gospodja trazi krivca u ministru koji je potpisao dokument ,a ne u đedovicu koji je ko i svaki gradjanin imao pravo zatraziti ispis iz drzavljanstva

žena lupa gluposti,nebuloze,nista konkretno nije napisala,poput one o 10 godina u kojima je nihad dolazio na pripreme,a vec tri godine nema nase drzavljanstvo,prostim oduzimanjem dolazimo do podatka da gospodja hoce reci da je on sa 14 poceo dolaziti na reprezentativne pripreme,ja ne vidim kakva je istina ovde izasla na vidjelo,je li ovde objavljen kakav video u kojem se vidi da je neko npr. iz saveza rekao đedovicu da ce moci igrati za nas kad se odrekne naseg drzavljanstva,da postane jedini sportista na svijetu koji to može???

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: casual033, Edin TM87, JHam, lumani, MElloo, N3R3D i 63 gosta.