Karlo iskusno ovo odradisljivo je napisao/la:ahahah, nisam ni primjetio, "šljivo" ludi a - kako je zamoto ovo, genijalnoBesic je napisao/la:sljivo@.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Karlo iskusno ovo odradisljivo je napisao/la:ahahah, nisam ni primjetio, "šljivo" ludi a - kako je zamoto ovo, genijalnoBesic je napisao/la:sljivo@.
Ma kakva dvostruka mjerila??S-Y-L-A-R je napisao/la:Ne, nikad nisam branio Pepa zato što je Pep(štaviše uopšte ga ne gotivim) nego zato što je bio trener Bayerna i kao takvog sam ga posmatrao kao što sada posmatram i Carla. Kada god je pravio greške, spominjao sam ih, ali isto tako ne volim dvostruke aršine. Jednom se zamjeraju povrede igrača iako je koristio (skoro pa podjednako) čitav roster igrača(+ mlade nade), a kod drugog je to splet nespretnih okolnosti kada se povrijede 2 igrača od 11 koji igraju cijelu sezonu samo da bi se opravdalo ovo prvo pljuvanje. Evo, sada se priča kako je BL+pokal odlična sezona, prethodne 3 sezone nije bila, o tome je riječ. Pričajte šta hoćete, ali ovo što se odigralo protiv Reala nije ličilo ni na šta. Da smo barem izlazili i sistemski im prepuštali loptu pa pokušavali preko kontri, barem bi znali da imamo plan, mi ovdje nismo igrali ništa. Istina je da smo dobrim dijelom igrali sa igračem manje, ali su i 11v11 bili bolji i stvarali bolje prilike, htjeli vi to priznati ili ne, kao i za Vidalov drugi žuti karton(koji se trebao desiti mnogo ranije).
Jasno je meni, naša(forumska) boljka je Juppova tripleta(da ponovimo: JEDINA u historiji) i mnogi se ravnaju i zavaravaju njome. Ja tu nemam šta da objašnjavam ako vi mislite da to mora da bude konstanta.
Ponavljam, Pep bi ovog Reala satjerao u njihov šesnaesterac u obje tekme čak i sa Kimmichom i Sanchesom u vezi, Carla je "poremetila" povreda Lewandovskog, o kojem mi tu sistemu pričamo?
Sve ok, fino pobrojano osim ovo pod manjak opcija. Ali da te pitam, zašto to isto nisi govorio za Pepa, u smislu grešaka koje je Pep radio?sljivo je napisao/la: Trener:
- Vjerujem da sa kočijama dolazi na posao. Zaost'o 300 godina. Ne prati moderne trendove u fudbalu.
- Forsiranje 13-14 igrača kroz čitavu sezonu i ograničenost sistema samo na iste.
- Ne davanje prilike mladima niti se radi na njima.
- Zaostalost i jednodimenzionalnost sistema koji koristi. Manjak opcija. Pragmatičnost ne postoji iako sam bio uvjeren da će biti obratno.
- Sporo vraćanje u formu igrača koji su iza povrede.
Dok se ovo ne promijeni bez obzira ko došao bit će isto i slijedećeg aprila.
Ugovor jevbolji nego prije ali i dalje je 85nikiona premalo kad pogledas da real i barca imaju oko 200 a neki premierligasi preko 100milionasljivo je napisao/la:Ovako:
1. Stari ugovor u 4 godine za domaća i inostrana tv prava je bio 2.5 milijarder eura.
2. Novi ugovor za tv prava za domaća takmičenja je prodat za 4.64 milijarde eura. Za inostrano se očekuje oko milijarda za taj period i to je negdje oko
5.5 milijardi.
2. Uefa pregovara sama za prava i dijeli novac (koji iznosi oko 60% ukupne zarade) prema plasmanu u UEFA takmičenjima i marketpoolu (gleda se domaće takmičenje, koliko ekipa učestvuje u uefa takmičenjima, plasman u domaćem prvenstvu i koliko utakmica odigraš u domaćem prvenstvu)
3. U BL je dijeli 65% jednako i 35% prema rezultatu u tekućoj sezoni i unazad tri godine (40% poena za tekuću, 30% za prošlu i 20% i 10% za ostale dvije gdje 36 poena dobiva prvi, 35 drugi i tako dalje).
Znači Bayern će sigurno dobiti 49 mil, tj. od onih 65%. 480 mil će se podijeliti po ovim bodovima koji su se skupili u te 4 godine (negdje piše pet ali nebitno). Pošto je Bayern bio prvi u svim sezonama uzet će maksimum od tog iznosa a to je mislim oko 35 mil. Ukupno će to iznositi oko 85 mil nasuprot ovih 56 mil.
Da, Real i Barsa u startu imaju 140 mil što je gotov 100 mil više od nas. U Španiji timovi pregovaraju oko ugovora za tv prava. Oni u priču, između ostalog, uključuju popularnost, brend, zastupljenost u svijetu, broj navijača i na osnovu toga dobijaju novac. To u BL nije tako već samo na osnovu rezultata. Bilo je priče da i u BL klubovi tako pregovaraju, i tad bi Bayern išao sigurno na 150 miliona.schickeria je napisao/la: Ugovor jevbolji nego prije ali i dalje je 85nikiona premalo kad pogledas da real i barca imaju oko 200 a neki premierligasi preko 100miliona
nije to mala suma taman da se tih 29,30 miliona odvoji kao vivsak za transferesljivo je napisao/la:Ovako:
1. Stari ugovor u 4 godine za domaća i inostrana tv prava je bio 2.5 milijarder eura.
2. Novi ugovor za tv prava za domaća takmičenja je prodat za 4.64 milijarde eura. Za inostrano se očekuje oko milijarda za taj period i to je negdje oko
5.5 milijardi.
2. Uefa pregovara sama za prava i dijeli novac (koji iznosi oko 60% ukupne zarade) prema plasmanu u UEFA takmičenjima i marketpoolu (gleda se domaće takmičenje, koliko ekipa učestvuje u uefa takmičenjima, plasman u domaćem prvenstvu i koliko utakmica odigraš u domaćem prvenstvu)
3. U BL je dijeli 65% jednako i 35% prema rezultatu u tekućoj sezoni i unazad tri godine (40% poena za tekuću, 30% za prošlu i 20% i 10% za ostale dvije gdje 36 poena dobiva prvi, 35 drugi i tako dalje).
Znači Bayern će sigurno dobiti 49 mil, tj. od onih 65%. 480 mil će se podijeliti po ovim bodovima koji su se skupili u te 4 godine (negdje piše pet ali nebitno). Pošto je Bayern bio prvi u svim sezonama uzet će maksimum od tog iznosa a to je mislim oko 35 mil. Ukupno će to iznositi oko 85 mil nasuprot ovih 56 mil.
Bayern or BVB?
Nagelsmann: "Hoffenheim! Despite my red coat, red shoes, my red Cola bottle & my red car"
Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru.Bayern are interested in Eintracht Frankfurt goalkeeper Lukas Hradecky (27). Sven Ulreich could go the other way to Frankfurt [Kicker]
Ne želi on više da bude broj 2, želi da opet u nekoj ekipi bude prvi golman.Saurman je napisao/la: Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru.
Znači čova je suviše dobar za klupe.effe_sa je napisao/la:Ne želi on više da bude broj 2, želi da opet u nekoj ekipi bude prvi golman.Saurman je napisao/la: Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru.
Pa lijepo je u Bayernu i na klupi sjediti, fina platica, uzeo po koji trofej, ali sada željan igre opet...Saurman je napisao/la:Znači čova je suviše dobar za klupe.effe_sa je napisao/la:Ne želi on više da bude broj 2, želi da opet u nekoj ekipi bude prvi golman.Saurman je napisao/la: Ne znam zašto se žele riješiti Ulreicha čovjek je sasvim dobar kao zamjena Neueru.Šteta volio bi da ostane.
Saurman je napisao/la:
Dal' se nešto kuha iza zavjese.
ma ja brandt ce biti taj faktor igrac koji ce napraviti razlikuNerminovic je napisao/la:kuha malo morgen, svi znamo da ce na kraju biti Brandt ili neki treci Svabo
Iznenadite me jednom u zivotu
#FCBayern won't try to get Julian Brandt in summer 2018 where he has €20m exit clause. The transfer will most likely take place this summer.
According to SPORTBILD journalist Christian Falk, #FCBayern are interested in Alexis Sanchez. [@cfbayern]
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.