FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 26 apr 2017, 23:07

Ja nešto ne mislim da će pitari protiv nas biti u fazonu opuštenosti, kakav god da bude rez u finalu kupa. Jedna od ekipa koja če uraditi sve da nas zahebe a ne da im eventualno titulu na Koševu proslavljamo.

Sve je u našim rukama.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 26 apr 2017, 23:09

Virtu4l je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ima kombinatorike u ovih 5 tekmi pravo. Jedino kolega mislim da je dobro što komšije igraju kup, i da na derbi dođu umorni. Oni Zrinjskom u svakoj opciji ne mogu ništa. A ako ih mi ne uzmemo tako umorne, treba nas fakat yebat, nismo ni za titulu ni za Europu. Za racku smo goli onda.
Mnogo je kombinacija, zaista mnogo i ovaj bod prednosti koji imamo je zlata vrijedan, uz onaj imaginarni bod iz međusobnog sa Zrinjskim. Ova Tuzla mi štrči u svim kombinacijama jer tu su moguća sva tri znaka, ali sve se nadam da Zrinjski neće savladati Krupu pa pritisak u Tuzli ne bi bio toliki. Najgora kombinacija je ona da nas preteknu pa da nam u međusobnom igra samo pobjeda.

Mnogo toga nam ide u korist i nikako ne bi smjeli propustiti ovu šansu.
Dobro je da Zrinjski igra u subotu, pa ćemo znati kako se postaviti. Iskreno nisam siguran da će lako sa Krupom. Hem plastika, hem Krupa puna samopouzdanja nakon remija na Koševu. Sva tri znaka su ovdje otvorena realno...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 26 apr 2017, 23:11

Neandertalac je napisao/la:Ja nešto ne mislim da će pitari protiv nas biti u fazonu opuštenosti, kakav god da bude rez u finalu kupa. Jedna od ekipa koja če uraditi sve da nas zahebe a ne da im eventualno titulu na Koševu proslavljamo.

Sve je u našim rukama.
Slažem se, ali bi trebali biti umorni mater im yebem...zato kontam da imamo tu prednost. Napatiće njih kup pravo, posebno sa Širokim imaju imperativ. Ispuhaće i fizički i psihički...kako kurve likuju, više vole pobjedu svojih najvećih dušmana nego Želje...fute...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 apr 2017, 23:13

Uzet ce im Siroki Kup ispred nosa 90%. Ovaj ne moze rotirati jer nema koga ni zamijeniti kad nemaju ni 13 igraca,a ovaj iz Sirokog ce odmarati komplet ekipu jer su obezbjedili opstanak.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 apr 2017, 23:24

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ja nešto ne mislim da će pitari protiv nas biti u fazonu opuštenosti, kakav god da bude rez u finalu kupa. Jedna od ekipa koja če uraditi sve da nas zahebe a ne da im eventualno titulu na Koševu proslavljamo.

Sve je u našim rukama.
Slažem se, ali bi trebali biti umorni mater im yebem...zato kontam da imamo tu prednost. Napatiće njih kup pravo, posebno sa Širokim imaju imperativ. Ispuhaće i fizički i psihički...kako kurve likuju, više vole pobjedu svojih najvećih dušmana nego Želje...fute...
Ma ja ali će ih navijači nahajcat za tu "zadnju" utakmicu sezone, njima bi eventualno skidanje trofeja nama ispred nosa bila vadiona za sve. Ne treba to smetnuti sa uma.

Mene strah da nas ovaj kup ne košta jer su igrači psihički iscrpljeni a atmosfera poljuljana. Opet se vraćamo na ono da smo u kupu ipak imali više prostora za mlade i igrače sa klupe i da se nismo trebali ovoliko forsirati, koštao nas pritisak, pukli ko balon.

Gotovo sada, možemo mahat ušima ali imam takav utisak.

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 apr 2017, 23:25

Može li neko naći izjavu Petrovića kada je kritikovao svog prethodnika što mu je Lendrić igrao na krilu?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 apr 2017, 23:40

Salko dinamitaš ili Slavko harmonikaš.
Zezno je ovaj dvoboj pravo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 apr 2017, 00:21

Nisam vala nešto ni bio optimističan prije utakmice, posljednja 2-3 dana sam imao baš loš osjećaj pred ovaj meč. Na kraju nam je dokusurilo ono od čega sam strahovao kad sam saznao da su nam oni protivnik u polufinalu. Naravno to se odnosi na luksuz koji oni imaju da odmaraju igrače za ovaj dvomeč sezone za njih koji im je bio jedini način da nešto urade dobro u lošoj sezoni, a mi svaki treći dan u najjačem sastavu igramo. Ljut nisam, ali sam razočaran jer smatram da ako ništa mogli smo časno ispast, a ovako u 180 minuta nismo gola zabili. Ovo nije neki realan omjer snaga, da su neke drugačije okolnosti vjerujem da bi rezultat bio u našu korist.

Ovo danas je bukvalno bio školski primjer kako izgleda utakmica između umorne i odmorne ekipe i to se moglo primjetiti u svakoj liniji naše ekipe. Evo ako uporedimo igru cijelokupne naše ekipe sa njihovom ekipom, vidjelo se koliko su gosti imali više agresivnosti i trke u igri zahvaljući njihovoj svježini. To je ključno bilo, a bez trke si 0 danas. Uporedite naš i njihov vezni red. Zlomislić i Lončar su danas izdominirali. Zlomislić kao jedan od najboljih veznih igrača u ligi protiv umornog Darka i Jovana je očekivano bio prednost za Široki, izgubili smo bitku u veznom redu jednostavno. Na Zebu si odmah mogao računat kao igrača manje kao kakvu takvu ispomoć prema nazad jer će njemu sad 34 godine, a igra svaka 3 dana. Široki sa trojicom nazad je odlično zatvorio naše napadače, koji realno zbog anemičnog veznog reda nisu ni dobijali puno lopti, a i ono što dobiju ne završi dobro. Nazad je bilo smiješno šta su Čabraja, Menalo i Krstanović radili Bogiju i Kerli. Pogotovo prodorni Čabraja i Menalo koji igra u odličnoj formi. Za Bogija važi isto kao za Zebu, ne možeš očekivati da čovjek u tim godinama igra svaki treći dan i onda da odigra vrhunski protiv 2 mlada igrača u napadu Širokog koji su napadali kao osice. Yebiga realno svi smo pričali na polusezoni imamo dobru klupu, to će nam biti najjači adut u nastavku sezone, a na kraju ispade da uopšte nismo dovoljno koristili tu našu širinu.

Bitno je da samo psihički ekipa ne padne nakon ovog poraza, a to će biti najteži posao za Slavka. Prisjećam se kraja prošle sezone i jednostavno ne smije nam se desiti taj pad u završnom dijelu sezonu kao što se desio u prošloj. U 3 ključna meča kiksamo protiv Čelika, Rudara i Slavije. Nadam se da je to igračima bilo jedno poučno iskustvo.

Ovi što šire teorije zavjere po temi nek se sami odjave. Čuj mora Široki u finale jer su klub sa hrvatskim predznakom. Možel' u ovoj Bosni išta bez tih teorija u pi.čku materinu, za sve vazda drugi neko kriv, ljudi nikad neće da shvate da za većinu stvari koje se dese si sam sebi kriv i niko drugi. Široki bio bolji i vozdra, ne znam šta se pametuje više oko toga koji qrac.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 apr 2017, 00:26

braco je napisao/la:Nisam vala nešto ni bio optimističan prije utakmice, posljednja 2-3 dana sam imao baš loš osjećaj pred ovaj meč. Na kraju nam je dokusurilo ono od čega sam strahovao kad sam saznao da su nam oni protivnik u polufinalu. Naravno to se odnosi na luksuz koji oni imaju da odmaraju igrače za ovaj dvomeč sezone za njih koji im je bio jedini način da nešto urade dobro u lošoj sezoni, a mi svaki treći dan u najjačem sastavu igramo. Ljut nisam, ali sam razočaran jer smatram da ako ništa mogli smo časno ispast, a ovako u 180 minuta nismo gola zabili. Ovo nije neki realan omjer snaga, da su neke drugačije okolnosti vjerujem da bi rezultat bio u našu korist.

Ovo danas je bukvalno bio školski primjer kako izgleda utakmica između umorne i odmorne ekipe i to se moglo primjetiti u svakoj liniji naše ekipe. Evo ako uporedimo igru cijelokupne naše ekipe sa njihovom ekipom, vidjelo se koliko su gosti imali više agresivnosti i trke u igri zahvaljući njihovoj svježini. To je ključno bilo, a bez trke si 0 danas. Uporedite naš i njihov vezni red. Zlomislić i Lončar su danas izdominirali. Zlomislić kao jedan od najboljih veznih igrača u ligi protiv umornog Darka i Jovana je očekivano bio prednost za Široki, izgubili smo bitku u veznom redu jednostavno. Na Zebu si odmah mogao računat kao igrača manje kao kakvu takvu ispomoć prema nazad jer će njemu sad 34 godine, a igra svaka 3 dana. Široki sa trojicom nazad je odlično zatvorio naše napadače, koji realno zbog anemičnog veznog reda nisu ni dobijali puno lopti, a i ono što dobiju ne završi dobro. Nazad je bilo smiješno šta su Čabraja, Menalo i Krstanović radili Bogiju i Kerli. Pogotovo prodorni Čabraja i Menalo koji igra u odličnoj formi. Za Bogija važi isto kao za Zebu, ne možeš očekivati da čovjek u tim godinama igra svaki treći dan i onda da odigra vrhunski protiv 2 mlada igrača u napadu Širokog koji su napadali kao osice. Yebiga realno svi smo pričali na polusezoni imamo dobru klupu, to će nam biti najjači adut u nastavku sezone, a na kraju ispade da uopšte nismo dovoljno koristili tu našu širinu.

Bitno je da samo psihički ekipa ne padne nakon ovog poraza, a to će biti najteži posao za Slavka. Prisjećam se kraja prošle sezone i jednostavno ne smije nam se desiti taj pad u završnom dijelu sezonu kao što se desio u prošloj. U 3 ključna meča kiksamo protiv Čelika, Rudara i Slavije. Nadam se da je to igračima bilo jedno poučno iskustvo.

Ovi što šire teorije zavjere po temi nek se sami odjave. Čuj mora Široki u finale jer su klub sa hrvatskim predznakom. Možel' u ovoj Bosni išta bez tih teorija u pi.čku materinu, za sve vazda drugi neko kriv, ljudi nikad neće da shvate da za većinu stvari koje se dese si sam sebi kriv i niko drugi. Široki bio bolji i vozdra, ne znam šta se pametuje više oko toga koji qrac.
:thumbup:

Ja bih ovome dodao i našu šablonsku igru koja se ne mijenja od Slavkinog dolaska, što jako olakšava protivnicima da nas ograniče, kako ofanzivno tako i defanzivno.

UPRAVA NAPOLJE!

PticaSelica1921
Kontakt:

Post Postao/la PticaSelica1921 » 27 apr 2017, 00:41

Kakvi su ovo futavci pa se raduju Sirokom.....hajde razumijem od bilo koga drugog da smo izgubili pa da nas sprdaju,ali da se vise raduju dusmanima nego nama ?!
S kim ja dijelim nebo ? Ccc
U srcu nosim te ja ! 1921

Milkaodkokosa
Kontakt:

Post Postao/la Milkaodkokosa » 27 apr 2017, 00:47

Šta je to bilo sa Lendrićem? Kakve je to belaje seljak pravio?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 apr 2017, 00:49

PticaSelica1921 je napisao/la:Kakvi su ovo futavci pa se raduju Sirokom.....hajde razumijem od bilo koga drugog da smo izgubili pa da nas sprdaju,ali da se vise raduju dusmanima nego nama ?!
S kim ja dijelim nebo ? Ccc
Nema gorih pickica od njih dvolicni mufloni, fuj sve najgore o njima ozbiljno. Uvijek (skoro) sam bio realan prema njima jer su manji i slabiji a naucen sam da postujem nejac ma kakva bila.

Do prije par mjeseci hrakotine po Sirokom a zadnjih dana se kunu u njih :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 apr 2017, 01:21

Milkaodkokosa je napisao/la:Šta je to bilo sa Lendrićem? Kakve je to belaje seljak pravio?
je.ba.li mu sve zivo sa juga, bio je krenuo da se obracuna sa nekim sa tribine pa su ga saigraci zaustavili, cak su i specijalci intervenisali

ali kakvih se klosara nakupilo danas na istoku :puke: vratiti obavezno cijenu na 10KM, ili povecati jos vise
Don't believe the hype.

Milkaodkokosa
Kontakt:

Post Postao/la Milkaodkokosa » 27 apr 2017, 01:36

akisarajevo92 je napisao/la:
Milkaodkokosa je napisao/la:Šta je to bilo sa Lendrićem? Kakve je to belaje seljak pravio?
je.ba.li mu sve zivo sa juga, bio je krenuo da se obracuna sa nekim sa tribine pa su ga saigraci zaustavili, cak su i specijalci intervenisali

ali kakvih se klosara nakupilo danas na istoku :puke: vratiti obavezno cijenu na 10KM, ili povecati jos vise

Vala nakon onog protesta njegovog kod izlaska u 70 i nekoj minuti kada smo igrali sa Radnikom i nakon ovog incidenta red je vala 30% od plate sta umišlja sebi seljak? Klošara hvala Bogu na izvoz imamo ali mora biti profesionalac, M. Stevanović svima uzor mora biti. Da su nam eto jos trojica M.S. ako ne kvalitetom barem ponašanjem...

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 27 apr 2017, 01:47

Neandertalac je napisao/la:
braco je napisao/la:Nisam vala nešto ni bio optimističan prije utakmice, posljednja 2-3 dana sam imao baš loš osjećaj pred ovaj meč. Na kraju nam je dokusurilo ono od čega sam strahovao kad sam saznao da su nam oni protivnik u polufinalu. Naravno to se odnosi na luksuz koji oni imaju da odmaraju igrače za ovaj dvomeč sezone za njih koji im je bio jedini način da nešto urade dobro u lošoj sezoni, a mi svaki treći dan u najjačem sastavu igramo. Ljut nisam, ali sam razočaran jer smatram da ako ništa mogli smo časno ispast, a ovako u 180 minuta nismo gola zabili. Ovo nije neki realan omjer snaga, da su neke drugačije okolnosti vjerujem da bi rezultat bio u našu korist.

:thumbup:

Ja bih ovome dodao i našu šablonsku igru koja se ne mijenja od Slavkinog dolaska, što jako olakšava protivnicima da nas ograniče, kako ofanzivno tako i defanzivno.
Pored toga, ukratko:

- apsolutno mizeran ofanzivni doprinos bekova kroz čitavu sezonu osim rijetkih situacija kad urade nešto prema naprijed što nije dovoljno
- osovina veznog reda Marković - Blagojević po meni i nije nešto posebno, dosta spora tranzicija i distribucija lopte iz odbrane u napad i mnogo prodanih lopti (pogotovo kad Jovana spuca luda pa uveže 10 pogrešnih pasova)
- igra preko krila opet samo funkcioniše preko Mirine strane, Zakarić za sada ne donosi prevagu koju smo očekivali, nadam se će Goran što prije biti onaj stari jer svi znamo da možemo 3 put bolje od ovog što do sada pokazuje

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 27 apr 2017, 02:14

Neymar11 je napisao/la:
Sandokan87 je napisao/la:
Neymar11 je napisao/la:Ma ljudi okrenut se Slobodi gdje nas ceka neugodno najteze gostovanje, zanadat se i podmaranje da se dobije utakmica gdje bi nam znacilo i osvajanje Titule.. Cestitke iskrene igracima i navijacima Sirokog na prolasku u Finale i neka je sasrecom da osvoje zasluzili su ! :)

I DA GUBIS 10:0 s JUGA BI SE PJESMA CULA , MI TE VOLIMO MI TE VOLIMO !
O kojoj ti tituli pricas, kad te ekipa koja se bori u ligi za opstanak rastavi na proste faktore a za 10 dana ti dolazi Zrinjski...
Pod moranje je da se dobije utakmica u tuzli, na bilo koji nacin kako god, ja vjerujem u nju, danas smo imali los dan i Siroki nas je posteno nadigro i bolji bio i proso u Finale, samo pojedini igraci su se posrali na dres zelje neka im je na obraz i citiram te nakon tz :)
Pod moranje ti je utakmica u Tuzli a ova danas ko nije bila? Daj svega ti, budi realan. Ispasti i izgubiti kuci je ok, al da igras preko neke stvari to nikad al nikad necu prihvatiti ko god da igra u Zelji. Ovo danas ti je bila utakmica koju si morao dobiti i to je utakmia bila pod moranje, jer si na pragu finalne utakmice, zakazujes utakmicu sa gradskim rivalom u samom finalu. Do kraja prvenstva se svasta moze izdesavati, mozemo prvi biti do zadnje utakmice pa bas tu zadnju zijaniti i izgubiti titulu. Iskreno, citirao me ti ili bilo ko drugi ne vjerujem ja brate moj lijepi u titulu! Titule se osvajaju ne igrom nego izgaranjem na terenu, a ja to u utakmici koja ti donosi puno toga nisam vidio, sta onda trebam ocekivati u Tuzli? Sami su sebi skocili u stomak, i najteze su utakmice one utakmice kad ih moras u glavi igrati danima pred utakmicu, a mi smo tu vec utakmicu izgubili u glavama igraca, jer oporaviti se poslije ovoga ne mogu deset puta jace ekipe a kamoli mi. Nek jedu **** svi redom!!!
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 27 apr 2017, 02:37

Sve i da smo bili losi, najgora tekma ove godine i da je Slavko izgubio kompas ali da smo prodali tekmu :facepalm: samo da Siroki uzme kup a mi ligu, to nema nigdje na dunjaluku. Kakav kuhani mozak moras imati :?

Valja sad s Vladexovim kamikazama igrati.

DbCooper
Kontakt:

Post Postao/la DbCooper » 27 apr 2017, 03:00

Jos sam pod utiskom, dosta stvari nije valjalo al' kako igrat kad se onakav gol pokloni vec u 5-oj minutia a posle toga se ocekuje nekakva dobra igra a svi znamo da je nemoguce bilo sta povezat kad juris 3 gola, oni se povukli i na kontre nas dokrajcili, lahko im je bilo tako igrat posle prvog i drugog gola, steta sto bar prvi penal nismo zabili imali bi se cemu nadat u nastavku, treba odmorit igrace i sto bolje pripremit za Tuzlu, ne treba drzat predavanja i pametovat, treba podrzat ove momke sad vise nego IKAD!!! Jer, sjetite se samo gdje smo bili u oktobru a gdje smo SAD!!! Posle pola godine prvi poraz na Grbavici i odma katastrofa a da nam je neko u oktobru ponudio ligu za prvaka da izborimo prihvatili bi trceci... Jako je zalosno bilo cut zvizduke zbog jednog igraca koji je kiksao u oba meca pa cijeli tim se borio al kad nece, nece... I takvi NAZOVI NAVIJACI ne bi trebali dolazit vise ako ne mogu da pomognu VOLJENOM TIMU BAR NE TREBAJU DA S...!!!!!!
Samo jedan go moze promjenit sve...

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 27 apr 2017, 07:14

Ako će mo biti realni nakon svega što se dešavalo u ovoj sezoni moramo biti zadovoljni što smo uopšte izborili Evropu. I sad me jeza hvata kad se sjetim onog debila Kostića i onih dana uopšte. naivni i navijači bez stava su tih dana priželjkivali da on ostane do kraja i da nas svojim "evropskim metodama" izdigne iznad svih u ovoj ligi ( i sad mi se plače pri samoj pomisli na to vrijeme :plac: )
Nakon Slavkinog imenovanja odmah sam napisao da na kraju osvajamo drugo mjesto i evo tu poziciju imamo zagarantovano s tim da možemo čak i do titule. E sad nakon svega šta će biti ostaje da vidimo. Jasno je da svi želimo titulu u dolini ali ako ćemo biti realni, igra nam i nije baš za titule. Nisu nam ni imena igrača za titule, samo nam je atmosfera i navijači za titule. I danas nakon 3 mjeseca od dovođenja "pojačanja" tvrdim da smo veoma loše trgovali zimus, jednostavno smo dovodili gotovo sve što je bilo slobodno. Tvrditi da si se pojačo a dovoditi Kerlu (2 dana pred prvenstvo) ili Zakarića (simpatični debeljuca) koji je ozbiljan fudbal igrao prije 3 sezone, je baš luzersko razmišljanje.
Također ću ponoviti da smo ovu polusezonu fulili šansu da se vratimo temeljnim opredjeljenjima za forsiranjem vlastitih mladih igrača, imali smo baš dobru priliku, jer sam siguran da im niko ne bi zamjerio eventualno neuzimanje trofeja s obzirom na izgradnju tribine. Morali smo to bolje iskoristiti, pogotovo kad smo vidjeli u dvije prisilne situacije bar na momenat da naša djeca zaslužuju više pažnje.
Davno sam napisao i opet ću ponoviti, MORAMO oplemeniti našu krv s našim omladincima, MORAMO imati sportsku strategiju jer lutamo sa ovim skupim poluigračima.
Još pet krvavo teških utakmica MORAMO biti uz klub i sve učiniti da se domognemo titule a onda dan nakon zadnje utakmice otkaz za jedno 7-8 isluženih igrača, na koljenima moliti Amara da se vrati i krenuti putem koji nas je krasio kroz godine našeg postojanja.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 27 apr 2017, 07:42

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel i 16 gostiju.