Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

brig
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la brig » 26 apr 2017, 00:01

Eisenbahner1921 je napisao/la:
brig je napisao/la:
BatistutA19 je napisao/la:ciam malo iz dosade vidim tema stadioni nesto protiv Bilinog polja ..Prvo da kazem ja i najsretniji bio kad bi svi imali stadione po 30 000 natkrivene i volim kad svako gradi nesto ne bitno ni klub ni grad nema tu ljubomore i nek se gradi.Zelji svaka cast za tribinu znaci moze svaki klub se organizovat gradit nesto ..A sto se tice ko je gradio stadion pa nijedan klub nema svoj stadion i iza svake gradnje stajao je grad..konkretno Bilino je izgradjen sedemdesetih godina i otvorila sa tekmom protiv Crvvene Zvezde ..i naravno da ga je gradila Zenica i tadasnji gigant Zeljezara Zenica ne za Bih NEGO CIJELU EX YUGU ..Ne moze niko ovdje rec da je klub izgrdio neki stadion i nijedan klub nema svoj stadion ...A to renoviranje Bilinog jasn je da je nesto Zenica i nesto Federacija nesto Kanton nesto Uefa al kako god to je sad Celikovo i im A PUNO STVARI STO JE Zenica uradila sama ..A sto se tice kampa na Crkvickom brdu tj kamp repke svi znamo da je samo Zenica dala bespaltno zemljiste i da je svugdje to bio problem ..A najsmijesniji su mi ovi sto se raduju kad oni imaju a kad protivnik nema ..Nikad bez dobre konkurencije ne mozes ni ti bit jak i najsretniji bi bio da svi imamo najsavremenije stadione i tako da pravimo kokurenciju ane da se radujemo da se neki klub ugasi i dda mu je drago da mu je los stadion ..To samo budala se moze radovat ..poz normalnim aa ovim poput ovog gulasa nek im bog da pameti
Nisi u pravu
Ima jedan klub koji je napravio samostalno stadion koji ima istu kat kao i BP, a to je NK Siroki Brijeg, Pecara, s tim sto uz stadion klub posjeduje i izgradio je dodatno i kamp sa 3 terena od toga jedan sa umjetnom travom, teretana, svlacionicre..centralni teren ima tribinu sa cca 700 sjedalica, a travnjak na njemu je bolji od 60% travnjaka PL..

Svaka cast Zelji al Zeljo nista nije ulozio kao klub, tribinu napravili navijaci, firme itd donacijama...pa cak i NK Siroki je donirao tj kupio tu ulaznicu..
Informisi se malo bolje.
Sem toga, svaka cast na kupljenoj ulaznici. Gospodski..

PS
Nisu to donacije vec prodaja. ZA NOVAC KUPIS ULAZNICU na deset godina ili ako vec hoces, ZA NOVAC PRODAS ULAZNICU na deset godina. Nista ne doniras.
Sta se imam informirat. Kazem opet Zeljo odlicno radi al budi realan pokrenuo je akciju prikupljanja novca u vidu desetogodisnje ulaznice. Eo prvo ta NK Sirokog ko ce to koristiti, tu ulaznicu. Ona je vjer kupljena da se pomogne u izgradnji kao i vecina drugih nego kao klasicna ulaznica. Na vlastite pare mislim npr od prodaje nekog igraca iz budzeta kluba da se sagradi nesto umjesto da se novac ulozi u igracki kadar..
Valjda smo se razumjeli

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 apr 2017, 00:04

Brig, Koševo vec odavno ima iste uslove kao Bilino Polje i Pecara.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 26 apr 2017, 00:04

Pa kazem ti da se bolje informises jer Zeljeznicar jeste ulozio novac u izgradnju.
Ulaznice koje ste kupili vi, Radnik, Dinamo su vid podrske i na tome vam hvala. Gospodski, nema sta.
Ulaznice koje su kupile firme, kupile su zarad marketinga, sto apsolutno shvatam i takodjer im se zahvaljujem. Ugodno sa korisnim.

Jednih i drugih ulaznica je bilo oko 150. Sve je dokumentovano.

Pitarska mitomanska prica me apsolutno ne interesuje.
Životni saputnik! 1921

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 26 apr 2017, 00:05

Medikament je napisao/la:široki brijeg je napravio klub novcem od šverca duhana, to je jedna opštepoznata činjenica.
:opaopa: :D
Igraj Široki ti si najbolji!

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 26 apr 2017, 00:07

MortemHz je napisao/la:Brig, Koševo vec odavno ima iste uslove kao Bilino Polje i Pecara.
Ma nije to to ako stadion nema krov :D :lol:
Igraj Široki ti si najbolji!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 26 apr 2017, 00:07

MortemHz je napisao/la:Brig, Koševo vec odavno ima iste uslove kao Bilino Polje i Pecara.
Znam, ima i stadion u BL ja mislim. Al tereni i sami izgled, uvjeti i uređenost je najbolja na Pecari i BP
Zadnja izmjena: brig, dana/u 26 apr 2017, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 apr 2017, 00:09

96BadBoy je napisao/la:
Ma nije to to ako stadion nema krov :D :lol:
Cak ste vi nedavno dobili tu kategoriju do play-offa. Pa i jeste tako vala, da je makar jedna.. :)

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 26 apr 2017, 00:10

Eisenbahner1921 je napisao/la:Pa kazem ti da se bolje informises jer Zeljeznicar jeste ulozio novac u izgradnju.
Ulaznice koje ste kupili vi, Radnik, Dinamo su vid podrske i na tome vam hvala. Gospodski, nema sta.
Ulaznice koje su kupile firme, kupile su zarad marketinga, sto apsolutno shvatam i takodjer im se zahvaljujem. Ugodno sa korisnim.

Jednih i drugih ulaznica je bilo oko 150. Sve je dokumentovano.

Pitarska mitomanska prica me apsolutno ne interesuje.
Ma jasno je sve. Mozda sam se pogresno izrazio sa donacija.. Samo naprijed dalje sa izgradnjom ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 apr 2017, 00:11

brig je napisao/la:
Znam, ima i stadion u BL ja mislim. Al tereni i sami izgled i uređenost je najbolja na Pecari i BP
Oni su kao i Bijeli Brijeg, do 3. pretkola EL ako se ne varam. Pecara, Bilino Polje i Koševo imaju do play-offa. Dugo su to imali samo Bilino Polje i Koševo pa se onda prikljucila Pecara krajem 2014-e godine ja mislim, tad nekad uglavnom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 apr 2017, 00:11

brig je napisao/la:Svaka cast Zelji al Zeljo nista nije ulozio kao klub, tribinu napravili navijaci, firme itd donacijama...pa cak i NK Siroki je donirao tj kupio tu ulaznicu..
Netačno iliti netočno. Željo je uložio oko 1,3 miliona KM, a ostatak je došao kroz desetogodišnje ulaznice, podršku opštine i navijača. Ukupno ulaganje u stadion je 2,5 miliona KM, druga kategorija plus istok.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 26 apr 2017, 00:15

Virtu4l je napisao/la:
brig je napisao/la:Svaka cast Zelji al Zeljo nista nije ulozio kao klub, tribinu napravili navijaci, firme itd donacijama...pa cak i NK Siroki je donirao tj kupio tu ulaznicu..
Netačno iliti netočno. Željo je uložio oko 1,3 miliona KM, a ostatak je došao kroz desetogodišnje ulaznice, podršku opštine i navijača. Ukupno ulaganje u stadion je 2,5 miliona KM, druga kategorija plus istok.
Ako je tako nisam znao, moja greska

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 apr 2017, 00:26

Daj gdje onaj momak nek postavi kategorije stadiona i sve do kojeg se kola moze igrati na kojem stadionu i cito sam kad je napiso da nijedan nas stadion ne ispunjava grupu al bilo koji klub ako izbori i daj bze da uzbori grupmu ligu igra u svojoj drzavi na najboljem stadionu i takvi su propisi uefini a to je BP .... AL to je nebitno daj boze da mi svi iggradimo stadione najbolje i meni se glupo prepucavat oko toga i svaka cast Sirokom za Pecaru al steta sto ne mogu gradit nema prostra a za Zelju i istok kako god koje dao pare nebitno i svaka cast al klubske pare zna se sta su prodajom igraca npr a koji to klub ptodaje igrace kod nas neke milionske .Njedan nazalosta da bi mogo nesto ulagat i ovo sponzori nijedan nema bas mocnog sponzora sve su to kapi neke ..Znaci opet ostaje neka politika ,opcina kantan .trazi moli od ovog onog i skrpi se nesto al dobro je i to trbinu po tribinu ..Nemamo mi pare da seusimo stadion ko Arsenal i napravis drugi stadion.Pa odkasd Dinamo govori da ce pravit pa ne mogu jos igraju ligu prvaka i prodaju igraca za 20 miliona i opet nista a kamoli nasi izlazak u evropu pola miliona i dok dobiju nasi se unappred zaduze i kad dobiju od uefe samo vrate pare bankama..TO au nase klupske pare od uefe
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 apr 2017, 00:29

MortemHz je napisao/la:
brig je napisao/la:
Znam, ima i stadion u BL ja mislim. Al tereni i sami izgled i uređenost je najbolja na Pecari i BP
Oni su kao i Bijeli Brijeg, do 3. pretkola EL ako se ne varam. Pecara, Bilino Polje i Koševo imaju do play-offa. Dugo su to imali samo Bilino Polje i Koševo pa se onda prikljucila Pecara krajem 2014-e godine ja mislim, tad nekad uglavnom.
na Bilinom bi se igro i play of i cak grupna liga jer uefa nalaze da se igra u svojoj drzavi na najboljem stadionu i to je jedan mmak piso vec ovdje i kategorije i do kojeg kola se moze igrat ..MOLIM TE POSTAVI KATEGORIJE STADIONA OPET I NAPISI DO JOJEG SE KOLA MOZE IGRAT NA KOJEM STADIONU sa mi ne lupamo napamet i navijacki
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 apr 2017, 00:36

BatistutA19 je napisao/la:Daj gdje onaj momak nek postavi kategorije stadiona i sve do kojeg se kola moze igrati na kojem stadionu i cito sam kad je napiso da nijedan nas stadion ne ispunjava grupu al bilo koji klub ako izbori i daj bze da uzbori grupmu ligu igra u svojoj drzavi na najboljem stadionu i takvi su propisi uefini a to je BP .... AL to je nebitno daj boze da mi svi iggradimo stadione najbolje i meni se glupo prepucavat oko toga i svaka cast Sirokom za Pecaru al steta sto ne mogu gradit nema prostra a za Zelju i istok kako god koje dao pare nebitno i svaka cast al klubske pare zna se sta su prodajom igraca npr a koji to klub ptodaje igrace kod nas neke milionske .Njedan nazalosta da bi mogo nesto ulagat i ovo sponzori nijedan nema bas mocnog sponzora sve su to kapi neke ..Znaci opet ostaje neka politika ,opcina kantan .trazi moli od ovog onog i skrpi se nesto al dobro je i to trbinu po tribinu ..Nemamo mi pare da seusimo stadion ko Arsenal i napravis drugi stadion.Pa odkasd Dinamo govori da ce pravit pa ne mogu jos igraju ligu prvaka i prodaju igraca za 20 miliona i opet nista a kamoli nasi izlazak u evropu pola miliona i dok dobiju nasi se unappred zaduze i kad dobiju od uefe samo vrate pare bankama..TO au nase klupske pare od uefe
LP
cat2 - prvo i drugo pretkolo
cat3 - trece pretkolo
cat4 - play off, grupna faza, knocout faza do polufinala

EL
cat2 - prvo i drugo pretkolo
cat3 - trece pretkolo i play off
cat4 - grupna faza, knocout faza do polufinala

Stadioni se svake sezone provjeravaju i na osnovu najnovije provjere se dodjeljuje licenca za odredjenu kategoriju. Mislim da su BP, Kosevo, Pecara i BL treca kategorija, a BB druga. Ostali stadioni duze vrijeme nisu ni licencirani za Europu.

I tocan ti je navod. Ako netko udje u grupnu fazu EL ili LP i ako nema stadion koji je cat4 onda ce igrati na tudjem stadionu. Ukoliko u drzavi na postoji ni jedan stadion cat4 onda ce taj klub igrati na stadionu cat3 koji je najbolji u drzavi, tj. koji je najblize ispunjavanju uslova za cat4, a u nasem slucaju to je BP.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 apr 2017, 00:37

BatistutA19 je napisao/la:Daj gdje onaj momak nek postavi kategorije stadiona i sve do kojeg se kola moze igrati na kojem stadionu i cito sam kad je napiso da nijedan nas stadion ne ispunjava grupu al bilo koji klub ako izbori i daj bze da uzbori grupmu ligu igra u svojoj drzavi na najboljem stadionu i takvi su propisi uefini a to je BP .... AL to je nebitno daj boze da mi svi iggradimo stadione najbolje i meni se glupo prepucavat oko toga i svaka cast Sirokom za Pecaru al steta sto ne mogu gradit nema prostra a za Zelju i istok kako god koje dao pare nebitno i svaka cast al klubske pare zna se sta su prodajom igraca npr a koji to klub ptodaje igrace kod nas neke milionske .Njedan nazalosta da bi mogo nesto ulagat i ovo sponzori nijedan nema bas mocnog sponzora sve su to kapi neke ..Znaci opet ostaje neka politika ,opcina kantan .trazi moli od ovog onog i skrpi se nesto al dobro je i to trbinu po tribinu ..Nemamo mi pare da seusimo stadion ko Arsenal i napravis drugi stadion.Pa odkasd Dinamo govori da ce pravit pa ne mogu jos igraju ligu prvaka i prodaju igraca za 20 miliona i opet nista a kamoli nasi izlazak u evropu pola miliona i dok dobiju nasi se unappred zaduze i kad dobiju od uefe samo vrate pare bankama..TO au nase klupske pare od uefe
Pa evo sad sam ti ja napisao okvirno za nase ''najbolje'' :) Bila je prica kao kad bi izborio neko grupnu fazu da bi morao u Zagreb/Beograd ali je sada na najboljem stadionu u drzavi - Bilino Polje. Pecara ima manje od 8.000 tako da taj stadion ne dolazi u obzir. Koševo je preogromno ali Bilino Polje je modernije i vjerovatno bi se tu igralo, ima jos jedna caka a to je da ti Uefa ''odobri'' igranje na stadionu kojeg prijavis ako im obecas da ces ga preurediti i dotjerati u određenom roku.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 apr 2017, 00:40

U istok Grbavice se ulozilo do sada ~2 miliona KM, a po broju desetogodisnjih + 200.000 KM od opcine mozete vidjeti koliko je onda klub morao iz redovnih sredstava izdvojiti tj. preko 1 milion KM. U one radove tokom projekta "Evropska Grbavica" je ulozeno 425 hiljada KM od cega je 150.000 KM bilo od redovnih sredstava kluba.

Sto se tice stadiona, Bilino Polje ima jedini pravo da organizuje utakmice grupne faze jer je najblizi cetvrtoj kategoriji i to poprilicno u usporedbi sa drugim stadionima. Pecara, Gradski Stadion Banja Luka i Kosevo mogu ugostiti sve utakmice kvalifikacija Lige Evrope i prva tri pretkola (ne moze play-off) lige prvaka i tu Kosevo trenutno nazalost najlosije kotira. Grbavica i Bijeli Brijeg mogu ugostiti prva dva pretkola Lige Evrope i Lige Prvaka.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 26 apr 2017, 00:41

Mislim da ce BP dobiti cat4 kada bude licenciranje jer je posljedni uslov bio videonadzor zatvorenog sistema i elektronski brojaci na svim ulazima.
Ide Grcka pa cemo vidjeti ..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 26 apr 2017, 00:42

AnelZ je napisao/la:U istok Grbavice se ulozilo do sada ~2 miliona KM, a po broju desetogodisnjih + 200.000 KM od opcine mozete vidjeti koliko je onda klub morao iz redovnih sredstava izdvojiti tj. preko 1 milion KM. U one radove tokom projekta "Evropska Grbavica" je ulozeno 425 hiljada KM od cega je 150.000 KM bilo od redovnih sredstava kluba.

.
znam da s ti ozbiljan forumas, pa da te pitam jel ti stvarno vjerujes u ovo sto si napisao ili je i tebe ufatilo neko ludilo pa nas zajebavas?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 26 apr 2017, 01:06

Klub ce objaviti konacnu rekapitulaciju rashoda i pokrivanje istih za izgradnju istocne tribine u maju nakon sto se zavrsi akcija desetogodisnjih ulaznica (kao sto je uradjeno za projekat "Evropska Grbavica" gdje se vidi da se iz sredstava kluba pokrilo 150.000 KM) pa cemo vidjeti da li cu morati priznati da sam napravio (ogromnu) gresku u procjeni ili ne :)

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 26 apr 2017, 01:32

Dzaba nama stadioni ne znam koje kategorije kad klubovi ispadaju od albanaca,maltezana i svakakvih nogometnih liliputanaca.Pocevsi od mog kluba do najljucih nam rivala.
Ali prvi preduvjet da bi se to popravilo su kvalitetniji travnjaci.Ne mozes ti igrati oku ugodan nogomet u Krupi,BL pa cak i na tusnju i u sarajevu ponekad.

Sent from my Picasso using Tapatalk
EKONNP

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.