Belgija-BiH/BiH-Belgija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

BiH ce u Zenici:

1. Pobjediti
208
89%
2. Igrati nerijeseno
15
6%
3. Izgubiti
12
5%

Ukupno glasova: 235

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija

Post Postao/la calcio » 14 mar 2009, 10:22

ZELJO DO GROBA je napisao/la:@NACIONALNOSTPUNKER
sta ti imas neke gluposti pisati...pa covjek fino predlozi, da argumente a ti pises neke gluposti...svako ko ima drugacije misljenje od tebe je glup...jeli???...ma jarane glup si ti....

ma **** Sonka...al brate Belgija ce napadati a mi se povuci i onda je **** i onda moze go uvaliti svi koji hoce....a Dzeka dva igraca nece moci cuvati al nece on sam moci protiv 4 odbranbenih...to je najgore...al ako uspostavimo kontrolu nad sredinom, sto ce biti jako tesko u belgiji, al mi imamo bolje igrace u sredini, pa vidjecemo i ako izbacimo odbrtanu na 30 metara, a ne na peterac onda bi i Dzeko sam u napadu mogo svasta raditi...
dali smo go Turskoj u Istanbulu (a mogli smo jos da Ciro nije odlucio igrati kukavicki) pa zasto nebi mogli dva-tri belgijancima :lol:

sinoc smo mogli ostati bez Damjanovica jer je dobio gadan udarac koljenom u glavu, i to od vlastitog golmana ali se vratio na teren i odigrao do kraja. nadam se da je sve u redu sa njim.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 mar 2009, 10:47

a bezveze je raspravljati koja ce formacija biti..mozemo mi zeljeti 4-4-2, 4-3-3, 4-5-1 kad svi dobro znamo da ce biti 5-4-1...ovo je skroz defanzivna taktika al brate da se moze dobro posloziti moze...pa ne bi ni ciro igro ovo da zna da ne moze dati go...trenutno namje odbrana najkriticnija, al moze se sve to posloziti da valja...prednost ove formacije je sto lako mozemo ostvariti kontrlu nad igro sto smo pokazali i protiv estonije i armenije...sad nije da je bilo tesko al eto ipak smo pokazali da se mozue ostvariti...mislim da bi ovo morali igrati sa dva neka poluspica, pa bar ono prividno da se odvuce paznja sa Edina da moze malo doci do daha i zabiti koji go...i jos sao da se odbrana izvuce na 30 metara i da tu nema neke opsade gola jer nemamo Hasagica...a i tako bi odbrana pomogla veznom redu i onda bi se komotno Miske mogo pomaci u napada i to bi bila odma transformacija u 5-3-2...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

kokoroko
Kontakt:

Post Postao/la kokoroko » 14 mar 2009, 10:57

U Genku će biti 10.000 bh. navijač�Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu...
14.03.2009. 04:30
Bivši�eprezentativac BiH Veldin Muharemović t�nutno je član�elgijskog Lokerena. S obzirom da se približava �. mart i kvalifikaciona utakmica Belgija - BiH u Genku, igrač Loke�na je već rezer�sao četiri k�te, koliko Belgijanci dopuštaju za �dnu osobu. Pored naših 3.800 �rata koliko je dobio bh. Savez navijači u dijasp�i pokupovaše većinu ka�ta, �je će se nalaziti�elgijski navijači. Muharemović�am prenosi at�sferu oko kupovine karata u Belgiji i "jagmi" bh. dijaspore za karte.

Četiri karte

- V� sam uzeo četiri �rte za rođ�e, jer toliko ovd� dozvoljavaju za jednu osobu. Morao sam potpisati i odgovornost za ljude za koje uzimam karte, jer oni kažu kako će to biti ut�mica vi�kog rizika. Cijela dijaspora u Belgiji se digla na noge, vjerujte mi bit će između osam i deset �ljada �sanaca na utakmici. Prijatelji u Belgiji, pa ček i Belgijanci kupuju n� karte, to je nešto nevjerovatno. Genk je � minuta autom od Njemačke, a svi znamo koliko je �ša dijaspora brojna u ovoj z�lji. Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu upravo zbog toga što bi tamo bilo naših 20. 00�navijača, a oni to�e bi mogli kontro�sati - veli za "as" Muharemović iz Belgije.

Iako je našem Sa�zu dozvoljeno 3.800 karat� stadion u Genku će ličiti na sve osim na gostovanj� Po �emu sudeći u Genku će biti poput utakmica u �nici.

Pr�nost naših

- Mislim da bi po svemu naši rep�zentativci trebali biti u predn�ti u odnosu na Belgijance. Skoro dvije godine sam u Belgiji i jedino po čemu su oni prepoznatljivi je trka i upo�ost. Po znanju nemaju nikakve šanse parirati našim igračima, a jedino b�povrijeđeni igrači selekt�u Blaževiću mogli predst�ljati pr�leme. U repreze�aci� Belgije samo će tri, ili četiri igrača iz domaće lige dobiti šansu sve ost�o će biti �ranci. Međutim, selektor �ažević po meni i� kvalitetniji tim �govori Muharemović�

P�ite na Dembelea

- Belgijanci imaju nekoliko izuz�no kvalitetnih igrača u reprezentaciji, ali njihovi mediji najviše očekuju od�ladog igrača AZ Alkmaara Mouse Dembelea. Gle�o s� ga nekoliko puta, i�a veznog igrača, izuzetno je brz, a uz to zna i sve sa loptom. Zato bih pre�ručio i selektoru i igračima da posebno paze na njega - upozorava�uharemović.

Tekst je�reuzet iz bh. dnevnika "as"...

NACIONALNOSTPUNKER
Kontakt:

Post Postao/la NACIONALNOSTPUNKER » 14 mar 2009, 11:26

sta ti imas neke gluposti pisati...pa covjek fino predlozi, da argumente a ti pises neke gluposti...svako ko ima drugacije misljenje od tebe je glup...jeli???...ma jarane glup si ti....

ma **** Sonka...al brate Belgija ce napadati a mi se povuci i onda je **** i onda moze go uvaliti svi koji hoce....a Dzeka dva igraca nece moci cuvati al nece on sam moci protiv 4 odbranbenih...to je najgore...al ako uspostavimo kontrolu nad sredinom, sto ce biti jako tesko u belgiji, al mi imamo bolje igrace u sredini, pa vidjecemo i ako izbacimo odbrtanu na 30 metara, a ne na peterac onda bi i Dzeko sam u napadu mogo svasta raditi...
zeljo ja nisam reko nikom da je glup vec sam da nije nas poso da predlazemo takike i govorimo ko je kompetentan a ko nije da trenira i vodi reprezentaciju a ti ak to nisi mogo zakljucit to je tvoj problem, nas poso je da podrzimo reprezentaciju da ginemo na svoj nacin,znaci navjanjem a na igracima je da ginu na njihov nacin, znaci igranjem, jel ti sad jasnije
a sto se tice saveza i tog svog sr... oko saveza s tim nema nis ni ciro ni igraci i **** ga valjda toliko znas da oni ama bas nista ne mogu tu uradit osim da bojkotuju ko sto neki i rade, a mi mozemo pravit nerede po stadionima i da savez placa kazne il da nas suspenduju u kfalifikacijama il nes sl

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 14 mar 2009, 11:30

NACIONALNOSTPUNKER je napisao/la:

zeljo ja nisam reko nikom da je glup vec sam da nije nas poso da predlazemo takike i govorimo ko je kompetentan a ko nije da trenira i vodi reprezentaciju a ti ak to nisi mogo zakljucit to je tvoj problem, nas poso je da podrzimo reprezentaciju da ginemo na svoj nacin,znaci navjanjem a na igracima je da ginu na njihov nacin, znaci igranjem, jel ti sad jasnije
a sto se tice saveza i tog svog sr... oko saveza s tim nema nis ni ciro ni igraci i **** ga valjda toliko znas da oni ama bas nista ne mogu tu uradit osim da bojkotuju ko sto neki i rade, a mi mozemo pravit nerede po stadionima i da savez placa kazne il da nas suspenduju u kfalifikacijama il nes sl

Haman ti ne razumijes bit foruma ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 mar 2009, 11:31

NACIONALNOSTPUNKER je napisao/la:

vidi jarane..ovo je forum i svako ima pravo iznijeti svoje misljenje...a zasto tebi smeta da neko iznosi svoje misljenje u vezi taktike..pa ne namecemo mi ciro kakvu ce taktiku izabrati nego pisemo svoja misljenja.....akop ti se ne svidja zaobidjes ovu temu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 14 mar 2009, 11:43

pa sto se svadete dzaba svak ima pravo da iznese svoje misljenje.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

NACIONALNOSTPUNKER
Kontakt:

Post Postao/la NACIONALNOSTPUNKER » 14 mar 2009, 11:51

bice to sve ok, sam ova euforija mene licno brine jer nam se uvijek to obije od glavu ko sto bi nas narod reko, al valjda nece ovaj put,

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 14 mar 2009, 11:56

Samo optimizam.Žao mi je da nema Zeke i Adnana iz Genka naš�selektor zaboravio ih,al ovaj popis nije loš.�t će �o ok sam da oni junački �o odrede,Belgijanci imaju problema s ozljedama.
Nadam se pobijedi,bilo bi vrijeme al fakat su nas s kartama i s tim promjenom stadiona uništili�Nadam se pobijedi tri nova boda :P
Fi hajati.
GO Bosno.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 14 mar 2009, 12:02

ma i ja se nadam pobjedi al ce biti tesko
ma ja seru belgijanci
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 14 mar 2009, 12:05

U Genku će biti 10.000 bh. navijač�
Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu...

14.03.2009. 04:30
Bivši�eprezentativac BiH Veldin Muharemović t�nutno je član�elgijskog Lokerena. S obzirom da se približava �. mart i kvalifikaciona utakmica Belgija - BiH u Genku, igrač Loke�na je već rezer�sao četiri k�te, koliko Belgijanci dopuštaju za �dnu osobu. Pored naših 3.800 �rata koliko je dobio bh. Savez navijači u dijasp�i pokupovaše većinu ka�ta, �je će se nalaziti�elgijski navijači. Muharemović�am prenosi at�sferu oko kupovine karata u Belgiji i "jagmi" bh. dijaspore za karte.

Četiri karte

- V� sam uzeo četiri �rte za rođ�e, jer toliko ovd� dozvoljavaju za jednu osobu. Morao sam potpisati i odgovornost za ljude za koje uzimam karte, jer oni kažu kako će to biti ut�mica vi�kog rizika. Cijela dijaspora u Belgiji se digla na noge, vjerujte mi bit će između osam i deset �ljada �sanaca na utakmici. Prijatelji u Belgiji, pa ček i Belgijanci kupuju n� karte, to je nešto nevjerovatno. Genk je � minuta autom od Njemačke, a svi znamo koliko je �ša dijaspora brojna u ovoj z�lji. Ljudi u Belgiji mi tvrde kako Belgijanci nisu smjeli organizovati utakmicu u Briselu upravo zbog toga što bi tamo bilo naših 20. 00�navijača, a oni to�e bi mogli kontro�sati - veli za "as" Muharemović iz Belgije.

Iako je našem Sav�u dozvoljeno 3.800 karat� stadion u Genku će ličiti na sve osim na gostovanj� Po �emu sudeći u Genku će biti poput utakmica u �nici.

Pre�ost naših

- Mislim da bi po svemu naši repr�entativci trebali biti u predn�ti u odnosu na Belgijance. Skoro dvije godine sam u Belgiji i jedino po čemu su oni prepoznatljivi je trka i upo�ost. Po znanju nemaju nikakve šanse parirati našim igračima, a jedino b�povrijeđeni igrači selekt�u Blaževiću mogli predst�ljati pr�leme. U repreze�aci� Belgije samo će tri, ili četiri igrača iz domaće lige dobiti šansu sve ost�o će biti �ranci. Međutim, selektor �ažević po meni i� kvalitetniji tim �govori Muharemović�
Pa�te na Dembelea

- Belgijanci imaju nekoliko izuze�o kvalitetnih igrača u reprezentaciji, ali njihovi mediji najviše očekuju od�ladog igrača AZ Alkmaara Mouse Dembelea. Gle�o s� ga nekoliko puta, i�a veznog igrača, izuzetno je brz, a uz to zna i sve sa loptom. Zato bih pre�ručio i selektoru i igračima da posebno paze na njega - upozorava�uharemović.

slika[/b�

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 14 mar 2009, 12:08

A u kuac i forum, sta je ovo :roll:

NACIONALNOSTPUNKER
Kontakt:

Post Postao/la NACIONALNOSTPUNKER » 14 mar 2009, 12:12

treba se nasa dijaspora skontat pa tuzit belgijeske vlasti za diskrimanaciju zbog tih ulaznica, kak sam cuo ak nisi na onoj strani koja je predvidjena za nas ne mozes imat nikakvo BH obiljezje, cista diskriminacija
al jaki smo mi a i imamo inat da ga nema niko na planeti, zat razvalimo belgiju

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 mar 2009, 12:18

NACIONALNOSTPUNKER je napisao/la:bice to sve ok, sam ova euforija mene licno brine jer nam se uvijek to obije od glavu ko sto bi nas narod reko, al valjda nece ovaj put,
ma i mene brine...znas kako je kod nas...nismo mi bas toli8ko sigurni u pobjedu...treba malo stati na loptu...pa belgija je pravo jaka ekipa...ima dobrih igraca poput van buytena iz bayerna, Thomas Vermaelen iz ajaxa, defour, vitasel-standard, dembele-az,
Meho Kodro
Mes Que Un Club

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 14 mar 2009, 12:21

moze se belgija iznenaditi sjecas se one pobijede protiv danske u danskoj ni tu nam niko sanse nije dao
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

denimb
Kontakt:

Post Postao/la denimb » 14 mar 2009, 12:23

fk sarajevo je napisao/la:moze se belgija iznenaditi sjecas se one pobijede protiv danske u danskoj ni tu nam niko sanse nije dao
Jest, ali Dansku smo bas iznenadili, a ovi nas ocekuju, nema tu iznenađenja :mrgreen:

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 14 mar 2009, 12:24

Garantujem da mozemo sastaviti dobru odbranu od ovih momaka sto su pozvani u reprezentaciju, mislim da ce biti teska odluka u veznom redu, vjerovatno ce napad ciniti Dzeko i Muslimovic(mislim da ce mo igrati sa dva napadaca), a jedini sigurni za sada su u veznom redu Misimovic i Rahimic
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

NACIONALNOSTPUNKER
Kontakt:

Post Postao/la NACIONALNOSTPUNKER » 14 mar 2009, 12:49

fk sarajevo je napisao/la:moze se belgija iznenaditi sjecas se one pobijede protiv danske u danskoj ni tu nam niko sanse nije dao
bilo bi super jarane
treba kad se BiH prvi put kvalifikuje za svjetsko il evropsko prvenstvo u fudbalu proglasit praznik jedno 3 dana, ko bajram

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 mar 2009, 12:53

Sigurno mozemo do pobjede. Sjetite se Danske i Norveske u gostima prije par godina. Mislim da mozemo nesto slicno ponoviti. 8-)

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 14 mar 2009, 13:23

Tarik14 je napisao/la:Sigurno mozemo do pobjede. Sjetite se Danske i Norveske u gostima prije par godina. Mislim da mozemo nesto slicno ponoviti. 8-)
Slazem se sa tobom Tarik, blizi se taj cas kada cemo saznati koliko vrijedi nasa reprezentacija a prije svega i taj Miroslav Ciro Blazevic, dvomec ce nam sve pokazati, nadam se da ce sve biti pozitivno ako Bog da insAllah ;) :D
mB!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.