BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

AmirBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la AmirBvB » 19 apr 2017, 20:05

Sviđa mi se večerašnji sastav i poprilično sam optimističan... na stranu sva dešavanja koja su predstojala prvoj tekmi, Monaco nije toliko toga pokazao...
Samo se prisjetimo kakve smo golove primili (iz ofsajda, Benderov autogol, greška Pišonje), u toj utakmici smo porazili sami sebe.
Zato ako momci uđu čiste glave u ovaj meč, ne vidim razlog da ne izborimo prolaz.

Nadam se da sa obzirom da igraju Reus, Kagawa i Sahin u prvoj postavi da ćemo vidjeti bar dio energije koju je imala svojevremeno Kloppova mašinerija. :D

EDIT: Burki :facepalm:

LQZI
Kontakt:

Post Postao/la LQZI » 19 apr 2017, 21:08

dok ne dodje bolji golman i bolji trener dortmund nikad nece osvojiti nista.
golman koji primi ovakav gol, tj odbrani na ovaj nacin da spusti napadacu na noge umjesto u korner da izbaci je 0. moze u utakmici odbraniti 10 penala i 10 zicera sta to znaci kad iz nicega primi go. glavno je da ne grijesi, a ostale teske lopte sto odbrani znaci da je svjetska klasa.

a trener opet igra s 3 u odbrani. ista greska ko u prvoj. cim monako ima loptu u dortmundovoj trecini ubise ih.

pogledajte bayernove trenere i samo ce se kazati. niko nije dosao da uci. i svi su prosli situacije koje ce imati sa bayernom. tako da se i ne moze od tuchela ocekivat nesto vise.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 19 apr 2017, 21:11

Trener, golman, odbrana se mora promjeniti za sezonu 17/18...

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 19 apr 2017, 21:17

Raspad sistema , da upravo golmanova greska mogao je da boksa u korner , aut a ne da spusti loptu na noge.
Drugo odbrana je kriminalna , ljeva strana kao i da ne postoji Gintera ocima vise ne mogu gledati , prodati ga sada na ljeto pod hitno.
Tuchel je isto prica za sebe , ja razumije da je tesko nadoknaditi Hummia , Gundu i Mikia , ali imamo sasvim solidnu ekipu sa par dobrih pojacanja.
I to njegovo rotiranje iz utakmice u utakmicu , pa evo skoro citavu sezonu je nedopustivo.
Mislim isto kao sto je vec neko napisao nama treba golman , ali bas golman moj bi izbor bio Horn.
Isto tako i drugi trener , primjera trener Sevilje ili Hoffe.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2017, 21:34

U nizu problema koje Dortmund ima najveći je Tuchel.
Dortmundu treba ozbiljan trener.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 apr 2017, 21:48

Bundesliga je napisao/la:U nizu problema koje Dortmund ima najveći je Tuchel.
Dortmundu treba ozbiljan trener.
Imamo 28 igrača na platnom spisku pa vi skontajte koliko njih nema šta tražiti u 1/4 finalu LP. Nije ovo ni sjena ekipe od prije 5 godina a nije zato kriv samo TT koji odrađuje pripravnički staž.

LQZI
Kontakt:

Post Postao/la LQZI » 19 apr 2017, 21:56

ma nije ginter kriv. dobar igrac. al cd. a ne da igra s tri cd na dva svjetska napadaca. a dva wing backa na centru. previse prostora moraju 3 cd pokrivati da bi zatvorila dva napadaca svjetske klase. jednostavno ne moze. ne bi mogo ni juventus s bonucijem, barzaljijem i chelinijem parirat ovoj dvojci.

LQZI
Kontakt:

Post Postao/la LQZI » 19 apr 2017, 22:02

i evo cim je preso na 4 u odbrani odma su dali go. ma levat tuchel. ne mozes vjerovat da lik pravi istu gresku u dvije utakmice. jedna za drugom. protiv istog protivnika

anelkabvb
Kontakt:

Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anelkabvb » 19 apr 2017, 22:06

LQZI je napisao/la:i evo cim je preso na 4 u odbrani odma su dali go. ma levat tuchel. ne mozes vjerovat da lik pravi istu gresku u dvije utakmice. jedna za drugom. protiv istog protivnika
Ni meni nikako nije jasno zasto se tako jednostavno odreko formacije 4231, a najbolje izgledaju u toj formaciji....ovo je sad izgleda neka nova moda sa 3 nazad

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 19 apr 2017, 22:36

Opet pisonja pogresno dodavanje , dva puta zaredom nismo mi ni zasluzili da prodjemo dalje.
Ima puno na ovoj ekipii da se radi , ali eto dolazi nam Omer i Dahoud valjda ce biti bolje.
Sad se skoncetrisati na bundesku osigurati direktno mjesto za narednu ligu prvaka , i pokusati u kupu preko baye izboriti finale pa i osvojiti.
Zadnja izmjena: jamesrodriguez, dana/u 19 apr 2017, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 19 apr 2017, 22:36

To je to za ovu godinu u LP, cilj je i bio 1/4 finale, ali kad se uzme u obzir protivnik moglo se ovo proci, nije se dalo zbog vise faktora...nadam se da ce se rijesiti odredjeni problemi u ekipi, prije svega mislim na prevelik kadar...Monacu cestitam i zelim sve najbolje, ali je i njima vjerovatno kraj u 1/2 finalu...sada se fokusirat na BL i pokusat obezbijedit 3.mjesto, sve je u nasim rukama...

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 19 apr 2017, 22:49

Ma treba se riješiti TT, pa nek ide u Mainz da prosipa fazone o rotacijama i sistemima.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2017, 22:57

Durm (umjesto Dembelea) - provala stoljeća. Fakat ovaj TT nije normalan. Frajer se uči u važnijim tekmama.

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 19 apr 2017, 22:59

Illmatic09 je napisao/la:Ma treba se riješiti TT, pa nek ide u Mainz da prosipa fazone o rotacijama i sistemima.
Problem je sto ne vidim nikoga ko bi se mogao dovesti umjesto njega, mislim da je njegov najveci problem tvrdoglavost i forsiranje necega sto ne ide, a sa svojim rotiranjem unosi nesigurnost u igrace, Ginter ionako sav isprepadan jednu igra desnog beka, pa jednu lijevog stopera, pa desnog...Rafa doveden kao lijjevi bek igra vise u veznom redu nego na svojoj prirodnoj pozicija, kazu Smelcer bolji u defanzivi, pa kako ce Rafa i napredovati u tom def dijelu kad svaku petu utakmicu igra prirodnu poziciju...ima stvarno dosta problema, koji su se poceli stvarati na pocetku prelaznog roka, imam osjecaj da su se neki igraci dovodili samo da se neko ne bi naljutio, da li to bio Tuchel, Zorc peti ili deseti....definitivno treba dobar desni bek i ovo forsiranje Durma mi nikako ne ide u glavu, samo me zanima sta taj momak pokazuje na trenzima da se toliko forsira, a Piszczek vise nije taj nivo od prije 4 godine....

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 apr 2017, 23:00

Tuchel neće otići ,ali Nagelsmann bi bio odlično riješnje.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 19 apr 2017, 23:06

U najmanju ruku čudna odluka TTa da izvadi Sahina koji je bio odličan u prvom dijelu. Guerreiro puno griješio na sredini terena. Uz to Dembelea ostaviti na klupi je van svake pameti. Treba sjesti i dobro razmisliti da li je TT dobar izbor za narednu sezonu. Puno rotacije, čudnih odluka s njegove strane. Kao da još nema svoju trenersku viziju pa konstantno eksperimentiše. Govorio je da voli manji kadar, a on u rotaciji koristi 30 igrača. Wtf...

Odbrana nam je cijele godine loša, nije to samo ovaj dvomeč. Previše golova se prima. I nadam da će to Toprak popraviti i stabilizirati. Moje mišljenje je da nam fali ozbiljniji DM razbijač koji bi dodatno stabilizovao defanzivu kao što je to bio Kehl ili Bender s početka Kloppove ere.

Sve u svemu puno posla za sljedeću sezonu, iako u ovoj još ima posla za odraditi kao borba za treće mjesto i polufinale kupa.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 19 apr 2017, 23:35

Ne vjerujem ni ja da će ići, ali treba on nešto promijeniti kod sebe, pogotovo pristup i forsiranje rotacija i sistema, nek eksperimentiše tokom priprema i nađe idealnu formaciju, po meni je to 4 2 3 1 sa Dahoudom i Toprakom (možda i još neko dođe). Dosta bi to trebalo biti stabilnije u odbrani, i nek vrati Guerreira na prirodnu poziciju.

@Desperado Dortmundu treba veći kadar, a ako je Tuchelu to previše nek ide negdje gdje nema Engleske sedmice.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 apr 2017, 23:46

Ako se već ne može dovesti Sule,super štoper i vrlo mlad, zaganjaj odmah narednog isto tako vrlo mladog ,pa možeš ih naći i i cvajti,dole ima talenta na pretek koji neće izdati hint Weigl .Dovođenje Topraka je skretanje s kursa.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 apr 2017, 00:22

Besic je napisao/la:Dovođenje Topraka je skretanje s kursa.
Ne slažem se s ovim ali nikako. Dortmundu treba provjeren štoper i odličan igrač kakav je Toprak, a ne potencijalni talenti.
Valjda je to dokazao Bartra ove sezone.
Sule je dobar u Hoffi, a kakav bi bio u Dortmundu veliko je pitanje. U Bayi će igrati sa svjetskim klasama u paru i odmah mu je lakše.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 20 apr 2017, 07:25

Vama treba ozbiljan trener koji zna igrati na rezultat i dovesti pravo pojacanje a ne djecu
Neko tipa mancini pelegrini spaleti a ne ova ubleha koja glumi gvardiolu

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.