Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Re: Manchester United FC
Pa normalno da je uradio, ne bi zagovarao njegov ostanak da nije, gledajući prethodnike napredak je tu barem kada je igra u pitanju, isto kao što ima još prostora tome napretku, daleko je ovo od gotovog posla po tom pitanju. Al uvijek se sudi na osnovu rezultata i to je ono što zasad nedostaje, iako treba sačekati sa konačnim sudom barem do kraja sezone, strpiti se toliko. 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Posto golman?
Iz aviona se vidi da vam treba 10.
Imamo asa u rukavu
Imamo asa u rukavu

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
-
- Kontakt:
Posto suci?madridist je napisao/la:Posto golman?
Imamo asa u rukavu
Sent from my iPhone using Tapatalk
a yebi ga sad,kad smo igrali kup uefa i ne sjecam se tarifareddevil96 je napisao/la:Posto suci?madridist je napisao/la:Posto golman?
Imamo asa u rukavu

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Zar se ovdje zaista priča o odlasku Josea ili se igramo gluhih telefona?
Utvrdili smo već da je ekipa doživjela napredak i to najviše u defanzivi. Tamo gdje ćemo se fokusirati u sljedećoj sezoni, po meni, je najviše na mentalnom planu. Ne vidim smisao u svrstavanju na jednu od dvije strane u tekućoj raspravi između po meni podjednako respektabilna forumaša @Felda i @Asteriksa ali je prospektivno @Feld u pravu kad govori kako bi United trebao izgledati u smislu mind-seta, s tim da se ne slažem da trebamo ocjenjivati Mourinha na osnovu tog kriterija u ovom momentu. Po meni, čovjek je pragmatičan. U raspravu "da li je Mou još uvijek majstor ili ga je pregazilo vrijeme" se ne bih upuštao.
Promašivanje šansi, osciliranje, pogubljenost, igranje na siguricu, man-managment i ostale stvari koje nam izazivaju frustraciju i zbog kojih jesmo tu gdje smo na tabeli - ja biram posmatrati kao posljedice dosadašnje tranzicije, čije okončanje očekujem u vrlo skoroj budućnosti. Pošto vjerujem da ta tranzicija još uvijek traje na utakmice kao što je bila ona u nedjelju ne gledam s mnogo optimizma. Pobjedi sam se radovao ali ne očekujem da nastavku sezone gledamo reprize iste. Svoja očekivanja sam usmjerio prema narednoj.
Utvrdili smo već da je ekipa doživjela napredak i to najviše u defanzivi. Tamo gdje ćemo se fokusirati u sljedećoj sezoni, po meni, je najviše na mentalnom planu. Ne vidim smisao u svrstavanju na jednu od dvije strane u tekućoj raspravi između po meni podjednako respektabilna forumaša @Felda i @Asteriksa ali je prospektivno @Feld u pravu kad govori kako bi United trebao izgledati u smislu mind-seta, s tim da se ne slažem da trebamo ocjenjivati Mourinha na osnovu tog kriterija u ovom momentu. Po meni, čovjek je pragmatičan. U raspravu "da li je Mou još uvijek majstor ili ga je pregazilo vrijeme" se ne bih upuštao.
Promašivanje šansi, osciliranje, pogubljenost, igranje na siguricu, man-managment i ostale stvari koje nam izazivaju frustraciju i zbog kojih jesmo tu gdje smo na tabeli - ja biram posmatrati kao posljedice dosadašnje tranzicije, čije okončanje očekujem u vrlo skoroj budućnosti. Pošto vjerujem da ta tranzicija još uvijek traje na utakmice kao što je bila ona u nedjelju ne gledam s mnogo optimizma. Pobjedi sam se radovao ali ne očekujem da nastavku sezone gledamo reprize iste. Svoja očekivanja sam usmjerio prema narednoj.
-
- Kontakt:
Ako osvojili LE onda možemo reci da je bila dobra sezona jer ipak to nije neko nebitno natjecanje , ali i ako ne osvojimo i ne izborimo lp isto trebamo pružit šansu jos jednu godinu mourinhu jer trenutno nema nijedan vrhunski manager na raspolaganju da se dovede
Ova momčad ima sigurno snagu da bude bez problema među 4 u ligi, preko ljeto očekujem da cemo dovesti 3-4 igrača i potjerat isto toliko igrača pa da vidimo tu mourinhovu famoznu drugu sezonu
Ova momčad ima sigurno snagu da bude bez problema među 4 u ligi, preko ljeto očekujem da cemo dovesti 3-4 igrača i potjerat isto toliko igrača pa da vidimo tu mourinhovu famoznu drugu sezonu
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Može David za Kroosamadridist je napisao/la:Posto golman?
Imamo asa u rukavu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ponudis Kroosa I imamo dogovor.madridist je napisao/la:Posto golman?
Imamo asa u rukavu
Golama je, ruku na srce, na ovakvom trzistu najlakse zamijeniti.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
- Feldmarschall
- Kontakt:
Čisto da i to razjasnimo da ne bi bilo još trakavica i bespotrenih rasprava. Mourinho je i dalje po meni top 5 trener na svijetu. Neće se to promijeniti sve dok ne vidim kako će završiti njegova epizoda u Unitedu. Gaženje vremenom je hiperbola u smislu da nije više nedodirljiv kao ranije. Prije si znao da se svijet dijeli na Mourinho vs Guardiola. To nije bilo ni pitanje isključivo kvalitete jer je tu sve bilo jasno, nego svjetonazora. Iako je ostalo svjetonazorsko i kulturološko, danas to nije više kvalitativno pitanje. Ekipa koja ih je pratila se približila, nijanse odlučuju. Razlog tome je što je fudbal prihvatio revolucionarne ideje s kojim su ovi ušli u njega i pokorili ga. Sad svi igraju na tu kartu. U tome je trik. Vrijeme im je oduzelo prednost i traži da evoluiraju ako je žele zadržati. Lippi je nekad bio najbolji taktičar na svijetu pa je odletio na deponiju jer nije više imao odakle crpiti ideje. Wenger je od trenera čije su ekipe igrale fudbal od kojeg staje dah postao predmet ismijavanja. Vrijeme ih pojelo. O tome pišem. Pogrešno je ljude gledati kroz prizmu Fergusona, Popovića ili Belichicka. Takvi se pojave jednom u sto godina. Pogrešno je zazirati od kritika ako se nešto smatra pogrešnim, iako ja to prvi radim sa Guardiolom iz meni znanih razloga. Privatno mi jako teško pada ovaj cirkus koji radi tamo preko puta. Međutim i tu sam pisao da je loše kad je bilo loše. Na utakmica po utakmica principu. Isti **** drugo pakovanje kao i ovdje, ne bi bili u bod da nije tako.
Na početku sezone sam rekao da će jedini gubitnici među trenerima biti oni koji ostanu van prva četiri mjesta. Minus Klopp i Pochettino kojima se radi rostera može malo progledati kroz prste. Čak i tad ne bih nikoga mijenjao osim Wengera, njega bih se riješio još prije tri godine.
Na početku sezone sam rekao da će jedini gubitnici među trenerima biti oni koji ostanu van prva četiri mjesta. Minus Klopp i Pochettino kojima se radi rostera može malo progledati kroz prste. Čak i tad ne bih nikoga mijenjao osim Wengera, njega bih se riješio još prije tri godine.
Negdje sam citao da cilja cetiri pozicije? Stoper, lijevi bek, CM i napadac?
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ovisno kako ispadne sa Ibrom, dva napadača. Griezmann i Lukaku recimo. 

-
- Kontakt:
Gimenez, mendy, koke i griezmannBelmin6 je napisao/la:Negdje sam citao da cilja cetiri pozicije? Stoper, lijevi bek, CM i napadac?

Zasto dva i bez Ibre? Rasford?Feldmarschall je napisao/la:Ovisno kako ispadne sa Ibrom, dva napadača. Griezmann i Lukaku recimo.
Rash se mora forsirati i vec sada je jaci od dosta napadaca u nekim segmentima.
Svakako tu je ispred Martiala kad je spic u pitanju (naravno Francuz kao krilni forward).
Samo dovesti Griezmanna, DM-a i eventualno lb te iskusnog stopera sa smijesnu odstetu. Sve ostalo je bogohuljenje.
Rash, Jesse, Fosu i slicni ne smiju biti zapostavljeni ak bilo sto mogu ponuditi a neki su vec blizu prvog tima dok drugi odlicne rezerve.
To je United, to se oce, a ne igrajuci stoper, rupa isl.
Imamo svoj stil koji se specifican, identitet i nesto od toga se mora prenijeti za buduce.
Svakako tu je ispred Martiala kad je spic u pitanju (naravno Francuz kao krilni forward).
Samo dovesti Griezmanna, DM-a i eventualno lb te iskusnog stopera sa smijesnu odstetu. Sve ostalo je bogohuljenje.
Rash, Jesse, Fosu i slicni ne smiju biti zapostavljeni ak bilo sto mogu ponuditi a neki su vec blizu prvog tima dok drugi odlicne rezerve.
To je United, to se oce, a ne igrajuci stoper, rupa isl.
Imamo svoj stil koji se specifican, identitet i nesto od toga se mora prenijeti za buduce.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne znam, tako engleski mediji pišu. I mislim da bi Griezmann igrao iza napadača, ne kao najistureniji. U Atleticu ima dummyja u vidu Torresa ili koga već, u reprezentaciji obično ga kombinuju sa Giroudom. Tamo se najbolje snalazi. Moguće da tako želi podebljati rotaciju i napadačke opcije jer je izvisio žestoko ove sezone oslanjajući se samo na Ibru.Belmin6 je napisao/la:Zasto dva i bez Ibre? Rasford?Feldmarschall je napisao/la:Ovisno kako ispadne sa Ibrom, dva napadača. Griezmann i Lukaku recimo.
Strašno puno opcija bi se otvorilo njegovim dolaskom, jer mu nije strano ni igranje na oba krila. Opet, on kaže da nema namjeru napustiti Španiju.
Rashford je protiv Chelseaja pokazao za šta je sposoban. Prava moderna devetka i šteta je trošiti ga na krilu. Plače mi se svaki put kad ga vidim kako štiti beka. No ne vjerujem da mu je Mou još uvijek spreman dati mjesto u prvih XI. Svesti Ibru na jednu utakmicu sedmično, a malog pustiti da se razmaše između. To je rizik koji bih volio vidjeti da trener uzme.
Sva prica oko sadasnjeg Uniteda pod Mourinhom se moze sazeti u par recenica ili teza, sve je ovo rezultat nestabilnosti ekipe od odlaska Fregusona i losih rezultati pod palicama ona dva cirkusanta koji su pokusavali nametnuti svoje neke standarde koji ne idu sa pojmom kluba i sada je na Mourinho da vadi kestenje iz vatre. Svakako da rezultati nisu onakvi kakvi su trebali biti, medjutim ne treba zaboraviti da njegova karizma i mentalitet idu uz United, samo je potrebno to sve ponovo prenijeti na sve pore kluba ukljucujuci i igracki kadar koji je, realno, dosta oskudan i lose selektiran zadnjih par godina, a ne treba ni bjezati od toga da je Ferguson ostavio dosta toga iza sebe u igrackom kadru sto je trebalo pocistiti, a ostalo je i sada i za sve to je potrebno vrijeme i stabilnost.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- Slatinash_7
- Kontakt:
Karizma da ali ono sto sam ja vidio od mentaliteta meni ne ide uz United nikako..Pa nema presice da covjek ne trazi opravdanja,u prvom dijelu sezone za odbranu,sada kritikuje napad..Eto hajmo svi zajedno pogledati remije i poraze kuci od ekipa koje su ispod nas na tabeli,garantujem da smo preko pola tih utakmica od 60-te minute odigrali kao da smo mi Stoke od prije par sezona a spram nas stoji Fergusonov United i to je ono sto se meni ne svidja..ok da smo treci na tabeli pa ajde,cupas se jer je dosta toga prije tebe losega napravljeno,igras kako moras zbog rezultata na kraju sezone,ovako mi to ne ide u glavu,vecinom neka alibi igra..opet kazem,ako ce presing koji smo vrsili protiv Chelsea biti pravilo a ne izuzetak podrzavam Mourinha,ako nece daj nekog trenera koji ce gajiti takav stil igre..E sad,Feld je postavio pitanje koji bi to trener bio,to zaista ne znam,jer ne pratim toliko sve lige kao prije pa da znam imena trenera i njihov stil igre,ali eto,svidja mi se kako igra Monaco,Nica,Lajpcig igra super fin fudbal,Borusija Menhengladbah isto na momente super izgleda filozofijom igre,ne znam sada ima li neki trener iz levatskih ekipa koji bi nas podigao na nivo vise,ali o tome neka brine neko drugicollector je napisao/la:Sva prica oko sadasnjeg Uniteda pod Mourinhom se moze sazeti u par recenica ili teza, sve je ovo rezultat nestabilnosti ekipe od odlaska Fregusona i losih rezultati pod palicama ona dva cirkusanta koji su pokusavali nametnuti svoje neke standarde koji ne idu sa pojmom kluba i sada je na Mourinho da vadi kestenje iz vatre. Svakako da rezultati nisu onakvi kakvi su trebali biti, medjutim ne treba zaboraviti da njegova karizma i mentalitet idu uz United, samo je potrebno to sve ponovo prenijeti na sve pore kluba ukljucujuci i igracki kadar koji je, realno, dosta oskudan i lose selektiran zadnjih par godina, a ne treba ni bjezati od toga da je Ferguson ostavio dosta toga iza sebe u igrackom kadru sto je trebalo pocistiti, a ostalo je i sada i za sve to je potrebno vrijeme i stabilnost.
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Samo malo, Mourinho se tako ponasao otkako je postao poznat sirim javnim masama, zalio se na sudije, travu, broj stolica na tribinama, prsluk koji nosi, brzinu kretanja lopte i to je sve dio paketa koji ide uz njega i sad ne znam da li namjerno ili ne samo taj dio njegovog mentaliteta izdvajas, al ne treba zaboraviti i mentalitet pobjednika, nekog ko je sposoban prilagoditi se svim situacijama i preprekama na koje naidje, izuzev ovog zadnjeg izleta u Chelseau u zadnjoj sezoni. Ja se u potpunosti slazem da je bilo debelih propusta protiv nekih manjih ekipa, losijeg postavljanja i pristupa tim utakmicama i to su stvari na kojima se treba raditi ali barem ja vidim odredjenu stabilonost u njemu, mogucnosti privlacenja vrhunskih igraca i na kraju nekog ko je izuzetno sposoban da postavi temelje novog dominatnog Uniteda, al opet za to treba vrijeme, bas kao sto i spanskom treneru u drugom klubu treba vrijeme, jer nigdje nije med i mlijeko, a ova zadnja tekma meni ipak pokazuje da je u njemu ostalo te magije posebno kada se uzme sastav koji je izbacio i kako je vodio i postavio cijelu tekmu, naravno takav nacin igre nekad i nije prihvatljiv, al on je itetkako sposoban izvuci najbolje iz nekih koji bas i nisu taj kalibar.Slatinash_7 je napisao/la:Karizma da ali ono sto sam ja vidio od mentaliteta meni ne ide uz United nikako..Pa nema presice da covjek ne trazi opravdanja,u prvom dijelu sezone za odbranu,sada kritikuje napad..Eto hajmo svi zajedno pogledati remije i poraze kuci od ekipa koje su ispod nas na tabeli,garantujem da smo preko pola tih utakmica od 60-te minute odigrali kao da smo mi Stoke od prije par sezona a spram nas stoji Fergusonov United i to je ono sto se meni ne svidja..ok da smo treci na tabeli pa ajde,cupas se jer je dosta toga prije tebe losega napravljeno,igras kako moras zbog rezultata na kraju sezone,ovako mi to ne ide u glavu,vecinom neka alibi igra..opet kazem,ako ce presing koji smo vrsili protiv Chelsea biti pravilo a ne izuzetak podrzavam Mourinha,ako nece daj nekog trenera koji ce gajiti takav stil igre..E sad,Feld je postavio pitanje koji bi to trener bio,to zaista ne znam,jer ne pratim toliko sve lige kao prije pa da znam imena trenera i njihov stil igre,ali eto,svidja mi se kako igra Monaco,Nica,Lajpcig igra super fin fudbal,Borusija Menhengladbah isto na momente super izgleda filozofijom igre,ne znam sada ima li neki trener iz levatskih ekipa koji bi nas podigao na nivo vise,ali o tome neka brine neko drugicollector je napisao/la:Sva prica oko sadasnjeg Uniteda pod Mourinhom se moze sazeti u par recenica ili teza, sve je ovo rezultat nestabilnosti ekipe od odlaska Fregusona i losih rezultati pod palicama ona dva cirkusanta koji su pokusavali nametnuti svoje neke standarde koji ne idu sa pojmom kluba i sada je na Mourinho da vadi kestenje iz vatre. Svakako da rezultati nisu onakvi kakvi su trebali biti, medjutim ne treba zaboraviti da njegova karizma i mentalitet idu uz United, samo je potrebno to sve ponovo prenijeti na sve pore kluba ukljucujuci i igracki kadar koji je, realno, dosta oskudan i lose selektiran zadnjih par godina, a ne treba ni bjezati od toga da je Ferguson ostavio dosta toga iza sebe u igrackom kadru sto je trebalo pocistiti, a ostalo je i sada i za sve to je potrebno vrijeme i stabilnost.
Vezano za taj novi val novih strucnjaka, po meni je to sve mrtvo slovo na papiru i osobe koje su napravile fine rezultate u ekipama koje i nisu bas relevantne na visem nivou, pa i primjer tog Monaca i njihovog trenera koji je vec par godina tu i koji je uspio postaviti temelje ekipe ali mlade ekipe i pitanje je kako bi se on snasao na klupi ovakvog tima, al i mnogih drugih, primjer je i Rudy Garcia ako sam fino napisao ime u francuskoj sa Lileom ostvario odlicne rezultate, a onda ga Roma progutala, tako da to sve sa rezervom treba uzeti.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Superkup - 1996/1997
Superkup - 1996/1997
Nista nije ljepse nego kupcu skupo uvaliti robu sa greskom.Feldmarschall je napisao/la:Treba razmišljati strateški i imati dobrog trenera i u podružnici. Ko bi razvijao Pogbe, Dybale i ostale da nije jakog Jube d.o.o.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ili sa par kila viška 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.