Postao/la ultrasstyle_tz » 18 apr 2017, 17:48
dobro cinjenica je da ako ces praviti nesto novo, Tuzla je pravo mjesto. Malo na euforiju, tu i tamo plati i potkupi i ako ces igdje imati navijaca -ovdje ces imati.
ja sam zato bio i ubjedjen da je fuzija sa Olimpicom bila nesto sto bi Tuzla zacas progutala. Kao sto bi i progutala gasenje Slobode pa se presaltala na Tuzla City ili kako vec se zove, ustvari kao sto ce mnogi i uraditi iz ovog ili onog razloga.
Uostalom progutali smo vrlo lako i OKK, nemojte pricati da nismo. Da nismo ne bi bilo 3-4000 ljudi na utakmici u mejdanu, duplo vise na fudbalu iako im je i uprava duplo gora, jos je i ugasen klub. Nema onih najvatrenijih, zato atmosfera jeste kao pozoriste, ali bgm ljudi ima i to kako.
Tako isto sam siguran da bi vecina progutala i OFK (samo zavisi ko ga ugasi), progutala fuziju, ili da evo vec traze razloge zasto navijati za Tuzla City ili zasto podrzavati.
Da ne bude dileme, da je ovo normalan grad i normalni ljudi sve bi to super bilo. Novi klub, novi stadion, gradski derbi, ko se sjeca sa Zmajem zna da je to imali i pozitivnih efekata, malo euforije pred utakmice, prepucavanja, jedni druge da tjeramo naprijed, sto neko rece bolji uslovi za djecu za treninge itd . Sve to bi za normalan grad bilo odlicno, ali mi nikad nismo bili normalni. Zmaj je bio pa se podijelismo, haos nastade, i sad ce isto biti i tu ce ispastati Sloboda.
Nije problem da Zeljo ili Sarajevo , Zrinjski ili Velez, Zvezda ili Partizan dobiju treceg malog brata. Njima je to interesantno, neko ce dobit bodove sigurne, neko igrace, idu prepucavanja ciji je ustvari taj mladji brat, ali svi ce navijati za svoj klub i nema sanse da taj klub ikad izadje iz sjene velike brace. Samo kod nas u Tuzli obzirom na mentalitet realna mogucnost je da taj klub sutra privuce vise gledalaca na stadion, realna mogucnost je da ako ikad bude zelio i ugasi taj stariji klub ako treba, ali u najmanju ruku da ga osteti zestoko. Samo u Tuzli klub koji je nastao "sutra" u startu ima iste sanse i realne izglede da bude jaci od onog koji je nastao prije 100 godine i da privuce vise ljudi.
Odlicna prica za Bh fudbal, odlicna prica za djecu iz regiona, odlicna prica za Azmira, za sve normalne ljude, ali za Slobodu vrlo opasna i pogubna. Nece njoj napakostit Azmir nego opet kao i uvijek sami sebi.
Za Zmaj se navijalo iz furke, iz tjeranja inata nekome, iz dokazivanja da ti ne moze niko nista, ti mozes sta hoce pa i za Zmaj navijati. A mi smo upravi najbolji u tome, u samodestruktivnom tjeranju inata, furkama koje nigdje ne vode i dokazivanju da ja mogu sta hocu kad hoc. Vrlo opasna kombinacija po Slobodu.
Bojim se da ce sutra samo budale ostati u Slobodu i da ce im se smijati ljudi po cesti. Bice ja pametan, odo ja gledat PL, Slogu koga vec, je.o te Sloboda, 100 godina nista nije napravila. Ovi za godinu prvaci. I onako pola grada navija za Celzi, Siti, Real, Barca i Juve da ne govorim (uglavnom ne navija za Slobodu). Sto ne bi onda mogli i za Slogu navijati, jer uostalom sto se moglo i ovdje procitati zadnjih mjeseci, je.es ovu Slobodu ako ne tamburamo Zelju i Sarajevo-necu je ni gledat. Ako Sloga bude tamurala Zelju i Sarajevo bgm privuci ce zacas navijace. Samo nekad steknes utisak da je najbitnije tamburati Zelju i Sarajevo (Zrinjski i Siroki), pa nije bitno ko to radi, samo dok smo kontra njih. Sutra nek ih Zvezda i Partizan pocnu tamburati u nekom regionalnom takmicenju, moze, odlicno, idemo i njih gledat, samo nek odigraju jednu domacu na Tusnju da ja vidim kako tamburamo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!