FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Bordomen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bordomen » 18 apr 2017, 13:29

SiouxLukavac je napisao/la:Ako se kojim slucajem sutra ispadne iz kupa, nema tugovanja, onda je klub na potezu, ako se uozbilje mogu spasiti sezonu tako da na vrijeme produze ugovore Saidu i Radovcu, blizu je ljeto 2018, da ne bude kao sa Duljom. Ovi igraci kao i ostali uz njih moraju ostati jer ova ekipa sa Calom moze puno, najkvalitetnija smo ekipa i sa ovom ekipom mozemo sljedece sezone do duple krune, ako ove godine ne bude trofej, jedini krivci su navijaci jer su strasan pritisak vrsili na igrace koji jos nisu se privikli 100% al od sljedece sezone nece ni pritisak smetati, samo da ostanu Said i Radovac.

Pitar brate, sve najbolje.
:tokralju: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 apr 2017, 13:32

Puce brat ko kokica, eto sta nam Sarajevo radi :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 18 apr 2017, 13:45

Trebamo igrati bez veznog, samo defanzivne staviti.

Hodzic-Novakovic-Kovacevic-Bekic
Iveti/Mihojevic - Saric
Lelic -X- Dulja
Ahmet - Bekic

Imaš jos na klupi Hebibovica, Livaka i Crnkica. Ovako im fino odvuces igrače na krila i samo ulaz Dulje u sredinu, prazan prostor, pod prečku, kraj.
Sabrine mi moje!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 18 apr 2017, 14:04

Nasi i sa regularnim sudijama centriraju 10 metara iza gola a mozes misliti da ovakve sudije imamo

http://sportsport.ba/magazin/zbog-nje-i-u-ofsajd/233373

High

Post Postao/la High » 18 apr 2017, 14:17

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 18 apr 2017, 14:30

Samo da javim da mi je stigao dres od današnjeg slavljenika @PitarBordo .
Imali smo malih problema danas u pošti, jedva su našli paket, čak su me naknadno zvali da se vratim u poštu nakon pola sata provedenih tamo. A prvo su rekli da nema ništa. Ali ni trenutka nisam u njega posumnjao, rekoh samo lopovi iz pošte HAHA :mrgreen:

Hvala :tokralju: :tokralju:

Živjelo nama Sarajevo vječno i puno trofeja dočekali. Sretno i ovim budućim dobitnicima našega @PitarBordo
PitarBordo je napisao/la:Ako ne stigne do kraja sedmice kupit ću drugi i poslati FedExom kao sav normalan svijet. Keep me uodated.
Halali, ali ovu privatnu poruku moram ovdje prenijeti, koju si mi poslao kada sam ti rekao da nema ništa.

slika

slika

Na koga vas podsjeća ova zadnja slika. :mrgreen: :urnebes:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 apr 2017, 14:33

Hahahahhaha! Prekucao Vincenta ocm! :tokralju: :rol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 apr 2017, 14:33

BelminM23 je napisao/la:Samo da javim da mi je stigao dres od današnjeg slavljenika @PitarBordo .
Imali smo malih problema danas u pošti, jedva su našli paket, čak su me naknadno zvali da se vratim u poštu nakon pola sata provedenih tamo. A prvo su rekli da nema ništa. Ali ni trenutka nisam u njega posumnjao, rekoh samo lopovi iz pošte HAHA :mrgreen:

Hvala :tokralju: :tokralju:

Živjelo nama Sarajevo vječno i puno trofeja dočekali. Sretno i ovim budućim dobitnicima našega @PitarBordo
PitarBordo je napisao/la:Ako ne stigne do kraja sedmice kupit ću drugi i poslati FedExom kao sav normalan svijet. Keep me uodated.
Halali, ali ovu privatnu poruku moram ovdje prenijeti, koju si mi poslao kada sam ti rekao da nema ništa.

slika

slika

Na koga vas podsjeća ova zadnja slika. :mrgreen: :urnebes:
Amidžaaaa

Hordas19xx
Kontakt:

Post Postao/la Hordas19xx » 18 apr 2017, 14:51

PitarBordo je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Kad smo se dotakli Moje TV mozda da prodiskutujemo o iducoj sezoni. Koliko sam upoznat, Telecomu istice ugovor. Produziti ga ili traziti drugo rijesenje? Je li realna cijena po kojoj se daju prava, postoji li mozda neko ko je spreman uci u borbu za nasu ligu?
Pošto sam i prije dušio raju ovdje oko Telekoma, a Aco je započeo malo ozbiljnije tu temu ovaj put pokušat' ću ovo da razlomim u nekoliko mini poglavlja.

Generalni sponzor

Što se tiče tog "generalnog" sponzorstva lige, jasno je da pored tih benefita koji većinom pomažu manje klubove da ne propanu ulaskom u elitni rang takmičenja (kotizacija, službena lica, lopte), liga bi trebala da se okoristi i medijskom pristupačnošću čime bi ista bila promovirana, što bi dovelo do popularizacije iste, što na kraju krajeva vodi do veće posjećenosti, te mnogih drugih pogodnosti. Od svih stvari koje bi trebale da budu beneficije samom takmičenju trenutni sponzor isporučuje veoma malo. Najatraktivnije utakmice su ugušene i potpuno nedostupne za 60% teritorija cijele države. Gostujuće utakmice većih timova (FKS, FKŽ) su također ugušene na isti način, čime se dovodi do degradacije tih ekipa i akutna nedostupnostih istih (kao i ostalih većih klubova) ostatku države dovodi do alijenizacije - zašto bi ljudi počeli navijati za Sarajevo, Željezničar, Slobodu, kada je lakše otići na godišnji odmor na Međunarodnu Svemirsku Stanicu nego uhvatiti dva vezana prijenosa bilo koje od ovih ekipa. Jasan dokaz je evo recimo FK Sarajevo. Derbi je prenosila "platforma" Moja TV, i ovu utakmicu su evo kupili u Kupu, domaću na Koševu će vjerovatno tušnuti BHT-u, ali slijedeću gostujuću opet na MojaTV. Politika BH Telecoma, pokušaj uspostave monopola bez obzira na potpunu nedostupnost u većini države jednostavno ne može da odgovori razvoju lige. Kako očekivati daljnju popularizaciju lige kada više od pola države uopšte nema pristup tom operateru? A tamo gdje je dostupan isti raja zaobilazi jer su užasnog kvaliteta i briga o korisnicima je na nivou klasične tete šalteruše.

Penetracija na tržište

Ono što našoj Premijer Ligi treba, pogotovo sada sa novim formatom takmičenja, jeste maksimalna penetracija na cijelo domaće tržište i po mogućnosti penetracija na susjedna tržišta. Recimo veoma lako možemo pratiti JSL ili HNL na Areni, i to derbi utakmice tipa Rijeka - Dinamo, CZV - Partizan, ali kad dođe dan da se pogleda najveći derbi u BiH i definitivno jedan od najvećih derbija na Balkanu - ne samo da ljudi u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji nemaju način da to isprate - gotovo 60% bh. tržišta uopšte nema načina da isti isprati. BH Telecom je trenutno kancer koji ne da ovoj ligi da napreduje i proširi se čak ni u državi u kojoj se odigrava, a kamoli da probije se negdje drugo.

Kvalitet

2017. godina, kod nas se neke od najatraktivnijih utakmica radi opremom koja ne zadovoljava standarde od prije 15 godina. Okej, shvatam, siromašna država, nema se para... Postoje produkcijske kuće u ovoj državi koje bez problema mogu da isporuče kvalitetan prenos u nekoj SD rezoluciji, 16:9 omjera slike. Najrecentniji primjer je prenos najvećeg sportskog događaja u državi - gradski derbi FKS - FKŽ. Igra se na Grbavici, sve kamere osim one kod delegata su bile očajne. Na to sve dodamo sam prenos utakmice gdje slika uopšte ne popunjava ekran nego s desne strane fali cijeli jedan segment slike, osim na kameri kod delegata. Igrače ako se brže kreću ne može prepoznati, kadrovi tribine sa navijačima izgledaju slabije od onih sa proslave titule 1985. godine na Koševu, i to bez preuveličavanja. Sve ovo naravno nas vraća na BH Telecom, koji pored toga što monopolizira sve zanimljivije utakmice, dodatno iste uništava sa užasnim kvalitetom prenosa. U trenutnom omjeru snaga jedino ArenaSport ima šta da kaže. BHT, Flash produkcija, šatro Moja TV "platforma" rade na nivou 1996. godine. Sjetimo se proslave titule FK Sarajevo prije dvije godine. Utakmica je išla u 4:3 formatu, rezolucije koja ne može da zadovolji ni 144p rezoluciju (najniža prihvatljiva u digitalnom dobu), boje su bile na nivou otvaranja ZOI 1984., a ukupni kvalitet slike je bio slabiji od onog na filmu "Prohujalo s vihorom" koji je izašao 1939. godine.

Online presence

2017. je godina, ne treba nikome crtati da je online presence možda i najbitniji kod popularizacije nečega. Mi trenutno nemamo osigurano od strane generalnog sponzora pristup informacijama (rezultati, ekipe, posjete, prenosi), nešto što junaci poput SS.ba, pa i ostali politički naoštrenih portali, moraju da kopaju i izmišljaju toplu vodu da bi održali Premijer Ligu u vijestima inače bi palo u zaborav i odnos prema ovoj ligi bi bio u rangu sa odnosom prema tipa Premijer Ligi u sjedećoj odbojci. Potreban je generalni sponzor koji će imati dovoljno mozga za online sadržaj, sažeci, najave, specijali... ad kampanje, pa na kraju krajeva i premium opcije tipa league pass - gdje kupiš pretplatu za sezonu i možeš da pratiš bilo koju utakmicu preko portala generalnog sponzora ili nekog od njegovih partnera.

Rješenje

Najatraktivnije rješenje za generalnog sponzora bi bio očigledno Telemach. Iz više razloga, neki od njih su činjenica da imaju jaku produkciju, te bi sigurno zahtjevali isto za one koji budu htjeli da kupuju TV prava. Telemach je u vlasništvu firme koja u svom portfoliju ima N1 i SportKlubove. U slučaju da Telemach bude sponzor Savez bi morao da osigura spriječavanje monopolizacije određenih susreta. Pravilnik mora postojati gdje utakmice tipe FKS - FKŽ, FKŽ - Zrinjski, FKS - Sloboda, jednostavno moraju biti dostupni najvećem mogućem procentu domaćeg tržišta. Primjer ako Arena otkupi gradski derbi, a postoje regije gdje se Arena ne može imati na dostupnim operaterima mora ustupiti prenos državnoj televiziji koja bi naravno bila zatamljena na operaterima na kojima Arena već postoji (mada mislim da oni imaju gotovo apsolutni cover trenutno obzirom da su i na Telemachovim operaterima). Kada se isto može raditi sa turskim serijama, može i sa utakmicama Premijer lige. Najpristupačnije rješenje glede prenosa jeste ta toliko pominjana Arena. Jednostavno rade kvalitetnije, imaju kvalitetniju produkciju, a i za razliku od divlje Moja TV kanala, Arena je trenutno na kabl. operaterima i u Hercegovini, i u Bosni, i u RS-u.

Sa svim ovim rečenim mislim da na kraju krajeva ćemo samo dobiti ekstenziju BH Telecoma i sh1tty prenose, te uništavanje popularnosti domaćeg fudbala prenosom najatraktivnijih utakmica na kanalima koje više od pola države uopšte ne može imati. Da ne dušim dalje, imam ja šta na ovom pisati danima. :salut:
Svaka ti cast za ovo sve. Ako hocemo da liga bude moderna moraju se ove stvari dogurat na mnogo veci nivo nego sto je sada slucaj. Sto se tice FKS ovo za online presence ja pricam godinama, nikad prije u historiji ljudi nisu imali laski dostup informaciji nego sada, a ovi debili iz PR-a naznaju to iskoritit, ima hiljadu nacina da urade bezplatano rejklamiranje kluba a ovo sto radi je neki minimum i uzas.
Djecak koji raste, zavolio te tad!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 apr 2017, 15:28

Pazi 2017. godina našoj pošti treba heft da kovertu isporuči od Sarajeva do Doboja. Pa pješke da sam krenuo i vratio bih se do sad.

Nije Bruce Lee, ni Jackie Chan - to je naš Belmin Tan!
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 apr 2017, 15:43

Sutra se u Doboju kod Kaknja igra revanš meč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će Mladost dočekati Sarajevo. Dan pred utakmicu stižu dobre vijesti za navijače Sarajeva, ali i sve ljubitelje domaćeg fudbala, koji će ovaj meč ipak moći gledati u direktnom TV prenosu. Utakmicu će prenositi Moja TV, a tu informaciju je za SportSport.ba potvrdio predsjednik Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija. Mladost i Sarajevo će svoj meč igrati s početkom u 16:30 sati, a vrijedi podsjetiti da je prvi meč na Koševu okončan rezultatom 1:1 pa obje ekipe imaju realne šanse za plasman u polufinale Kupa.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 18 apr 2017, 15:58

mogli bi mi glat ispasti iz ovog kupa,65:35 na strani mladosti,a i je.bo kup realno,da je nama krupu pobijediti

VVVBK

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 apr 2017, 16:06

Prolazimo Mladost!
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 18 apr 2017, 16:07

nukleusmember je napisao/la:mogli bi mi glat ispasti iz ovog kupa,65:35 na strani mladosti,a i je.bo kup realno,da je nama krupu pobijediti

VVVBK
Da je bilo koga pobijediti !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Hordas19xx
Kontakt:

Post Postao/la Hordas19xx » 18 apr 2017, 16:07

Pavlovic
Kadusic-Novakovic-Kovacevic-Ivetic
Saric-Mihojevic
Hebibovic Duljevic Lelic
Ahmetovic
Djecak koji raste, zavolio te tad!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 18 apr 2017, 16:07

Joj belmina kralja :rol: :rol: :rol: :rol:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

BordoBolesnik
Kontakt:

Post Postao/la BordoBolesnik » 18 apr 2017, 16:10

Sta sam dozivio, strahujemo od Mladosti Doboj-Kakanj :tokralju: Sta uradise od kluba neznalice i antisportisti!

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 18 apr 2017, 16:12

MortemHz je napisao/la:Sutra se u Doboju kod Kaknja igra revanš meč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će Mladost dočekati Sarajevo. Dan pred utakmicu stižu dobre vijesti za navijače Sarajeva, ali i sve ljubitelje domaćeg fudbala, koji će ovaj meč ipak moći gledati u direktnom TV prenosu. Utakmicu će prenositi Moja TV, a tu informaciju je za SportSport.ba potvrdio predsjednik Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija. Mladost i Sarajevo će svoj meč igrati s početkom u 16:30 sati, a vrijedi podsjetiti da je prvi meč na Koševu okončan rezultatom 1:1 pa obje ekipe imaju realne šanse za plasman u polufinale Kupa.
Sutra oćekujte paćenje sa stream-ovima, to nam uredno obezbjede kreteni iz Moja-tv, jedini put kada nisu ubijali link je bila utakmica sa Željom, kojima nikada(možda ponekad) ne ubijaju linkove. SDA firma SDA klub, jadni pojedinačno a i zajedno.
:mrgreen:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 18 apr 2017, 16:15

3-0 sutra
Ahmetović i Sarić
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

High

Post Postao/la High » 18 apr 2017, 16:17

Besic je napisao/la:3-0 sutra
Ahmetović i Sarić
Za kog daju golove? Za nas ili za njih?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 31 gost.