FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 16 apr 2017, 15:03

Eki, ekipa limitirana a Slavko trenerski mag :lol:
Kakve su ostale ekipe, bolje od nas?

Virtu :thumbup:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 16 apr 2017, 15:03

Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.

Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.

U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...

I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
:shock:

:tokralju:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 16 apr 2017, 15:03

Monci je napisao/la:Za uglješu i Blagojevića bi se složio, ali za stopere ne, jer su obojica njegov izbor....
Ako mislis na moj post, dodao sam da je kriv sto ih ne stavi na klupu. Radije cu gledati dva mladja igraca nego ove sto su haman na zalasku karijere pa misle da su pametniji od drugih.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 15:05

Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.

Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.

U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...

I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
Odlična informacija i analiza, svaka čast!!!! Ovo je pokazatelj koliko samo podcjenjujemo sebe. Zamisli da još imamo pravu ekipu, sa odličnom igrom, dominacijom i rezultatima. Pa gdje bi nam onda kraj bio.
Sa druge strane, ovo bi se moglo prezentirati i sponzorima, baš je iznenađenje da tako visoko kotiramo i stojimo sa posjetom...

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 16 apr 2017, 15:06

Svaka cast za ove podatke virto :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 15:06

Hrasno1921 je napisao/la:

:shock:

:tokralju:
Da, da, ne bi mi mrsko da proguglam i uporedim sve ovo. Znaš, ljudi su opijeni Bundesligom, Premiershipom i Primerom... ovo je samo dokaz da je Željo golem i da Željo mora imati generalnog sponzora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 16 apr 2017, 15:09

:bow:

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 16 apr 2017, 15:12

Bravo @ Virtu, popravi mi dan sa ovim informacijama. :thumbup:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 15:12

Isto tako se začudimo, posebno ljudi u klubu, kad im neki velikani dođu i ponude se.

Nismo mi još svjesni šta imamo ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 apr 2017, 15:17

Nama još fali sportski uspjeh i zatvoren krug.

UPRAVA NAPOLJE!

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 16 apr 2017, 15:21

Neandertalac je napisao/la:Nama još fali sportski uspjeh i zatvoren krug.
Rek'o bih prvo vizija a onda rad i istrajnost na istoj. Lutamo godinama.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 apr 2017, 15:23

Lutamo nego sta i taman naletis na put k cilju i opet te nesto omete.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 apr 2017, 15:24

narodniheroj je napisao/la:
Pa logično bi prvo trebali težiti ka apsolutnoj dominaciji u ovoj našoj "šžglj" ligi, probati iskorak u europu napraviti i proizvoditi kvalitetne mlade igrače

Onako ugrubo.

UPRAVA NAPOLJE!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 apr 2017, 15:35

Daj mi Aco ban, zasluzio sam barem 2-3 puta. Tako da odmorim od bizona i muflona s ostalih tema.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 16 apr 2017, 15:37

Neandertalac je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:
Pa logično bi prvo trebali težiti ka apsolutnoj dominaciji u ovoj našoj "šžglj" ligi, probati iskorak u europu napraviti i proizvoditi kvalitetne mlade igrače

Onako ugrubo.
Zašto sam napisao, vizija ?
Zato što me dobro nervira dovođenje igrača na adhok način, lupam fali nam bek, stoper i krilo a ti prve slobodne dovedeš, uz to ako su imali neko ime u ovoj ligi prije 3,4 ili više godina, tim bolje. Ili odigraš sezonu sa svojom djecom samo zato što si u finansijskoj dubiozi. Znači nema plana, daj nam sad do ljeta pa ćemo vidjeti šta dalje.
Recimo ja kako gledam na situaciju. Mi smo napravili takav iskorak u infrastrukturi da je to za bh uslove pravo malo čudo, zar nismo mogli lijepo objasniti i opravdati raji na način da nam takav rad donosi mnogo pogodnosti u budućnosti a zauzvrat tražiti strpljenje sa našim mladim igračima kao i sa neatraktivnim ali perpesktivnim pojačanjima. To je već plan,već si na nekom putu i težiš da što prije dođeš do konačnog cilja, dobrog i potentnog rostera sa odličnom infrastrukturom i najboljim navijačima. Oni meni postave Slavku pred kamere da mi šupljira kako ćemo za još 3 prelazna roka napasti grupe (jedan transfer period je već iza nas ). Jeli fakat neko ozbiljno shvata te priče ?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 16 apr 2017, 15:39

16.04.2015.-16.04.2017. MIRZA RAŠČIĆ!
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 15:50

Mi našu posjetu možemo popraviti, samo je potrebna dobra volja i vizija ljudi u klubu. Imali smo neke utakmice gdje nam je posjeta bila između 4 i 5 hiljada (Krupa, Mladost, Vitez, Metalleghe, Olimpic).

Ne moraju cijene ulaznica uvijek biti iste, ne trebaju ti pogodnosti za Sarajevo, Zrinjski ili Široki, ali imaš utakmice gdje trebaš spustiti cijenu ulaznica. Bolesnici će uvijek doći, njima ne treba ni plakat, ni pogodnost, ali imaš tu kritičnu masu od 2 do 3 hiljade ljudi koje moraš vući za rukav i ne vidim nikakav problem u tome da im se sve servira samo da dođu.

Rezultati su najbolji mamac naravno, ali ne smijemo se osloniti samo na rezultate, desiće nam se ponovo Krupa (prošla subota). Treba nam krov na istoku, on će poprilično uticati na posjetu.

Ovo sam dobio na stadionu Anderlehta,
slika
Sve o njihovoj utakmici sa Westerloom, intervjui, statistike, očekivani sastavi, kad 'rasklopiš' dobiješ ogoman poster sa autogramom njihovog igrača, kvalitetan glossy papir, 1/4 je iskorištena za sponzore koji pomažu printanje...

Ne moramo ništa izmišljati, samo uzeti od drugih ono najbolje.
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 16 apr 2017, 15:58

Sta kaze brat, moj retrovizor kosta ko tvojih 15 auta :rol: udri nejac.

Evo sta smo morali citati ovih dana ;)
GOV.NAR-hz je napisao/la:**** vam porjeklo plavo bijelo,seljacko,sumarsko,papansko,mrtvo,sadakasko,frljavo,rahiticno,retardirano,bolesno,poremeceno,sakato,mrtvo,zivo,staro,mlado,nane,zene,tetke,rodice,prvo koljeno,zadnje koljeno,lozu kompletnu.

Umri kurvo plavaa!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 apr 2017, 16:02

Što se posjete tiče za iduću sezonu ona će biti još veća, jer očigledno je da za sada Olimpik sigurno ispada, a u PL ulazi Borac, koji sigurno privlači dodatne navijače i simpatizere. Inače sam mišljenja da ligu treba skratiti na 10 klubova, i igrati dvokružno dakle 36 kola. Tu bi fakat skoro svaki vikend igrao derbi. Liga bi bila atraktivnija, neizvjesnija, izjednačenija, najzanimiljivija u ex YU sigurno. Dodatno bi se raja navukla na stadione, klubovi bi od ulaznica i marketinga zarađivali više, bili finansijski stabilniji, dovodili kvalitetnije igrače i dizali rejting i svoj i ligaški. Pa pogledajte samo našu tekmu u Širokom. Vidjeli su šta mi radimo, pa za nama i Sarajevo, da broj navijača raste, i oni hoće da se fajtaju sa nama. Hoće i Zrinjski, krenuće i Borac, Sloboda, sutra Velež...
Vidjećete koliko će se na Tušnju skupiti Tuzlaka, u tekmi koja im vjerovatno neće ništa značiti, samo zbog ludnice koju smo mi na otvaranju istoka napravili. Hoće i oni nešto pokazati i naložiti se. Super je neka ide tako, samo naprijed, siguran sam da ćemo zadržati poziciju koju u tom segmentu imamo, i nadam se da ćemo to i rezultatski popratiti. Ako ne ove sezone slijedeće sigurno...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 apr 2017, 16:04

Raduje me moj Muhamede što niko od nas nije uzvratio istom mjerom, naslušali smo se svega posljednjih dana, ali niko nije uzvratio psovkama i brutalnim vrijeđanjem. Zato ovoliko pjene i oni malo ozbiljniji se stide svega što pišu pojedinci.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, doncarlo, Hrasno15, Orvel i 43 gosta.