FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 apr 2017, 21:59

Jedina pozitivna stvar je to sto nismo primili gol kad smo ostali sa igracem manje. :?
Mozda nisam u pravu, ali moje razmisljanje je, i to sam pisao na temi prije Sirokog, je to da je dole trebalo poslati rezervnu ekipu, tj. napraviti sest-sedam izmjena i pokusati ostvariti solidan rezultat, a onda u revansu probati izboriti to finale. Ako bi ovo odmaranje pomoglo da budemo bolji protiv Sarajeva, u utakmici sezone, za barem 5-10%, onda je to za mene bio rizik koji valjalo probati. Zasto?
Pa, zato sto smo ih drzali u sahu veceras, i igrali viktorije na njihov gol dok smo imali snage. Cim su noge malo otezale, mi smo nestali sa terena, i samo nekvalitet Sarajeva ih je onemogucio da nas dobiju ovdje veceras.
Sta sada imamo? Vec premorene igrace, vrlo nezgodan rezultat iz Sirokog (koji se odmara koliko hoce), gdje ako primimo gol na Grbavici, to je to barem prema onome sto gledamo ove polusezone. U ligi smo ispustili prvo mjesto, a treceg rivala, umjesto da ga izbacimo iz igre, vratimo ih u zivot, i ovo ce biti haos do kraja.
Manijacima svaka cast :tokralju: Takodjer, posjeta generalno fenomenalna :salut:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2017, 21:59

Treba onom našem evnuhu na klupi ugradit par jaja umjesto pizde.

Hajde bar je odmorio igrače za kup.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 apr 2017, 22:02

Neandertalac je napisao/la:Treba onom našem evnuhu na klupi ugradit par jaja umjesto pizde.

Ma nije ništa odmorio @Nea, igrao Marković ili Radinović mi smo na istom, Crnov nije ništa lošiji od Zakarića također.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 15 apr 2017, 22:03

Rokoko87 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:I kažu doći će nam Zrinjski i tu ćemo riješiti prvaka?
Nakon ovoga, nema šanse da se uzdam u to jer očito Slavko ne zna voditi ovakve utakmice, samo luda sreća nas može spasiti.

Siniša Stevanović rijetko glup igrač.
Znaš kako, šest kola prije kraja zaostajemo bod, tako da ne treba davati nikakve paušalne ocjene. Sad za sad je sve apsolutno isto kao sa Edisom sa tendencijom da i epilog bude isti, ali... treba sačekati.
Ma realno sredina nam je mrtva, jedini koji igraju su Lendrić i Stevanović.
Igra nam je jednolična.
Ne vidim način kako da izvučemo ovo, još smo i u kupu u nezgodnom položaju.
Sve više gubim vjeru u Slavka.
Tanak trener, vratio je ona nas u zivot za to mu hvala. Ali za nesto vise nema on taj kapacitet. Nemam igru, koncepciju nista. Sve je na individualnom kvalitetu pojedinca. Ne moze tako jbg

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 apr 2017, 22:03

Bogicevica i Kerlu nabit na nogu na kraju sezone. Debili retardirani.

Mogli smo ih uzeti da smo jos malo pritisli u prvom. Sudiji se sjetim familije. Debil na ledjima Lendricu lezi on svira faul u napadu i itd. Mrs pitarski smradovi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2017, 22:04

Crnov je odličan, ne boji se uzeti loptu i krenuti naprijed.

U srijedu je za Slavka jedna od ključnih utakmica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 15 apr 2017, 22:07

LjoZee je napisao/la:Bogicevica i Kerlu nabit na nogu na kraju sezone. Debili retardirani.

Mogli smo ih uzeti da smo jos malo pritisli u prvom. Sudiji se sjetim familije. Debil na ledjima Lendricu lezi on svira faul u napadu i itd. Mrs pitarski smradovi.
Ugljesu spicom nabbiti prvog. Njegovi fauli s ledja su za crvenog. A u igri tanak bas

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 apr 2017, 22:08

Vecina vas razmislja kratkorocno a ne dugorocno !

Kratkorocno je da smo trebali dobiti derbi, razbiti kone, prvenstveno zbog tog navijackog naboja, sa druge strane niko ne spominje da do kraja ima jos 6.kola i 18.bodova, gdje nam direktni konkurent dolazi na Grbavicu !
Komsije sa ovim bodom nisu napravili nista, osim koraka unazad u borbi za titulu !

Ljudi dragi mi igramo na dva fronta, koliko god Slavko tvrdio da ekipa nije umorna, umor se jasno vidi, ekipu treba sacuvati, igramo za bodove, ne igramo finale gdje trenutni rezultat odlucuje o svemu, i u tom kontekstu ovaj vecerasnji bod je dobar, svakako da smo mogli vise, derbi je to ipak gdje je puno toga ulog, jedna greska i ode sve u drugom smjeru ...
Slavkina taktika je opce poznata, to smo mogli vidjeti godinama kada je vodio Radnik, nije bitno prema naprijed, koliko mu je bitno prema nazad, odbrana i vezni red, i sa crvenim kartonom nismo posustali, nisu nam mogli nista, kao i na proslom derbiju na Kosevu, mislim da to dovoljno govori o taktici i Slavkinim postavkama i samoj jacini ekipe u odredjenim segmentima ...

Da se razumijemo, sto je poenta svega, mogli smo vise i trebali smo vise, medjutim igramo za bodove, u srijedu igramo sa Sirokim, ekipa treba i mora da se "sacuva", na kraju cemo svi gledati konacni rezultat, gdje je vjerujem da je nama svima to titula ili osvajanje KUP-a a manje pobjeda nad komsijama, a to se upravo radi na ovaj nacin kako Slavko radi, sve bitne utakmice protiv slabijih ekipa dobiti, a protiv direktnih konkurenata ne izgubiti, osnovna i jasna formula, tako se osvajaju titule !
Oni su u ocaju, bod svakako da im ne odg., mi im bjezimo 3., Zrinjski 4. boda, dok mi sa ovim bodom svakako da mozemo biti zadovoljni ... :bih:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 15 apr 2017, 22:10

Hrasno1921 je napisao/la:Vecina vas razmislja kratkorocno a ne dugorocno !

Kratkorocno je da smo trebali dobiti derbi, razbiti kone, prvenstveno zbog tog navijackog naboja, sa druge strane niko ne spominje da do kraja ima jos 6.kola i 18.bodova, gdje nam direktni konkurent dolazi na Grbavicu !
Komsije sa ovim bodom nisu napravili nista, osim koraka unazad u borbi za titulu !

Ljudi dragi mi igramo na dva fronta, koliko god Slavko tvrdio da ekipa nije umorna, umor se jasno vidi, ekipu treba sacuvati, igramo za bodove, ne igramo finale gdje trenutni rezultat odlucuje o svemu, i u tom kontekstu ovaj vecerasnji bod je dobar, svakako da smo mogli vise, derbi je to ipak gdje je puno toga ulog, jedna greska i ode sve u drugom smjeru ...
Slavkina taktika je opce poznata, to smo mogli vidjeti godinama kada je vodio Radnik, nije bitno prema naprijed, koliko mu je bitno prema nazad, odbrana i vezni red, i sa crvenim kartonom nismo posustali, nisu nam mogli nista, kao i na proslom derbiju na Kosevu, mislim da to dovoljno govori o taktici i Slavkinim postavkama i samoj jacini ekipe u odredjenim segmentima ...

Da se razumijemo, sto je poenta svega, mogli smo vise i trebali smo vise, medjutim igramo za bodove, u srijedu igramo sa Sirokim, ekipa treba i mora da se "sacuva", na kraju cemo svi gledati konacni rezultat, gdje je vjerujem da je nama svima to titula ili osvajanje KUP-a a manje pobjeda nad komsijama, a to se upravo radi na ovaj nacin kako Slavko radi, sve bitne utakmice protiv slabijih ekipa dobiti, a protiv direktnih konkurenata ne izgubiti, osnovna i jasna formula, tako se osvajaju titule !
Oni su u ocaju, bod svakako da im ne odg., mi im bjezimo 3., Zrinjski 4. boda, dok mi sa ovim bodom svakako da mozemo biti zadovoljni ... :bih:
Tako nekako i ja mislim..puno vise je sarajevo izgubilo ovim bodom jer ipak 4. boda iza zrinjskog je puno u borbi za titulu

I dalje vjerujem u Slavka ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2017, 22:12

Ljudi moji boli nas **** za Sarajevom i šta su oni izgubili u ovoj utakmici, mi smo izgubili prvo mjesto.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2017, 22:12

Rokoko87 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Treba onom našem evnuhu na klupi ugradit par jaja umjesto pizde.

Ma nije ništa odmorio @Nea, igrao Marković ili Radinović mi smo na istom, Crnov nije ništa lošiji od Zakarića također.
Bio sam sarkastičan. Igraju od početka dva igrača koji skoro ne treniraju. Hebo mene moj otac ako je to normalno, u kupu full Max, Zeba rovit igra i danas k'o prebijena mačka.
U drugom nam je kisika falilo, umor, umor, umor!

Pa bolan onaj stoper pred kraj brži od Lendrića, vidi se da nema snage.

Fino sam govorio, odmori pet, šest, osvježi poluge. Ali ja mogu qurcu svirat, ublehaš pokupio svu trenersku pamet svijeta a nema mu ko reći, nema stručnog štaba.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 15 apr 2017, 22:13

BijelaCokolada je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Vecina vas razmislja kratkorocno a ne dugorocno !

Tako nekako i ja mislim..puno vise je sarajevo izgubilo ovim bodom jer ipak 4. boda iza zrinjskog je puno u borbi za titulu

I dalje vjerujem u Slavka ;)
Ma **** ba njih. Sta je s nama. Koga je odmorio? Bod nam znaci. Za sta? Za mir u kuci...

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 15 apr 2017, 22:14

Normalno da ću razmišljati kratkoročno kad ti ekipa nalaže to.
Ova ekipa je stvorena za instant uspjeh, od velikog broja istrošenih igrača i nakon ove sezone, kako god ona završila slijedi ponovni remont ekipe jer u svakoj liniji nedostaje ono nešto.

Ako baciš pogled u budućnost, dolazi ti Zrinjski, a ti sa ovakvom igrom ne možeš prelomiti utakmicu u svoju korist.Ne možeš!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2017, 22:16

Ma Zrinjski danas navalio u prvih pola sata nisu dali oka otvoriti ovima iz Radnika... a valja nama u goste Krupi, Radniku i pitarskim uvlakačima aka tuzlacima.
Voli te tvoje Sarajevo.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 15 apr 2017, 22:17

Jel se iko od vas zadesio u onom belaju na ulazu na jug?
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 15 apr 2017, 22:19

U prvom mi se svidjela igra i vecinom je bilo ok. U drugom kao da je drugih 11 izaslo. Raspolozenje u fazonu samo neka zavrsi i to je to.
Ako moze neko do kraja sezone da opali suspenziju Kerli. Radije cu gledati Osmankovica i Boccacinija nazad nego ova dva retarda sto imamo.
Mi igraca u sredini nemamo. Da li igra Radinovic ili Markovic isto je. Jos na to dodas da Blagojevic ima cudno ponasanje i dobijes odron na sredini.

Iznervirao me i sudija i Kerla i sve,ali cestitam Osmankovicu na nastupu. Momak je sasvim ok odigrao iako sam mislio da ce mu se "oduzeti noge" zbog atmosfere i svega.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 apr 2017, 22:19

A sta smo trebali? igrati sa drugim timom? ili sa 5. standardnih i sa 5. rezervi?

Oni igrali sa najacim sastavom, sta da smo zijanili? ko bi snosio krivicu? snosio bi je Slavko i sve bi se sasulo po njemu, sto je odmarao igrace, sto je taktiku takvu postavio,a neki bi ga i tjerali sa klupe i sl.
Ja opet kazem ima jos 6.kola i 18.bodova do kraja, napisao sam kako i na koji nacin se osvaja titula, skoro cijelu sezonu nismo bili na prvoj poziciji i sada problem sto smo je izgubili nakon sedmicu dana :facepalm:
Mnogi su nerealni u pogledima na neke stvari, derbi je derbi, svakako da smo mogli vise, ali neki pisu ko da smo zijanili, ko da smo ostali kratki u utrci za titulu i sl.

KORAK PO KORAK, SABURA !
1921'

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 15 apr 2017, 22:21

Virtu4l je napisao/la:Ljudi moji boli nas **** za Sarajevom i šta su oni izgubili u ovoj utakmici, mi smo izgubili prvo mjesto.
Sarajevo ti je direktni konkurent u borbi za titulu itekako je bitno sta su oni izgubili ili mozda zelis da im das vjestacko disanje ili ipak mislis da nam je evropa plafon onda je sve uredu.

Izgubili jesmo prvo mjesto ali i docekujemo zrinjski na grbavici+jos je dosta bodova u opticaju.Tek kad se priblizi kraj sezone onda treba igrati utakmice na sve ili nista,a sada je jos uvijek rano za to i treba pratiti kako ce se situacija dalje odvijati

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 15 apr 2017, 22:22

Ja sam razocaran nasom igrom, ne mogu da shvatim kako ovo lose Sarajevo nismo uzeli, izbacili ih iz igre i lagano se okrenuli kupu.

Sad sam zabrinut kako cemo protiv Sirokog i opet u nastavku lige, kuci dvije, cetri gostovanja.
- Zeljeznicar -

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 15 apr 2017, 22:22

BijelaCokolada je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ljudi moji boli nas **** za Sarajevom i šta su oni izgubili u ovoj utakmici, mi smo izgubili prvo mjesto.
Sarajevo ti je direktni konkurent u borbi za titulu itekako je bitno sta su oni izgubili ili mozda zelis da im das vjestacko disanje ili ipak mislis da nam je evropa plafon onda je sve uredu.

Izgubili jesmo prvo mjesto ali i docekujemo zrinjski na grbavici+jos je dosta bodova u opticaju.Tek kad se priblizi kraj sezone onda treba igrati utakmice na sve ili nista,a sada je jos uvijek rano za to i treba pratiti kako ce se situacija dalje odvijati
To je to ...

:thumbup:
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bistriksg, Pact1921 i 39 gostiju.