Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 14 apr 2017, 22:38

"Jusuf Nurkić (right leg) is shooting and waiting his turn for media" - Casey Holdahl

Casey Holdahl‏t @CHold
"Jusuf Nurkic says he feels better, has made good progress but the decision on whether he plays in Game One is still to be determined"
Zadnja izmjena: Liverpool. YNWA, dana/u 14 apr 2017, 22:50, ukupno mijenjano 1 put.
#Ynwa

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 14 apr 2017, 22:49

Kakve lude komentatore imaju :)
slika
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 14 apr 2017, 23:26

Terry Stotts says Jusu Nurkić's status for Game One is "undetermined"
Ovo su neke opasne "mindfuck" igre od strane Blazersa :mrgreen:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 14 apr 2017, 23:32

Video na NBA stranici "Bosnian Stars", a na klipu neke akcije i poeni gdje učestvuju Nurkić, Teletović i Zubac (?) :lol:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 apr 2017, 23:33

Federer17 je napisao/la:@rokabili071, hajd sad iskreno reci kakve veze imas s Nurkicem, ili je mozda u pitanju i neka korist? Da nisi slucajno cijenjeni gospodin (vidi kako te samo ponovo uvazavam) agent Enes T., ili neko njemu (Juki) blizak? Ja, Allaha mi, mislim da rodjenog sina ovoliko ne bih branio ( :lol:), niti reagovao na svacije misljenje koje se ne podudara s mojim. Ti vazda pricas kako te ne zanima i boli briga sta se ovdje pise (mislim na postove kontra Jusufa), ali nijedan post koji sadrzi i promil takvih konstatacija nisi izostavio a da nas nisi pocastio svojim opseznim i nadasve impozantnim opservacijama. Haman da si upropastio forum, jer se do sada sasvim normalno pisalo i ZA i PROTIV Nurkica (mislim na pozitivne/negativne strane, dobro/lose odigrane utakmice i sl.), bez ikakvih prozivanja, pogrdnih imena, sarkazma i ostalih fazona. Ako hoces iskreno, mene si smorio.

Nesto te ne vidim na temama Edina Dzeke, Damira Dzumhura, Dzanana Muse (i drugih nasih majstora) da ih branis kada se (ne)opravdano kritikuju (barem da reagujes na jednu kritiku upucenu njima, a ne na svaku, kako je to slucaj s Jusufom). A, ako me sjecanje dobro sluzi, rekao si da si tu (na forumu) s takvom namjerom. Ohladi ba malo, izadji na cist zrak, ako si vec covjek u godinama (kako navodis). Pusti ovu djecurliju neka se ispusu onako kako znaju - na drustvenim mrezama, forumima i slicnim, danas aktuelnim, sredstvima.

S dubokim postovanjem,

Federer17
provalio si ga :salut: :salut:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 apr 2017, 23:41

sajo10 je napisao/la:GIF koji najbolje opisuje sanse Portlanda...

slika .......

slika

:mrgreen: :mrgreen:

P.s. OT: Moram uskoro opet pogledat najbolji trilogy svih vremena
:D
skinuo juče :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 15 apr 2017, 01:18

Nurkic's (lower leg) status for Game 1 against the Warriors is expected to be determined by the Blazers on Sunday, Mike Richman of The Oregonian reports.
Jedan grad, jedna ljubav!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 apr 2017, 01:30

Ovo mi sve lici na neku mind game igru POR da drzi GSW u neizvjestnosti, sto je sasvim logican i dobar potez (ako je Nurkic bas fit for fight) jer oni nece nista dobiti, osim sto ce obradovati navijace :D, da izadju i kazu Nurkic je spreman! Vidjetcemo u nedjelju. Ja mislim da ce Juka igrati.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Disse27
Kontakt:

Post Postao/la Disse27 » 15 apr 2017, 08:40

I tako dodje jos jedan dan igre sa zivcima. Nista konkretno. :bih: :bih: :bih:

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 15 apr 2017, 08:53

Ko zna, možda je to i dio taktike Portlanda ili možda procjenjuju eventualne rizike. Sve u svemu ostalo je još malo vremena da saznamo. :bih: :bih: :bih: :bih:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 apr 2017, 15:41

edin139 je napisao/la:Ma nema skip pojma.
Mora on na kurs kod sturcnjaka ovdje da mu objasne kako je nurkic sirov, nema pojma, igre i svasta nesto ;)

Al evo skoro svi u americi kad govore o portlandu pricaju o BIG Nurku, al izgleda da nemaju pojma, kako drugo to objasnit kad su ovdje forumski strucnjaci sve to lijepo elaborilari i objasnilli kako on nema pojma. :problem:
Hoces mi samo reci sta je problem, pa nemoj da ti sad trazim postove kako si i sam pisao da je lose odigrao odredjenu utakmicu (da je moglo bolje), navodio promasene zicere, izgubljene lopte i slicne stvari. Pisao si kako ce POR izgubiti tu 8. poziciju, kako ce ovo-ono... je l' sad ja trebam za tebe reci da si neki strucnjak koji voli da pametuje, dok je vecina (na celu sa cika @Dantesom) takve pretpostavke hladno ismijavala.

Ja ne znam ko je u stanju reci da Nurkic nema pojma, da nije nevjerovatan potencijal koji moze postati jedan od najboljih cenatara lige? To cak ni @save nikada nije napisao, a pogotovo veci broj njih/nas ('strucnjaka'), na sta tvoj post, ocigledno, implicira. Niko ne moze osporiti njegov kvalitet, njegov doprinos ekipi Portlanda kada je dosao kod njih. Pa, on je mozda i najzasluzniji zasto su sada tu gdje jesu i sigurno jedan od glavnih razloga zasto je ekipa Blazersa pocela vjerovati u, vjerovatno tada nemogucu, misiju ulaska u play off. Ne treba meni nikakav komentator, strucnjak, trener (ili ko vec) da shvatim ono sto je preocito na terenu kada on igra, a kako sve losije izgleda kada nije tu. Fazon je sto se svi ti Jukini nedostaci, losiji napadacki potezi (za koje niko ne moze reci da nece biti bolji) spominju tek kada se on stavlja u kontekst jednog TOP centra u okvirima NBA (da li u usporedbi sa drugim dominantnim centrima, ili ne), sutra jednog AS igraca, nosioca svoje ekipe. Ako je i u takvim okolnostima Juka savrsen, vec ostvaren potencijal, onda sam ja definitivno najveci njegov hejter.

@Epidarius ima svoje misljenje i niko ga ne moze nazvati hejterom samo zato sto misli da ce Jokic sutra biti bolji (ili da je vec bolji) i da ce ostaviti veci trag u NBA. Ja, iskreno, mislim da malo pretjeruje i otprilike dijelim misljenje sa @dreamerom (mislim da je on pisao o tome), ali covjek ima potpuno pravo da preferira jednog igraca (Jokica - njegovu inteligenciju koja se rijetko vidja) i smatra za njega to sto smatra, isto kao sto drugi ovdje isticu da on uopste nece napredovati u onoj mjeri kako to @Epidarius navodi (prvenstveno u odbrani). Gleda to sa neke druge strane i ima pravo na to, ne osvrce se je li neko Bosnjak, Srbin, Englez, ili polu Srbin-Slovenac-Spanac, sto se moze reci za Luku Doncica. Sama cinjenica da mu predvidja 18-10-3 u buducnosti sve govori. Sto se mene tice, Juka kada je ovoliko napredovao (mogu slobodno tako reci, jer ja nisam ocekivao ovakve brojke, pa mozda ni blizu) otkako je otisao u Portland, dobio priliku (minute) da pokaze sta zna (po prvi put u karijeri), maksimalno povjerenje trenera i dobre saigrace, zasto se ne bih nadao da vec naredne godine bude jos bolji? Potpuno realno je ocekivati da zakuca u sljedecoj sezoni (ili onoj poslije), jer mislim da od ovog 15-10 prosjeka koji ima poslije all star-a (sto je daleko od loseg) on ne moze biti losiji.

Sto se tice PO utakmica, ne znam sta bih rekao. Tesko je ocekivati nesto vise od (maksimalno) dvije pobjede Portlanda, ali se ja ne bih nesto pretjerano iznenadio ni ako izbace Curryja i drustvo, pogotovo ako Juka bude spreman vec od prve utakmice. Meni je nenormalno krivo sto se ovako sve izdesavalo. Taman je usao u ritam, razbio Jokica i Denver, dobro odigrao protiv Hustona, ocigledno je bilo da vjeruje u svoje mogucnosti, kondicija se popravila, i onda dodje ova povreda... Ne znam koliko je realno ocekivati od njega brojke kakve je imao prije povrede, s obzirom da 20-ak dana nije trenirao punim intenzitetom, mozda ce biti i odredjenog straha, nesigurnosti (zbog tog loma), ili nekog pritiska sto po prvi put igra ovakve utakmice. Kako god, nadat se da cemo ga gledati vec u nedjelju (ja sam ga se posteno zazelio gledati) i da ce aBd biti bitan faktor za svoj tim, pa zasto ne i u velikoj senzaciji kojoj bi mogli svjedociti. :mrgreen:

Btw, post uopste nije bio kao replika tebi (ako se i odlucis da procitas ovaj roman :mrgreen:), cisto onako sam napisao svoje misljenje u vezi svega sto se ovdje moglo procitati prethodnih dana.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 apr 2017, 16:05

@Federer17
:salut:

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 15 apr 2017, 21:18

Jason Quick‏
Asked Lillard what Nurkic did in practice today.

"No comment," Lillard said with a smile.

ja sam ljudi sad nekako siguran da će on igrati sutra :)

Steve Kerr on the Blazers playing coy with Jusuf Nurkic's status: "I'd do the same"
#Ynwa

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 15 apr 2017, 22:50

Will center Jusuf Nurkic play in Game 1? Maybe with some signs pointing to yes.

Nurkic is officially listed as "questionable" for the first game of the series, the technical designation given to a player that has a 50 percent chance of playing. The Blazers are remaining coy with their plans for their center even if the tea leaves suggest it's more likely than a 50-50 toss up.

Blazers coach Terry Stotts said Nurkic was "not an active participant" in the Blazers practice on Saturday, but he was attentive and engaged during the on-court drills. When asked what Nurkic was able to do during the Blazers final on-court workout before Game 1, Damian Lillard declined to respond, saying "no comment" while fighting off a smile.

When the media was let in after practice, Nurkic was taking jumpers on one basket, the type of low impact workout he's gone through in front of cameras three or four times over the past week.

While Lillard wouldn't divulge the details of Nurkic's participation, a reporter asked if Nurkic looked good in the parts of practice with which he was involved.

"He did look pretty good," Lillard said.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 apr 2017, 01:08

Juka je otišao sa timom u avionu na gostovanje čisto da se zna. Mislim da ga ne planiraju da igra da bi ostao kući :mrgreen: Imam osjećaj da neće startati al će dobiti svoje minute :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 16 apr 2017, 04:19

slika

And lo, the paint was filled by thine presence (Jusuf 4:16)

:lol: :lol:

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 16 apr 2017, 08:08

Leonard na slici :)

Sent from my ROME_X using Tapatalk

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 16 apr 2017, 09:35

COYS je napisao/la:slika

And lo, the paint was filled by thine presence (Jusuf 4:16)

:lol: :lol:
tobe estagfirulah :nene:

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 16 apr 2017, 09:41

Svi bi mi htjeli da on igra, ali itekako treba dobro znati šta znači igranje pod vlastitu odgovornost. Evo Boltrajt iz Cedevite je imao dosta lakšu povredu, odlučio da igra i nema ga do kraja sezone. Juka se sigurno odmorio i fizički i psihički za ovo vrijeme, ali ako će igranjem play-offa rizikovati sljedeću sezonu onda neka ne igra. Pred njim, a i pred Blazersima su sigurno lijepe godine...
Lično mislim da će igrati, i kao što je već neko rekao ovo je čisto ono da GSW drže u neizvjesnosti.

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 16 apr 2017, 10:03

Jbg, Gobert se polomi u prvom napadu na utakmici, ko bi to ocekivao... Nema sigurno, samo se nadati da nece biti nekog belaja

Sent from my ROME_X using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 6 gostiju.