FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
nisam se kako treba izrazio,klauzula u ugovoru je 1 mil.eura,ko voli nek izvoli al nema nista od odlaska 

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
...imao sam priliku razgovarati sa Simom i rekao mi je svoje zelje,tj. eventualna pojacanja
1.Bucan
2.Krstanovic
3.Zizovic
4.Smajic
Naravno,klub ga u nedostatku novca pokusava "pratiti" koliko moze,a svidja mi se to sto se po prvi put poslije agresije pojacanja dovode namjenski(znaci nije na ho-ruk,nego planski)...Sa Bucanom,Bajicem i Seslijom se dosta toga uradilo...jedino malo skripi lijeva strana,a u nasoj ligi ne vidim igraca tog kalibra!
1.Bucan
2.Krstanovic
3.Zizovic
4.Smajic
Naravno,klub ga u nedostatku novca pokusava "pratiti" koliko moze,a svidja mi se to sto se po prvi put poslije agresije pojacanja dovode namjenski(znaci nije na ho-ruk,nego planski)...Sa Bucanom,Bajicem i Seslijom se dosta toga uradilo...jedino malo skripi lijeva strana,a u nasoj ligi ne vidim igraca tog kalibra!
Zeljo koliko god obestecenje bilo nebi dobio puno love jer bubu ne placa zeljo,odnosno ne u potpunosti prema njmu nema nikakvih dugovanja zato on nije mogao ni do sada tako lako otici.
AMAR OSIM!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
fk zeljeznicar placa boubacara diabang dialibu po milioniti put,ali stan i premije mu isplacuje agencija i zeljo je jedini vlasnik ugovora sa doticnim igracem pa bi naravno dobio cijeli kolac a ne samo diocsh je napisao/la:Zeljo koliko god obestecenje bilo nebi dobio puno love jer bubu ne placa zeljo,odnosno ne u potpunosti prema njmu nema nikakvih dugovanja zato on nije mogao ni do sada tako lako otici.

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ja imam drugu info i to je info koji sam dobio od aktivnijih clanova tribine.Drago bi mi bilo da je tako.
AMAR OSIM!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
prije plaska na kupres ugovore potpisali haznadar,zeba i mehic (junior) prva dvojica na 3 a ovaj zadnji na 4 god,selimovic nije potpisao i vjerovatno nece jer treba neko doci pa da beze ne potpisuje a i povrijedio se i nije otputovao na kupres 

Potpisao Feđa Dudić. Dolazi danas na Kupres.
Ocekujem bar 5.000 protiv Slobode 

Grbavica je napisao/la:Ocekujem bar 5.000 protiv Slobode
E ma bice vise od 7.000 I info ... DIALIBA CE OSTATI NAJMANJE DO ZIME
BICE ŽELJO OPET ŠAPMION !!!!
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
1.Šehić
2.Cocalić
3.Sadiković
4.Mulalić
5.Bajić
6.Jamak/Muharemović
7.Šešlija/Bučan
8.Pelak
9.Rovčanin
10.- - - - - - - -
11.Dialiba
...neloše,neloše,ostaje žal za Štilom...Ko ima ideju/prijedlog nek dopuni!
2.Cocalić
3.Sadiković
4.Mulalić
5.Bajić
6.Jamak/Muharemović
7.Šešlija/Bučan
8.Pelak
9.Rovčanin
10.- - - - - - - -
11.Dialiba
...neloše,neloše,ostaje žal za Štilom...Ko ima ideju/prijedlog nek dopuni!
Danas su igrali Zelji-Zrinjski na Kupresu i pobjedio je Zrinjski. Igrao je u kombiniranom sastavu, uglavnom zamjene ali ova utakmica ne mora značiti ništa.
- partibrejker1921
- Kontakt:
Željo će ove godine sigurno biti u vrhu. Iz prve postave fale samo dva fudbalera(Štilić i Vugdalič). Istina je da je Štilića nemoguće nadoknaditi, ali je Vugdalič i prošle sezone imao odličnu alternativu u Kerli, a sad je tu i Bajić. Ako se uzme u obzir da su klub pojačali Šešlija i Bučan, onda je jasno da Željo jači nego prošle godine. To bi trebalo doći do izražaja jer su drugi premijerligaši dosta slabo ''trgovali'', izuzev Laktaša koji će sigurno biti u vrhu jer imaju kvalitet. Uglavnom, mislim da će se Željo ove godine sigurno boriti za vrh, a kao konkurente vidim, osim Laktaša, i Čelik, Slobodu te uvijek dobre Široki Brijeg i Zrinjski.
zeljo osvaja titulu ove godine 

Dijaliba ostaje sigurno,u hajduku pricaju o napadacu iz senegala ali mislim da nije buba danas tako pise sobodna dalmacija mislim da u hajduk nece sigurno.
AMAR OSIM!!!
Borić se nametnuo
Napadač Emir Borić, koji je stigao iz Gradačca na probu u Željezničar, nametnuo se stručnom štabu plavog tima i vjerovatno će potpisati ugovor.
Borić je u prošloj sezoni nosio dres Bratstva i po povratku u Sarajevo trebao bi sa Upravom kluba dogovoriti uslove transfera. Kada je u pitanju Kešetović, koji je na probu stigao iz Srebrenika, stručni štab još nije donio odluku. Ipak, istakli su da se radi o mladom igraču koji obećava. Inače, Željezničar je sinoć igrao prijateljski susret protiv Tomislavgrada, a u utorak je poražen od Zrinjskog rezultatom 2:1 (strijelac za plave bio Dudić).
U napadu imamo veliku konkurenciju. Mladi Mehić se ozbiljno nameće, tu je i Borić, koji radi dosta dobro, zatim Rovčanin (povrijeđen, op.a), te Dudić i Dialiba. I Šešlija je napadač, ali on može igrati i u veznom redu, smatra trener Željezničara Esad Selimović, koji dodaje kako je Željo protiv Zrinjskog, uprkos velikom broju kvalitetnih napadača, zapucao sedam osam prilika.
Zadovoljni smo zalaganjem na utakmici protiv Zrinjskog, ali izostala je realizacija. Imali smo dvije prečke, promašili penal, a i njihov golman je dobro branio, riječi su Selimovića, koji nam je otkrio da se Željezničar u Sarajevo vraća već danas, te da će u subotu na Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu, koja će ujedno biti i generalka pred početak sezone.
Inače, struka još ne zna sa kojim će kadrom ući u novu sezonu, s obzirom na to da je još nejasan status Dialibe Boubacara, koji bi mogao karijeru nastaviti u inostranstvu. Također, pominje se da bi Željezničar u narednih nekoliko dana trebao potpisati ugovor sa Predragom Šimićem, nekadašnjim igračem Vrbanjuše, Zagreba, Maribora, te nekih grčkih prvoligaša, čime će i konkurencija u veznom redu biti mnogo jača.
Imaćemo slatke muke u prvenstvu, jer zaista svi dobro rade. Koga god da stavimo u početnu postavu, nećemo pogriješiti, s obzirom na to da će nijanse odlučivati, zaključio je Selimović svoj razgovor za Oslobođenje.
Napadač Emir Borić, koji je stigao iz Gradačca na probu u Željezničar, nametnuo se stručnom štabu plavog tima i vjerovatno će potpisati ugovor.
Borić je u prošloj sezoni nosio dres Bratstva i po povratku u Sarajevo trebao bi sa Upravom kluba dogovoriti uslove transfera. Kada je u pitanju Kešetović, koji je na probu stigao iz Srebrenika, stručni štab još nije donio odluku. Ipak, istakli su da se radi o mladom igraču koji obećava. Inače, Željezničar je sinoć igrao prijateljski susret protiv Tomislavgrada, a u utorak je poražen od Zrinjskog rezultatom 2:1 (strijelac za plave bio Dudić).
U napadu imamo veliku konkurenciju. Mladi Mehić se ozbiljno nameće, tu je i Borić, koji radi dosta dobro, zatim Rovčanin (povrijeđen, op.a), te Dudić i Dialiba. I Šešlija je napadač, ali on može igrati i u veznom redu, smatra trener Željezničara Esad Selimović, koji dodaje kako je Željo protiv Zrinjskog, uprkos velikom broju kvalitetnih napadača, zapucao sedam osam prilika.
Zadovoljni smo zalaganjem na utakmici protiv Zrinjskog, ali izostala je realizacija. Imali smo dvije prečke, promašili penal, a i njihov golman je dobro branio, riječi su Selimovića, koji nam je otkrio da se Željezničar u Sarajevo vraća već danas, te da će u subotu na Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu, koja će ujedno biti i generalka pred početak sezone.
Inače, struka još ne zna sa kojim će kadrom ući u novu sezonu, s obzirom na to da je još nejasan status Dialibe Boubacara, koji bi mogao karijeru nastaviti u inostranstvu. Također, pominje se da bi Željezničar u narednih nekoliko dana trebao potpisati ugovor sa Predragom Šimićem, nekadašnjim igračem Vrbanjuše, Zagreba, Maribora, te nekih grčkih prvoligaša, čime će i konkurencija u veznom redu biti mnogo jača.
Imaćemo slatke muke u prvenstvu, jer zaista svi dobro rade. Koga god da stavimo u početnu postavu, nećemo pogriješiti, s obzirom na to da će nijanse odlučivati, zaključio je Selimović svoj razgovor za Oslobođenje.
Treba dovesti mladog igraca iz FK Igman Ilidza.Zove se Dagic Selvir i ima jos jedan ime mu je Zeco Sead
Bucan, Haznadar, Zeba, Seslija, Dudic, Bajic, Boric.... valjda bude neki rezultat 

-
- Kontakt:
Softić.
- partibrejker1921
- Kontakt:
Šehić - Cocalić, Bajić, Sadiković, Bučan - Muharemović, Pelak, Bekrić, Šešlija - Dialiba, Rovčanin
Ako potpišu Softić i Šimić, te ostaje Dialiba, mislim da Željo neće imati ozbiljnu konkurenciju u Pl BiH.
Ako potpišu Softić i Šimić, te ostaje Dialiba, mislim da Željo neće imati ozbiljnu konkurenciju u Pl BiH.
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, Lokomotifa i 55 gostiju.