Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
gledam sad intervju s Dameom, pita ga novinar o Juki i prica on o njemu, kada ga odjednom novinara upita dal je znao da je jednom napustio tekmu i otisao u svlacionicu, kaze Dame da nije znao, al da ce mu uzet kljuceve kada bude dolazio u Arenu :urnebes: :urnebes:
Aha onda.. Ucini mi se da sam cuo komentatore u mecu sa Pelicansima sinoc kako govore tokom cetvrtka (odnosno poslije zadnjeg meca regularnog dijela), ali svejedno sad. Nadam se i vjerujem dobrim vijestima. A kao sto kazes, moguce je da ce POR malo cekati sa definitivnom odlukom kao neku vrstu mind gamea, sto je i Kerr spomenuo jer ako Juka ne bude igrao onda se tu nema sta pricati. A i sa njim su im sanse na minimalcu. Ja bi bio zadvoljan da POR odvede seriju u sest meceva, to bi bio top kad se sve sabere. Dakle 4-1, ili 4-2 u nekom najboljem slucaju._dreamer_ je napisao/la:cini mi se da su rekli da ce u petak biti reevaluacija njegovog statusa. Dakle sutra...sajo10 je napisao/la:Nadam se dobrim vjestima tokom dana...![]()
![]()
A nebi me iznenadilo ni da malo to razvlace i salju neke kripticne informacije s obzirom da je u interesu Portlanda da GS ne zna hoce li ovi igrati s Jukom ili ne. Mislim, GS je to, apsolutni su favoriti i nece se oni sad frkati radi Juke, ali isto tako je realno reci da je Juka za Portland uzasno bitan i da samim time i GS mora to uzeti za ozbiljno.

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
- Kontakt:
Epidaurus@ Ranking je odprilike fer gledajuci cijelokupnu sezonu. Problem je nastavak rankinga, posebno mislim o pozicijama od 1-5. Ali to je ta moderna NBA, tz. Analiticka nba. Ista NBA koja smatra Stepha kao najboljeg igraca godinama (ja ga nebi ni drzao u top 5, mozda ni u top 10). Isti nba koji ludi za Boxscore i drzi napredne statistike kao glavni guidline u procjeni igraca. NBA koji fura small-ball i divi se trici. Sve je to ok, mislim dok ne dodze jedan LBJ i pokaze Stephu u finalima o cemu se kosarka radi, ili naprimjer jedan Juka koji neutralizira sve Jokiceve statove i usput napravi mu djecu.
Towns je zvijer u napadu ali nemogu nista reci ozbiljno o igracu koji igra za Wolvse koji su 13:ti na zapadu. On je lice franzcisa i prvi pick, naravno i uzima mnogo vise suteva od Juke(18-per game). Juka sa druge strane je bolji (u POR) u svakoj drugoj statistici osim rebound za 8 minuta manje nego KAT na parketu. A Gledajuci i per 36 bolji je i tu (12 vs.12.8)skokova. KAT je absolutno zadnji od C u DRPM, net-rating mu je negativan. Zapravo Wolvsi su 7 points bolji defensivno (per 100 possesions) kada je on na klupi. Nisam siguran ko je gori u odbrani on ili Okafor… Poenta je ova; KAT naravno da je bolji ali ne mislim uzimati ga ozbilnjo kada je glavni igrac u gubitnickom timu. To je po meni kao da velicam Mirzu za zaversetak sezone u Sunsima prosle godine. plus da mi nije oupste drag kao igrac, ako mogu to reci bez lincha
. Za Embiida na zalost ne mogu nista reci jer su ga povrede zeznule. Naravno ako ne bi bilo povreda rekao bi da su Embiid, AD i DMC najbolji centri. Ovi koji dolaze iz high schoola su jos daleko od NBA, ako ostvare hype onda ce biti interesantni za pratiti, ali o tome cu razmisljati tada. Nisam znao za Mambu… 7.9feet wingspan, vjerovatno i veci
Ne! Yo no understand u vezi Jokica. Kada ga vidim da se pobolsjo fizicki onda cu vjerovati a ne prije. Prosle sedmice gledam protiv Heata, Haso ga gurno malo, covjek 10 metara leti, pitas se hoceli pasti ili nece, mase rukama i na kraju padne i onda se jos klize 10 metara i dospije negdje izmedju kamermana, kao da gledas Bambi on ice jbte. Za Goberta i odbranu se slazem. Ali onda gledam sa druge strane, deflections, blokade, contested 2point shoots itd. i vidim da su tu negdje. Onda pogledam ovo; (od kako je dosao u POR) http://stats.nba.com/players/defense/#! ... &CF=GP*G*5 Jos to radi u poznato slaboj odbrani u POR. Vidio si sam koliko zaista je promjenio imidge odbrane Portlanda u onome BE-clanku. Evo ti Jokiceve per 36
reb/ast/stl/blk/tov/pf/pts-
12.6 6.3 1.1 1.0 3.0 3.8 21.6
A evo ti od Juke u Portland iste-
12.8 3.9 1.5 2.3 3.8 4.5 18.7
Razlika je u tome sto Jokic pogadza sa 57.7% a Juka samo 50.8%, takodzer mnogo bolje izvodi slobdna od Juka, ali osim toga jeli zaista ogroma razlika? Juka za sada uzima 11.8shots/per-game i ide na na linju za slobodna 4.9per-game, ali vec sljidece sezone kada budu crtali vise akcija za njega i kada CJ ne bude ga samo koristio u picku za kreiranje svog suta. Mogao bi imati 15 pokusaja i ako kazemo da podigne fg% na 55posto (sto je sasvim realno) i slobodna podigne malo do 70%, to odma ispadne 20+ poena prosjek.
Jokic i Gobert su bolji za sada, o tome nema sumje, ali od kako je Juka presao u Portland se razlika smanjila drasticno. Jokic je experta za napad a Gobert za odbranu, Juka sa druge strane pokazao se bolji nego solidnom u oba pravca. Rekao sam iz jednog ekstremnog slucaja u drugi u vezi poredbe sa DMC i AD. Vjerovatnoca da ce biti odma iz njih je ispodprosjecna kao sto je ispodprosjecna da nece biti bolji od Goberta ili/i Jokica u buducnosti. Nece Juka nikada biti prva opcija u napadu, evo Jokic je vec sada bez dileme prva opcija pa sta? Juka neka bude 2way-player ala Draymond. Swiss-armyknife mislim da to zovu. Neka bude jedan od ”big-3” i taj tim ce mnogo dalje dogurati nego jedan tim gdje je Jokic prva opcija po meni, bas kao sto je post-allstar period pokazao. Mnogo radje gledati kako se bori u PO nego biti ”big fish in small pond” o tome sam vec pricao na drugoj temi
. I ako mogu zamoliti za jos jednu stvar. Ako ne moras nemoj se praviti krizar za objektivnost molim te, prvo, nema nikakve potrebe za to realno, drugo, prije neki dan kaze jedan ovdje da ja srbi pisu kao da je Jokic hybrida najbolji igraca u historiji nba. Nikome ne pravis uslugu, ako mislis da si objektivan dok dizes limitirane centre na ne zasluzene visine? Znaj da nisi.
Chinaglia@ Vjeruj mi da nije jedini koji bode. Malone je rekao da kada je stavio Mudiaya na klupu kako je ponosan na njega sto se ne zali na svoju sitvaciju i ne kuka nego radi jako da se vrati u rotaciju. Sve sto su govorili u Denveru da Juka nije radio. Kada je Juka razbio DEN pitali su ga za Juku, rekao je da su nasli svog centra u Jokica i da su ga zato trejdali. Sa druge strane Stotts sa respektom odgovorio znajuci da je Juka superiorni igrac Plumleeu kada su njega pitali isto pitanje, rekao: ”Ja nisam odgovoran za trejdove ja sam samo trener, Plumlee je bio super igrac za nas dok je bio ovdje”. Dok god Malone bude lupao necu imati nista protiv ovakvih izjava od Juke.
PS. Kao sto je Rokabili07 rekao, nije ista stvar biti kvalitetan odbranbeni PG kao kvalitetan odbranbeni C, ni blizu! Vidim sada da neke fundamentalne stvari u posmatranju kosarke uveliko se razlikuju. Sasvim OK, samo nemoj filosofirati o kako krivo neki shvataju kosarku i igrace na temi za bas tog istog igraca i necu se ni ja vise javljati jer je velika potrsosnja vremena ovako.
Towns je zvijer u napadu ali nemogu nista reci ozbiljno o igracu koji igra za Wolvse koji su 13:ti na zapadu. On je lice franzcisa i prvi pick, naravno i uzima mnogo vise suteva od Juke(18-per game). Juka sa druge strane je bolji (u POR) u svakoj drugoj statistici osim rebound za 8 minuta manje nego KAT na parketu. A Gledajuci i per 36 bolji je i tu (12 vs.12.8)skokova. KAT je absolutno zadnji od C u DRPM, net-rating mu je negativan. Zapravo Wolvsi su 7 points bolji defensivno (per 100 possesions) kada je on na klupi. Nisam siguran ko je gori u odbrani on ili Okafor… Poenta je ova; KAT naravno da je bolji ali ne mislim uzimati ga ozbilnjo kada je glavni igrac u gubitnickom timu. To je po meni kao da velicam Mirzu za zaversetak sezone u Sunsima prosle godine. plus da mi nije oupste drag kao igrac, ako mogu to reci bez lincha

Ne! Yo no understand u vezi Jokica. Kada ga vidim da se pobolsjo fizicki onda cu vjerovati a ne prije. Prosle sedmice gledam protiv Heata, Haso ga gurno malo, covjek 10 metara leti, pitas se hoceli pasti ili nece, mase rukama i na kraju padne i onda se jos klize 10 metara i dospije negdje izmedju kamermana, kao da gledas Bambi on ice jbte. Za Goberta i odbranu se slazem. Ali onda gledam sa druge strane, deflections, blokade, contested 2point shoots itd. i vidim da su tu negdje. Onda pogledam ovo; (od kako je dosao u POR) http://stats.nba.com/players/defense/#! ... &CF=GP*G*5 Jos to radi u poznato slaboj odbrani u POR. Vidio si sam koliko zaista je promjenio imidge odbrane Portlanda u onome BE-clanku. Evo ti Jokiceve per 36
Razlika je u tome sto Jokic pogadza sa 57.7% a Juka samo 50.8%, takodzer mnogo bolje izvodi slobdna od Juka, ali osim toga jeli zaista ogroma razlika? Juka za sada uzima 11.8shots/per-game i ide na na linju za slobodna 4.9per-game, ali vec sljidece sezone kada budu crtali vise akcija za njega i kada CJ ne bude ga samo koristio u picku za kreiranje svog suta. Mogao bi imati 15 pokusaja i ako kazemo da podigne fg% na 55posto (sto je sasvim realno) i slobodna podigne malo do 70%, to odma ispadne 20+ poena prosjek.
Jokic i Gobert su bolji za sada, o tome nema sumje, ali od kako je Juka presao u Portland se razlika smanjila drasticno. Jokic je experta za napad a Gobert za odbranu, Juka sa druge strane pokazao se bolji nego solidnom u oba pravca. Rekao sam iz jednog ekstremnog slucaja u drugi u vezi poredbe sa DMC i AD. Vjerovatnoca da ce biti odma iz njih je ispodprosjecna kao sto je ispodprosjecna da nece biti bolji od Goberta ili/i Jokica u buducnosti. Nece Juka nikada biti prva opcija u napadu, evo Jokic je vec sada bez dileme prva opcija pa sta? Juka neka bude 2way-player ala Draymond. Swiss-armyknife mislim da to zovu. Neka bude jedan od ”big-3” i taj tim ce mnogo dalje dogurati nego jedan tim gdje je Jokic prva opcija po meni, bas kao sto je post-allstar period pokazao. Mnogo radje gledati kako se bori u PO nego biti ”big fish in small pond” o tome sam vec pricao na drugoj temi

Chinaglia@ Vjeruj mi da nije jedini koji bode. Malone je rekao da kada je stavio Mudiaya na klupu kako je ponosan na njega sto se ne zali na svoju sitvaciju i ne kuka nego radi jako da se vrati u rotaciju. Sve sto su govorili u Denveru da Juka nije radio. Kada je Juka razbio DEN pitali su ga za Juku, rekao je da su nasli svog centra u Jokica i da su ga zato trejdali. Sa druge strane Stotts sa respektom odgovorio znajuci da je Juka superiorni igrac Plumleeu kada su njega pitali isto pitanje, rekao: ”Ja nisam odgovoran za trejdove ja sam samo trener, Plumlee je bio super igrac za nas dok je bio ovdje”. Dok god Malone bude lupao necu imati nista protiv ovakvih izjava od Juke.
PS. Kao sto je Rokabili07 rekao, nije ista stvar biti kvalitetan odbranbeni PG kao kvalitetan odbranbeni C, ni blizu! Vidim sada da neke fundamentalne stvari u posmatranju kosarke uveliko se razlikuju. Sasvim OK, samo nemoj filosofirati o kako krivo neki shvataju kosarku i igrace na temi za bas tog istog igraca i necu se ni ja vise javljati jer je velika potrsosnja vremena ovako.
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 13 apr 2017, 18:27, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Halali! kada podjem neznam statiCOYS je napisao/la:

-
- Kontakt:
Drug moj, ako se ti vise ne budes javljao, ovaj forum gubi smisao, tako da cu se onda i ja fatati noge.3isamagicnumber je napisao/la:Epidaurus@ Ranking je odprilike fer gledajuci cijelokupnu sezonu. Problem je nastavak rankinga, posebno mislim o pozicijama od 1-5. Ali to je ta moderna NBA, tz. Analiticka nba. Ista NBA koja smatra Stepha kao najboljeg igraca godinama (ja ga nebi ni drzao u top 5, mozda ni u top 10). Isti nba koji ludi za Boxscore i drzi napredne statistike kao glavni guidline u procjeni igraca. NBA koji fura small-ball i divi se trici. Sve je to ok, mislim dok ne dodze jedan LBJ i pokaze Stephu u finalima o cemu se kosarka radi, ili naprimjer jedan Juka koji neutralizira sve Jokiceve statove i usput napravi mu djecu.
Towns je zvijer u napadu ali nemogu nista reci ozbiljno o igracu koji igra za Wolvse koji su 13:ti na zapadu. On je lice franzcisa i prvi pick, naravno i uzima mnogo vise suteva od Juke(18-per game). Juka sa druge strane je bolji (u POR) u svakoj drugoj statistici osim rebound za 8 minuta manje nego KAT na parketu. A Gledajuci i per 36 bolji je i tu (12 vs.12.8)skokova. KAT je absolutno zadnji od C u DRPM, net-rating mu je negativan. Zapravo Wolvsi su 7 points bolji defensivno (per 100 possesions) kada je on na klupi. Nisam siguran ko je gori u odbrani on ili Okafor… Poenta je ova; KAT naravno da je bolji ali ne mislim uzimati ga ozbilnjo kada je glavni igrac u gubitnickom timu. To je po meni kao da velicam Mirzu za zaversetak sezone u Sunsima prosle godine. plus da mi nije oupste drag kao igrac, ako mogu to reci bez lincha. Za Embiida na zalost ne mogu nista reci jer su ga povrede zeznule. Naravno ako ne bi bilo povreda rekao bi da su Embiid, AD i DMC najbolji centri. Ovi koji dolaze iz high schoola su jos daleko od NBA, ako ostvare hype onda ce biti interesantni za pratiti, ali o tome cu razmisljati tada. Nisam znao za Mambu… 7.9feet wingspan, vjerovatno i veci
![]()
Jokic i Gobert su bolji za sada, o tome nema sumje, ali od kako je Juka presao u Portland se razlika smanjila drasticno. Jokic je experta za napad a Gobert za odbranu, Juka sa druge strane pokazao se bolji nego solidnom u oba pravca. Rekao sam iz jednog ekstremnog slucaja u drugi u vezi poredbe sa DMC i AD. Vjerovatnoca da ce biti odma iz njih je ispodprosjecna kao sto je ispodprosjecna da nece biti bolji od Goberta ili/i Jokica u buducnosti. Nece Juka nikada biti prva opcija u napadu, evo Jokic je vec sada bez dileme prva opcija pa sta? Juka neka bude 2way-player ala Draymond. Army-swissknife mislim da to zovu. Neka bude jedan od ”big-3” i taj tim ce mnogo dalje dogurati nego jedan tim gdje je Jokic prva opcija po meni, bas kao sto je post-allstar period pokazao. Mnogo radje gledati kako se bori u PO nego biti ”big fish in small pond” o tome sam vec pricao na drugoj temi:D. I ako mogu zamoliti za jos jednu stvar. Ako ne moras nemoj se praviti krizar za objektivnost molim te, prvo, nema nikakve potrebe za to realno, drugo, prije neki dan kaze jedan ovdje da ja srbi pisu kao da je Jokic hybrida najbolji igraca u historiji nba. Nikome ne pravis uslugu, ako mislis da si objektivan dok dizes limitirane centre na ne zasluzene visine? Znaj da nisi.
PS. Kao sto je Rokabili07 rekao, nije ista stvar biti kvalitetan odbranbeni PG kao kvalitetan odbranbeni C, ni blizu! Vidim sada da neke fundamentalne stvari u posmatranju kosarke uveliko se razlikuju. Sasvim OK, samo nemoj filosofirati o kako krivo neki shvatamo kosarku i igrace na temi za bas tog istog igraca i necu se ni ja vise javljati jer je velika potrsosnja vremena ovako.
Ja te ne znam, ali te molim da promijenis odluku, malo je takvih znalaca danas opcenito (znam sta pricam jer poznajem ogroman broj ljudi).
Ne moras ovdje dolaziti zbog ovih hejtera, ili neostvarenih pojedinaca, dolazi zbog nas koji slicno ili priblizno razmisljamo i koji uvijek zele cuti od tebe nesto pametno I podijeliti misljenje.
Bamba 7.9 wingspan3isamagicnumber je napisao/la:Epidaurus@ Ranking je odprilike fer gledajuci cijelokupnu sezonu. Problem je nastavak rankinga, posebno mislim o pozicijama od 1-5. Ali to je ta moderna NBA, tz. Analiticka nba. Ista NBA koja smatra Stepha kao najboljeg igraca godinama (ja ga nebi ni drzao u top 5, mozda ni u top 10). Isti nba koji ludi za Boxscore i drzi napredne statistike kao glavni guidline u procjeni igraca. NBA koji fura small-ball i divi se trici. Sve je to ok, mislim dok ne dodze jedan LBJ i pokaze Stephu u finalima o cemu se kosarka radi, ili naprimjer jedan Juka koji neutralizira sve Jokiceve statove i usput napravi mu djecu.
Towns je zvijer u napadu ali nemogu nista reci ozbiljno o igracu koji igra za Wolvse koji su 13:ti na zapadu. On je lice franzcisa i prvi pick, naravno i uzima mnogo vise suteva od Juke(18-per game). Juka sa druge strane je bolji (u POR) u svakoj drugoj statistici osim rebound za 8 minuta manje nego KAT na parketu. A Gledajuci i per 36 bolji je i tu (12 vs.12.8)skokova. KAT je absolutno zadnji od C u DRPM, net-rating mu je negativan. Zapravo Wolvsi su 7 points bolji defensivno (per 100 possesions) kada je on na klupi. Nisam siguran ko je gori u odbrani on ili Okafor… Poenta je ova; KAT naravno da je bolji ali ne mislim uzimati ga ozbilnjo kada je glavni igrac u gubitnickom timu. To je po meni kao da velicam Mirzu za zaversetak sezone u Sunsima prosle godine. plus da mi nije oupste drag kao igrac, ako mogu to reci bez lincha. Za Embiida na zalost ne mogu nista reci jer su ga povrede zeznule. Naravno ako ne bi bilo povreda rekao bi da su Embiid, AD i DMC najbolji centri. Ovi koji dolaze iz high schoola su jos daleko od NBA, ako ostvare hype onda ce biti interesantni za pratiti, ali o tome cu razmisljati tada. Nisam znao za Mambu… 7.9feet wingspan, vjerovatno i veci
![]()
Jokic i Gobert su bolji za sada, o tome nema sumje, ali od kako je Juka presao u Portland se razlika smanjila drasticno. Jokic je experta za napad a Gobert za odbranu, Juka sa druge strane pokazao se bolji nego solidnom u oba pravca. Rekao sam iz jednog ekstremnog slucaja u drugi u vezi poredbe sa DMC i AD. Vjerovatnoca da ce biti odma iz njih je ispodprosjecna kao sto je ispodprosjecna da nece biti bolji od Goberta ili/i Jokica u buducnosti. Nece Juka nikada biti prva opcija u napadu, evo Jokic je vec sada bez dileme prva opcija pa sta? Juka neka bude 2way-player ala Draymond. Swiss-armyknife mislim da to zovu. Neka bude jedan od ”big-3” i taj tim ce mnogo dalje dogurati nego jedan tim gdje je Jokic prva opcija po meni, bas kao sto je post-allstar period pokazao. Mnogo radje gledati kako se bori u PO nego biti ”big fish in small pond” o tome sam vec pricao na drugoj temi. I ako mogu zamoliti za jos jednu stvar. Ako ne moras nemoj se praviti krizar za objektivnost molim te, prvo, nema nikakve potrebe za to realno, drugo, prije neki dan kaze jedan ovdje da ja srbi pisu kao da je Jokic hybrida najbolji igraca u historiji nba. Nikome ne pravis uslugu, ako mislis da si objektivan dok dizes limitirane centre na ne zasluzene visine? Znaj da nisi.

-
- Kontakt:
Ne brini se jarane, bit cu ja ovdje. Samo sam mislio na da mi se ne pise ovakve romane ako se vec ne slazemo oko fundamentali stvari. Pisat cu ja o drugim stvarimaRokabili071 je napisao/la: Drug moj, ako se ti vise ne budes javljao, ovaj forum gubi smisao, tako da cu se onda i ja fatati noge.
Ja te ne znam, ali te molim da promijenis odluku, malo je takvih znalaca danas opcenito (znam sta pricam jer poznajem ogroman broj ljudi).
Ne moras ovdje dolaziti zbog ovih hejtera, ili neostvarenih pojedinaca, dolazi zbog nas koji slicno ili priblizno razmisljamo i koji uvijek zele cuti od tebe nesto pametno I podijeliti misljenje.

Edit:
Ziggs@ Da! pogledao malo klipove neke njegove jucer, nisam mogao vjerovati u sta sam gledao

-
- Kontakt:
OK, hvala Allahu, Isusu, Bogu, a i tvojoj odluci.3isamagicnumber je napisao/la:Ne brini se jarane, bit cu ja ovdje. Samo sam mislio na da mi se ne pise ovakve romane ako se vec ne slazemo oko fundamentali stvari. Pisat cu ja o drugim stvarimaRokabili071 je napisao/la: Drug moj, ako se ti vise ne budes javljao, ovaj forum gubi smisao, tako da cu se onda i ja fatati noge.
Edit:
Ziggs@ Da! pogledao malo klipove neki jucer, nisam mogao vjerovati u sta sam gledao
A znas sta mi je najsmjesnije od svega. Ovi Jusufomrsci, da ih sad ne nabrajam, nikad nisu smjeli direktno udariti na tebe jer bi ih vratio u osnovnu skolu, hahaha..
- Sir Oliver
- Kontakt:
Neka ga neko zgrabi za nogice prije nego se zauvijek izgubi u magic-ovom dupetu...
Sent from my ROME_X using Tapatalk
-
- Kontakt:
Osobne uvrijede su za bana NerminSir Oliver je napisao/la:Neka ga neko zgrabi za nogice prije nego se zauvijek izgubi u magic-ovom dupetu...
@rokabili071, hajd sad iskreno reci kakve veze imas s Nurkicem, ili je mozda u pitanju i neka korist? Da nisi slucajno cijenjeni gospodin (vidi kako te samo ponovo uvazavam) agent Enes T., ili neko njemu (Juki) blizak? Ja, Allaha mi, mislim da rodjenog sina ovoliko ne bih branio (
), niti reagovao na svacije misljenje koje se ne podudara s mojim. Ti vazda pricas kako te ne zanima i boli briga sta se ovdje pise (mislim na postove kontra Jusufa), ali nijedan post koji sadrzi i promil takvih konstatacija nisi izostavio a da nas nisi pocastio svojim opseznim i nadasve impozantnim opservacijama. Haman da si upropastio forum, jer se do sada sasvim normalno pisalo i ZA i PROTIV Nurkica (mislim na pozitivne/negativne strane, dobro/lose odigrane utakmice i sl.), bez ikakvih prozivanja, pogrdnih imena, sarkazma i ostalih fazona. Ako hoces iskreno, mene si smorio.
Nesto te ne vidim na temama Edina Dzeke, Damira Dzumhura, Dzanana Muse (i drugih nasih majstora) da ih branis kada se (ne)opravdano kritikuju (barem da reagujes na jednu kritiku upucenu njima, a ne na svaku, kako je to slucaj s Jusufom). A, ako me sjecanje dobro sluzi, rekao si da si tu (na forumu) s takvom namjerom. Ohladi ba malo, izadji na cist zrak, ako si vec covjek u godinama (kako navodis). Pusti ovu djecurliju neka se ispusu onako kako znaju - na drustvenim mrezama, forumima i slicnim, danas aktuelnim, sredstvima.
S dubokim postovanjem,
Federer17

Nesto te ne vidim na temama Edina Dzeke, Damira Dzumhura, Dzanana Muse (i drugih nasih majstora) da ih branis kada se (ne)opravdano kritikuju (barem da reagujes na jednu kritiku upucenu njima, a ne na svaku, kako je to slucaj s Jusufom). A, ako me sjecanje dobro sluzi, rekao si da si tu (na forumu) s takvom namjerom. Ohladi ba malo, izadji na cist zrak, ako si vec covjek u godinama (kako navodis). Pusti ovu djecurliju neka se ispusu onako kako znaju - na drustvenim mrezama, forumima i slicnim, danas aktuelnim, sredstvima.
S dubokim postovanjem,
Federer17
@Savo brate, moze li Nemanja umjesto Goran? Meni licno je Nemanja Gordic jedan od tri najdraza kosarkasa nase reprezentacije. On nije ni Bosnjak, ni musliman. Mi samo gledamo i bodrimo ljude koji na bilo koji nacin brane boje nase zemlje. Ja bih i tebe volio da nas predstavljas makar u kriketu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
Ha ha ha, vec mi je jedan moderator-Harunovac imputirao da sam licno i osobno uvazeni Jusuf iz nekog mjesta, ne znam kako ono rece?? Pa vidi, ko zna, mozda i jesam, dolazim inace ovdje kad cijela Amerika spava jer iman insomniju (ako uopce znas sta je to?). Hebe mi se za karijeru i kosarku, meni ste interesantni vi, grupa hejtera moje malenkostiFederer17 je napisao/la:@rokabili071, hajd sad iskreno reci kakve veze imas s Nurkicem, ili je mozda u pitanju i neka korist? Da nisi slucajno cijenjeni gospodin (vidi kako te samo ponovo uvazavam) agent Enes T., ili neko njemu (Juki) blizak? Ja, Allaha mi, mislim da rodjenog sina ovoliko ne bih branio (), niti reagovao na svacije misljenje koje se ne podudara s mojim. Ti vazda pricas kako te ne zanima i boli briga sta se ovdje pise (mislim na postove kontra Jusufa), ali nijedan post koji sadrzi i promil takvih konstatacija nisi izostavio a da nas nisi pocastio svojim opseznim i nadasve impozantnim opservacijama. Haman da si upropastio forum, jer se do sada sasvim normalno pisalo i ZA i PROTIV Nurkica (mislim na pozitivne/negativne strane, dobro/lose odigrane utakmice i sl.), bez ikakvih prozivanja, pogrdnih imena, sarkazma i ostalih fazona. Ako hoces iskreno, mene si smorio.
S dubokim postovanjem,
Federer17

Da ti ja iskreno velim nesto, naprosto me zaboli da li si ti umoran ili smoren (za te emotional-fizicke situacije nisam ti ja adresa). Ako vam koliko smetam, vama Jusufomrscima (eto ako ti je lakse ti ne znas na koju bi stranu gonio, iako si, ruku na srce, imao OK komentara, ali I poganih), imaju oni koji o time odlucuju, pa neka me izbace, onako demokratski. To bi najvise volio, jelda?
A sto se tice drugih tema, takve su te predrasude obuzele da nisi ni otisao pogledati gdje sam sve. A zamisli, otvorio sam i neke teme..
S postovanjem,
Rikabili071
Nisam znao da je James najbolji zato sto igra samo napad a zaboravi i Kawhia....
Ja nigdje ne napisah da si Nurkic (vec ti navedoh nekoliko opcija da se pronadjes), a ako si kojim slucajem Enes, nadji sebi parca Haruna pa se s njim nadmeci ko ce kome. Vidim da imas jako kulturan vokabular za jednog 40+ starog covjeka, ne sumnjam u tebe ni najmanje.Rokabili071 je napisao/la:
Ha ha ha, vec mi je jedan moderator-Harunovac imputirao da sam licno i osobno uvazeni Jusuf iz nekog mjesta, ne znam kako ono rece?? Pa vidi, ko zna, mozda i jesam, dolazim inace ovdje kad cijela Amerika spava jer iman insomniju (ako uopce znas sta je to?). Hebe mi se za karijeru i kosarku, meni ste interesantni vi, grupa hejtera moje malenkosti![]()
Da ti ja iskreno velim nesto, naprosto me zaboli da li si ti umoran ili smoren (za te emotional-fizicke situacije nisam ti ja adresa). Ako vam koliko smetam, vama Jusufomrscima (eto ako ti je lakse ti ne znas na koju bi stranu gonio, iako si, ruku na srce, imao OK komentara, ali I poganih), imaju oni koji o time odlucuju, pa neka me izbace, onako demokratski. To bi najvise volio, jelda?
A sto se tice drugih tema, takve su te predrasude obuzele da nisi ni otisao pogledati gdje sam sve. A zamisli, otvorio sam i neke teme..
S postovanjem,
Rikabili071

'poganih postova' nikada neces naci medju ovih 2000+ koliko ja napisah u ovom kratkom periodu. Mozda je tvoj problem sto si takav pa to tako dozivljavas, who knows. I da, mislio sam gdje si da reagujes na kritike SVIH reprezentativaca BiH (kojih je, haman, pa svaki dan), a ne da napises par postova van ove teme (vjerovatno ih nema ni 10). Kreiranje novog topica je mozda samo maska.

O tome koliko ja nekoga mogu mrziti i koliko mrzim, vec sam pisao, ne bih da se ponavljam i ponovo provlacim religiju kroz svoje postove. Ako si jedan od takvih, ne mora znaciti da kod drugih postoji taj osjecaj, ili kako vec da ga nazovemo.
Okrenimo se temi, jer ovo vodi svemu osim tome. Ja sam samo trazio iskren odgovor, sto si ti izbjegao i nema potrebe da se ovo nastavlja.
Pa sva prica je oko ukupne produkcije. Slazemo se ja i ti da je Jokic tanak defanzivno ali njegov napad i citav uticaj na napad ekipe je enorman te kroz godine, njegovo fizicko i mentalno sazrijevanje moze biti samo veci. Nije on klasicni jednodimenzionalni trpac ala Okafor koji sem igre ledjima nema nista nego govorimo o momku perfektne tehnike skoro, pregleda igre kakav ima jedan Marc Gasol (Na ringeru je bio clanak Simmonsov i on je samo Waltona i Sabonisa stavio za bolje dodavace od Jokica, od jednog takvog strucnjaka to ipak nesto znaci) i tog nekog vica u igri koji mu omogucava da fizicki nespreman smijesnim pravi neke od najboljih atleta u svijetu sporta uopce. Naravno da nikad nece biti neki brutalan defanzivac jer je nerealno ocekivati da kroz 2-3 godine izgradi tijelo ala DeAndre Jordan al cisto na osnovu inteligencije, postavljanja i iskustva moze postati sasvim solidan defanzivac. Jusuf neosporno na toj strani parketa ima veci potencijal od njega al po mom misljenju, veca je razlika izmedju njih dvojice u ofanzivi u korist Jokica nego defanzivno u korist Jusufa. Jednostavno je Nikola jedan od onih posebnih igraca koji kosarku vide na nacin neshvatljiv "obicnim" igracima. Da sumiram tu pricu oko njih dvojice, Juka je jedan brutalan fizicki prospekt prije svega (sa solidnim osjecajem za kosarku, nije taraba ala Baynes i slicni fizikalci) ali Jokic je jedan jos brutalniji kosarkaski prospekt sa tijelom koje jos nije na nivou za Euroligu a kamoli NBA (jos nije spreman za punu minutazu u kontinuitetu npr, to dovoljno govori koliko jos prostora ima za napredak na tom polju) i takvi igraci obicno kasnije sazrijevaju. U ovim godinama, Jokic je po svim mogucim statistikama ispred Paua i Dirka npr u tim godinama. To je nesto strasno po meni. Sto se tice uticaja na igru Denvera, poslije ti postavim kakve covjek brojeve ima (7. je u ligi u RPM ESPNovom) al mislim da mozes i sam naci.3isamagicnumber je napisao/la:Epidaurus@ Ranking je odprilike fer gledajuci cijelokupnu sezonu. Problem je nastavak rankinga, posebno mislim o pozicijama od 1-5. Ali to je ta moderna NBA, tz. Analiticka nba. Ista NBA koja smatra Stepha kao najboljeg igraca godinama (ja ga nebi ni drzao u top 5, mozda ni u top 10). Isti nba koji ludi za Boxscore i drzi napredne statistike kao glavni guidline u procjeni igraca. NBA koji fura small-ball i divi se trici. Sve je to ok, mislim dok ne dodze jedan LBJ i pokaze Stephu u finalima o cemu se kosarka radi, ili naprimjer jedan Juka koji neutralizira sve Jokiceve statove i usput napravi mu djecu.
![]()
Jokic i Gobert su bolji za sada, o tome nema sumje, ali od kako je Juka presao u Portland se razlika smanjila drasticno. Jokic je experta za napad a Gobert za odbranu, Juka sa druge strane pokazao se bolji nego solidnom u oba pravca. Rekao sam iz jednog ekstremnog slucaja u drugi u vezi poredbe sa DMC i AD. Vjerovatnoca da ce biti odma iz njih je ispodprosjecna kao sto je ispodprosjecna da nece biti bolji od Goberta ili/i Jokica u buducnosti. Nece Juka nikada biti prva opcija u napadu, evo Jokic je vec sada bez dileme prva opcija pa sta? Juka neka bude 2way-player ala Draymond. Swiss-armyknife mislim da to zovu. Neka bude jedan od ”big-3” i taj tim ce mnogo dalje dogurati nego jedan tim gdje je Jokic prva opcija po meni, bas kao sto je post-allstar period pokazao. Mnogo radje gledati kako se bori u PO nego biti ”big fish in small pond” o tome sam vec pricao na drugoj temi. I ako mogu zamoliti za jos jednu stvar. Ako ne moras nemoj se praviti krizar za objektivnost molim te, prvo, nema nikakve potrebe za to realno, drugo, prije neki dan kaze jedan ovdje da ja srbi pisu kao da je Jokic hybrida najbolji igraca u historiji nba. Nikome ne pravis uslugu, ako mislis da si objektivan dok dizes limitirane centre na ne zasluzene visine? Znaj da nisi.
Sto se tice poredjenja sa KATom (iako ne znam sta tu uopce ima da se poredi), KAT je prvi igrac u hitoriji NBA lige sa 2000 poena, 1000 skokova i 100 trica u jednoj sezoni. Momak je vec sad apsolutno kompletan napadac (trpa sutem, trpa ledjima, trpa ulazom, iz picka itd) kojeg je skoro nemoguce zaustavit. Defanzivno steka ali vise iz koncepcijskih razloga (Thibs od njega pokusava napraviti Davisa sto momak jednostavno nije, on je defanzivno centar a ne cetvorka) nego individualnih plus igrao je dobar dio sezone u petorci sa dva debila Wigginsom i LaVineom koji su najlosiji defanzivni par lige valjda. Momak je ostvario 25-12 sa 54% iz igre (poslije AS je na 28-13 uz 60% iz igre). Malo mi je glupo uzimati za njega argument da je igrac 13. ekipe Zapada, a za Boogie koji citavu karijeru nije vidio PO i tu je u dnu zapada taj argument ne vazi. Towns je vec sad brutalan igrac, sa 21 godinom je vec ostvario ovakvu sezonu i on uopce nije rang za poredjenje s Jukom. Daleko je to.
Juka ima AS potencijal definitivno ali meni je apsolutno besmisleno izjaviti da ce kroz par godina samo AD i Boogie biti ispred njega jer imas tu jos par momaka koji su pokazali fransizni potencijal (prije svih Embiid, Towns i Jokic). On nema potencijal da slozis oko njega ekipu koja ce napast titulu dok ovi ostali to imaju i to je ono to se najvise cijeni. Ovaj Portland je inividualno kvalitetnija ekipa od Denvera svakako jer imaju dva vrhunska beka, sto je glavni preduslov za vrhunsku kosarku dok su kod Denvera to Nelson, Harris, Mudiay i Murray od kojih samo Murray ima potencijal za biti AS igrac. Juka nije igrac kojem ces dat loptu i da sam napravi nesto (sumnjam da ce to ikad bit) i vecinom ce ovisit o vanjskim kreatorima. Za Townsa, ADa, Boogiea, Embiida pa i Jokica to ne vazi. Zbog toga ja Jusufa vidim kao odlicnu 3. ili 2. opciju neke jake ekipe ali kao prvi ni u ludilu.
Btw lijepo je diskutovati s nekim ko ustvari zna diskutovati i kome nije svaka druga rijec Harunovac il slicno. Vidi se da znas o cemu pricas i ok je da nam se misljenja oko Jusufa razlikuju. Barem obojica znamo argumentovati svoje misljenje za razliku od nekih.
Juka prvenstveno radi svoje fizicke dominantnosti ce uvijek na iso playu moci navuci 10-12 poena protiv dobrog dijela startnih centara, to govorim sa aspekta trenutne situacije i njegovog napadackog repertoara koji SADA ima.
Nije to nista specijalno lijepo za oko, dosta je tu i mehanike kako ja to volim reci (bez improvizacije i citanja protivnika), no on je jednostavno toliko dominatan u odnosu na pojedine centre da mu je i ovo sto ima dovoljno. Onaj roling koji koristi je zlata vrijedan, kada krene na tebe masa od 130 kila ledjima da te gura pod kos, ako si fizicki inferioran, moras se tako pozicionirati da usmjeris svu snagu frontalno da te igrac ne ugura pod kos, a samim time gubis svaki momentum za lateralno kretanje, i tu upravo dolazi do izrazaja njegov roling koji je yebeno brz i koji ne mozes braniti kad imas ovaj problem. Ima lijep primjer iz highlightesa protiv Houstona gdje je isao iso play na njega u odlucujucim momentima gdje je ovo demonstrirano.
Dalje, njegov polu/horok nije jos konstantan, ali je itekako je vec sada upotrebljiv i da se usavrsiti. Fadeaway vjerovatno nece imati, ali mu upravo radi fizicke dominantnosti i ne treba.
Dobar dio centara u ligi su od njega 15-20 kg laksi, oni ce imati probleme u iso igri. AKO Jusuf uspije usavrsiti svoj footwork, ako nadogradi svoju napadacku igru sa fintama ala recimo Monroe, on ce biti masina. A ja ne vidim zasto to nije moguce.
Nije to nista specijalno lijepo za oko, dosta je tu i mehanike kako ja to volim reci (bez improvizacije i citanja protivnika), no on je jednostavno toliko dominatan u odnosu na pojedine centre da mu je i ovo sto ima dovoljno. Onaj roling koji koristi je zlata vrijedan, kada krene na tebe masa od 130 kila ledjima da te gura pod kos, ako si fizicki inferioran, moras se tako pozicionirati da usmjeris svu snagu frontalno da te igrac ne ugura pod kos, a samim time gubis svaki momentum za lateralno kretanje, i tu upravo dolazi do izrazaja njegov roling koji je yebeno brz i koji ne mozes braniti kad imas ovaj problem. Ima lijep primjer iz highlightesa protiv Houstona gdje je isao iso play na njega u odlucujucim momentima gdje je ovo demonstrirano.
Dalje, njegov polu/horok nije jos konstantan, ali je itekako je vec sada upotrebljiv i da se usavrsiti. Fadeaway vjerovatno nece imati, ali mu upravo radi fizicke dominantnosti i ne treba.
Dobar dio centara u ligi su od njega 15-20 kg laksi, oni ce imati probleme u iso igri. AKO Jusuf uspije usavrsiti svoj footwork, ako nadogradi svoju napadacku igru sa fintama ala recimo Monroe, on ce biti masina. A ja ne vidim zasto to nije moguce.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
- Kontakt:
Federer17 je napisao/la:Ja nigdje ne napisah da si Nurkic (vec ti navedoh nekoliko opcija da se pronadjes), a ako si kojim slucajem Enes, nadji sebi parca Haruna pa se s njim nadmeci ko ce kome. Vidim da imas jako kulturan vokabular za jednog 40+ starog covjeka, ne sumnjam u tebe ni najmanje.Rokabili071 je napisao/la:
Ha ha ha, vec mi je jedan moderator-Harunovac imputirao da sam licno i osobno uvazeni Jusuf iz nekog mjesta, ne znam kako ono rece?? Pa vidi, ko zna, mozda i jesam, dolazim inace ovdje kad cijela Amerika spava jer iman insomniju (ako uopce znas sta je to?). Hebe mi se za karijeru i kosarku, meni ste interesantni vi, grupa hejtera moje malenkosti![]()
S postovanjem,
Rikabili071Ja sam ti samo pokusao pomoci da se relaksiras odmorom u prirodi i malo lakse prihvatas postove neistomisljenika, a ti me nazivas hejterom...
![]()
'poganih postova' nikada neces naci medju ovih 2000+ koliko ja napisah u ovom kratkom periodu. Mozda je tvoj problem sto si takav pa to tako dozivljavas, who knows. I da, mislio sam gdje si da reagujes na kritike SVIH reprezentativaca BiH (kojih je, haman, pa svaki dan), a ne da napises par postova van ove teme (vjerovatno ih nema ni 10). Kreiranje novog topica je mozda samo maska.![]()
O tome koliko ja nekoga mogu mrziti i koliko mrzim, vec sam pisao, ne bih da se ponavljam i ponovo provlacim religiju kroz svoje postove. Ako si jedan od takvih, ne mora znaciti da kod drugih postoji taj osjecaj, ili kako vec da ga nazovemo.
Okrenimo se temi, jer ovo vodi svemu osim tome. Ja sam samo trazio iskren odgovor, sto si ti izbjegao i nema potrebe da se ovo nastavlja.
Prvo, hendikepiran sam jer sam na ove tvoje vrlo ruzne prozivke primoran da odgov. s mobitela, u pokretu.
Drugo, ne znam otkuda tebi tolika prosvjecenost pa da znas sve ko je kome ko, sto samo znaci da si JEDAN OD NJIH, zaludjen i zaslijepljen, koji se usudjuje da meni NEDA da volim i branim na svoj nacin.
Trece, otkud ti pravo da me saljes na odmor u prirodu iI da procjenjujes moje godine? To je isto kao kad bi ja tebi sad rekao da zguzis nesto jer si mozda zagorio od ovog foruma, ali ti to nikad ne BiH rekao.
Cetvrto, misli o meni da sam Tarzan, Sandokan, bilo ko iz Nurkicevog okruzenja, sta god zelis, najiskrenije, zivo me zaboli. Samo cu ti ovo reci: da znam da se bilo ko blizak Juki, ili Dzeki, ili Dzumiju, ili... bavi ovako forumima, ja BiH PRVI pojeo sve i jednu rijec podrske koju sam o nekome od njih napisao!
Mozda i ono kljucno, TI si se pojavio meni, da mene prozivas, na moje cisto sportske opservacije i argumentovan prikaz Nurkicevog potencijala i buducnosti PRI cemu, istina i naravno, nikada necu odcutati na konstrukcije i lazi pojedinaca.
Ne diram te, ne diraj me. Ili zapravo kako zelis. Samo budi uvjeren da si samo vidio iI procitao dio onoga sto mogu i znam.
Pa bujrum, kako ti je god volja jarane.
Da, zbog cega si dobio ban.Rokabili071 je napisao/la: na moje cisto sportske opservacije

Godine si sam navodio, tj. razliku izmedju tebe i @Epidariusa, a s obzirom da znam koliko godina on otprilike ima, ne treba mi digitron da i tvoje (priblizno) izracunam. Izgleda da opasno zaboravljas...

I da, uhvati se malo osnovnih pravopisno-gramatickih pravila, ne ide ti bas da toliko pametujes, a pri tome si nepismen. A, volja mi je da jednog dana procitam pravilno napisan post (glede pravopisa i gramatike) s tvoje strane.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.