Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 10:25

Tvoja zadnja recenica objasnjava zasto je ovakva situacija. Da smo normalniji i jedni i drugi sjeli bi predstavnici i dogovorili se da MUP smanji tampon zonu,a da ovi drugi ne naprave probleme bilo koje vrste.
Ocigledno da ce zbog mozda 40 idiota ispastati ostali navijaci.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2017, 10:31

SlevinKelevra je napisao/la:
mma_hz je napisao/la: Slazem se s tobom upotpunosti,al vama je uvijek na Kosevu rahatluk,bez ljutnje vrijeme je da i vi osjetite sta su losi uslovi.Mozda ce te tada shvatiti kako je nama na Grbavici. :oops:
Kosevo je toliko, da bi se jos dvije navijace skupine mogle ugodno osjecati da ih nekako ubacis na stadion. Ja sam davno pisao na nasoj temi kad je bila ova rasprava: izmjeriti procenat juga na Kosevu u odnosu na cijeli stadion, i tu brojku primjeniti na broj trenutnih stolica na Grbavici. A, ostali navijaci nek se snalaze na ostali tribinama. I ja idem na zapada kad je derbi na Kosevu, placam najskuplju ulaznicu.
Kapacitet Koseva je 34.500 sjedecih mjesta. Kapacitet juga 4.700 sto je 13.6% od kapaciteta stadiona. 13.400 sjedecih mjesta je kapacitet Grbavice, a 13.6% od toga bi iznosilo 1.823 ulaznice za HZ.

High

Post Postao/la High » 12 apr 2017, 10:38

Tampon zona najveći je problem, jer se izgubi dobar broj stolica, baš zbog toga, ali za to nije kriv ni stadion, uvjetan ili ne, ni MUP, ni klub/ovi, već navijači u posljednjih nekoliko derbija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 10:45

Ja sam za to da se navijacima da cijela zdenka i ovamo da se smanji tampon zona i da im se taj prostor da. Mislim da bi to bilo sasvim dovoljno. Ako neko napravi neki problem nek ga policija odmah izbaci sa stadiona.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2017, 10:51

LjoZee je napisao/la:Ja sam za to da se navijacima da cijela zdenka i ovamo da se smanji tampon zona i da im se taj prostor da. Mislim da bi to bilo sasvim dovoljno. Ako neko napravi neki problem nek ga policija odmah izbaci sa stadiona.
Ne može se smanjiti tampon zona, na sjeveru su to dva sektora a na istoku jedan sektor. Sa MUPom nema pregovora.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 12 apr 2017, 11:15

LjoZee je napisao/la:Ja sam za to da se navijacima da cijela zdenka i ovamo da se smanji tampon zona i da im se taj prostor da. Mislim da bi to bilo sasvim dovoljno. Ako neko napravi neki problem nek ga policija odmah izbaci sa stadiona.
Nije lahko izbaciti toliku masu vani. Problem s tribine prelazi na ulice a u stampedu ne daj Boze moze nastradati nevin navijac sarajeva koji ni kriv.ni duzan moze biti pregazen od strane tih zeljnih dokazivanja.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 11:17

Evo kazu nasi da su navijaci trebali dobiti i slovo LJ,ali ne da MUP da bude samo jedno slovo tampon zona.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 apr 2017, 11:18

Eisenbahner1921 je napisao/la: Cekaj, zasto bi dali citavu jednu tribinu gostima? Pa to je haman pola stadiona... :crazy:
Pa znam, zato i pisem. Toliko o nekoj planskoj izgradnji a imate stadion sa 4 tribine. Iskreno boli me briga koliko ce hz dobiti karti, hoce li doci na derbi i sto nece.
Nad tobom sunce najljepše sja

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 apr 2017, 11:20

pinoglavi je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la: Cekaj, zasto bi dali citavu jednu tribinu gostima? Pa to je haman pola stadiona... :crazy:
Pa znam, zato i pisem. Toliko o nekoj planskoj izgradnji a imate stadion sa 4 tribine. Iskreno boli me briga koliko ce hz dobiti karti, hoce li doci na derbi i sto nece.
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2017, 11:21

LjoZee je napisao/la:Evo kazu nasi da su navijaci trebali dobiti i slovo LJ,ali ne da MUP da bude samo jedno slovo tampon zona.
Ja to ponavljam kao papagaj, ali ne žele da shvate, našli su razlog da prosipaju frustracije i nezadovoljstvo.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 apr 2017, 11:27

solinas je napisao/la:
delinjo je napisao/la:glupsoni tuzlanski, ove uslove za derbi je postavio MUP udario vam cumur u glavu
Yebo te i liga i derbi,glupsone kada ti policija odredjuje uslove u PL.....pusta kada hoce,istjeruje sat prije kraja utakmice,ogranicava kretanje i slobodu u vlastitoj drzavi....Kao da je opsadno stanje u drzavi bog te vidio
Zato sto smo stoka, eto sto je to tako.
Bar na ovoj temi opcenito treba izbjegavati glupu pricu sa prepucavanja.
Navijanje nam se svodi na Mrzim Zeljeznicar, je.b.em Sarajevo, je.b.em Zelju, Slobodo na k.... te nabodo i slicno.
Sto se tice ponasanja na stadionima isto tako, sto veca steta to bolje, daj zapali baklju pogodi nekog iz publike na Tusnju, baci kamen u normalnu raju sa djecom, sa zenama.
Za ovakvu stoku od navijaca i huligana jeste kupovina uz licnu kartu i naplata sve stete sto se napravi kao i pokrivanje svakog stadiona videonadzrom.
Za takve stvari nam treba zakon o huliganima.
Zbog njih smo dosli u situaciju da je najveci BH derbi pod znakom pitanja da se prave tampon zone, da se pale stadioni, cupaju stolice i slicne stvari.
Sramota je za drustvo gdje smo spali, kako se ponasamo, pa moze li iko ista promijeniti?
Mogu li sjesti iz uprava i vodje navijaca i dogovoriti da se pola sjevera da navijacima FKS da ljudi mogu normalno gledati utakmicu, neka u zdenci budu ratoborni a na ravnom dijelu normalna raja koja je zeljna fudbala i dati im dio istoka, pa to su ljudi braca, rodjaci, komsije koji poslije utakmice idu u iste kuce, istim roditeljima.
Mi smo talac par desetina budala koji uzrokuju sve lose sto se desava na tribinama. Pa zapali baklju, evo protiv Slobode smo imali fantasticnu bakljadu, bez baklji u terenu, bez gadjanja protivnika, policajaca, redara ili djece sto dohvacaju lopte.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 apr 2017, 11:27

Virtu4l je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Evo kazu nasi da su navijaci trebali dobiti i slovo LJ,ali ne da MUP da bude samo jedno slovo tampon zona.
Ja to ponavljam kao papagaj, ali ne žele da shvate, našli su razlog da prosipaju frustracije i nezadovoljstvo.
Normalno da smo frustrirani godinama je patnja doci i gledati derby na grbavici ,sad kad smo mislili da ce biti vise prostora ono jos gore nego prije . zato treba ravnopravnost od 5% na kosevu i na grbavici pa valjda cemo skontati da moraju biti kompromisi ili cemo unstiti skroz car derbya .

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la LjoZee » 12 apr 2017, 11:29

bordobijeli je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Normalno da smo frustrirani godinama je patnja doci i gledati derby na grbavici ,sad kad smo mislili da ce biti vise prostora ono jos gore nego prije . zato treba ravnopravnost od 5% na kosevu i na grbavici pa valjda cemo skontati da moraju biti kompromisi ili cemo unstiti skroz car derbya .
Zahvalite se MUP koji nije sposoban osigurati ni derbi u omladinskim pogonima,a kamo li ovaj.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2017, 11:36

Kad MUP dopusti sve i svasta onda je nesposoban. Kad MUP poduzme mjere opreza, zabrani neke stvari kako bi sve proteklo u najboljem redu, onda je opet nesposoban. Uvijek MUP kriv, uvijek MUP nesposoban. Najbolje da ukinu tampon zone i dovedu specijalce pa da gaze sve pred sobom kad se bilo sta desi. I tad bi MUP bio nesposoban, jer je dozvolio da se bilo sta desi. Uvijek taj jadni MUP. Kriva je stoka od ljudi zbog koje MUP mora poduzimati bilo kakve mjere.

Netko napisa kako nigdje u normalnom svijetu nema tih tampon zona ili su jako male. Nema ih zato jer gosti vecinom ne prave probleme, a i kad naprave vrlo lako se utvrdi identitet i pojedinci se privode, a kod nas se zgrozavaju od kamera i davanja osobnih podataka prilikom kupovine ulaznice. A zasto? Mozda zato jer imaju u planu napraviti sra*e pa da ih se ne bi kaznilo. Najlakse je da klub snese kaznu za tvoje divljanje.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 12 apr 2017, 11:45

Pitari nikad da skontaju neke stvari. Kosevo ima skoro 3 puta veci kapacitet nego Grbavica. Mi bez pitara mozemo napuniti pun stadion cak i da nam ostane navijaca koji ne mogu uci na stadion. U ovom slucaju mora se dati zakonski 5%. I zbog tih 5% Klub je na finansijskom gubitku zbog tampon zone, ali hajd nema veze, tako mora biti.
Na Kosevu je sasvim druga prica, da otvore slobodno sve tribine za sve navijace i da ulaznica za sve tribine bude 1KM opet stadion ne bi bio pun.
A sasvim sam siguran npr.da Kosevo prima isto koliko i Grbavica da i mi Manijaci ne bi dobili nista vise karti nego vi na Grbavici.

Tako da treba spustiti tenzije i shvatiti realno situaciju.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 apr 2017, 12:23

Eto sve im je rečeno, sad pravac kod Nefića i nek' se žale što je uništio "čar derbija" i što su nesposobni.

Dobro bi bilo kada bi se klubovi i navijači ujedinili za to, al' samo ne znam da li su to naši sportski rivali zaslužili nakon svega od sinoć i ko uopšte garantuje da opet ne bi napravili sranje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 apr 2017, 12:44

Može li se povećati cijena karata da se nadoknadi ova tampon zona, npr dati sad Hordama koliko traže i naplatiti više da se pokriju ova mjesta što će ostat prazna zbog tampon zone. Nisu sve sezonske valjda :)

Možda bi to bilo i najbezbolnije rješenje, nek bude i 10 maraka više, jedni bi dobili mjesta, drugi lovu, derbi bi ostao derbi, i svi sretni i zadovoljni :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 12 apr 2017, 12:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:Može li se povećati cijena karata da se nadoknadi ova tampon zona, npr dati sad Hordama koliko traže i naplatiti više da se pokriju ova mjesta što će ostat prazna zbog tampon zone. Nisu sve sezonske valjda :)

Možda bi to bilo i najbezbolnije rješenje, nek bude i 10 maraka više, jedni bi dobili mjesta, drugi lovu, derbi bi ostao derbi, i svi sretni i zadovoljni :mrgreen:
Ako je domacinu za tu tribinu cijena karata 10KM onda gostima ne smje biti skuplja. Ako Horde placaju 20KM za sjever onda 20KM za sjever moraju placati i domaci navijaci.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 apr 2017, 12:49

A nisam znao da moraju biti iste cijene, jedino da onda i svojima podignu na toj tribini :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2017, 12:52

Signore je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Može li se povećati cijena karata da se nadoknadi ova tampon zona, npr dati sad Hordama koliko traže i naplatiti više da se pokriju ova mjesta što će ostat prazna zbog tampon zone. Nisu sve sezonske valjda :)

Ako je domacinu za tu tribinu cijena karata 10KM onda gostima ne smje biti skuplja. Ako Horde placaju 20KM za sjever onda 20KM za sjever moraju placati i domaci navijaci.
Da, ali može se formirati druga cijena za članove, tako oni godinama rade. Stave cijenu za sjever 10 KM a za članove 5 KM i svi uđu za 5 KM.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.