FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 avg 2010, 12:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Nije da se hvalim, ali jedini dres Alena Mesanovica , ali orginal iz kluba sam ima u to vrijeme ja :)
imam i ja bijelu dvadesetdvojku sa finala kupa sa Koseva .Daewoo sponzor,dresovi jednom napravljeni za finale kupa i nikad vise. Vidio sam u TZ jos 2 takva dresa i to je sve.

to je taj :)...ja sam imao 19 i on su baceni u lukavcu sa njima su odigrali zadnju utakmicu...ja sam taj dres dao ovom momku prije nego sam vamo dosao i bas se pitam dali ga neko nosi :)....Onaj krezo Sanel mrkin pulen ga cak pri povratku iz Sarajeva pokusao zavrnut :).... ustvari ja ga ostavio u autu s akojim smo isli nisam ga nosio na sebi i njega smo dole istovarili u Bukinju on je to vec stavio ispod majice :).... naravno sutra dan sam mu otisao dole u Bukinje i sav ves sa strika pokupio, mame mrke i sestre sanele gace , grudnjake i ostlau garedobu sam pokupio :)...kada sam ga nasao pred skolom sve sam mu to istovario tu i uzao svoj dres nazad :).......sada imam evo ovdje 7 dresova, ali svi su orginali sa igraca :)... imam jedan od Tareta poklonjen, jedan od Vojvodica, i jedan od Kresica 4 onaj bijeli kapin dres iz 1998 godine...posto je Kresic vamo na ovom kontinentu, pa sam ga posjetio u Torontu i dao mi je taj svoj jedini dres kojeg je ovdje imao :)...imam i ove dugih rukava LEGEA sto pise reklama as asova fabrika duhana sarajevo :).. ruzna brate reklama u pm....imam jos jedan od Slobode Solane i jedan od Slobode Dite Milicevic stari dres :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 12 avg 2010, 12:51

Koliko vas namjerava doci na Kosevo, oce li vas biti makar Bus !?
Bez provokacije ! ;)
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 avg 2010, 12:58

Fare_Sa je napisao/la:Koliko vas namjerava doci na Kosevo, oce li vas biti makar Bus !?
Bez provokacije ! ;)

to ti niko na ovom forumu ne moze reci, ali bice svakako....nema sta biti provokacija svi mi znamo kroz kakvo stanje prolazi grupa, jer onakvi uslovi (mislim na tribinu),mnoge su otjerali i ljudi ne zele se vracati dok tribina napokon ne bude gotova...
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 avg 2010, 13:01

husein veličanstveni je napisao/la:Ja bih vam poručio da malo pregledate zapisnike, ono reda radi, da nebi bilo da zbog vas ljudi ne vide Evropu. A tko bi ponavljao utakmicu.

hvala komsija na savjetima ... eto zbog nas nisu vidjeli evrope, a izgubise kuci poslije jos jedno 4-5 bodova ebiga :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 13:10

Koliko zasad znam u Sarajevo idemo kompletni,o Nikolicu ni rijeci u ovih par dana,izgleda protiv Sarajeva bez njega.Glavas najavio otvorenu igru i napade na gol Sarajeva,ali vidjecemo.

Mujkic,Aleksic,Raca,Joguncic,Zoletic,GAVARIC,Halilovic,Dajic,Cehajic,Smajlovic,Mujic.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 12 avg 2010, 13:13

harry_90 je napisao/la:Koliko zasad znam u Sarajevo idemo kompletni,o Nikolicu ni rijeci u ovih par dana,izgleda protiv Sarajeva bez njega.Glavas najavio otvorenu igru i napade na gol Sarajeva,ali vidjecemo.

Mujkic,Aleksic,Raca,Joguncic,Zoletic,GAVARIC,Halilovic,Dajic,Cehajic,Smajlovic,Mujic.
ja ovdje smajlovica vidim vam kao nekoga ko moze rjesiti ovo jer bar duplo je brzi od oba stopera sarajeva a od hilme mozda i trostruko :mrgreen:

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 12 avg 2010, 13:16

Cuspajz je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Koliko zasad znam u Sarajevo idemo kompletni,o Nikolicu ni rijeci u ovih par dana,izgleda protiv Sarajeva bez njega.Glavas najavio otvorenu igru i napade na gol Sarajeva,ali vidjecemo.

ja ovdje smajlovica vidim vam kao nekoga ko moze rjesiti ovo jer bar duplo je brzi od oba stopera sarajeva a od hilme mozda i trostruko :mrgreen:
a to ti lafo nekad gledao hilmu pa znas koliko je brz :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 13:18

Cuspajz je napisao/la:

Ima tu i Dajic,Mujic,Gavaric koji je jak na sredini,Jogeta koji zna dati gol iz prekida itd.Jos nam dosao ovaj mali sto je prosao Zeljinu skolu,valjda i on bude od neke pomoci,mada ne vjerujem da ce odmah dobiti sansu,ali nikad se ne zna.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 13:20

Citam maloprije ako Sloboda ne ispuni obaveze prema trojici igraca,u petak moguca suspenzija,ali znamo da su to price u prazno,kada bi nam dali suspenziju,mi bi trazili 209.000 km od saveza,tako da nema nish od ovoga.

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 12 avg 2010, 13:25

harry_90 je napisao/la:Citam maloprije ako Sloboda ne ispuni obaveze prema trojici igraca,u petak moguca suspenzija,ali znamo da su to price u prazno,kada bi nam dali suspenziju,mi bi trazili 209.000 km od saveza,tako da nema nish od ovoga.

Kako Saranovic prica po Sarajevu u Slobodi je opsti haos bukvalno igraci nemaju za kifle,te je pobjegao glavom bez obzira.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 13:28

cena je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Citam maloprije ako Sloboda ne ispuni obaveze prema trojici igraca,u petak moguca suspenzija,ali znamo da su to price u prazno,kada bi nam dali suspenziju,mi bi trazili 209.000 km od saveza,tako da nema nish od ovoga.

Kako Saranovic prica po Sarajevu u Slobodi je opsti haos bukvalno igraci nemaju za kifle,te je pobjegao glavom bez obzira.
Da nije dobro u klubu to znamo,a da je toliki haos ne bi mnogi igrali,ko da me boli za Saranovica,pobjegao iz kluba,nije se znao dostojno javit Glavasu.

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 12 avg 2010, 13:30

theprodigy je napisao/la:
Cuspajz je napisao/la:

a to ti lafo nekad gledao hilmu pa znas koliko je brz :D
Nemoj tako, upravu su momci u svakom slucaju !
Torlak se ubezobrazio kako mu je manager rekao da ide na polusezoni sada pa se cuva, a Hilmo isto nista ! ;)
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 12 avg 2010, 13:41

@ Fare_Sa upratio si dobro..hahaha :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 12 avg 2010, 13:45

Zato Tare i ostali nikad ne kukaju imaju jer su i zasluzili, a ostali neka laju ko ih ebe.... svi se oni vracaju poslije u klub pitasm se samo zasto?
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 13:53

Ma pusti Saranovica sta prica,naravno ako je ista rekao,mozda ovaj lupa ... Svi oni imaju dobre plate i isplacuju se,da nema ne bi niko dosao u klub,a ni ostajao.Tako da ovu pricu mogu nazvat smijesnom :D situacija nije idealna,al nista bolji nisu ni ostali klubovi ..

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 avg 2010, 14:09

Mozda Saranovic nije imao za kifle, ali samo u onom trenutku kada je otisao. Da je ostao jos 2 dana, dobio bi sav novac koji mu pripada.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 12 avg 2010, 14:24

Volio bi da im Gavarić da go i da ih ušutka odma´ na početku utakmice :lol: :lol: :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 14:36

Glavaš: Sarajevo ja favorit ali idemo iznenaditi

Utakmice između Slobode i Sarajeva u prošloj sezoni Premijer lige privlačile su mnogo kako medijske tako i pažnje navijača ali ne toliko zbog dugogodišnjeg rivaliteta ova dva kluba koliko zbog nama dobro poznatog slučaja Gavarić.
Gotovo čitavu drugu polusezonu ime Stefana Gavarića bilo je aktuelno u svim bh medijima, reklo bi se da je taj slučaj nakon Željinog osvajanja titule, i uz tragičnu smrt navijača Sarajeva Vedrana Puljića, obilježio proteklu sezonu domaćeg nogometnog prvenstva.

Sarajevo i Sloboda su se u prošloj sezoni sastajali tri puta, u prvom dijelu sezone Sloboda je na startu prvenstva odnijela bod sa Koševa odigravši neriješeno (1-1), nakom zimske pauze u meču kojeg su obilježili navijački neredi na tribinama Sloboda je slavila sa 3-1 ali je rezultat te utakmice poništen iz razloga jer je igrač domaćih Stefan Gavarić igrao sa tri žuta kartona. U ponovljenom meču Tuzlaci su dugo lomili otpor Sarajeva a nekoliko minuta pred kraj susreta Samir Jogunčić donio je pobjedu crveno-crnima rezultatom 1-0.

I jedan i drugi tim u subotnju utakmicu ulaze sa dosta izmjenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu Premijer lige. Sarajevo pred domaćim navijačima traži prva tri boda u novoj sezoni dok Tuzlaci na Koševo stižu osokoljeni dobrom igrom i pobjedom protiv Travnika.

Iako je svjestan da u bordo taboru više od bilo čega žele pobjedu nad Slobodom u subotu, šef stručnog štaba tuzlanskog tima, Vlatko Glavaš vjeruje da njegov tim nije bez šansi.

Baš kao što oni žele pobjedu, tako je i mi želimo u meču koji nas očekuje. Ne bojimo se gostovanja na Koševu, idemo odigrati onako kako znamo, ponovimo li igru kao protiv Travnika neće biti problema. Sigurno je da se na Koševu nećemo braniti jer bi time potpisali vlastitu kapitulaciju, napast ćemo Sarajevo od samog početka, kazao je Vlatko Glavaš.

Igrat ćemo standardnu 4-4-2 formaciju upravo kao protiv Travnika. Moram reći da je Sarajevo u odnosu na nas apsolutni favorit u ovoj utakmici ali to će morati da dokažu na terenu. Mi se nećemo tek tako predati, idemo da iznenadimo, kazao je Glavaš.

Iako je do utakmice sa Sarajevom ostalo još dva dana, Glavaš nema dilema što se tiče sastava koji će istrčati na teren koševskog stadiona pa se usudio i da nam izdiktira početnih 11: Ako ne bude problema u igračkom kadru, meč u Sarajevu bi trebali početi sljedeći igrači: Mujkić, Halilović, Aleksić, Raca, Jogunčić, Zoletić, Gavarić, Ćehajić, Dajić, Mujić i Smajlović, kazao je Glavaš.

Još uvijek je nepoznat status Staniše Nikolića koji je odradio kompletne pripreme sa tuzlanskim klubom ali ga na Tušnju nema. Spominjalo se da je Nikolić navodno u Slovačkoj gdje od bivšeg tima DAC 1904 pokušava dobiti potrebne papire, za sada o njegovom statusu u klubu iz rudarske 2 nemaju više informacija. Edin Šaranović je čini se i definitivno napustio Slobodu dok postoji mogućnost da ugovor sa Tuzlacima u narednih nekoliko dana potpiše mladi igrač sredie terena Eldar Hasanović, inače bivši igrač sarajevskog Željezničara i slovačke Žiline.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 avg 2010, 14:40

Sloboda spremna za Kosevo

Stefan Gavaric:Idemo po pobjedu!

Na krili ma dobre igre u mecu protiv Travnika, fudbaleri Slobode spremaju se za gostovanje na Kosevu, gdje ce u subotu, u okviru treceg kola Premijer lige BiH, odmjeriti snage sa Sarajevom, tradicionalnim rivalom. Crveno-crna ceta priprema se na terenima stadiona Tusanj, a radnu atmosferu narusi tek poneka sala, poput one o kartonima Stefana Gavarica.

“Provjerio sam kartone! Dva kola, dva kartona - znaci imam pravo nastupa“,iz topa odgovara ovaj mladi veznjak na pitanje o proslosezonskom nesporazumu, zbog kojeg su Sloboda i Sarajevo igrali ponovljene utakmice i pisali zalbe na odluke komisija N/FSBiH.
“Zao mi je sto se to desilo, no to je stvar proslosti. Na kraju se to dobro zavrsilo i za Slobodu, ali i za mene“, zakljucuje Gavaric, dodajuci da se sada treba okrenuti utakmici koja je na programu u subotu.
“Idemo na Kosevo osokoljeni pobjedom protiv Travnika. Imamo optimizma i sigurno je da se necemo braniti. Nama je bitno da igramo, jer ako i izgubimo zelimo znati da smo dali sve od sebe, iako mislim da mozemo do tri
boda. Oni se jos uvijek traze i nisu kvaliteta kao prosle godine, sto svakako moze biti nasa najveca prednost“, primijetio je Ga varic, nada juci se da ce bar jedna tuzlanska kontra, izvedena u reziji brzih napadaa, biti krunisana golom – po mogucnosti pobjednickim.

Samo je jedan Stefan Gavaric

slika

eldar__adriano
Kontakt:

Post Postao/la eldar__adriano » 12 avg 2010, 15:52

ima li ko kakvih informacija za alena mesanovica *? ? ? je li moguce da potpise za nas jer je trazio ispisnicu iz zelje i dobio ju je a kazu da ima nekih ponuda iz premier lige ? ? je li moguce da dodje na tusanj ??

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.