Sloboda spremna za Kosevo
Stefan Gavaric:Idemo po pobjedu!
Na krili ma dobre igre u mecu protiv Travnika, fudbaleri Slobode spremaju se za gostovanje na Kosevu, gdje ce u subotu, u okviru treceg kola Premijer lige BiH, odmjeriti snage sa Sarajevom, tradicionalnim rivalom. Crveno-crna ceta priprema se na terenima stadiona Tusanj, a radnu atmosferu narusi tek poneka sala, poput one o kartonima Stefana Gavarica.
“Provjerio sam kartone! Dva kola, dva kartona - znaci imam pravo nastupa“,iz topa odgovara ovaj mladi veznjak na pitanje o proslosezonskom nesporazumu, zbog kojeg su Sloboda i Sarajevo igrali ponovljene utakmice i pisali zalbe na odluke komisija N/FSBiH.
“Zao mi je sto se to desilo, no to je stvar proslosti. Na kraju se to dobro zavrsilo i za Slobodu, ali i za mene“, zakljucuje Gavaric, dodajuci da se sada treba okrenuti utakmici koja je na programu u subotu.
“Idemo na Kosevo osokoljeni pobjedom protiv Travnika. Imamo optimizma i sigurno je da se necemo braniti. Nama je bitno da igramo, jer ako i izgubimo zelimo znati da smo dali sve od sebe, iako mislim da mozemo do tri
boda. Oni se jos uvijek traze i nisu kvaliteta kao prosle godine, sto svakako moze biti nasa najveca prednost“, primijetio je Ga varic, nada juci se da ce bar jedna tuzlanska kontra, izvedena u reziji brzih napadaa, biti krunisana golom – po mogucnosti pobjednickim.
Samo je jedan Stefan Gavaric