Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
miki_92
-
Kontakt:
Adrian Wojnarowski @WojVerticalNBA
****: The NBA has delivered teams a new salary cap projection for the 2017-18 season: $101M. The cap is $94.1M this season.
Zach Lowe: "If you don't think Russell Westbrook is stat padding his rebounds, you're just blindfully ignorant or not watching."
Zach Lowe (with Brian Windhorst on the Lowe Post, starts around 1:08:00). Continued quote for context:
"He is stat padding his rebounds. So if you really care enough about 2 defensive rebounds to make that the deciding factor in who you vote for, more power to you. If you vote for Westbrook, you should not do it because of the triple double. Period."
"By the way, there are lots of great reasons to vote for Russell Westbrook. I might vote for Russell Westbrook. I'm not going to tell you which way I'm leaning, but I might. It doesn't have to matter to you that he is averaging a triple double. That's not why you should vote for him."
"You should vote for him because he is carrying a bad roster to 45 wins. The team is a disaster without him. They were designed to be a team of role player finishers around 2 superstars. They lost one of their superstars and haven't fallen into the tank. Those are reasons to vote for him. The fact he averages 10 rebounds instead of 8 and a half is not really a reason to vote for him."
Neither Lowe or Windhorst revealed who they would vote for but both said that they think Westbrook will win the MVP award.
Lowe Post Link:
http://www.espn.com/espnradio/play?id=19085388
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
-
Sarmelino
-
Kontakt:
Tracy3McGrady je napisao/la:
Kako ofirno gurate russa gdje mu nije mjesto. Lik nije ni u top 5 igrača lige a ti ga stavljaš na treće mjesto. Zaslužio je mvp nagradu zbog sezone, vodi odlično ekipu, i ko tačno zna šta je zapravo mvp i razumjeti će.
Curry se svaki put popisa po njemu ali eto russ je bolji. I po Durantu isto dok je igrao protiv njega. Jedini je King superiorni što i pokazuju rezultati
Joj ti kad ga lupis dobro ga lupis.Nego sta nego da je u top 5 lige.Pretjerujes bezveze,pola foruma mrzi basketasa pa su opet realni kad je u pitanju top 5 lige.Ako ga toliko bacas na Currya a mrzis ovog nabijaca statistike barem budi realan koliko toliko.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
-
Tracy3McGrady
-
Kontakt:
Postao/la Tracy3McGrady » 07 apr 2017, 08:54
Sarmelino je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:
Kako ofirno gurate russa gdje mu nije mjesto. Lik nije ni u top 5 igrača lige a ti ga stavljaš na treće mjesto. Zaslužio je mvp nagradu zbog sezone, vodi odlično ekipu, i ko tačno zna šta je zapravo mvp i razumjeti će.
Curry se svaki put popisa po njemu ali eto russ je bolji. I po Durantu isto dok je igrao protiv njega. Jedini je King superiorni što i pokazuju rezultati
Joj ti kad ga lupis dobro ga lupis.Nego sta nego da je u top 5 lige.Pretjerujes bezveze,pola foruma mrzi basketasa pa su opet realni kad je u pitanju top 5 lige.Ako ga toliko bacas na Currya a mrzis ovog nabijaca statistike barem budi realan koliko toliko.
Jel bolji od jednog od ovih, James, Curry, Durant, Kawhi, Harden? Ako jeste, od koga
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
Sarmelino
-
Kontakt:
Tracy3McGrady je napisao/la:Sarmelino je napisao/la:Tracy3McGrady je napisao/la:
Jel bolji od jednog od ovih, James, Curry, Durant, Kawhi, Harden? Ako jeste, od koga
Ova sezona : Russ\Harden,Kawhi,James,Durant.
Inace,James,Kawhi,Durant,Steph,Russ.
Sto je bolji od Hardena?
Bolje stat pumpa i krade skokove naravno.
puške pucaju lete duhovi
-
Sarmelino
-
Kontakt:
Takodjer zanimljiv stat:Westbrooku je ove sezone 7 puta falio skok/ass za TD,najvise u ligi,drugi Harden.Steta bas kad vec toliko juri statistiku da ne pokupi jos taj jedan stat.Ono da ima 48,nezamisliv broj.
puške pucaju lete duhovi
-
Tracy3McGrady
-
Kontakt:
Postao/la Tracy3McGrady » 07 apr 2017, 09:34
Za ovu sezonu se slažem i treba dobiti mvp nagradu, ali inače bi uzeo ovu petorku prije njega. Pa kad malo bolje razmislim uzeo bi Davisa prije ali to je moje subjektivno mišljenje.
Envoyé de mon SM-G925F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
KingJamesMVP
-
Kontakt:
Postao/la KingJamesMVP » 07 apr 2017, 10:19
Vjerojatno je odlučena borba za broj 1 na Istoku nakon poraza Celticsa u Atlanti. Cavsima do kraja sezone treba 2-2
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
-
Lillard
-
Kontakt:
Kad gledam brojke, stid me što sam ikad stavio Kawhija ispred Jamesa u MVP utrci. Ali eto, događa se

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
Kawhi
-
Kontakt:
Lillard je napisao/la:Kad gledam brojke, stid me što sam ikad stavio Kawhija ispred Jamesa u MVP utrci. Ali eto, događa se

Osim što Kawhi sa dosta slabijom ekipom ima 9 pobjeda više. I igra dosta jaču odbranu od Brona u RS. I da ga je izdominirao u obje tekme RS. Al yebo ti to, to je sve nebitno. Važne su brojke.

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
-
Lillard
-
Kontakt:
Kawhi je napisao/la:Lillard je napisao/la:Kad gledam brojke, stid me što sam ikad stavio Kawhija ispred Jamesa u MVP utrci. Ali eto, događa se

Osim što Kawhi sa dosta slabijom ekipom ima 9 pobjeda više. I igra dosta jaču odbranu od Brona u RS. I da ga je izdominirao u obje tekme RS. Al yebo ti to, to je sve nebitno. Važne su brojke.

Da, sad ćemo Spurse pretvorit u Pelicanse
James 26-8-8 na 54% šuta što je nerealno.
Kawhi 25-5-3 na 48% šuta, ali igra obranu jelde.
Uz to, Spursi bez njega ove sezone 6-1, Cavsi bez Jamesa 0-5.

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
Donnie Darko
-
Kontakt:
Postao/la Donnie Darko » 07 apr 2017, 14:48
Pa nedavno je bila priča da su statistički Harden i Kawhi tu negdje

Na trenutak sam fakat još i pomislio reko kad nabi statistiku na 29-8-7 ili nešto slično

-
Kawhi
-
Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Pa nedavno je bila priča da su statistički Harden i Kawhi tu negdje

Na trenutak sam fakat još i pomislio reko kad nabi statistiku na 29-8-7 ili nešto slično

Ja se ne sjećam te priče, al evo sad sam pogledao i na 100 posjeda je jedina ogromna razlika u Hardenovu korist broj asistencija. Al ono Kawhi zabija više na 100 posjeda uz bolje procente, manje izgubljenih, više ukradenih, više blokada. Harden ima 2 skoka više da ne zaboravimo i to, ali s obzirom na vaše mišljenje o skokovima Russa ne vjerujem ni da je bolje o skokovima Hardena.

-
Clutch
-
Kontakt:
Kawhi je napisao/la:Lillard je napisao/la:Kad gledam brojke, stid me što sam ikad stavio Kawhija ispred Jamesa u MVP utrci. Ali eto, događa se

Osim što Kawhi sa dosta slabijom ekipom ima 9 pobjeda više.
Spursi sa Leonardom su za 2 poena bolji nego Spursi bez Leonarda. Cavsi sa i bez LeBrona daje razliku od 16 poena.
Rekord Spursa u utakmicama kada Leonard nije igrao je 6-1. Rekord Cavsa bez Jamesa ove sezone je 0-6.
Playoff Cavsi svakako jesu bolja ekipa od Spursa ali za ovu regularnu sezonu teško da se to može reći.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
-
alemsa
-
Kontakt:
Kawhi je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Pa nedavno je bila priča da su statistički Harden i Kawhi tu negdje

Ja se ne sjećam te priče, al evo sad sam pogledao i na 100 posjeda je jedina ogromna razlika u Hardenovu korist broj asistencija. Al ono Kawhi zabija više na 100 posjeda uz bolje procente, manje izgubljenih, više ukradenih, više blokada. Harden ima 2 skoka više da ne zaboravimo i to, ali s obzirom na vaše mišljenje o skokovima Russa ne vjerujem ni da je bolje o skokovima Hardena.

Pa normalno da ce imati 20 puta manje izgubljenih kad nije glavni
ball handler ekipe, odnosno nea je kod sebe koliko Harden ili WB, a i ne nosi napad u smislu da mora kreirat i za ostale. A i eto kad spominjes na 100 posjeda, na 5 asistencija na 100 posjeda, Kawhi ima 3 TO, Harden 7 na 14 asistencija.
FG% normalno da treba da ima bolji, SF je. A i Brada je uzeo duplo vise trica od njeg, 708 naspram 374
-
alemsa
-
Kontakt:
I bolje gledat EFG% od suhog FG%, jer se uzima u obzir da je trica 3 poena a ne samo FG kao bilo odakle. Znaci pucat 4-12 tricu je isto kao pucat 6-12 midrange, fakt. i to kad uzmes u obzir onda dobijas drugaciju sliku sto se tice FG% odnosno EFG%.
-
sejo90
-
Kontakt:

Ako su vazne brojke James je malo bolji, ako nisu vazne i gledas samo igru onda je James puno bolji.
-
Epidaurus
-
Kontakt:
alemsa je napisao/la:I bolje gledat EFG% od suhog FG%, jer se uzima u obzir da je trica 3 poena a ne samo FG kao bilo odakle. Znaci pucat 4-12 tricu je isto kao pucat 6-12 midrange, fakt. i to kad uzmes u obzir onda dobijas drugaciju sliku sto se tice FG% odnosno EFG%.
Najbolji pokazatelj suterske efikasnosti je TS% jer ukljucuje i slobodna, po njemu je Harden fenomenalan jer ima preko 60%.
-
alemsa
-
Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:alemsa je napisao/la:I bolje gledat EFG% od suhog FG%, jer se uzima u obzir da je trica 3 poena a ne samo FG kao bilo odakle. Znaci pucat 4-12 tricu je isto kao pucat 6-12 midrange, fakt. i to kad uzmes u obzir onda dobijas drugaciju sliku sto se tice FG% odnosno EFG%.
Najbolji pokazatelj suterske efikasnosti je TS% jer ukljucuje i slobodna, po njemu je Harden fenomenalan jer ima preko 60%.
Slazem se, ali je i EFG% tacniji pokazatelj efikasnosti od suhog FG, jer ako igrac x puca 6-18 tricu, a drugi igrac puca 9-18 midrange/dunk ne bitno, tebi ce suhi FG pokazat da je jedan puco 33% a drugi 50%, a dali su isti broj poena na isti broj suteva. Moc trice
-
Kawhi
-
Kontakt:
alemsa je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:alemsa je napisao/la:I bolje gledat EFG% od suhog FG%, jer se uzima u obzir da je trica 3 poena a ne samo FG kao bilo odakle. Znaci pucat 4-12 tricu je isto kao pucat 6-12 midrange, fakt. i to kad uzmes u obzir onda dobijas drugaciju sliku sto se tice FG% odnosno EFG%.
Slazem se, ali je i EFG% tacniji pokazatelj efikasnosti od suhog FG, jer ako igrac x puca 6-18 tricu, a drugi igrac puca 9-18 midrange/dunk ne bitno, tebi ce suhi FG pokazat da je jedan puco 33% a drugi 50%, a dali su isti broj poena na isti broj suteva. Moc trice
I Kawhiju je TS preko 60, a ima i bolji eFG. Nego, eto sad smo uporedili ofanzivne učinke Kawhija i Hardena i Brada ima malu prednost. Kakav je njihov defanzivni učinak?
-
Epidaurus
-
Kontakt:
Kawhi je napisao/la:
I Kawhiju je TS preko 60, a ima i bolji eFG. Nego, eto sad smo uporedili ofanzivne učinke Kawhija i Hardena i Brada ima malu prednost. Kakav je njihov defanzivni učinak?
Daj ba, Harden ima dosta bolji ofanzivni ucinak od Kawhija obzirom na sav teret koji nosi. Kawhi je u napadu samo elitan kao strijelac, kao playmaker Harden je tu neka druga dimenzija. Slazem se ja s tobom da je Kawhi bolji igrac i od Hardena i od Wessa i svaki dan bi prije uzeo njega nego ovu dvojicu al napadacki je on jos uvijek prilicno iza. Bar za sada dok ne napreduje kao kreator dovoljno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.