Evander je napisao/la:
Zasto da nas dodje 8000 vise?
Mi to niti ne ocekujemo.
Doci ce nas 10-12-15 hiljada, u zavisnosti od situacije na tabeli.
Nama je cilj samo da i vas na Kosevu bude u istom procentu kao i nas na Grbavici. Je li posteno?
Ako mi ozbiljno zaprijetimo upravi bojkotom derbija, vidjet cemo da li ce poslusati navijace i cije su im pare draze, nase ili vasim 6000 karata.
Govorim ti u konstataciji zarade tvog kluba, treba vas doći više od 10-12-15 hiljada da bi finansijski nadomjestili nedolazak Željinih navijača.
Al' možda doduše vašima i nije bitan profit, mada iskreno sumnjam da samo zbog draži derbija dadnu nama toliko karata na Koševu.
Da se mene pita ja bih vam dao 3,5 hiljade mjesta na Koševu, to je otrpilike zdenka i pola sjevera (ugrubo rečeno), nemam ništa protiv toga. Al' je problem što vi uvijek napravite belaj na Grbavici, i ne znam kako da očekuješ da dobijete veći broj karata kada se zna kako se ponašate u zadnjim derbijima na Grbavici.
A mimo svega ovoga, vaših dosta bude na sjeveru i zapadu (i biće ih vjerovatno na istoku), i žao mi je jedino takvih ljudi koji bi došli na derbi radi utakmice, a ostanu uskraćeni za to.
Nema u našem navijačkom svijetu kulture da navijači protivničkih timova budu na metar razdaljine, nekad kad se to promjeni onda se može očekivati i veći broj navijača Sarajeva na Koševu, ili kada se Jug aBd izgradi, tada bi bilo sasvim fer da vam se dadne bar pola sjevera bez pogovora.
Koševo je druga priča, na Koševu ne postoji ni teoretska šansa da se fizički dođe u kontakt sa protivničkim navijačima zbog izgleda i pravljenja stadiona. Dobro, može se desiti kontakt na Zapadu al' tu su mahom ovi gore nabrojani ljudi koji dođu da gledaju utakmicu a ne da prave probleme zbog viška hormona.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"