ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

jestamaji
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2017, 10:10

super AA23, jedino šteta zbog ispita, ali nema veze, to je sporedno :mrgreen:

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 04 apr 2017, 10:46

AA23 je napisao/la: Ne vjerujem. Osjećam se svemoguće, osjećam se da na ovom svijetu sve mogu da ostvarim kada je Federer mogao 18-ti, pa mogu i ja sve! Osjećaj je neprocjenjiv, letim, leti i Roger i svi njegovi navijači, lete i ne vjeruju. Osjećaju da na ovom svijetu NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!
Meni je par dana trebalo da realiziram u glavi i da shvatim da je uzeo 18-ti GS, jednostavno očima nisam vjerovao da je uspio.Ako sam igdje polagao bilo kakve nade da može osvojiti još 1GS,onda je to Wimbledon,sad je već moguće (pitanje je koliko realno) da osvoji AO i Wimbledon.
Al' baš ovakav osjećaj je bio.Jednostavno,gledaš ga kako se raduje i saam kao njegov navijač ne vjeruješ da je u finalu AO-a,u 36.godini,protiv svoje Ahilove pete,uzeo 18.GS :bow:
You'll never walk alone.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 04 apr 2017, 10:57

AA23 je napisao/la: Ne vjerujem. Osjećam se svemoguće, osjećam se da na ovom svijetu sve mogu da ostvarim kada je Federer mogao 18-ti, pa mogu i ja sve! Osjećaj je neprocjenjiv, letim, leti i Roger i svi njegovi navijači, lete i ne vjeruju. Osjećaju da na ovom svijetu NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!
slika

IDEMOOO! :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 04 apr 2017, 13:19

Since winning his last grand slam Nadal has lost 29 out of the 36 sets he has played against Djokovic/Murray/Federer.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 04 apr 2017, 13:55

@AA23 odlican sastav! :clap:

Procitao sam sve!

Ma Nadalu vise niko ne vjeruje, cak ni ovi hardcore navijaci, ne smiju vise ustvrditi ni da bi osvojio Casablancu a kamoli sta vise. Mislio sam prije dvije godine da se vraca, no jok nista, vjerovao mu i prosle sezone i opet kurko, ove sad sezone samo pokazuje da je tijelo kvrculnulo i ne moze vise. Sto bi se reklo da mu je yebat, a nema kome ucerat! :D

Ovaj podatak od shminke izgleda jezivo!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2017, 14:21

rafa bi trebo doći u umag. em jedan od najljepših turnira na svijetu em šansa za osvajanje 99% ... čista win-win situacija :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 04 apr 2017, 14:40

jestamaji je napisao/la:rafa bi trebo doći u umag. em jedan od najljepših turnira na svijetu em šansa za osvajanje 99% ... čista win-win situacija :mrgreen:
Taman da igra finale s Damirom i da mu izbaci Fogninija na tom putu i onda da mu mjere pritisak u finalu! :rol: :rol: :rol:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2017, 14:43

Effenberg je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:rafa bi trebo doći u umag. em jedan od najljepših turnira na svijetu em šansa za osvajanje 99% ... čista win-win situacija :mrgreen:
Taman da igra finale s Damirom i da mu izbaci Fogninija na tom putu i onda da mu mjere pritisak u finalu! :rol: :rol: :rol:
:mrgreen:

i onda mu naš sudija na 30:40 vikne foot fault :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 04 apr 2017, 14:46

jestamaji je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:
:mrgreen:

i onda mu naš sudija na 30:40 vikne foot fault :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma Rafa bi vjerovatno prije toga bio diskvalifikovan radi 56og time violation-a! :urnebes:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 apr 2017, 16:42

Ko bi rekao da ce Rafa od mentalne gromade stici do mentalnog midzeta. Kad se sjetim prije , igrao je na svaku loptu kao da mu je zadnja. A pogotovo na breakove i mec lopte, sta je sve spasavao.

Talenat je ostao, i rad sigurno jos i veci. Ali nema se vise snage za takav stil, zbog toga ne moze stici one Federerove lopte ( na stranu sto Roger salje nenormalno dobre lopte trenutno)

Zato i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji, a to je da Nadalu odgovaraju vise brze podloge trenutno, gdje skracuje poene, igra mnogo agresivnije. Jer nema drugog nacina. Vjerovali ili ne , tako je, pogledajte kakav otvor je pruzio na AO, a kakav na ova 2 zadnja turnira. Rafa je igrao brutalno u finalu AO, ozbiljno to mislim. Mislim da je tome pomogla i podloga definitivno.
Pa evo zadnji ovaj turnir, Rafa je u finalu strasno agresivno igrao, zbog toga je napravio mnogo gresaka.

Ja ne znam ko ce osvojiti RG, ali sam uvjeren da to nece biti Nadal. Iako bih volio da uzme jos jednom taj GS.

Ono sto me iznenadjuje kod Federera je to da on vise skoro i ne grijesi kao prije. Pa evo zadnje 3 godine protiv Djokovica u Wimblu, koliko covjek lopti zapuca u mrezu, pa preko 30 neforsiranih imao konstantno. To jeste bilo mozda i do Djokovica, ali je popravio definitivno igru, 5 puta manje grijesi, pogotovo na BH. Zbog toga je i ostvario ovakav uspjeh u 2017.
27.10.2020

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2017, 17:00

odskok lopte u wimbledonu ne možeš porediti sa turnirima na ostalim podlogama, pa još nole u punmoj formi, nije nikakvo čudo

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 apr 2017, 17:08

AA23 je napisao/la:Nedavno neko je napisao, kako je Nadal igrač sa najjačim mentalitetom.
Ako i dalje neko tako smatra ima razlog naravno, ali ja sad drugačije mislim, dovoljno je da pogleda Federera.

Počećemo ovako...

Federer zasjeda na tron, na tronu je dugo vremena, svake godine dolaze časopisi koje uzimam i dobijam poster Federera, zapitam se ko je ovaj tip? Nešto počnem pratiti vijesti oko tenisa, šta je tenis uopšte, kako se to igra, ko je ovaj čiko sa znojnicom oko glave za kojeg pričaju da je najbolji. Godine idu, prolaze, a svako tri mjeseca dobijam postere Federera za kojeg čujem vijesti da je šampion i da je zasjeo i da ne mrda sa pozicije broj 1. Nema boljega, dominacija. Mislio sam da je tenis sport u kojem jedan dominira i da je to tako, nešto kao Michael Schumacher za F1, nema boljeg, taj Schumacher je vječiti broj #1. Nešto sam volio Ralfa Schumachera, valjda zato što je bio 13-ti a ne prvi, ha ya svi navijaju za Michaela a ja za Ralfa, ybga bilo je i to lijepo :mrgreen:. Počeše da spominju nekog Nadala, momka sa dugim gaćama ili ti ga bermudama, igra u kimono, lijep je, zgodan, mamac za dame i fan djevojke, čitava mahala se popalila, eto Rafe, Rafa Vamos, Rafa novi teniser koji će da skine Federera.

Nadal kao loši tip koji glavnom heroju prijeti i uspijeva da ga pobijedi. Ne jednom, ne dva puta, nego ogroman broj puta. 2008. godina nakon svih onih uspješnih godina, Federer postaje predmet ismijavanja, Nadal ga ponižava na šljaci, u finalu Roland Garrosa mu uzima zadnji set 6:0, ljudi pričaju, čudo se desilo.

Dolazi Wimbledon, ljeto je, lijepo vrijeme, a trešnje su tu da se jedu :lol: . Upalim OBN da pratim finale Wimbledona, vidim Rafa uzima prvi set, hajd rekoh..nije me ovo toliko ni pogodilo, nisam bio toliko veliki navijač Federera kao sada. Nadal uze drugi set..mah, gotovo je ovo reko, idem ja kod rodjaka zove me da igramo sokera. Prelazim ja tamo ( kuća do kuće ), palimo TV, pravim se lud, da me ne provocira jer navija za Rafu, govori mi kako Nadal uzima i Wimbledon, ali ja se u sebi jedem na neki način, nije kraj, kontam u sebi. Gledamo na TV-u, tie break. Federer uze set. Kaže rodjak " izvuče se ". Idemo dalje, igramo sokera, a ja lagano pratim tenis. 2:2, Federer spašava meč loptu bekend paralelom koju nijedan čovjek u onakvom momentu ne bi spasio, jednoručni BH down the line. Finalni set počinje, došao kući, kuća puna gostiju, a čude se ljudi šta ja pratim, niko ne zna ni šta je tenis. Mrak pada, Nadal pritišće Federera, a ja gledam samo kako Federer asove servira i pogađa onu zelenu plohu iza, svaki svoj servis gem. Zape Roger, meč lopte za Nadala, mrak, akšam već hoće, FH u mrežu, gotovo je, Nadal je prvak Wimbledona. OBN televizija je prenosila vrhunac. Roger ispada na Mastersima, rano, dosta rano. Olimpijada, Novak i Rafa doguraše daleko, Federera Blake posla kući, šta je sa Federerom? Je li njegov kraj blizu?

Nadal, sjeda na tron. Federer ide u penziju, Federer je završio svoje, Federer je mator, ne može on više, Nadal je mladji, Nadal je majstor, Federer je odradio svoje, Federer je bio - više nije i gotov je. Samo sam slušao riječi starijih momaka od mene dok smo igrali stolnog tenisa po mahali, a u sebi sam mislio drugačije, da li sam vjerovao, jesam naravno, u Federera oduvijek. Sumnja raste, bliži se kraj Federeru, 2008. godina. Federerov bijes nad ATP Tourom je u silaznoj putanji, kraj, više nije kralj tenisa. Imamo novog kralja, Rafaela Nadala. Jedna titula u Bazelu i US Open, meč protiv Andreeva gdje ni sam ne znam kako se izvukao, ali znam da sam samo vidio da Rafe nema, već da finale igra neki " Murray " . Sutra sam tu, dolazim iz škole, kad na ES kratki pregled i poeni, Federer dogurao do 13-te titule na Grand Slam turnirima.
Kralj se vraća? Da? Ne?

AO 2009.

Prije AO, Federer uzeo KooYong Classic, mlatnuo Stena u finalu, reko super hajde neki dobar turnir :mrgreen:
Federer mlavi svoje protivnike. Nisam ustao na meč protiv Berdiha, ali znam da se vratio od 0-2, kako? Ne znam, ali znam da je pobijedio. Nadal sa druge strane preživljava horor protiv Verdaska, za kojeg nisam očekivao da će biti prijetnja Rafi, Rafa prolazi, 5 sati je proveo na terenu, Roger svjež, svi smo uz Rogera, kao Mats i ona njegova jaranica.
Finale, Nadal opak, Roger opak, Nadal igra najbolje što može, Federer opet pada kada je bitno, griješi, Nadal ubacuje nemoguće, Federer izbacuje u out. Gotovo je, Nadal je novi AO prvak, Federera suze obliše, starci mi se zainteresovaše, zašto taj čovjek plače, žao im ga. Mene podjebavaju na sve strane, jer sam i ja plakao, a Rafini navijači mi prisjedali na muke godinama i nisu prestajali. Nema ga, ta' će on, matori jarac. Eh, da sam slušao idiote i svakakve ljude dosad, ko zna kako bih se sada osjećao.

RG 2009.

Federer preživljava katastrofalne mečeve, molim Boga da nekako dobije, kako? Ne znam opet ni ja, šta li je to što mu osvoji meč protiv Haasa, da na break loptu opali inside out i spasi break loptu prvim kako treba udarcem u meču. Meč se okreće, Roger dobija. Dobija i Delpa. Rafa izlijeće protiv tad nepoznatog Soderlinga, nije mi jasno, ali čujem da je publici drago jer se Federeru otvara žrijeb. Federer i Soderling, Layani sudi. Kiša poče da pada, međutim, Layani ne prekida, kiša i dalje pada, ali ne dovoljno jako, već samo da dočara onaj doživljaj koji je bio tu. Federer osvoji RG, svi su skočili, najveći momenat u njegovoj karijeri. Sjećam se noći i noći kad sam molio Boga da Federer osvoji RG i bude opet prvi, hvala ti Bože. :tokralju:

Wimbledon 2009.

Ista stvar, Roddick i zadnji set. Magija, Federer uzima 15-tu Grand Slam titulu. Rafinih navijača nema, nema ko da me zajebava, čak čujem da neki govore " ma i nama je drag Federer uvijek bio, najbolji je on navijamo i mi za njeg " :lol:. Meni drago, njima kisele face :mrgreen:. Nakon USO 2009, kojeg sam fakat teško prežalio, uzeo je i 2010. AO. Tada onaj prokleti komentator reče " Kada je kraj ovome čovjeku ? "

I Roger opet stade. 2010, sranje. 2011. sranje. Novakovo spašavanje meč lopti je dokrajčilo ove sezone. Da li je kraj čovjeku, da li se zasitio tenisa?
2012. uze Wimbledon, dobio Novaka i Murraya. Federer se vratio opet na tron.

2014. i 2015.Wimbledon i USO.

Povrede na AO, loša forma, međutim na Wimbledonu je oduvijek bio najbolji, ali ipak ne koristi break lopte u finalu protiv Novaka i ovaj uzima 2 Grand Slama, šteta, stvarno šteta. 18 je daleko, tako blizu, a tako daleko. USO, ista priča, nije jednostavno bolji, griješio je kada se meč lomio, kada je trebao iskoristiti svoje šanse, razlika nije velika, mali su momenti odlučili, ali Federer je taj koji je bacao 18-ti u kantu svojim greškama.

2017. AO.

Totalno opuštena varijanta, poželjeh da ga gledam, hajd reko neka ga samo može se koji Halle uzeti ili Bazel :mrgreen:, dobio žrijeb iz pakla. Melzer mu uze set :crazy: ali dobro, hajde samo neka je zdrav i živ rekoh tad. Međutim, pođe Roger da pobjeđuje i dijeli lekcije nekima brzo, a nekima u 5 setova, Berdihu, Nishikoriju, Zverev poslije, pa Wawrinka i ovamo navijah za Dimitrova, koji je odigrao najbolji meč u karijeri, međutim, ništa. Rafa ga dobio, igra finale protiv Rogera. Kontam, pa kako ljudi dragi da čovjek dođe u 35.-toj godini života do nove šanse, a sa druge strane vječiti protivnik i ahilova peta, frajer kojeg ne bi poželio da sa špahtlom izađe na teren da igra, a kamoli da ga vidim sa suprotne strane. Svi ga ismijavaju opet, naguziće se Federer, Rafa će da ga meće, evo opet stari dobija po turu od Rafe, RAFA VAMOS 14!

Federerovo 18..nema ga..daleko, svima nama, ne vjerujemo u njega, igrao je dobro, ali Rafa je Rafa, jel tako?

Rekoh da neću prognozirati, ali Nadal ima veće šanse, ustajem malo kasnim na prva dva tri gema, Federer klepi prvi set, pa pade u drugom, pa klepi treći, pa pade u četvrtom. Nadal ima break. Ali Federer NE odustaje, bori se grčevito, osvaja onaj najbolji poen možda godine, vraća break, pravi break i odservira i osvoji AO, na onaj challenge Nadala. Ne vjerujem. Osjećam se svemoguće, osjećam se da na ovom svijetu sve mogu da ostvarim kada je Federer mogao 18-ti, pa mogu i ja sve! Osjećaj je neprocjenjiv, letim, leti i Roger i svi njegovi navijači, lete i ne vjeruju. Osjećaju da na ovom svijetu NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!

IW, Miami, hajde neka igra Roger, neka kupi bodove, loše je rangiran, opet žrijebovi iz pakla, opet ih osvaja. Kako, zašto, zbog čega?

Rješenje je jednostavno, zato što to želi više nego iko, zato što to može više nego iko i zato što ne odustaje više nego iko.

Otkriti na neki način recept za Nadala u 35-toj godini, to samo fajteri i borci mogu, oni koji ne odustaju.
Osvojiti 18-ti GS kada su svi mislili da je daleko, on nije, on ga je osvojio.
Osvojiti Sunshine double, kada su svi mislili da je umoran, da ne može, da je Kirgios mlatnuo Novaka 2x, a starca će osramotiti, ne, posla ga Federer kući i dobi Rafu.

Kralj je najveći, davno je postao, tako je i ostao, samo što su ga drugi pokušali zatrpati zemljom, ali on se nije dao, niti će, kralj Roger.

Hvala ti što postojiš, hvala za sve što si uradio i za sve što ćeš uraditi, ne želim da razmišljam o danu kada ćeš napustiti ovu divnu igru, i hvala ti što si mi pokazao, kao i svim drugima kakva je čar navijati za tebe, najboljeg ikada, Roger Federer.

p.s.Želio sam još više da pišem jer mnogo stvari sam ispustio tokom godina nabrojanih, ali ispiti su blizu i ne bih da budem budan do kasno, ako već spremam all nighter pred ispit :mrgreen:

Nadam se da će neko uživati :)
:tokralju: :tokralju: :salut:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 apr 2017, 17:45

AA23 je napisao/la:Nedavno neko je napisao, kako je Nadal igrač sa najjačim mentalitetom.
Ako i dalje neko tako smatra ima razlog naravno, ali ja sad drugačije mislim, dovoljno je da pogleda Federera.

Počećemo ovako...

Federer zasjeda na tron, na tronu je dugo vremena, svake godine dolaze časopisi koje uzimam i dobijam poster Federera, zapitam se ko je ovaj tip? Nešto počnem pratiti vijesti oko tenisa, šta je tenis uopšte, kako se to igra, ko je ovaj čiko sa znojnicom oko glave za kojeg pričaju da je najbolji. Godine idu, prolaze, a svako tri mjeseca dobijam postere Federera za kojeg čujem vijesti da je šampion i da je zasjeo i da ne mrda sa pozicije broj 1. Nema boljega, dominacija. Mislio sam da je tenis sport u kojem jedan dominira i da je to tako, nešto kao Michael Schumacher za F1, nema boljeg, taj Schumacher je vječiti broj #1. Nešto sam volio Ralfa Schumachera, valjda zato što je bio 13-ti a ne prvi, ha ya svi navijaju za Michaela a ja za Ralfa, ybga bilo je i to lijepo :mrgreen:. Počeše da spominju nekog Nadala, momka sa dugim gaćama ili ti ga bermudama, igra u kimono, lijep je, zgodan, mamac za dame i fan djevojke, čitava mahala se popalila, eto Rafe, Rafa Vamos, Rafa novi teniser koji će da skine Federera.

Nadal kao loši tip koji glavnom heroju prijeti i uspijeva da ga pobijedi. Ne jednom, ne dva puta, nego ogroman broj puta. 2008. godina nakon svih onih uspješnih godina, Federer postaje predmet ismijavanja, Nadal ga ponižava na šljaci, u finalu Roland Garrosa mu uzima zadnji set 6:0, ljudi pričaju, čudo se desilo.

Dolazi Wimbledon, ljeto je, lijepo vrijeme, a trešnje su tu da se jedu :lol: . Upalim OBN da pratim finale Wimbledona, vidim Rafa uzima prvi set, hajd rekoh..nije me ovo toliko ni pogodilo, nisam bio toliko veliki navijač Federera kao sada. Nadal uze drugi set..mah, gotovo je ovo reko, idem ja kod rodjaka zove me da igramo sokera. Prelazim ja tamo ( kuća do kuće ), palimo TV, pravim se lud, da me ne provocira jer navija za Rafu, govori mi kako Nadal uzima i Wimbledon, ali ja se u sebi jedem na neki način, nije kraj, kontam u sebi. Gledamo na TV-u, tie break. Federer uze set. Kaže rodjak " izvuče se ". Idemo dalje, igramo sokera, a ja lagano pratim tenis. 2:2, Federer spašava meč loptu bekend paralelom koju nijedan čovjek u onakvom momentu ne bi spasio, jednoručni BH down the line. Finalni set počinje, došao kući, kuća puna gostiju, a čude se ljudi šta ja pratim, niko ne zna ni šta je tenis. Mrak pada, Nadal pritišće Federera, a ja gledam samo kako Federer asove servira i pogađa onu zelenu plohu iza, svaki svoj servis gem. Zape Roger, meč lopte za Nadala, mrak, akšam već hoće, FH u mrežu, gotovo je, Nadal je prvak Wimbledona. OBN televizija je prenosila vrhunac. Roger ispada na Mastersima, rano, dosta rano. Olimpijada, Novak i Rafa doguraše daleko, Federera Blake posla kući, šta je sa Federerom? Je li njegov kraj blizu?

Nadal, sjeda na tron. Federer ide u penziju, Federer je završio svoje, Federer je mator, ne može on više, Nadal je mladji, Nadal je majstor, Federer je odradio svoje, Federer je bio - više nije i gotov je. Samo sam slušao riječi starijih momaka od mene dok smo igrali stolnog tenisa po mahali, a u sebi sam mislio drugačije, da li sam vjerovao, jesam naravno, u Federera oduvijek. Sumnja raste, bliži se kraj Federeru, 2008. godina. Federerov bijes nad ATP Tourom je u silaznoj putanji, kraj, više nije kralj tenisa. Imamo novog kralja, Rafaela Nadala. Jedna titula u Bazelu i US Open, meč protiv Andreeva gdje ni sam ne znam kako se izvukao, ali znam da sam samo vidio da Rafe nema, već da finale igra neki " Murray " . Sutra sam tu, dolazim iz škole, kad na ES kratki pregled i poeni, Federer dogurao do 13-te titule na Grand Slam turnirima.
Kralj se vraća? Da? Ne?

AO 2009.

Prije AO, Federer uzeo KooYong Classic, mlatnuo Stena u finalu, reko super hajde neki dobar turnir :mrgreen:
Federer mlavi svoje protivnike. Nisam ustao na meč protiv Berdiha, ali znam da se vratio od 0-2, kako? Ne znam, ali znam da je pobijedio. Nadal sa druge strane preživljava horor protiv Verdaska, za kojeg nisam očekivao da će biti prijetnja Rafi, Rafa prolazi, 5 sati je proveo na terenu, Roger svjež, svi smo uz Rogera, kao Mats i ona njegova jaranica.
Finale, Nadal opak, Roger opak, Nadal igra najbolje što može, Federer opet pada kada je bitno, griješi, Nadal ubacuje nemoguće, Federer izbacuje u out. Gotovo je, Nadal je novi AO prvak, Federera suze obliše, starci mi se zainteresovaše, zašto taj čovjek plače, žao im ga. Mene podjebavaju na sve strane, jer sam i ja plakao, a Rafini navijači mi prisjedali na muke godinama i nisu prestajali. Nema ga, ta' će on, matori jarac. Eh, da sam slušao idiote i svakakve ljude dosad, ko zna kako bih se sada osjećao.

RG 2009.

Federer preživljava katastrofalne mečeve, molim Boga da nekako dobije, kako? Ne znam opet ni ja, šta li je to što mu osvoji meč protiv Haasa, da na break loptu opali inside out i spasi break loptu prvim kako treba udarcem u meču. Meč se okreće, Roger dobija. Dobija i Delpa. Rafa izlijeće protiv tad nepoznatog Soderlinga, nije mi jasno, ali čujem da je publici drago jer se Federeru otvara žrijeb. Federer i Soderling, Layani sudi. Kiša poče da pada, međutim, Layani ne prekida, kiša i dalje pada, ali ne dovoljno jako, već samo da dočara onaj doživljaj koji je bio tu. Federer osvoji RG, svi su skočili, najveći momenat u njegovoj karijeri. Sjećam se noći i noći kad sam molio Boga da Federer osvoji RG i bude opet prvi, hvala ti Bože. :tokralju:

Wimbledon 2009.

Ista stvar, Roddick i zadnji set. Magija, Federer uzima 15-tu Grand Slam titulu. Rafinih navijača nema, nema ko da me zajebava, čak čujem da neki govore " ma i nama je drag Federer uvijek bio, najbolji je on navijamo i mi za njeg " :lol:. Meni drago, njima kisele face :mrgreen:. Nakon USO 2009, kojeg sam fakat teško prežalio, uzeo je i 2010. AO. Tada onaj prokleti komentator reče " Kada je kraj ovome čovjeku ? "

I Roger opet stade. 2010, sranje. 2011. sranje. Novakovo spašavanje meč lopti je dokrajčilo ove sezone. Da li je kraj čovjeku, da li se zasitio tenisa?
2012. uze Wimbledon, dobio Novaka i Murraya. Federer se vratio opet na tron.

2014. i 2015.Wimbledon i USO.

Povrede na AO, loša forma, međutim na Wimbledonu je oduvijek bio najbolji, ali ipak ne koristi break lopte u finalu protiv Novaka i ovaj uzima 2 Grand Slama, šteta, stvarno šteta. 18 je daleko, tako blizu, a tako daleko. USO, ista priča, nije jednostavno bolji, griješio je kada se meč lomio, kada je trebao iskoristiti svoje šanse, razlika nije velika, mali su momenti odlučili, ali Federer je taj koji je bacao 18-ti u kantu svojim greškama.

2017. AO.

Totalno opuštena varijanta, poželjeh da ga gledam, hajd reko neka ga samo može se koji Halle uzeti ili Bazel :mrgreen:, dobio žrijeb iz pakla. Melzer mu uze set :crazy: ali dobro, hajde samo neka je zdrav i živ rekoh tad. Međutim, pođe Roger da pobjeđuje i dijeli lekcije nekima brzo, a nekima u 5 setova, Berdihu, Nishikoriju, Zverev poslije, pa Wawrinka i ovamo navijah za Dimitrova, koji je odigrao najbolji meč u karijeri, međutim, ništa. Rafa ga dobio, igra finale protiv Rogera. Kontam, pa kako ljudi dragi da čovjek dođe u 35.-toj godini života do nove šanse, a sa druge strane vječiti protivnik i ahilova peta, frajer kojeg ne bi poželio da sa špahtlom izađe na teren da igra, a kamoli da ga vidim sa suprotne strane. Svi ga ismijavaju opet, naguziće se Federer, Rafa će da ga meće, evo opet stari dobija po turu od Rafe, RAFA VAMOS 14!

Federerovo 18..nema ga..daleko, svima nama, ne vjerujemo u njega, igrao je dobro, ali Rafa je Rafa, jel tako?

Rekoh da neću prognozirati, ali Nadal ima veće šanse, ustajem malo kasnim na prva dva tri gema, Federer klepi prvi set, pa pade u drugom, pa klepi treći, pa pade u četvrtom. Nadal ima break. Ali Federer NE odustaje, bori se grčevito, osvaja onaj najbolji poen možda godine, vraća break, pravi break i odservira i osvoji AO, na onaj challenge Nadala. Ne vjerujem. Osjećam se svemoguće, osjećam se da na ovom svijetu sve mogu da ostvarim kada je Federer mogao 18-ti, pa mogu i ja sve! Osjećaj je neprocjenjiv, letim, leti i Roger i svi njegovi navijači, lete i ne vjeruju. Osjećaju da na ovom svijetu NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!

IW, Miami, hajde neka igra Roger, neka kupi bodove, loše je rangiran, opet žrijebovi iz pakla, opet ih osvaja. Kako, zašto, zbog čega?

Rješenje je jednostavno, zato što to želi više nego iko, zato što to može više nego iko i zato što ne odustaje više nego iko.

Otkriti na neki način recept za Nadala u 35-toj godini, to samo fajteri i borci mogu, oni koji ne odustaju.
Osvojiti 18-ti GS kada su svi mislili da je daleko, on nije, on ga je osvojio.
Osvojiti Sunshine double, kada su svi mislili da je umoran, da ne može, da je Kirgios mlatnuo Novaka 2x, a starca će osramotiti, ne, posla ga Federer kući i dobi Rafu.

Kralj je najveći, davno je postao, tako je i ostao, samo što su ga drugi pokušali zatrpati zemljom, ali on se nije dao, niti će, kralj Roger.

Hvala ti što postojiš, hvala za sve što si uradio i za sve što ćeš uraditi, ne želim da razmišljam o danu kada ćeš napustiti ovu divnu igru, i hvala ti što si mi pokazao, kao i svim drugima kakva je čar navijati za tebe, najboljeg ikada, Roger Federer.

p.s.Želio sam još više da pišem jer mnogo stvari sam ispustio tokom godina nabrojanih, ali ispiti su blizu i ne bih da budem budan do kasno, ako već spremam all nighter pred ispit :mrgreen:

Nadam se da će neko uživati :)
Zaključak. Nadal ti je uništio djetinjstvo. :urnebes:
Ali bar ti je mladost lijepa.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 apr 2017, 19:18

leorey je napisao/la:Ko bi rekao da ce Rafa od mentalne gromade stici do mentalnog midzeta. Kad se sjetim prije , igrao je na svaku loptu kao da mu je zadnja. A pogotovo na breakove i mec lopte, sta je sve spasavao.

Talenat je ostao, i rad sigurno jos i veci. Ali nema se vise snage za takav stil, zbog toga ne moze stici one Federerove lopte ( na stranu sto Roger salje nenormalno dobre lopte trenutno)

Zato i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji, a to je da Nadalu odgovaraju vise brze podloge trenutno, gdje skracuje poene, igra mnogo agresivnije. Jer nema drugog nacina. Vjerovali ili ne , tako je, pogledajte kakav otvor je pruzio na AO, a kakav na ova 2 zadnja turnira. Rafa je igrao brutalno u finalu AO, ozbiljno to mislim. Mislim da je tome pomogla i podloga definitivno.
Pa evo zadnji ovaj turnir, Rafa je u finalu strasno agresivno igrao, zbog toga je napravio mnogo gresaka.

Ja ne znam ko ce osvojiti RG, ali sam uvjeren da to nece biti Nadal. Iako bih volio da uzme jos jednom taj GS.

Ono sto me iznenadjuje kod Federera je to da on vise skoro i ne grijesi kao prije. Pa evo zadnje 3 godine protiv Djokovica u Wimblu, koliko covjek lopti zapuca u mrezu, pa preko 30 neforsiranih imao konstantno. To jeste bilo mozda i do Djokovica, ali je popravio definitivno igru, 5 puta manje grijesi, pogotovo na BH. Zbog toga je i ostvario ovakav uspjeh u 2017.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dokle ovo vise ide. Koliko im je godina? :lol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 apr 2017, 19:29

Najezio sam se od ovog 'mentalni midget', kao da prica o Nishikoriu ili Cilicu u najmanju ruku. Svasta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 04 apr 2017, 22:57

bodi123 je napisao/la:Najezio sam se od ovog 'mentalni midget', kao da prica o Nishikoriu ili Cilicu u najmanju ruku. Svasta.
Kao da djeca pišu. :lol: A možda i jest dijete. :lol:
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 05 apr 2017, 02:13, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 apr 2017, 01:10

Mental miNdzet! :urnebes: :urnebes:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 apr 2017, 14:19

Vrhunski sagovornik ideal je svakog novinara, a Janko Tipsarević spada u takve.
Izvor: Matthew Stockman/Getty Images
Tokom jednočasovnog razgovora toliko je bilo zanimljivih tema i zanimljivih odgovora, da smo intervju sa nekada osmim teniserom sveta podelili u dva dela kako ništa ne biste propustili.

U prvom, koji ste čitali u ponedeljak, govorili smo između ostalog o tome zašto je u tenisu toliko često da autsajder gubi naredni meč posle pobede nad favoritom, koja ga je statistika naterala da se zapita nad svojom karijerom, ali i kako je konačno prelomio u svojoj glavi šta želi od sebe i kako mu je u tom smislu pomogao Rafael Nadal.

Razgovarali smo i o mečevima koji su obeležili njegovu karijeru počev od onog sa Federerom u Melburnu 2008. godine, a Rodžerova druga (ili treća ili peta) mladost jedna je od tema koju smo pokrili u drugom delu intervjua.

Takođe, govorili smo o psihi tenisera i o tome kako se “gubi set u svlačionici“, o specifičnosti podloga i loptica, dopingu i nameštanju u tenisu, o izjavi Žila Simona koja je izazvala brojne diskusije, kao i o teniserima iz nove generacije.

Izvor: Matthew Stockman/Getty Images
Profesionalizam i ozbiljan pristup sportu obeležje su sadašnje generacije tenisera, ali svako ima svoje “trenutke“. Za Davida Ferera, koji je verovatno i najveći radnik na ATP turu, govorilo se da ne ispušta cigaretu iz usta.

“Prestao je pre tri-četiri godine, ali da, ranije jeste pušio. Pre našeg meča na Mastersu u Londonu – u toaletu smo obavljali nuždu, a on je to radio sa cigaretom u ustima. Pa i Nadal je bio drugi-treći na svetu i tada je maltene pio tri litra koka-kole dnevno i jeo je teglu nutele, to je zaista tačno. Jedna trećina Bajern Minhena puši, znam jer sam bio s njima u restoranu. Istina, ima stvari koje nisu najbolje za sportistu – nikada ne bih trenirao nekoga ko puši ili pije, ali svako ima svoj put. Ferer npr. nadomešćuje time što trenira po ceo dan svaki dan“, kaže Janko i dodaje:

“U poslednje vreme takvih stvari sve je manje, teniseri mnogo više vode računa o tome šta rade, šta jedu itd. Počeli su da ulažu u same sebe – malo je bezveze da ti vučeš kondicionog trenera, teniskog trenera, fizioterapeuta, a onda pušiš kutiju dnevno... Zato se i produžio teniski vek. Ja sam sa skoro 33 godine i dalje u situaciji da igram dobar tenis jer nisam pušio, pio i glupirao se, barem ne u poslednjih petnaest godina“.

Ipak, Tipsarević ističe da to što se teniseri danas uglavnom odnose vrlo odgovorno prema sebi i karijeri ne znači da će tako biti u budućnosti.

“Rodonačelnik tog trenda bio je Ivan Lendl – on je prvi uspostavio tačan sistem kako se jede i kako se trenira, išao je u ekstrem, trenirao je po ceo dan i jeo tačno određenu hranu. Ipak, mislim da sve to dolazi u talasima – npr, mlađa generacija je po mom mišljenju u velikoj meri zapostavila fitnes. Akcenat je na balansu, da se vežbaju trbušnjaci i leđa u teretani – mislim da je većina mladih igrača jednostavno prestala da trči. Trčanje je kao ’old skul’, nećemo da trčimo, idem u teretanu da radim na stabilnosti, ali da mogu da imam telefon u desnoj ruci i da se fotkam za Instagram. A trčanje je jedna od najbitnijih stvari u tenisu“.

Izvor: Bradley Kanaris/Getty Images
Janko ima i svoje favorite među kolegama, a dvojicu igrača iz Top 10 posebno ističe.

“Najviše mi se dopada kako igra Kei Nišikori, neverovatno je da sa onako slabim servisom uspeva da tako lako pobeđuje mečeve – kada je u elementu, gubi nekoliko gemova po meču. Ipak, ima dosta uspona i padova, a sklon je i povredama. Radnu etiku definitivno najbolju ima Dominik Tim – to znam iz prve ruke jer moj brat Veljko radi kao drugi trener u akademiji u kojoj on trenira. Dečko je fenomen koliko može da radi i da trpi, jedino što za moj ukus igra preveliki broj turnira“.

Nik Kirjos i Aleksander Zverev izdvojili su se kao najbolji predstavnici nove generacije – Kirjos je 1995. godište, Zverev dve godine mlađi, a u prvim međusobnim susretima Australijanac je imao više uspeha.

“Kirjos je neverovatan meč igrač – oseća kada treba da pritisne, oseća trenutak na pravi način, mislim da je njegov skor u taj brejkovima spektakularan. Ali njegov stil igre mi se ne dopada – neviđen servis, bomba forhend, gurka bekhend, slajs“, ističe Janko i objašnjava zašto mu se više dopada Zverevov stil igre:

“Mislim da će biti budući broj jedan jer je kompletan teniser. Možda deluje malo smotano na terenu, ali on ima 19 godina i skoro dva metra visine – to se ne vidi preko TV-a, ljudi preko TV-a misle da se Berdih loše kreće, a on ima skoro dva metra. Kada uporediš sa Gofanom, onda kažu: ’Loše se kreće’. Pa da, ali je Gofan niži 20 cm“.

Borna Ćorić bio je i 33. na ATP listi, sada je ispao iz prvih 50 i pokušava da se vrati u pravu formu posle operacije kolena.

“Ćorić će se vratiti, samo je pitanje vremena. Njemu je ogroman deo tenisa vezan za telo, on je nenormalno fit i kada nemaš veru u svoje telo, kao što je slučaj posle operacije, onda ne možeš da igraš na svom najboljem nivou. Borna jednostavno nije igrač sa velikim servisom ili forhendom, on dobija mečeve na to što je mašina koja igra u ritmu“.

Izvor: Lintao Zhang, Getty Images Sport
Žil Simon prošle godine je dao zanimljivu izjavu po pitanju definicije talenta u sportu – rekao je da se talentom jedino i pogrešno proglašava napadački i/ili estetski dopadljiva igra, a da npr. mnogi ne smatraju talentom to što Đokovića vrati servis od “270 kilometara na sat“ ili kad Nadal napravi viner forhendom četiri metra iza linije.

“Takvu izjavu može da dâ samo profesionalni igrač jer 99% onih koji prate tenisu jesu laici. Garantujem da najveći broj ljudi ne gleda kako se Federer kreće, samo vide kako kao baletan zabija forhend i 95% njih misli: ’Da, majka ga rodila takvog’. Ali to nije vezano samo za tenis, nego i za ostale sportove – neko kao Miloš Teodosić npr. sa manje truda radi stvari za koje je drugima potrebno mnogo više napora. A Simon je više govorio da je talenat ona druga strana na kojoj ćutiš, trpiš i treniraš svaki dan“, kaže Janko i dodaje:

“Saglasan sam s njime, ali mislim da je suštinski najvažnije pitanje koliko si ti rešen da napreduješ. Ima igrača koji su uspeli mnogo, ali su mogli više – npr, Nalbandijan je imao neverovatnu, najbolju ruku, ali ga je mrzelo da trči. I zašto je ruka Davida Nalbandijana veći talenat nego kretanje Žila Simona? Kada kažeš ’Simon’, niko neće reći da je talentovan, nego: ’Mali mungos koji trči i ne možeš da mu zabiješ loptu’. Sa te je strane nefer definisati talenat samo za forhend i bekhend“.

Marija Šarapova uskoro se vraća na teren posle suspenzije zbog dopinga, zbog toga su pauzirali i još neki, ali često se proteklih godina spekulisalo da su vrhunski teniseri pošteđeni.

“Kontrole jesu prave kontrole, znam po sebi da me testiraju non-stop, zvone i na kuću i gdegod. Mislim da je priča sa dopingom u tenisu prenaduvana – on postoji, ali na jako maloj skali. Najbolji teniseri se ne dopinguju, u to sam siguran. Evo moje teorije za doping, jednostavna priča“, kaže Janko i nastavlja:

“Kada neko dâ krv ili urin, taj uzorak ide u Internacionalnu antidoping federaciju (WADA). Kada se taj uzorak potvrdi da je pozitivan, mora da postoji određeni broj ljudi koji će da preuzmu rizik za svoju karijeru, reputaciju i ogromnu platu, pa da kaže recimo: ’Rafael Nadal nije dopingovan, stavi to negde tamo, sakrij da se ne vidi’. Ako on preuzme taj rizik i to se sazna, njegov život je uništen totalno, a nema nikakav benefit od tog sakrivanja. Informacija da je vrhunski sportista dopingovan mora da ide odmah direktno kod predsednika ITF ili WADA. Po mom verovanju, to je abnormalan rizik ni za šta, može da se ode u zatvor za to“.

Izvor: Getty images/Scott Barbour
Postojale su glasine i o “tihim suspenzijama“ – kada je igrač uhvaćen, a kažu mu da pauzira pod nekim drugim izgovorm.

“Postoji doping – za svaku žutu pilulu koja je doping, postoji i crvena koja je antidoping, tako se ja šalim, kao u Matriksu. Ne kažem da nema dopinga, ali nema stavljanja pod tepih – ako je neko uhvaćen, uhvaćen je“

Još jedna od gorućih tema jeste nameštanje – po Jankovom mišljenju, ono definitivno postoji, ali ga na najvišem nivou nema.

“Jednostavno, rizik da neko bude uhvaćen suviše je veliki. Zašto bi rizikovao svoju karijeru, da budeš suspendovan i doživotno jer su kazne sada rigorozne, ako ti neko plati 10-15-20 hiljada evra za jedan meč? A samo se čeka da se napravi primer od nekoga... Polazim od sebe – nikada to ne bih napravio prvo zato što mislim da nije fer, a drugo jer je rizik veliki. Igrači koji su uhvaćeni uglavnom igraju fjučerse, nekada čelendžere. Meni se desilo jednom da mi priđu, ne direktno, više su opipavali kao: ’Kako se osećaš?’ i slično, a ja sam odmah provalio i rekao da moram da idem“.

Psihički faktor često se ističe kao presudan u tenisu, a Janko ga definiše kroz dužinu trajanja pada u toku meča.

“Najbolji igrači su najbolji zato što im elementi pada u toku meča traju jako kratko. Svi padaju, daju gem-dva, ali najbolji igrači poput Novaka ili Marija daju poen ili dva. Onda protresu glavu i sve je u redu. A kod lošijih tenisera počne od gema, pa gem-dva, nekada ode i do pola seta, i celog seta. Pa do najnižeg nivoa: ’Sudija me pokrao, mama, sad ću namerno da izgubim meč“, rekao je Janko i objasnio kako to kod njega izgleda:

“Moji su padovi uglavnom vezani za fitnes – ako nisam fizički spreman dovoljno, padnem dva-tri gema dok se malo ne oporavim. Ali ako sam fizički u redu, ne dešava mi se često da iz čista mira padnem – relativno dobro serviram i OK riterniram. Naravno, ovo ne važi kada je protivnik jednostavno toliko bolji i ’odere’ me u nekom delu meča“.

Izvor: Clive Brunskill/Getty Images
U tenisu neretko možemo da čujemo kako je neko “izgubio set u svlačionici“ u duelu sa boljim od sebe. Kako se to gubi set u svlačionici?

“Gubi se tako što ti izađeš na teren sa takvim stavom koji kaže: ’Kada bih izgubio 6:4, 6:4, bilo bi dobro, samo da me ne odere’. Kada neko postane toliko dominantan, tako je. Tokom moje karijere trojica su igrača bili superiorni – prvo Federer, potom je prešlo na Nadala u naletima i naročito na šljaci, a poslednjih godina to je Novak. Sa tako dominantnim igračima ti se ne predaš, daješ sve od sebe, ali ne veruješ zaista da možeš do kraja, negde u podsvesti ti stoji to. Jako je teško ući na teren protiv takvih šampiona sa stavom: ’Ma, idem da ga dobijem’. Svima se to dešavalo, pa i meni. Gubio sam mnogo puta od Top 10 igrača jer sam donosio pogrešne odluke u ključnim trenucima“.

Rodžer Federer briljantno je počeo novu sezonu – u Melburnu je osvojio 18. Gren slem titulu, a zatim je slavio i u Indijan Velsu i Majamiju. Uz odavanje priznanja Švajcarcu, Janko navodi i druge faktore koji su doprineli njegovom velikom uspehu posle šestomesečne pauze.

“Federer je veliki šampion, ali jedan od razloga zašto je on sada u ovakvoj poziciji jeste to što ni Đoković ni Mari nisu na svom najvišem nivou. Ovakav Federer nisam siguran da bi imao šanse u meču sa prošlogodišnjim Novakom – ne kažem to zato što mi je Nole drug, nego zaista tako mislim. Druga stvar, poklopilo se i da je ovo bio najbrži Australijan open do sada, tako su mi svi rekli. Prva godina posle ne znam koliko da se teren nije premazivao, nego je ostao isti premaz od prošle godine – ako se teren ne premaže svake godine, on postaje svake godine sve brži. Takođe, lopte u Melburnu obično postaju sve veće kako meč odmiče, a sada su postajale sve manje“, kaže Janko i dodaje:

“Dobio je Nišikorija u pet, Vavrinku u pet, pa i Nadala, želeo je više nego išta da svima dokaže da nije za penziju. Takođe, sada ga ništa ne boli, a uveren sam da je u prethodnom periodu uvek igrao s nekim malim bolom i da nije mogao da radi ono što hoće. Uz to, mislim da mu je Ivan Ljubičić mnogo pomogao da unapredi bekhend, Rodžer po mom mišljenju igra najbolji bekhend u karijeri“.

Roger Federer, Rodžer FedererIzvor: Al Bello, Getty Images
Uz sve što je postigao u karijeri, Federer ceo svet zapanjuje svojom sposobnošću da pronalazi nove izvore inspiracije i da očuva netaknuti svoj takmičarski duh iako je u karijeri ostvario sve što se može ostvariti.

“Jedino što sportistu može da motiviše jeste cilj. Ja sam uveren da Federera sada motiviše to što vidi šansu da bude broj jedan ponovo. Šta njega može više da motiviše, najbolji je svih vremena, osim da bude broj jedan? Jedini način da se motivišeš jeste da postaviš veći cilj i da si onda spreman da giljaš i da ga možda ne ostvariš. Jedan od razloga zašto sam ja pao, osim povrede, jeste što sam prestao da gledam ispred sebe na listi, gde su Ferer i ostali, a počeo sam da gledam iza, one koji su me jurili. Jednostavno, moraš stalno da gledaš napred, da hraniš sebe i da kažeš: ’Hoću više’. Ne samo u tenisu, nego i u životu. I uvek mora da postoji barem mala doza nezadovoljstva – ne da budeš tužan, samo da želiš nešto više jer to je razlog zašto u sedam ujutru ustaješ da bi trenirao“.

Za kraj, dotakli smo se brzine podloge i promene lopti, dve stvari koje su često predmeti razgovora na konferencijama za medije.

“Brzina podloge zavisi od loptica i vremenskih uslova. Australijan open kada je 20 i kada je 40 stepeni, kao i večernji termin, jednostavno nisu isti turnir. Zato najbolji nekada polude kada igraju triput u nizu uveče, pa onda recimo u podne. Više je to subjektivno, ja ne reagujem mnogo na promenu podloge, ali reagujem na promenu lopti“, kaže Janko i izdvaja jednu vrstu koja mu posebno ne prija:

Izvor: Michael Dodge/Getty Images
“Sa Hed loptama se lošije snalazim jer jednostavno ne osećam njihovu težinu na reketu. Vilsonove loptice su brze i znaš da je brza – kakvi god da su uslovi, ona izleće brzo sa reketa. Danlop lopta je teška i znaš kako se ponašaš s njom. Po mom mišljenju, Hed ne mogu da kontrolišem onako kako hoću jer nekada izleće sa reketa, a nekada isti udarac završi usred mreže, kako god da našpanujem reket. Nisam jedini koji to misli – oni jesu napredovali u poslednjih nekoliko godina, ali i dalje mislim da to nije dobra lopta. Ali i to je subjektivno, za nekoga nema boljih lopti od Hedovih“.

Brojni teniseri sa Rafaelom Nadalom na čelu ističu kako promena loptica od turnira do turnira negativno utiče na telo igrača, a kao rešenje vide jednu vrstu lopti za celu sezonu.

“Imali smo tu diskusiju – zašto ne napraviti jednu loptu za celu godinu i da ATP ponudi ugovor na jednu godinu Hedu ili Vilsonu? Evo zašto – tim načinom ubijaš tenis kao sport jer ubijaš manje kompanije poput moje Techofibre. Ako oni nemaju sedam ili osam turnira godišnje, ne mogu da opstanu kao kompanija. Onda bi samo najveći opstali – jedna lopta jeste dobra za igrače, ali nije za tenis kao sport“, zaključio je Tipsarević za Sport klub.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 apr 2017, 16:40

Mancini je napisao/la:
leorey je napisao/la:Ko bi rekao da ce Rafa od mentalne gromade stici do mentalnog midzeta. Kad se sjetim prije , igrao je na svaku loptu kao da mu je zadnja. A pogotovo na breakove i mec lopte, sta je sve spasavao.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dokle ovo vise ide. Koliko im je godina? :lol:
Kada ne znas argumentima odgovoriti, molio bih te fino da mi ne repliciras i da mi ne spominjes ove djecije fore, pozivajuci se na godine jednog anonimca na forumu.

To sto te boli istina, to je druga stvar. Pogledaj malo u zadnje 3 godine koliko je puta izgubio od Djokovica i Federera. I to u kakvim mecevima. Protivnike koje je mlatio redovno, sada jedva uzme i set. Zadnja titula Barcelona iz prosle godine. A ima "tek" 30 godina. Kada sam rekao "mentalni midzet" nisam ga uopste poredio s Nishikorijem, Cilicem i takvim prevarama , vec pricamo o 3 najbolja igraca svih vremena.

Shvatam ja, da Nadal vise nikad onako nece igrati kako je prije, to sam i napisao, medjutim izracunaj koliko puta su ga dobili Djokovic i Federer u zadnje 3 godine. Cinjenice su cinjenice. A , ako te bas zanima, imam 24 godine.
27.10.2020

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 05 apr 2017, 16:52

@leorey- o cemu pricas momak? reci kakvog nadala je novak dobijao u tim mecevima?dobijao je rafu koji se tek vracao nakom povreda a novak bio u top formi i sta je tu cudno sto ga je dobio vise puta,bio je njihov svaki egal mec i kad su oba bila u top formi...a adok je rafa bio rafa i kad su oni bili federer odn. novak mlatio je obojicu da nisu znali sta ih je snaslo tako da.... :salut:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.