FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FrantoBauzek

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 apr 2017, 16:22

Fkt mi se ne da jos takvih traziti, ali samo znam da je kita nekom u oko uletila ;)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 apr 2017, 16:25

Hajde da bacim svoje misljenje ,u kost sto bi se reklo,i da zavrsim sa tom temom...
Prvo,treba prestati porediti proslu i ovu upravu,jer proslo 8,9 mjeseci,i stvari trebamo gledati iz sadasnje perspektive.
Moramo biti svjesni,da Sloboda funkcionise kao udruzenje gradjana,i svaka uprava,kao i ova,mora raditi u skladu sa tim,briga mene je li tako radila prosla uprava,ili ona 2003,mene zanima sada,i danas,i sutra,jer to i nekako mogu promjeniti,proslost ne mogu.
Pozitivne stvari.
1.Konsolidovanje ekipe nakon fijaska koji su nam priredili Husic i Jasmin...
2.S obzirom na finansijske mogucnosti,a ne znamo kakve su,o tome nesto kasnije,solidni rezultati.
3.Dovodjenje Zilkica,ostanak Ordagica.
4.Nova stranica

Meni ne moze naumpasti jos nesto sto je bitno uticalo,na sam klub...
Negativne.
1.Sramocenje po medijima i fijasko sa igracima
2.Laganje o produzenim ugovorima.
3.Nismo dobili finansijski izvjestaj za tri mjeseca rada odbora za hitnost.
4.O reprogramu nemamo pojma sta se desava.
5.Reklame na dresu od Tom cata umjesto imena kluba,ili prezimena,sto je apsurd.
6.Da li se placaju te reklame i koliko.
7.Koliko clanovi UO daju novca na mjesecnom nivou,i na kojem principu funkcionise klub.
8.Kolika je tacno transa grada prema klubu.
9.Laganje o reviziji,i tome da ce se izaci u javnost sa imenima potrazioca i tacnom cifrom duga.Pojedinacno.

Ima toga more,ali dosta je i ovo,a da ne bih odgovarao svakom pojedinacno,ove stvari sam naveo,jer zbog istih pljuvali smo proslu upravu,nema sta se nije pisalo,dok se iste stvari sada odobravaju,i u svakom trenutku,traze se izgovori zasto to mora da bude.
Mi smo udruzenje gradjana,novac koji Grad daje klubu,moj je novac,moga oca,vas,i vasih roditelja,brace,djedova,i imamo puno pravo na izvjestaj...Djecijih fora,kada budes davao trazi,i je li azmir dao,ostavite kuci,zakon jasno definise na koji nacin moramo funkcionisati,ako je seoska varalica radila lose,i ne transparentno,zasto to radi i ova uprava...Mi moramo uvjek teziti ka boljem,i napredovati...
To zauzimanje strana,i odobravanje kriminalnih radnji,samo zato jer je neko,nas,ili njihov,pa cemo ga pljuvati,i dovelo je klub dovdje..Pozajmice ce biti Slobodina smrt,jer se godinama ne dozvoljava revizija,i nece nikada,tako da oni mogu da pisu sta hoce,i koliko hoce,da se bogate,tale,dok mi obicni navijaci,mozemo da ga duvamo,i duvamo ga,vec 100 godina....
Uvjek smo mi imali super igrace,i omladince,i izbacili more igraca,nije to sa Vladom pocelo,a pogotovo Senadom....
Nismo nista napravili jer je klub oronuo iznutra,nemamo sistem,radi ko sta hoce,funkcionisemo nakaradno finansijski,..Nema transparentnosti,svaka uprava prosla,a i ova ponasa se kao da im je to babovina,ostavljena u amanet...
Mora se tacno znati,koliko ce koji clan uo dati mjesecno para,mora se imati godisnji budzet,koji se usvaja na pocetku godine,ili sezone.i po njemu se pravi plan,i ciljevi za tu sezonu..Mi nemamo ni izvjestaj na kraju,o prihodima i rashodima,a kamoli budzet da imamo...Pise pozajmice kako ko hoce...Pa Mujkic nas zakla,kao da je Kan,.....kolika je imao primanja,kako se napravio taj dug,po kojem osnovu,sve mi to gradjani,po statutu kluba imamo pravo da znamo...
Uprava se ponasa kao da imamo OP,a nemamo ga,Buci se zeli dobrodoslica,a covjek se zaposlio u Omladinski pogon FK Sloboda 1919,koji djeluje kao zaseban klub,neka vrsta skole fudbala,koja nam je pozajmila omladince......Ne znam za vas,ali meni to djeluje zabrinjavajuce...
Kada se pocne raditi konkretno,i direktno,transparentno,i prestane bacati prasina u oci ljudima u ovom gradu,bice nam bolje...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 apr 2017, 16:32

Solinas, tvoj plan nije netacan ili ga neko moze osporiti. I ja bih odmah to sve proveo da imam magicni stapic, ali idemo i trebamo da idemo mic po mic. Sve odjednom nije bas lako izvodivo. Na ljeto treba sumirati utiske ;)

PS: Sljedeci korak, clanska karta kod UG "Prijatelji FK Slobode" :thumbup:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tinaslafkr
Kontakt:

Post Postao/la tinaslafkr » 04 apr 2017, 16:34

solinas je napisao/la:Hajde da bacim svoje misljenje ,u kost sto bi se reklo,i da zavrsim sa tom temom...
Prvo,treba prestati porediti proslu i ovu upravu,jer proslo 8,9 mjeseci,i stvari trebamo gledati iz sadasnje perspektive.
Moramo biti svjesni,da Sloboda funkcionise kao udruzenje gradjana,i svaka uprava,kao i ova,mora raditi u skladu sa tim,briga mene je li tako radila prosla uprava,ili ona 2003,mene zanima sada,i danas,i sutra,jer to i nekako mogu promjeniti,proslost ne mogu.
Pozitivne stvari.
1.Konsolidovanje ekipe nakon fijaska koji su nam priredili Husic i Jasmin...
2.S obzirom na finansijske mogucnosti,a ne znamo kakve su,o tome nesto kasnije,solidni rezultati.
3.Dovodjenje Zilkica,ostanak Ordagica.
4.Nova stranica

Meni ne moze naumpasti jos nesto sto je bitno uticalo,na sam klub...
Negativne.
1.Sramocenje po medijima i fijasko sa igracima
2.Laganje o produzenim ugovorima.
3.Nismo dobili finansijski izvjestaj za tri mjeseca rada odbora za hitnost.
4.O reprogramu nemamo pojma sta se desava.
5.Reklame na dresu od Tom cata umjesto imena kluba,ili prezimena,sto je apsurd.
6.Da li se placaju te reklame i koliko.
7.Koliko clanovi UO daju novca na mjesecnom nivou,i na kojem principu funkcionise klub.
8.Kolika je tacno transa grada prema klubu.
9.Laganje o reviziji,i tome da ce se izaci u javnost sa imenima potrazioca i tacnom cifrom duga.Pojedinacno.

Ima toga more,ali dosta je i ovo,a da ne bih odgovarao svakom pojedinacno,ove stvari sam naveo,jer zbog istih pljuvali smo proslu upravu,nema sta se nije pisalo,dok se iste stvari sada odobravaju,i u svakom trenutku,traze se izgovori zasto to mora da bude.
Mi smo udruzenje gradjana,novac koji Grad daje klubu,moj je novac,moga oca,vas,i vasih roditelja,brace,djedova,i imamo puno pravo na izvjestaj...Djecijih fora,kada budes davao trazi,i je li azmir dao,ostavite kuci,zakon jasno definise na koji nacin moramo funkcionisati,ako je seoska varalica radila lose,i ne transparentno,zasto to radi i ova uprava...Mi moramo uvjek teziti ka boljem,i napredovati...
To zauzimanje strana,i odobravanje kriminalnih radnji,samo zato jer je neko,nas,ili njihov,pa cemo ga pljuvati,i dovelo je klub dovdje..Pozajmice ce biti Slobodina smrt,jer se godinama ne dozvoljava revizija,i nece nikada,tako da oni mogu da pisu sta hoce,i koliko hoce,da se bogate,tale,dok mi obicni navijaci,mozemo da ga duvamo,i duvamo ga,vec 100 godina....
Uvjek smo mi imali super igrace,i omladince,i izbacili more igraca,nije to sa Vladom pocelo,a pogotovo Senadom....
Nismo nista napravili jer je klub oronuo iznutra,nemamo sistem,radi ko sta hoce,funkcionisemo nakaradno finansijski,..Nema transparentnosti,svaka uprava prosla,a i ova ponasa se kao da im je to babovina,ostavljena u amanet...
Mora se tacno znati,koliko ce koji clan uo dati mjesecno para,mora se imati godisnji budzet,koji se usvaja na pocetku godine,ili sezone.i po njemu se pravi plan,i ciljevi za tu sezonu..Mi nemamo ni izvjestaj na kraju,o prihodima i rashodima,a kamoli budzet da imamo...Pise pozajmice kako ko hoce...Pa Mujkic nas zakla,kao da je Kan,.....kolika je imao primanja,kako se napravio taj dug,po kojem osnovu,sve mi to gradjani,po statutu kluba imamo pravo da znamo...
Uprava se ponasa kao da imamo OP,a nemamo ga,Buci se zeli dobrodoslica,a covjek se zaposlio u Omladinski pogon FK Sloboda 1919,koji djeluje kao zaseban klub,neka vrsta skole fudbala,koja nam je pozajmila omladince......Ne znam za vas,ali meni to djeluje zabrinjavajuce...
Kada se pocne raditi konkretno,i direktno,transparentno,i prestane bacati prasina u oci ljudima u ovom gradu,bice nam bolje...
+1

NedostatakZnanja
Kontakt:

Post Postao/la NedostatakZnanja » 04 apr 2017, 16:35

tuzlak1987 je napisao/la:Ovi sto pozivaju na utakmice i traze neke opste mobilizacije iznenada poceli sad previse voliti Slobodu i traziti od ljudi neki prkos, bas me zanima sto prosle godine to nisu radili, a sada im nikada dosta Slobode koja uopste i ne igra lijep i dobar fudbal :kafa:

A to oko Vlade, postoje statistike i brojevi. Mozemo ga na kraju sezone procentualno uporediti sa bivsim trenerom pa iz toga mozemo izvuci dosta zakljucaka o kvalitetnim igrama na terenu i kako je bilo, a kako je sada i kada je bilo bolje prije ili sada.

I daleko cemo dogurati kada neki samo znaju tjerati inat, sada nece niko da prizna nista samo hoce da ispadne u pravu. Pa i ono kad se desi 5 losih stvari ce naci jednu pozitivnu (kao npr live prenos presa, sto je apsolutno nebitna stvar).
Ti nemoj dolaziti na utakmicu ako nećeš, ionako donosis lošu sreću svojim crnjacima :) A ja odoh kao i prije.
STOP CENZURI NA PDF FK SLOBODA
#SamoSloboda

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 apr 2017, 16:37

Ta apsolutna transparentnost je toliko kontraproduktivna da niste ni svjesni, pa razmislite malo sto to Azmir nije radio a sto se toga tice u potpunosti je cist, to je valjda svima jasno ;)
Ko hoce da razmisli skontat ce.

Sutra po 3 boda :salut:
Nad tobom sunce najljepše sja

NedostatakZnanja
Kontakt:

Post Postao/la NedostatakZnanja » 04 apr 2017, 16:40

solinas je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:Ti si teski kontras,sta sad ti pokusavas objasnit ne razumijem!?Koga libo ko igra ako se ode u Europu,ja kazem,ako uzme Europu nemas potrebe nikakve statistike izvlacit u odnosu na Husrefa,to je cinjenica...kad usporedis uslove Vlade i uslove Husrefa.Husref je ispo "obicni" trener koji je imo uslove ko nijedan trener u PL!!!
Pa i napisao sam to isto jbg ti,Da smo mu **** sve bas zbog toga,imao je sto zine,i vecina nas je rekla da bi voljeli,gledajuci iz ove perspektive,da Vlado bio tada....Sa onim parama,i igracima,jednu titulu bi uzeo garant....
Vlado izvlaci maksimum iz ekipe koju ima,ali sam ju je selektirao....
Ja generalno ne govorim nista ni za Vladu ni vecinu igraca,nego ovom frantiziranom objasnjavam neke stvari....
Ljudi poput frante mi djeluju poput podrumasa,samo neka je pljuvati bilo koga ko drugacije misli...
Ja sam bio tu,cijeli zivot,od prvog finala kupa,do zadnjeg,ispadanja,federalne,i svega sto smo prosli,i ne treba niko da mi objasnjava da li ja volim svoj klub i kako da ga volim,,kao sto on i komunista konstantno pljuju ljude ovdje i zele da im nametnu misljenje,..Ja to ne zelim nikome,neka svako misli kako hoce,a ako se ne slazemo raspravicemo......Kritikovacu kada god mogu,jer kritika moze biti samo dobra,nikako losa....Ukazivati na greske,makar i mizerne bile,treba uvjek,i teziti ka boljem....
I sto je najgore,govori raja da se pljuje opet,a niko nije direktno rekao da Vlado je los trener,ili da pljuje igrace....dobro,jesmo tandaru :mrgreen:
Nisi dobar, ja ovdje nikoga nisam pljuvao. Mene jesu, banovan vise puta jer sam pozivao da vas se smiri pri vrijedjanju. A to sto ja imam svoje misljenje i nisam prelivoda kao ti, jbg, prezivjecu.

Ne dao Bog otici na utakmicu podrzati Slobodu?!? :) Ljudi zovu na utakmicu, niko upravu nije spomenuo, oni opet napadaju svijet sto se, eto pozivaju navijaci na stadion?! :)
#SamoSloboda

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 04 apr 2017, 16:45

Ti si banovan jer uopste i nisi navijac Slobode.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 04 apr 2017, 16:48

pinoglavi je napisao/la:Ta apsolutna transparentnost je toliko kontraproduktivna da niste ni svjesni, pa razmislite malo sto to Azmir nije radio a sto se toga tice u potpunosti je cist, to je valjda svima jasno ;)

Bolje izmisljat,jbt,cuj ne placa se reklama!!??Eto svi budale placaju,samo Senad ne placa :o
Idemooo sutra jako,ocekujem malu posjetu,ne atraktivan protivnik :opaopa:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

NedostatakZnanja
Kontakt:

Post Postao/la NedostatakZnanja » 04 apr 2017, 17:00

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ti si banovan jer uopste i nisi navijac Slobode.
Pokušaj moje diskreditacije na ovom forumu, na posebno neinteligentan način :)
#SamoSloboda

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 apr 2017, 17:03

Kukatori, imal sta novo? :D

Idemo po ta 3 boda, nadam se u srecu u narednim utakmicama i da izborimo barem 4. mjesto, a da kup ne osvoji Siroki ili Mladost (ako se dobro sjecam).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NedostatakZnanja
Kontakt:

Post Postao/la NedostatakZnanja » 04 apr 2017, 17:09

I da, dok prederske jufkice na svojoj temi biranim uvredama govore o Slobodi, Tuzli i nama, nama ovdje filozofiraju da li trebamo ici na stadion :crazy: :D
#SamoSloboda

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 apr 2017, 17:10

pinoglavi je napisao/la:Ta apsolutna transparentnost je toliko kontraproduktivna da niste ni svjesni, pa razmislite malo sto to Azmir nije radio a sto se toga tice u potpunosti je cist, to je valjda svima jasno ;)

:salut:

+1
League Cup winners
Yugoslavia - ★

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 apr 2017, 17:12

NedostatakZnanja je napisao/la:I da, dok prederske jufkice na svojoj temi biranim uvredama govore o Slobodi, Tuzli i nama, nama ovdje filozofiraju da li trebamo ici na stadion :crazy: :D
Ma ko uopste govori da ne treba ici ili zeli da se ne ide....
Prestani sa lazes i izvrces sta ko pise.Koga boli k sta pitari misle o nama.
Usrali se u gace jer nemogu meda protiv nas.

NedostatakZnanja
Kontakt:

Post Postao/la NedostatakZnanja » 04 apr 2017, 17:18

solinas je napisao/la:
NedostatakZnanja je napisao/la:I da, dok prederske jufkice na svojoj temi biranim uvredama govore o Slobodi, Tuzli i nama, nama ovdje filozofiraju da li trebamo ici na stadion :crazy: :D
Ma ko uopste govori da ne treba ici ili zeli da se ne ide....
Prestani sa lazes i izvrces sta ko pise.Koga boli k sta pitari misle o nama.
Usrali se u gace jer nemogu meda protiv nas.
Očigledno tebe brine šta misle jer se s njima ganjaš po forumu non stop :)
#SamoSloboda

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 04 apr 2017, 17:22

Franto je dokazao svoje bodrenje i pozivanje na utakmice kako za vrijeme prosle tako i ove uprave :!: Mislim da je to dovoljan odgovor svima, koji su rekli, a gdje je bio prosle sezone ili da imam neki drugi motiv, osim ciste i iskrene ljubavi prema svom klubu :ljepota: :hmmmmm:

Rasprava tu zavrsava, a mi pozitivom maksimalnom trebamo sutra da nosimo ove mlade momke sa strategom i generalom Vladom Jagodicem do pobjede.

Niko, niko, samo Sloboda, samo Sloboda, samo Sloboda...

slika slika
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 04 apr 2017, 17:25

Bjezte ba svi, treba doc na stadion sutra ko moze a ne crnjacit ovdje. I jasta nego da raju treba pozivati. I to ih treba pozivati na svaku hebenu utakmicu do kraja ove a i slijedece sezone. Nemamo mi ba bolan drugog kluba neg Slobode.

I jos jedna stvar, ovo sto se pokusavaju obezvrijediti navijaci iz okolnih mjesta i oni koji su poceli navijati za klub zbog rezultata iz prosle sezone samo kod nas ima. Ne mogu da vjerujem da mozes nekog ko navija za klub koji i ti volis sramotiti jer se ti osjecas kao da si bolji navijac od njega. Neki od nas prate Slobodu od malih nogu, neki su to tek nedavno poceli. Svugdje u svijetu je to normala, samo kod nas nije. Isem ti nas vise, samo je se bitno dijeliti pa na bilo kojoj osnovi.

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 apr 2017, 18:04

Rimes87 je napisao/la:Bjezte ba svi, treba doc na stadion sutra ko moze a ne crnjacit ovdje. I jasta nego da raju treba pozivati. I to ih treba pozivati na svaku hebenu utakmicu do kraja ove a i slijedece sezone. Nemamo mi ba bolan drugog kluba neg Slobode.

I jos jedna stvar, ovo sto se pokusavaju obezvrijediti navijaci iz okolnih mjesta i oni koji su poceli navijati za klub zbog rezultata iz prosle sezone samo kod nas ima. Ne mogu da vjerujem da mozes nekog ko navija za klub koji i ti volis sramotiti jer se ti osjecas kao da si bolji navijac od njega. Neki od nas prate Slobodu od malih nogu, neki su to tek nedavno poceli. Svugdje u svijetu je to normala, samo kod nas nije. Isem ti nas vise, samo je se bitno dijeliti pa na bilo kojoj osnovi.

Sent from my D6603 using Tapatalk
+1

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 apr 2017, 18:15

Moram pohvaliti zvaničnu stranicu, redovne vijesti u vezi dešavanja u i oko kluba, počele su najave utakmica.
Drago mi je da se počelo radit malo na tome.

pompom
Kontakt:

Post Postao/la pompom » 04 apr 2017, 19:27

Ko se pita za pustanje muzike prije tekme???

Ako citas stiPu ovu sutra
Živinice izdat neće!!!
Azmir Husić!!!
Azmir Husić jedan je od nas!!!
BOJKOT!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: fukara87 i 11 gostiju.