Pusti se ti RW, hocemo igrati i ove godine za PO ?KK_Bosna je napisao/la:ma lako je kupiti skokove kad ti centri grade sve i pustaju ti loptu... ali valja dati 10 asista invalidima poput robersona i adamsa...
NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Adams invalid 

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Adams i Kanter su bili u top 10 kad su u pitanju procenti sa udaljenosti od metar i po'. Obojica u top 10. A, RW im je asistirao u skoro 90% slučajeva. Također, tu su i trojke Sabonisa i Lauvergnea u kojima RW učestvuje sa više od 50% asistencija, a ne treba zaboraviti ni Oladipa koji skoro 50% poena zabija na RW-ove asistencije.KK_Bosna je napisao/la:ma lako je kupiti skokove kad ti centri grade sve i pustaju ti loptu... ali valja dati 10 asista invalidima poput robersona i adamsa...
U pravu si, invalidi. Adams i Roberson pucaju s centra zahvaljujući RW-u, kao što se vidi samim gledanjem utakmica.

Edit: Kanter 63.1% (279/442), a Adams 63.6% (262/412). Ispred su: Giannis, James, KAT, Jordan, Gobert, Whiteside, Davis, Capela, Durant, Jokić, Harden, Gortat i Thompson (možda je još neko, ali uzeo sam ove sa većim brojem ubačaja iz igre). Dakle, sad su obojica u top 15. Nema šta, invaliditet na kvadrat.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
i kako si mi sada iskontrirao?Monolog je napisao/la:Adams i Kanter su bili u top 10 kad su u pitanju procenti sa udaljenosti od metar i po'. Obojica u top 10. A, RW im je asistirao u skoro 90% slučajeva. Također, tu su i trojke Sabonisa i Lauvergnea u kojima RW učestvuje sa više od 50% asistencija, a ne treba zaboraviti ni Oladipa koji skoro 50% poena zabija na RW-ove asistencije.KK_Bosna je napisao/la:ma lako je kupiti skokove kad ti centri grade sve i pustaju ti loptu... ali valja dati 10 asista invalidima poput robersona i adamsa...
U pravu si, invalidi. Adams i Roberson pucaju s centra zahvaljujući RW-u, kao što se vidi samim gledanjem utakmica.
Edit: Kanter 63.1% (279/442), a Adams 63.6% (262/412). Ispred su: Giannis, James, KAT, Jordan, Gobert, Whiteside, Davis, Capela, Durant, Jokić, Harden, Gortat i Thompson (možda je još neko, ali uzeo sam ove sa većim brojem ubačaja iz igre). Dakle, sad su obojica u top 15. Nema šta, invaliditet na kvadrat.
adams ne zna nista sa loptom, zna je samo u kos pospremiti sa metar kad mu je russ da na tacni... kanter je ipak mnogo skolovaniji centar i zna sebi iskreirati sut...
takodjer ciglar roberson ne zna spustiti loptu, a ne zna ni sutirati (25% trojke)... i takvog lika russ uspije "nagurati" na 7 poena...
ali jbg, razumijem, mrznja prema russellu je vaznija od cinjenica
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kakva mržnja prema Russellu?
Ti si taj koji kontrira nazivajući Adamsa, citiram, invalidom. Ja ti govorim koliko mu RW asistira i kako dolazi do svojih asistencija i to isključivo odličnom snalaženju Kantera i Adamsa na udaljenosti manjoj od metar i po. Ne dodaje Adamsu na centru i da Adams treba pogoditi k'o Curry.
Al' haj', svi mi ovdje mrzimo Westbrooka, samo si ti krajnje objektivan.
I, da, šta ćemo sa Oladipom? Nešto manje od 50% pogođenih šuteva je zahvaljujući RW-ovim dodavanjima. Dakle, to su mu tri (3) asistencije po meču. Čovjek bi rekao da Roberson zabija 20 poena po meču, a ne sedam, kako ti predstavljaš ovdje.

Ti si taj koji kontrira nazivajući Adamsa, citiram, invalidom. Ja ti govorim koliko mu RW asistira i kako dolazi do svojih asistencija i to isključivo odličnom snalaženju Kantera i Adamsa na udaljenosti manjoj od metar i po. Ne dodaje Adamsu na centru i da Adams treba pogoditi k'o Curry.

I, da, šta ćemo sa Oladipom? Nešto manje od 50% pogođenih šuteva je zahvaljujući RW-ovim dodavanjima. Dakle, to su mu tri (3) asistencije po meču. Čovjek bi rekao da Roberson zabija 20 poena po meču, a ne sedam, kako ti predstavljaš ovdje.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
cekaj, znaci westbrook nema nikakvu zaslugu sto pozove pick i perfektan pas da adamsu na metar od kosa? ono, to svaki levat u ligi moze uraditi?Monolog je napisao/la:Kakva mržnja prema Russellu?![]()
i kantera nisam spomenuo, samo adamsa i robersona...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ko je rekao da nema? Ti si taj koji spominje Adamsa u negativnom kontekstu, a ne ja Westbrooka. Imao sam jednu djevojku koja je donosila zaključke poput tebe. Ono, ako si je ispravio gdje je pogriješila u samom startu, to je shvatala kao atak na njenu ličnost ili šta ti ja znam. Hajde, barem mi je poderala posteljinu prije negoli sam je otjerao.KK_Bosna je napisao/la:cekaj, znaci westbrook nema nikakvu zaslugu sto pozove pick i perfektan pas da adamsu na metar od kosa? ono, to svaki levat u ligi moze uraditi?

pa umanjujes westbrookov broj asistencija nekim adamsovim procentima kao da je adams za to zasluzan kao vrhunski post igrac (ono, on i hakeem bare-bare), a ne russ koji mu da loptu na tacni... ili stvarno mislis da je adams igracina i da zna sebi iskreirati sut? (a znam da nisi neznalica kao onaj gore)Monolog je napisao/la:Ko je rekao da nema? Ti si taj koji spominje Adamsa u negativnom kontekstu, a ne ja Westbrooka. Imao sam jednu djevojku koja je donosila zaključke poput tebe. Ono, ako si je ispravio gdje je pogriješila u samom startu, to je shvatala kao atak na njenu ličnost ili šta ti ja znam. Hajde, barem mi je poderala posteljinu prije negoli sam je otjerao.KK_Bosna je napisao/la:cekaj, znaci westbrook nema nikakvu zaslugu sto pozove pick i perfektan pas da adamsu na metar od kosa? ono, to svaki levat u ligi moze uraditi?
Nije Adams neka igracina, a jos vise nije invalid. Invalid nikako ne moze biti covjek koji je u PO onako unistio visoku liniju Spursa i zadavao ogromne probleme Warriorsima.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne, nego ti (bezuspješno) prikazuješ koliko su RW-ove asistencije još važnije tako što navodiš Robersona i Adamsa, a Roberson po meču pogodi manje od tri šuta. Dakle, taman da mu je sve RW asistirao, to su opet samo tri asistencije, a ne osam ili devet.KK_Bosna je napisao/la:pa umanjujes westbrookov broj asistencija nekim adamsovim procentima kao da je adams za to zasluzan kao vrhunski post igrac (ono, on i hakeem bare-bare), a ne russ koji mu da loptu na tacni... ili stvarno mislis da je adams igracina i da zna sebi iskreirati sut? (a znam da nisi neznalica kao onaj gore)
I navodiš Adamsa kao neki primjer, a lik je bolji od Cousinsa unutar metar i po. Ima odlične procente na veliki broj pokušaja. Jednostavno, niko ne umanjuje ovdje njegove asistencije, ali da bi dobio asistenciju - neko mora zabiti koš. Adams nema šut iz igre 6/24 pa da govorimo kako upropaštava Westbrooka, već je riječ o klasičnom centru koji je skoro pa ofanzivno bezopasan na većoj udaljenosti od koša, a to znaju i RW i njegovi čuvari, a vala i nas dvojica. Tako da, ovih skoro pet šuteva koliko Adams pogađa, svi su iz velike blizine i naravno da će mu asistirati onaj koji ima loptu u svojim rukama (najviše RW).
Jednostavno, premisa ti je u startu pogrešna. Ima ovdje nas koji nit' volimo nit' mrzimo nekog igrača, nego sa sigurne udaljenosti objektivno možemo sastaviti par rečenica o nekom "fenomenu".
Ne treba umanjivati Russove asistencije, koliko god ih nekada znao i siliti zarad TDa on je i ovakav kakav je u Top 3 playmakera u ligi.
Nije Adams invalid, daleko od toga, ali nije ni Anthony Davis, napredovao je dosta bas u tim situacijama metar i po oko obruca a za to je zasluzan vjerovatno u velikom udijelu i sam Russ koji mu napravi svaki mec po 5-6 takvih zicera.
Pick njih dvojice je jedan od najboljih pickova u ligi, Russa cesto i udvajaju nakon izlaska Adamsa a njemu ostave potpuno prazan reket, i to je zasluga kvaliteta RWa u svakom slucaju.
Skokovi su mu smijesni, doduse ima i tu neke logike jer se brze otvara tranzicija kad on pokupi taj skok, ali da ih ima dosta isforsiranih ima.
Sve u svemu, bit ce ovo historijska sezona, najveci USG% u ligi, ali ne mozes mu nista zamjeriti kad pogledas kakvu ekipu oko sebe ima. Svaka njemu cast pa je izvukao maximum maximuma i na ovako jakom zapadu izvukao 6. seed, pa njegova ekipica bez njega je rang Lakersa ili Netsa, nista bolja covjece. Oladipo, Adams, Kanter, Robertson, Taj...
Nije Adams invalid, daleko od toga, ali nije ni Anthony Davis, napredovao je dosta bas u tim situacijama metar i po oko obruca a za to je zasluzan vjerovatno u velikom udijelu i sam Russ koji mu napravi svaki mec po 5-6 takvih zicera.
Pick njih dvojice je jedan od najboljih pickova u ligi, Russa cesto i udvajaju nakon izlaska Adamsa a njemu ostave potpuno prazan reket, i to je zasluga kvaliteta RWa u svakom slucaju.
Skokovi su mu smijesni, doduse ima i tu neke logike jer se brze otvara tranzicija kad on pokupi taj skok, ali da ih ima dosta isforsiranih ima.
Sve u svemu, bit ce ovo historijska sezona, najveci USG% u ligi, ali ne mozes mu nista zamjeriti kad pogledas kakvu ekipu oko sebe ima. Svaka njemu cast pa je izvukao maximum maximuma i na ovako jakom zapadu izvukao 6. seed, pa njegova ekipica bez njega je rang Lakersa ili Netsa, nista bolja covjece. Oladipo, Adams, Kanter, Robertson, Taj...

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
pogodi tri od sest suteva sto mu russ da... dakle covjek usere 50% lopti sto mu RW da...Monolog je napisao/la:Roberson po meču pogodi manje od tri šuta. Dakle, taman da mu je sve RW asistirao, to su opet samo tri asistencije, a ne osam ili devet.
pa bas zato sto i ti i ja i russ i adams i protivnici i ptice na grani znaju gdje adams mora primiti loptu da bi dao kos, time je vece russellovo majstorstvo dati mu loptu bas na to mjesto bas u tom trenutku...klasičnom centru koji je skoro pa ofanzivno bezopasan na većoj udaljenosti od koša, a to znaju i RW i njegovi čuvari, a vala i nas dvojica.
sa ovim se slazem i u tome je i poenta u tom abnormalnom usageu RW-a... jer on mora imati toliko loptu u svojim rukama da bi mogla ekipa pobjedjivati... a pobjedjuje zahvaljujuci njegovim TD-ovima (to su cinjenice, ne da mi se traziti koliko OKC ima skor kada on ima TD... a da bi on imao 10+ asista mora odmah baciti u bunar 10 lopti jer zna da od robersona nema koristi da mu je da i zna da ce odbrana procitati pas na adamsa koji ne moze bas svaki put biti perfektan, pa i tu nabije i TO...naravno da će mu asistirati onaj koji ima loptu u svojim rukama (najviše RW).
pa i iznenadilo me od tebe da ides u ovaj vagon mrzitelja russa koji omalovazavaju nesto sto niko nije 50 godina uradio jer eto "on ima ogroman usage i pustaju mu skokove".... da mu je ekipa na 13-62 skoru i ja bih ga prvi pljuvao i govorio da siluje statistuiku, ali ovako kada vodi ekipu u PO bas zahvaljujuci tom svojom indijanskom igrom (a nije da i prije nije bio indijanac i da je ovo nekome iznenadjujuce kad je durant otisao)...
Najimpresivnija stvar kod Russa je broj izgubljenih. Na ovaj USG imati ovako malo izgubljenih je genijalnost i dokaz kosarkase inteligencije.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Izgubljene lopte takodjer ulaze u USG%.Kawhi je napisao/la:Najimpresivnija stvar kod Russa je broj izgubljenih. Na ovaj USG imati ovako malo izgubljenih je genijalnost i dokaz kosarkase inteligencije.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Umanjivati bilo čiji broj asistencija je nedopustivo, jer bez asistencije pojedinci ne bi zabili osim u slučaju hvatanja ofanzivnog skoka. Ja sam reagovao na tvoje izdvajanje Adamsa i Robersona kako bi ti zapravo pokazao koliko su Russove asistencije vitalne i kako ih čini boljim. Robersona ne može ni Stockton učiniti boljim, da se razumijemo. Pa lik sa slobodnog ne može dobaciti do koša.
I upravo iz tog razloga ti navedoh procente Kantera i Adamsa, kao i koliko procentualno RW asistira Oladipu. Za Robersona i ne znam, da se razumijemo. Fazon je u tome što je Adams učinkovit ma koliko da je ofanzivno limitiran i to bi bio slučaj i da mu taj isti broj lopti spusti Oladipo ili neko treći. U tom je poenta. Neće Adams nikad biti jedna od prve tri ofanzivne opcije, zato i jes' bespotrebno to što njega uzimaš kao primjer Russovih asistencije. Opet, bitno je pogledati njegove procente, jer je u top 15 (mislim da je 13., ali stvarno mi se ne da gledati) po preciznosti unutar metar i po. To, priznat ćeš, ipak nije mala stvar, posebno kad vidimo od koga je sve bolji, a ko se "mota" oko njega na možda pola procenta više. MVP je svake godine, a triple-double prosjek sezona je bila SAMO jednom (možda je bila i više puta, al' ko će ga znat kad se blokade nisu brojale u Wiltovo doba. Mada, opet, teško da ih je imao 10 po meču). RW će ući u knjige zahvaljujući triple-double prosjeku, dok će MVP (nadam se da će to biti Harden, jer po meni zaslužuje ipak više od RW-a) biti uvijek tema debate, pa čak i kad neko ostavi konkurenciju miljama daleko (pogledati prošlu sezonu).

Kakve to veze ima s ovim što sam ja napisao?Epidaurus je napisao/la:Izgubljene lopte takodjer ulaze u USG%.Kawhi je napisao/la:Najimpresivnija stvar kod Russa je broj izgubljenih. Na ovaj USG imati ovako malo izgubljenih je genijalnost i dokaz kosarkase inteligencije.

Pa itekako ima obzirom na to da je taj najveci USG ikad kojeg on ima baziran itekako i na ogromnom broju izgubljenih koje ima. Te izgubljene nikako ne mogu biti pokazazatelj bilo kakve genijalnosti. 10 asistencija sa 6-7 izgubljenih lopti nije nista pretjerano impresivno.Kawhi je napisao/la:Kakve to veze ima s ovim što sam ja napisao?Epidaurus je napisao/la:Izgubljene lopte takodjer ulaze u USG%.Kawhi je napisao/la:Najimpresivnija stvar kod Russa je broj izgubljenih. Na ovaj USG imati ovako malo izgubljenih je genijalnost i dokaz kosarkase inteligencije.
Uvijek se zaboravlja 30 poena kad govorimo o izgubljenim.Epidaurus je napisao/la:Pa itekako ima obzirom na to da je taj najveci USG ikad kojeg on ima baziran itekako i na ogromnom broju izgubljenih koje ima. Te izgubljene nikako ne mogu biti pokazazatelj bilo kakve genijalnosti. 10 asistencija sa 6-7 izgubljenih lopti nije nista pretjerano impresivno.Kawhi je napisao/la:Kakve to veze ima s ovim što sam ja napisao?Epidaurus je napisao/la: Izgubljene lopte takodjer ulaze u USG%.
sve 5, razumijes i ti mene sta govorim, i ja tebe... mislio sam da si uskocio na taj vagon hejtera koji na svaki nacin umanjuju TD sezonu koju nije imao cak ni jedan lebronMonolog je napisao/la:Umanjivati bilo čiji broj asistencija je nedopustivo, jer bez asistencije pojedinci ne bi zabili osim u slučaju hvatanja ofanzivnog skoka. Ja sam reagovao na tvoje izdvajanje Adamsa i Robersona kako bi ti zapravo pokazao koliko su Russove asistencije vitalne i kako ih čini boljim. Robersona ne može ni Stockton učiniti boljim, da se razumijemo. Pa lik sa slobodnog ne može dobaciti do koša.I upravo iz tog razloga ti navedoh procente Kantera i Adamsa, kao i koliko procentualno RW asistira Oladipu. Za Robersona i ne znam, da se razumijemo. Fazon je u tome što je Adams učinkovit ma koliko da je ofanzivno limitiran i to bi bio slučaj i da mu taj isti broj lopti spusti Oladipo ili neko treći. U tom je poenta. Neće Adams nikad biti jedna od prve tri ofanzivne opcije, zato i jes' bespotrebno to što njega uzimaš kao primjer Russovih asistencije. Opet, bitno je pogledati njegove procente, jer je u top 15 (mislim da je 13., ali stvarno mi se ne da gledati) po preciznosti unutar metar i po. To, priznat ćeš, ipak nije mala stvar, posebno kad vidimo od koga je sve bolji, a ko se "mota" oko njega na možda pola procenta više. MVP je svake godine, a triple-double prosjek sezona je bila SAMO jednom (možda je bila i više puta, al' ko će ga znat kad se blokade nisu brojale u Wiltovo doba. Mada, opet, teško da ih je imao 10 po meču). RW će ući u knjige zahvaljujući triple-double prosjeku, dok će MVP (nadam se da će to biti Harden, jer po meni zaslužuje ipak više od RW-a) biti uvijek tema debate, pa čak i kad neko ostavi konkurenciju miljama daleko (pogledati prošlu sezonu).

a za wilta kazu da je imao 7,8 blokada prosjecno, tako da je on "daleko" od TD prosjeka kroz sezonu... kad nije onu posljednju sezonu imao TD prosjek kada je odlucio dodavati vise a sutirati najmanje do tada u karijeri...

West MVP fora ganja statistiku ko je ne ganja. Svi najveći su je ganjali. On je dobar Harden takodje kome god daju neće pogrješiti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.