Rekonstrukcija stadiona u BiH

Ras
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Ras » 03 apr 2017, 20:56

Signore je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Zapad nece moci ostati onakav kakav jeste ako se planira nesto u buducnosti,za neke vece utakmice prenose i slicno..Zato se jug mora uraditi kako treba da bi se sve ostalo moglo poklapati za buduce radove..Npr ove prijenose koji se rade na ovaj nacin sa zapada niko nece htjeti prihvatiti pozicija je uzasna i previse blizu da bi se radio pravi tv prijenos itd.
Kad se radio zapad i ganjalo cat2 ja sam pisao da bi mozda najbolje rjesenje bilo da su onaj kompletan zapad poravnali sa zemljom i napravili tribinu sa 7-8 redova, ali da je odignuta od terena tako da ispod nje mogu stati prostorije, kao sto je slucaj i sad.

Za zapad ce vjerojatno trebati preko 10 milijuna maraka i pitam se jel bi za npr. tri milijuna maraka mogli srusiti ovaj trenutni zapad, napraviti tu tribinu koju sam ja zamislio, pa neka ide i do deset redova, pokriti ju i srediti sve da bude cat3. I ovaj trenutni zapad ce se srediti nekako za cat3, ali me zanima jel bi na toj 'novoj zamisljenoj' bilo moguce za te pare srediti cat3 i onda barem biti blizu cat4? Kasnije uz neku dodatnu financijsku inekciju napraviti sve sto treba za cat4 i da sve to kosta nekih 4 milijuna maraka. Moje misljenje je da bi se to isplatilo i da bi bilo bolje rjesenje, jer tko zna kad ce Zeljo biti u mogucnosti da izdvoji preko deset milijuna maraka i tek tako napravi zapadnu tribinu i jos ju pokrije, jer loze zahtjevaju krov.

U ova cetiri milijuna maraka ne racunam video nadzor, brojace na ostalim tribina i nista sto bi bilo potrebno na ostalim tribinama. Tu prvenstveno mislim na tribinu zapad koja bi bila maksimalno iskoristena za VIP mjesta, novinarske loze, komentatorske pozicije i sav popratni sadrzaj. Sigurno da bi ostali i obicnih sjedalica sto je takodjer plus.

Stadion u tom slucaju ne bi bio gotov, jer bi zapad bio uradjen 'na divlje', ali bi taj zapad bio maksimalno funkcionalan i Zeljo bi sve svoje utakmice mogao igrati na Grbavici. O Kosevu i Zenici se ne bi trebalo ni razmisljati. Ostavljanje ovog zapada ne nudi nikakav potencijal.
Kada budemo Jug radili očekujemo tvojih 500 maraka za stolicu, ti si Željovac u duši :mrgreen:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2017, 21:09

Ras je napisao/la: Kada budemo Jug radili očekujemo tvojih 500 maraka za stolicu, ti si Željovac u duši :mrgreen:
Draga srca bih dao i 1.000 sad za istok da se dalo nekako skuckati, al moralo se ponovit malo na privatnom planu :mrgreen: 500 je nekako realna brojka i ja vjerujem da ce biti ogroman broj ljudi koji ce kupiti tu ulaznicu, ali ne obecajem da cu i ja. Rado, ali sve ovisi od prilika. U svakom slucaju nek se i taj jug sa srecom privede kraju kao i ovaj istok.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2017, 21:44

jestamaji je napisao/la:koševo nije "vaš" stadion, to je stadion našeg grada na kome vi igrate i to je u redu kad nemate ništa drugo, (nedaj bože da dođe do toga da morate i jednu tekmu kod nas igrati), ali to vam ne daje nikakvo pravo da ga svojatate
Mi nismo imali tu srecu da nam rezim pokloni sve sto imamo sto ne mijenja cinjenicu da je to gradski stadion a mi smo gradski klub tako da je sa te strane to ok. Nismo jedini i mnogo veci klubovi igraju na gradskom stadionu, stadion ko stadion, ako imas na cemu dobro je.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 apr 2017, 21:58

Zelji ce trebat i nova rasvjeta za Cat 3, ovo sada nije dovoljno siguran sam , to je jos pola miliona. Da su ovako krenuli raditi prije 6 ili 7 godina siguran sam da bi sada imali i Cat 4.
Nesto sto mi je zelja na mom stadionu BP je da se kamera izmjesti na istok i da se sjever i jug poravnaju sa zapadom. Istok ne bi dirao jer ima sve u fullu.To je nekih 18 hiljada , nadam se da ce nas ljudi iz Zelje natjerati svojim primjerom da to uradimo ali trenutno je najvaznija bitka borba za opstanak kluba. Zeljo nema taj problem i mogu u miru raditi . Ali opet Celik sutra moze igrati grupu lige prvaka na svom stadionu ali realnije je da ce na gostovanje u Gabelu. Sanjam sretno Bilino.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 apr 2017, 22:31

Signore je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Zapad nece moci ostati onakav kakav jeste ako se planira nesto u buducnosti,za neke vece utakmice prenose i slicno..Zato se jug mora uraditi kako treba da bi se sve ostalo moglo poklapati za buduce radove..Npr ove prijenose koji se rade na ovaj nacin sa zapada niko nece htjeti prihvatiti pozicija je uzasna i previse blizu da bi se radio pravi tv prijenos itd.
Kad se radio zapad i ganjalo cat2 ja sam pisao da bi mozda najbolje rjesenje bilo da su onaj kompletan zapad poravnali sa zemljom i napravili tribinu sa 7-8 redova, ali da je odignuta od terena tako da ispod nje mogu stati prostorije, kao sto je slucaj i sad.

Za zapad ce vjerojatno trebati preko 10 milijuna maraka i pitam se jel bi za npr. tri milijuna maraka mogli srusiti ovaj trenutni zapad, napraviti tu tribinu koju sam ja zamislio, pa neka ide i do deset redova, pokriti ju i srediti sve da bude cat3. I ovaj trenutni zapad ce se srediti nekako za cat3, ali me zanima jel bi na toj 'novoj zamisljenoj' bilo moguce za te pare srediti cat3 i onda barem biti blizu cat4? Kasnije uz neku dodatnu financijsku inekciju napraviti sve sto treba za cat4 i da sve to kosta nekih 4 milijuna maraka. Moje misljenje je da bi se to isplatilo i da bi bilo bolje rjesenje, jer tko zna kad ce Zeljo biti u mogucnosti da izdvoji preko deset milijuna maraka i tek tako napravi zapadnu tribinu i jos ju pokrije, jer loze zahtjevaju krov.

U ova cetiri milijuna maraka ne racunam video nadzor, brojace na ostalim tribina i nista sto bi bilo potrebno na ostalim tribinama. Tu prvenstveno mislim na tribinu zapad koja bi bila maksimalno iskoristena za VIP mjesta, novinarske loze, komentatorske pozicije i sav popratni sadrzaj. Sigurno da bi ostali i obicnih sjedalica sto je takodjer plus.

Stadion u tom slucaju ne bi bio gotov, jer bi zapad bio uradjen 'na divlje', ali bi taj zapad bio maksimalno funkcionalan i Zeljo bi sve svoje utakmice mogao igrati na Grbavici. O Kosevu i Zenici se ne bi trebalo ni razmisljati. Ostavljanje ovog zapada ne nudi nikakav potencijal.
Odkud tolika cifra za rusenje zapada ?? mislim da na toj tribini nema nista specijalno da bi iznos rusenja i ciscenja bio toliki,veci je problem sto nema prostora iza zapadne tribine,moralo bi se ici skroz do ograde pomocnog terena kad bi se pocela izgradnja...Jug bi trebao biti prioritet zbog kapaciteta i navijaca..Sto se tice drugih stvari zapad se mora raditi iz drugih razloga(tv prenos,komentatorske pozicije,vip loza,i sav ostali sadrzaj)

Ja sam htio uraditi kompletan stadio u udk programu ali treba dosta vremena za to,na taj nacin bi se sve moglo vidjeti u svakoj perspektivi..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2017, 22:33

Zapad ce se mozda poceti graditi tek za nekoliko godina. Sad je prioritet jug,teren i vanjski izgled sjevera.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2017, 22:36

Ponos Torina je napisao/la:
Odkud tolika cifra za rusenje zapada ?? mislim da na toj tribini nema nista specijalno da bi iznos rusenja i ciscenja bio toliki,veci je problem sto nema prostora iza zapadne tribine,moralo bi se ici skroz do ograde pomocnog terena kad bi se pocela izgradnja...Jug bi trebao biti prioritet zbog kapaciteta i navijaca..Sto se tice drugih stvari zapad se mora raditi iz drugih razloga(tv prenos,komentatorske pozicije,vip loza,i sav ostali sadrzaj)

Ja sam htio uraditi kompletan stadio u udk programu ali treba dosta vremena za to,na taj nacin bi se sve moglo vidjeti u svakoj perspektivi..
Nisam mislio za taj iznos da se srusi, nego da se za taj iznos srusi i napravi manji od konacnog rjesenja. Nisi me dobro shvatio sto sam htio reci, procitaj ponovno post.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 03 apr 2017, 23:08

avenija je napisao/la:Zelji ce trebat i nova rasvjeta za Cat 3, ovo sada nije dovoljno siguran sam , to je jos pola miliona. Da su ovako krenuli raditi prije 6 ili 7 godina siguran sam da bi sada imali i Cat 4.
Nesto sto mi je zelja na mom stadionu BP je da se kamera izmjesti na istok i da se sjever i jug poravnaju sa zapadom. Istok ne bi dirao jer ima sve u fullu.To je nekih 18 hiljada , nadam se da ce nas ljudi iz Zelje natjerati svojim primjerom da to uradimo ali trenutno je najvaznija bitka borba za opstanak kluba. Zeljo nema taj problem i mogu u miru raditi . Ali opet Celik sutra moze igrati grupu lige prvaka na svom stadionu ali realnije je da ce na gostovanje u Gabelu. Sanjam sretno Bilino.
pa fino zaganjate onog Azmira Husica, i sjedete sa stol sa njim, ponudite mu sve sto mozete, i kazete spasavaj klub tvoj je, jer kad oni iz slobode nisu znali sa njim vi ne napravite istu gresku kao oni, covjek napravi tim za kratko koji otrese kao slinu i zelju i sarajevo na njihovim stadionima

jer imati milionera covjeka na celu tima nije mala stvar, a siguran sam da bi on radije preuzeo Celik nego nekakve Simine hanove i guzice pasije, jer celik je celik, i jos ima najbolji stadion za sad trenutno u cijeloj BiH
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 03 apr 2017, 23:19

To bi bila odlična opcija, tribina od desetak redova, iznad toga dva kata s prostorima za novinare, komentatore, VIP lože i to je to, mala Bombonera. :mrgreen: Više i ne treba, to je oko 2k mjesta na tribini bez VIP mjesta. Ukupno, s novim jugom koji bi imao 5-6k mjesta, nekih 17-18, taman.
Hayley <3

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 apr 2017, 23:42

Pricati o zeljinom jugu je za sada besmisleno, sa svakog aspekta, prvo treba urediti onaj javasluk sto se tice prilaza sjeveru, cak ni sjever do kraja nije fasadiran, drugo istok je jos daleko od zavrsenog posebno sto se tice prilaza istome i zavrsnih radova iza tribine,zatim brojaci itd...ako vec razmsiljamo jel o nekoj evrposkoj grbavici ili barem stadionu koji je u rangu sa bp puno je tu posla i treba mnogo novca. ona ulica duz sjvera sto postavljaju drugu kolovoznu traku, ne znam kako ce se izvesti. a jos bih i napomenuo i opcu kuluru svih nas, pojedini bacaju avione od onih papirica za koreografiju u teren, a onoj djecurliji sto donose lopte i redarima ne paada na pamet da ih izbace van teretna.

scootzzZzTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootzzZzTM87 » 04 apr 2017, 09:34

MrBean je napisao/la: Kako mislis bez ulaza, nemoguće je napraviti tribinu, a da nema ovakve ulaze kao što sam ja zamislio mislim moguće je ali to onda nije funkcionalna tribina i ja sam za to da bude što manje ulaza na jugu ali neki se minuimum mora zadovoljiti volio bih da mi das primjer neke tribine sa ulazima kakve zamisljas.
Znas kakav je stadion marakana ? 2 ulaza sa starana i to je to, zbog koreografija..

slika
OVAJ ŽELJO SVE ĆE J.EBATI, VAŠE PRIČE I SVA FURANJA, SMARAJU NAS VEĆ GODINAMA

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 apr 2017, 10:08

e sigurno baš zato :mrgreen:

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 04 apr 2017, 10:11

scootzzZzTM87 je napisao/la:
MrBean je napisao/la: Kako mislis bez ulaza, nemoguće je napraviti tribinu, a da nema ovakve ulaze kao što sam ja zamislio mislim moguće je ali to onda nije funkcionalna tribina i ja sam za to da bude što manje ulaza na jugu ali neki se minuimum mora zadovoljiti volio bih da mi das primjer neke tribine sa ulazima kakve zamisljas.
Znas kakav je stadion marakana ? 2 ulaza sa starana i to je to, zbog koreografija..

slika
Pa ovo gore na vrhu tribina su sve ulazi, ili si i ti to rekao a ja pogrešno pročitao :D

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2017, 10:18

Ja sam tocno znao da cete Marakanu staviti za prijedlog :mrgreen: Marakana ima ulaze odozgor. Isti slucaj je i na Maksimiru recimo, s tim da tamo imaju pravi ulazi, ali se ne koriste. Ovo se na Grbavici moze isto izvesti, ali je potrebno praviti stepenice s vanjske strane do vrha juga i onda da se s vrha juga ljudi spustaju dolje. I na sjeveru Marakane imate sedmere stepenice plus dvoje na kraju, to je devet ukupno. Jug Grbavice nece biti toliko sirok, ali ce trebati minimalno cetiri, mozda i pet stepenista. Tu brojim jug, ne mislim na moguce zdenke.

I Marakana nema samo dva ulaza. Marakana ima ulaz za svako stepeniste osim onih na krajevima sjevera. Sjever Marakane dakle ima sedam ulaza. Pitanje je koliko se njih koristi. Mozda puste samo dva, ali to je nesto u sto cisto sumnjam. Nema sanse da na jugu Grbavice budu dva ulaza, bit ce ih cetiri minimalno, jer su sigurnost gledatelja i brzina evakuacije nesto puno bitnije od koreografije. Treba se samo zaloziti da sektori budu podijeljeni tako da iza gola na stedini tribine ide sektor, a ne stepeniste kao sto je sad slucaj na istoku.

scootzzZzTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootzzZzTM87 » 04 apr 2017, 10:25

Pogresno smo se shvatili, marakana ima ulaze odozgo, ali dva ulaza odozdo iz tunela, ovako nesto slicno bi bilo perfektno za jug.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 apr 2017, 12:26

Signore je napisao/la:Ja sam tocno znao da cete Marakanu staviti za prijedlog :mrgreen: Marakana ima ulaze odozgor. Isti slucaj je i na Maksimiru recimo, s tim da tamo imaju pravi ulazi, ali se ne koriste. Ovo se na Grbavici moze isto izvesti, ali je potrebno praviti stepenice s vanjske strane do vrha juga i onda da se s vrha juga ljudi spustaju dolje. I na sjeveru Marakane imate sedmere stepenice plus dvoje na kraju, to je devet ukupno. Jug Grbavice nece biti toliko sirok, ali ce trebati minimalno cetiri, mozda i pet stepenista. Tu brojim jug, ne mislim na moguce zdenke.

I Marakana nema samo dva ulaza. Marakana ima ulaz za svako stepeniste osim onih na krajevima sjevera. Sjever Marakane dakle ima sedam ulaza. Pitanje je koliko se njih koristi. Mozda puste samo dva, ali to je nesto u sto cisto sumnjam. Nema sanse da na jugu Grbavice budu dva ulaza, bit ce ih cetiri minimalno, jer su sigurnost gledatelja i brzina evakuacije nesto puno bitnije od koreografije. Treba se samo zaloziti da sektori budu podijeljeni tako da iza gola na stedini tribine ide sektor, a ne stepeniste kao sto je sad slucaj na istoku.
Sto ce ti stepenice napravi se plato koji povezuje tribinu i tranzit. Sad koliko za to love treba i je li isplativo. Ima tu opcija za odraditi sve zavisi od para i domisljatosti projektanta.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2017, 12:27

scootzzZzTM87 je napisao/la:Pogresno smo se shvatili, marakana ima ulaze odozgo, ali dva ulaza odozdo iz tunela, ovako nesto slicno bi bilo perfektno za jug.
Mislis na dva ulaza u podtribinski prostor koji kasnije vodi do ovih sedam na sjeveru? Ili mislis da ima dva ulaza na cijelom stadionu?

scootzzZzTM87
Kontakt:

Post Postao/la scootzzZzTM87 » 04 apr 2017, 12:57

Signore je napisao/la:
scootzzZzTM87 je napisao/la:Pogresno smo se shvatili, marakana ima ulaze odozgo, ali dva ulaza odozdo iz tunela, ovako nesto slicno bi bilo perfektno za jug.
Mislis na dva ulaza u podtribinski prostor koji kasnije vodi do ovih sedam na sjeveru? Ili mislis da ima dva ulaza na cijelom stadionu?
Dva ulaza koja vode u tunel marakane :thumbup:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2017, 13:10

scootzzZzTM87 je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Dva ulaza koja vode u tunel marakane :thumbup:
Pa to je moguce. U Zagrebu Arena prima 15.000 gledatelja i obicno bude pusten samo jedan ili dva ulaza i kad udjes trazi svoj sektor. I na Maksimiru za svaku tribinu bude pusten po jedan ulaz i isto tako trazis svoj sektor. Tako je i na svim vecim stadionima. Kod nas se stadioni prave mali, nema podtribinskog prostora i ako ima 4-5 ulaza onda su ti ulazi direktno s ulice pa mi je dosta ljudi znalo reci onako u prici i tvrditi da doslovno svaki ulaz na tribinu treba imati i s vanjske strane ulaz. Zamisli na Bernabeu preko 70 ulaza :mrgreen: To bi znacilo da na 1.000 ljudi moras imati po 3-4 zastitara koji ih pregledaju, plus policiju, plus brojace, neisplativo je i nepotrebno. Mozes napraviti veci broj izlaza. Sjecam se recimo da u Osijeku istocna tribina ima vise ovih ulaza, ali se ne koristi ni jedan, imaju stepenice na zdenki i tu ulazis, a ovi ulazi na sredini tribine su ustvari samo izlazi.

Na jug Grbavice ce vjerojatno biti samo jedan ulaz zbog skucenosti prostora, ali ce po sredini tribine biti vise ovih ulaza na tribinu. Ja se osobno nadam da ce oni biti pozicionirani kao na Marakani i da ce iza gola biti sektor, a ne stepenice.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 04 apr 2017, 15:06

Mostar, 04.04.2017. :thumbup: :bih:
Samo nek' se radi, bravo za ljude iz FK Velež.
slika
slika
slika
slika

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.