Rekonstrukcija stadiona u BiH

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 03 apr 2017, 18:01

uNbx je napisao/la:Ma mrka kapa da se išta uradi na Hasetu.
Ma i da se napravi neki rezultat samo bi se sramotili igrajuci na Bilinom. Tuga, glavni grad jedne drzave. :oops:

MrBean
Kontakt:

Post Postao/la MrBean » 03 apr 2017, 18:07

scootzzZzTM87 je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:
MrBean je napisao/la:slika
extra izgleda :salut:
Sta bolan extra izgleda, ovo izbjeci i nikad ni slicno ne uraditi, navijacka tribina ide bez ulaza samo dva ulaza sa strane, prvenstveno zbog koreografija.
Kako mislis bez ulaza, nemoguće je napraviti tribinu, a da nema ovakve ulaze kao što sam ja zamislio mislim moguće je ali to onda nije funkcionalna tribina i ja sam za to da bude što manje ulaza na jugu ali neki se minuimum mora zadovoljiti volio bih da mi das primjer neke tribine sa ulazima kakve zamisljas.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2017, 18:12

Sarajlijica1946 je napisao/la:Nema od Koseva nista, ja dok sam ziv to se nece praviti! Pomirio sam se sa tim! Jedino neki bolesnik Sarajeva sa kesom da uzme od Tana i lagano uz navijace! Jednu ciglu ja, jednu Toti, neko dvije! A ovom Ajnadzicu se pisam u stau, debilu jedan!
Ja 2 milje cigli odma' :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 03 apr 2017, 18:20

MortemHz je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:Nema od Koseva nista, ja dok sam ziv to se nece praviti! Pomirio sam se sa tim! Jedino neki bolesnik Sarajeva sa kesom da uzme od Tana i lagano uz navijace! Jednu ciglu ja, jednu Toti, neko dvije! A ovom Ajnadzicu se pisam u stau, debilu jedan!
:kralj:

Ja 2 milje cigli odma' :bow:
Napravili bi ga brze od Kineza.

gigglessmoke
Kontakt:

Post Postao/la gigglessmoke » 03 apr 2017, 18:56

Ne vidjeh ni jednu sliku Grbavice nakon utakmice sa Slobodom. Nije zar da niko nije slikao.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2017, 18:59

Sad se uredjuje prostor iza tribine, a i sami vanjski izgled tribine. To ce se ubrzati jer ce sva lova od ulaznica ici na uredjenje iste.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 apr 2017, 19:21

Jug bi bilo najbolje raditi u dvije etaze,nesto ovako :bale:

slika
slika
slika
slika
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 03 apr 2017, 19:26

Glupost bi bila praviti jug sa dvije etaze, ne vidim jedan jedini razlog za to.
- Zeljeznicar -

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 apr 2017, 19:30

Jug mora biti veci od ostalih tribina i sigurno se nece praviti po uzoru na istok i sjever..Nadam se da nece birati jeftinu opciju i neku brzu gradnju nego da ce uraditi tu tribinu kako treba...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 apr 2017, 19:33

Ponos Torina je napisao/la:Jug mora biti veci od ostalih tribina i sigurno se nece praviti po uzoru na istok i sjever..Nadam se da nece birati jeftinu opciju i neku brzu gradnju nego da ce uraditi tu tribinu kako treba...
To da, ali OBAVEZNO da se napravi neki prijelaz između svega toga. Da to bude i lijepo za oko, da stadion bude jedna cjelina već jednom. Nešto zaobljen taj dio da bude
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2017, 19:35

Jug ce biti visi od istoka i sjevera.
Gledam ovaj zapad sad. Posto je on skup i Bog zna kad cemo mi skupiti lovu da napravimo bolji bilo bi sasvim ok da samo naprave bolji krov. Neki moderniji da ne budu ovi limovi.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 03 apr 2017, 19:40

Zapad nece moci ostati onakav kakav jeste ako se planira nesto u buducnosti,za neke vece utakmice prenose i slicno..Zato se jug mora uraditi kako treba da bi se sve ostalo moglo poklapati za buduce radove..Npr ove prijenose koji se rade na ovaj nacin sa zapada niko nece htjeti prihvatiti pozicija je uzasna i previse blizu da bi se radio pravi tv prijenos itd.

Ove slike sto sam postavio je stadion deportiva "riazor" on je dozivio veliku transformaciju,od uklanjanja atletske staze,rusenja tribina itd...Nije bio jedna cjelina a sada izgleda odlicno s obzirom kako je prije izgledao,znam da je malo previse optimisticno,ali nista nije nemoguce.
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 03 apr 2017, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 apr 2017, 19:42

Mislio sam da to bude privremeno jer opet kazem Bog zna kad ce se skupiti lova za zapad.

Sad prvo uraditi jug. Sve vise se spominje taj jug. Nadam se da ce uskoro kreniti. Poceli su ispitivati tlo,a Siljak je spominjao neke papire i da su to poceli skupljati.

BROJ1
Kontakt:

Post Postao/la BROJ1 » 03 apr 2017, 20:06

https://radioderventa.com/wp-content/up ... 3554_n.jpg
Izled pomocno sadiona koji ce se aditi od vještacke trave....Glavni ju esolidan i prelijepa pokrivena tribina sa 500 stolica, za 1.ligu R.S više nego dovoljno...Radi se i u manjim sredinama te slicno Želji pokrenuta je akcija kupi kvadrat terena.....50 km

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 03 apr 2017, 20:13

Navijam za Sarajevo, ali priče o rekonstrukciji Koševa nam uvijek serviraju nakon negativnih rezultata. Ko još vjeruje u to? Ja prvi ne vjerujem. Koševo je historijski naš stadion, tu igramo godinama, ali ja bih najsretniji bio da izgradimo neki stadion kapaciteta 12,000 mjesta, sa svih sadržajima, krovom, kvalitetnim travnjakom.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 03 apr 2017, 20:17

koševo nije "vaš" stadion, to je stadion našeg grada na kome vi igrate i to je u redu kad nemate ništa drugo, (nedaj bože da dođe do toga da morate i jednu tekmu kod nas igrati), ali to vam ne daje nikakvo pravo da ga svojatate

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 apr 2017, 20:19

jestamaji je napisao/la:koševo nije "vaš" stadion, to je stadion našeg grada na kome vi igrate i to je u redu kad nemate ništa drugo, ali to vam ne daje nikakvo pravo da ga svojatate
Plati ti i bit ce tvoj. Sve dok ga placamo uredno i kulturno nas je!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 apr 2017, 20:21

jestamaji je napisao/la:koševo nije "vaš" stadion, to je stadion našeg grada na kome vi igrate i to je u redu kad nemate ništa drugo, ali to vam ne daje nikakvo pravo da ga svojatate
Svojata se na sentimentalnoj nekoj razini, a kad neko qrcem treba mrdnut iz kluba za taj stadion, odjednom se bježi od odgovornosti, ne možemo mi ništa, nismo nadležni, ne daju ovo - ne daju ono. :lol: Ne kažem da se trebalo ulagat nešto aman zaman, al kad se već toliko busaju Koševom iz kluba, mogu ga bar iz ljubavi malo održavat kad već CSR nije u stanju.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2017, 20:47

Ponos Torina je napisao/la:Zapad nece moci ostati onakav kakav jeste ako se planira nesto u buducnosti,za neke vece utakmice prenose i slicno..Zato se jug mora uraditi kako treba da bi se sve ostalo moglo poklapati za buduce radove..Npr ove prijenose koji se rade na ovaj nacin sa zapada niko nece htjeti prihvatiti pozicija je uzasna i previse blizu da bi se radio pravi tv prijenos itd.
Kad se radio zapad i ganjalo cat2 ja sam pisao da bi mozda najbolje rjesenje bilo da su onaj kompletan zapad poravnali sa zemljom i napravili tribinu sa 7-8 redova, ali da je odignuta od terena tako da ispod nje mogu stati prostorije, kao sto je slucaj i sad.

Za zapad ce vjerojatno trebati preko 10 milijuna maraka i pitam se jel bi za npr. tri milijuna maraka mogli srusiti ovaj trenutni zapad, napraviti tu tribinu koju sam ja zamislio, pa neka ide i do deset redova, pokriti ju i srediti sve da bude cat3. I ovaj trenutni zapad ce se srediti nekako za cat3, ali me zanima jel bi na toj 'novoj zamisljenoj' bilo moguce za te pare srediti cat3 i onda barem biti blizu cat4? Kasnije uz neku dodatnu financijsku inekciju napraviti sve sto treba za cat4 i da sve to kosta nekih 4 milijuna maraka. Moje misljenje je da bi se to isplatilo i da bi bilo bolje rjesenje, jer tko zna kad ce Zeljo biti u mogucnosti da izdvoji preko deset milijuna maraka i tek tako napravi zapadnu tribinu i jos ju pokrije, jer loze zahtjevaju krov.

U ova cetiri milijuna maraka ne racunam video nadzor, brojace na ostalim tribina i nista sto bi bilo potrebno na ostalim tribinama. Tu prvenstveno mislim na tribinu zapad koja bi bila maksimalno iskoristena za VIP mjesta, novinarske loze, komentatorske pozicije i sav popratni sadrzaj. Sigurno da bi ostali i obicnih sjedalica sto je takodjer plus.

Stadion u tom slucaju ne bi bio gotov, jer bi zapad bio uradjen 'na divlje', ali bi taj zapad bio maksimalno funkcionalan i Zeljo bi sve svoje utakmice mogao igrati na Grbavici. O Kosevu i Zenici se ne bi trebalo ni razmisljati. Ostavljanje ovog zapada ne nudi nikakav potencijal.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.