FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FrantoBauzek

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 apr 2017, 15:50

solinas je napisao/la: Franto@
Nemozes biti pozitivan dok se barem osnovne,OSNOVNE stvari ne sloze.
Kako biti pozitivan ljudi dignu tribinu za 4 mjeseca,nas (zna se ko)yebe evo preko 10 god za stadion....A evo 3-4 mj.kopaju jbt...
Mi se ne mozemo porediti sa Zeljom. Sarajevsku medijsku masineruju Tuzla a samim tim i Sloboda nema. Od Grbavice je napravljen drzavni projekt, gdje se svaki dan kroz klix-, faktor- i **** forsirala prica o prodaji stolica na toj tribini i kupovini 10-godisnjih ulaznica. Svaki dan iznova i iznova, ovaj, onaj kupio i sl. Ispiranje mozga traje vec mjesecima :roll:

Da je klub ista ulagao u tribinu, sto nisu barem natkrili tribinu? Drzavne firme kupuje pakete 10-godisnjih ulaznica. Taj Zeljo nije marke ulozio u tu tribinu. To je ono sto sam ja govorim, kada kazem da Sarajlije patriotizam prema drzavi BiH uvijek iskazuju kada je njima u interesu a kada se pobunis protiv toga ili kazes, da tako treba da bude i prema drugim mjestima u drzavi, onda "pricas protiv drzave", kao da oni imaju monopol nad drzavom.

Grad Tuzla sa 45.000.000 KM gradi taj stadion, a KS=grad Sarajevo ima 711.250.000 KM a njima ne pada napamet da grade stadion. AH je htio graditi stadion, ali da zemljiste dobije dzaba. Nije ni to nacin poslovanja.

Grad Banja Luka ima 130.000.000 budzet grada, a najzaduzenija su lokalna zajednica u BiH tj. imali bi puno vise, da ne placaju kredite. Oni su bez problema mogli uraditi tribinu.

Gledaj sad solinas moj, mi imamo staru zgradu biblioteke iz austrougarskog doba, koja je morala biti srusena. Nemamo para da je izgradimo. To je bitan projekat za tuzlansku i bh. kulturu. Dok npr. kod Vijecnice u Sarajevu, takodjer iz doba Austrougarske, se ukljucuje cijela drzava i Federacija da se obnovi. Kada je Sarajevo u pitanju, drzavni projekat, kada je Tuzla ili neko drugo mjesto u pitanju, to je onda problem lokalne zajednice.

Sustina je upravo taj koeficijent 2. Rjesenje je ukidanje tog sramnog koeficijenta i ukidanje kantona, jer ogroman novac iz budzeta grada Tuzle ide na finansiranje loseg i neefikasnog TK-a.

Izgradnja Zeljine tribine je supalj zub, ali narod je povjerovao jer se cakli izvana.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 apr 2017, 16:35

FrantoBauzek je napisao/la:
solinas je napisao/la: Franto@
Nemozes biti pozitivan dok se barem osnovne,OSNOVNE stvari ne sloze.
Kako biti pozitivan ljudi dignu tribinu za 4 mjeseca,nas (zna se ko)yebe evo preko 10 god za stadion....A evo 3-4 mj.kopaju jbt...
Mi se ne mozemo porediti sa Zeljom. Sarajevsku medijsku masineruju Tuzla a samim tim i Sloboda nema. Od Grbavice je napravljen drzavni projekt, gdje se svaki dan kroz klix-, faktor- i **** forsirala prica o prodaji stolica na toj tribini i kupovini 10-godisnjih ulaznica. Svaki dan iznova i iznova, ovaj, onaj kupio i sl. Ispiranje mozga traje vec mjesecima :roll:

Da je klub ista ulagao u tribinu, sto nisu barem natkrili tribinu? Drzavne firme kupuje pakete 10-godisnjih ulaznica. Taj Zeljo nije marke ulozio u tu tribinu. To je ono sto sam ja govorim, kada kazem da Sarajlije patriotizam prema drzavi BiH uvijek iskazuju kada je njima u interesu a kada se pobunis protiv toga ili kazes, da tako treba da bude i prema drugim mjestima u drzavi, onda "pricas protiv drzave", kao da oni imaju monopol nad drzavom.

Grad Tuzla sa 45.000.000 KM gradi taj stadion, a KS=grad Sarajevo ima 711.250.000 KM a njima ne pada napamet da grade stadion. AH je htio graditi stadion, ali da zemljiste dobije dzaba. Nije ni to nacin poslovanja.

Grad Banja Luka ima 130.000.000 budzet grada, a najzaduzenija su lokalna zajednica u BiH tj. imali bi puno vise, da ne placaju kredite. Oni su bez problema mogli uraditi tribinu.

Gledaj sad solinas moj, mi imamo staru zgradu biblioteke iz austrougarskog doba, koja je morala biti srusena. Nemamo para da je izgradimo. To je bitan projekat za tuzlansku i bh. kulturu. Dok npr. kod Vijecnice u Sarajevu, takodjer iz doba Austrougarske, se ukljucuje cijela drzava i Federacija da se obnovi. Kada je Sarajevo u pitanju, drzavni projekat, kada je Tuzla ili neko drugo mjesto u pitanju, to je onda problem lokalne zajednice.

Sustina je upravo taj koeficijent 2. Rjesenje je ukidanje tog sramnog koeficijenta i ukidanje kantona, jer ogroman novac iz budzeta grada Tuzle ide na finansiranje loseg i neefikasnog TK-a.

Izgradnja Zeljine tribine je supalj zub, ali narod je povjerovao jer se cakli izvana.
Sve je to tako,a jos tuznije je sto imamo "zatucanu"upravu (gradsku)pa ako vec ne ide,daj stadion pod KONCESIJU (NE VLASNISTVO)pa daj i klub mjenjaj statut,neka ulaze ko moze i hoce....A ovih milion i pol od istoka i transe Slobodi moze se 40 biblioteka izgraditi....Pa je li nisam upravu....A da ne govorim sta mozemo od transe,pola miliona koju usisava JU TUSANJ......
Ali imamo ljude na celu grada koji urade pokoju stvar dobru zamazu nam oci,ali Franto generalno ne idemo u korak sa vremenom......definitivno....Treba nam mladost i svjezina nove ideje,ovaj Jasko je puko pa se ti ljuti koliko hoces.Nama treba reorganizacija Tuzle prvo,pa onda da pricamo o kantonu drzavi i td.
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 03 apr 2017, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MejdanTz
Kontakt:

Post Postao/la MejdanTz » 03 apr 2017, 16:47

wobly92 je napisao/la:U pola 5 je, znalo se prije dvije sedmice da je tad, šta vam je.
Snimak na moja web tv u pola 7 valjda.
Zrinja Zeljo je u pola 7 na Mojoj Tv
Prihvataš drugačije ljude i boje, al' crna i crvena najbolje ti stoje.
FK Sloboda Tuzla since 1919

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 03 apr 2017, 16:49

Samo lagano ljudi, treba svima dati priliku tako i ovom UO... Za sada rade dobar posao, doveli su nam Vladu i potpisali ugovor do kraja 2019 godine i prepustili su Vladi da selektira ekipu. Na marketingu se dobro radi, WEB stranica i YT kanal su azurirani. Idemo po Europu, u srijedu svi na Tusanj :salut:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 apr 2017, 16:53

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Samo lagano ljudi, treba svima dati priliku tako i ovom UO... Za sada rade dobar posao, doveli su nam Vladu i potpisali ugovor do kraja 2019 godine i prepustili su Vladi da selektira ekipu. Na marketingu se dobro radi, WEB stranica i YT kanal su azurirani. Idemo po Europu, u srijedu svi na Tusanj :salut:
Volio bi da bude pun Tusanj,barem 6000 ljudi,sjever pun .
A onda da obezbijede autobuse barem 6-7 buseva da ide za Bijeljinu da probamo uhvatiti te bodove.
Moraju se i fukare malo sabrati,vrijeme je.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 apr 2017, 16:57

solinas je napisao/la:Treba nam mladost i svjezina nove ideje,ovaj Jasko je puko pa se ti ljuti koliko hoces.Nama treba reorganizacija Tuzle prvo,pa onda da pricamo o kantonu drzavi i td.
Ne ljutim se Solinas. Ne vidim ja Jaska kao neko apsolutno dobro, ali od ovih ponudjenih je meni barem bio manje zlo. Daleko od tog, da ga ja ne kritikujem javno, nevezano za Slobodu samo. Kanton nas grad financijski opasno kolje i ne znam da li si bio u BL, ali kada uporedis njihov budzet i nas, pa onda uporedis oba ta grada, onda ti bude jasno kakvu mi imamo gradsku upravu a kakvu oni.

Daleko od toga, gradi se kod njih i imaju oni dosta stvari pod konac, sto kod nas nema, ali imaju i 3x veci budzet. Usprkos tome imaju velikih infrastrukturalnih problema sa grijanjem i sl.

Naucio sam, poredeci ostale gradove, cijeniti dijelom nasu gradsku upravu. Pricao sam i sa nekim mladim snagama sirom BiH, koji su bili odusevljeni dobrim dijelom strucnjaka iz gradske uprave.

Niti zelim, niti hocu da ih branim, ali cinjenica je da grad Tuzla ima mali budzet i mi bi svi trebali gledati da radimo na konacnom ukidanju kantona, kako bi taj budzet bio sto veci. Da ne spominjem koeficijent 2 :x Prostora za kritiku uvijek ima i treba da bude :!:

Slobodi treba nasa pomoc sada, a nabijem, da izvinite i Jaska i gradsku upravu. Samo pozitiva i podrska klubu. Idemo jako :opaopa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 apr 2017, 17:04

FrantoBauzek je napisao/la:
solinas je napisao/la:Treba nam mladost i svjezina nove ideje,ovaj Jasko je puko pa se ti ljuti koliko hoces.Nama treba reorganizacija Tuzle prvo,pa onda da pricamo o kantonu drzavi i td.
Ne ljutim se Solinas. Ne vidim ja Jaska kao neko apsolutno dobro, ali od ovih ponudjenih je meni barem bio manje zlo. Daleko od tog, da ga ja ne kritikujem javno, nevezano za Slobodu samo. Kanton nas grad financijski opasno kolje i ne znam da li si bio u BL, ali kada uporedis njihov budzet i nas, pa onda uporedis oba ta grada, onda ti bude jasno kakvu mi imamo gradsku upravu a kakvu oni.

Daleko od toga, gradi se kod njih i imaju oni dosta stvari pod konac, sto kod nas nema, ali imaju i 3x veci budzet. Usprkos tome imaju velikih infrastrukturalnih problema sa grijanjem i sl.

Naucio sam, poredeci ostale gradove, cijeniti dijelom nasu gradsku upravu. Pricao sam i sa nekim mladim snagama sirom BiH, koji su bili odusevljeni dobrim dijelom strucnjaka iz gradske uprave.

Niti zelim, niti hocu da ih branim, ali cinjenica je da grad Tuzla ima mali budzet i mi bi svi trebali gledati da radimo na konacnom ukidanju kantona, kako bi taj budzet bio sto veci. Da ne spominjem koeficijent 2 :x Prostora za kritiku uvijek ima i treba da bude :!:

Slobodi treba nasa pomoc sada, a nabijem, da izvinite i Jaska i gradsku upravu. Samo pozitiva i podrska klubu. Idemo jako :opaopa:
Pa grad gusi kanton i visak administracije a nas grad (citaj jasko).
Rekoh ti cak i sa ovakvim stanjem,malo mozga,reorganizacije, i mnoge stvari mogu se popraviti. ..Sama Tuzla ima visak administracije (ju Tusanj,gradski klub,).
Privatizacijom kluba (statut mjenjat)i stadion pod koncesiju dati vlasniku kluba,grad bi ustedio skoro milion godisnje.
Da ne idemo u neke bezvezne stvari na koje se trose stotine hiljada,poput sajma knjizevnosti i drugih ubleha.Neka i toga ali moze to daleko jeftinije....

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 apr 2017, 17:12

Da budem iskren, mislim da Vlado izvlači skoro maksimum iz ove ekipe. Nema mu se šta puno prigovoriti. Mogu samo zamisliti šta bi radio sa ekipom od prošle sezone.
Mes Que Un Club

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 03 apr 2017, 17:22

hule_barca je napisao/la:Da budem iskren, mislim da Vlado izvlači skoro maksimum iz ove ekipe. Nema mu se šta puno prigovoriti. Mogu samo zamisliti šta bi radio sa ekipom od prošle sezone.
Protutnjali bi prvenstvom, vrlo jednostavno. On je definitivno nas najveci adut. Vlado :kralj:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 apr 2017, 17:28

hule_barca je napisao/la:Da budem iskren, mislim da Vlado izvlači skoro maksimum iz ove ekipe. Nema mu se šta puno prigovoriti. Mogu samo zamisliti šta bi radio sa ekipom od prošle sezone.
Cuj nema se sta prigovoriti, a izjave prije utakmice sa Sarajevom? Nema veze sto smo ih demolirali, izjave prije utakmice su problem. Moze se drug moj vazda naci nesto da se prigovori, samo ako se hoce ;)

Vladu na 5god potpisati i ne mijesati mu se u rad. Odlican trener, zna s mladima i jos gospodin :salut:
Nad tobom sunce najljepše sja

katarakta

Post Postao/la katarakta » 03 apr 2017, 17:39

Sloboda na Moja tv u 16.30. Ima na stranici saveza...
Niko, niko, samo Sloboda

TzBulevar87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TzBulevar87 » 03 apr 2017, 17:45

Tacno tako. Vlado je Ciro i Husref u jednom. Em strasan motivator em veliki strucnjak. Svaka cast onom ko ga je predlozio i doveo!
PS. cestitka ne vazi ako u tome svemu ima Husare [emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
075

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 03 apr 2017, 18:10

solinas je napisao/la:
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Samo lagano ljudi, treba svima dati priliku tako i ovom UO... Za sada rade dobar posao, doveli su nam Vladu i potpisali ugovor do kraja 2019 godine i prepustili su Vladi da selektira ekipu. Na marketingu se dobro radi, WEB stranica i YT kanal su azurirani. Idemo po Europu, u srijedu svi na Tusanj :salut:
Volio bi da bude pun Tusanj,barem 6000 ljudi,sjever pun .
A onda da obezbijede autobuse barem 6-7 buseva da ide za Bijeljinu da probamo uhvatiti te bodove.
Moraju se i fukare malo sabrati,vrijeme je.
Vjeruj mi vec jucer sam poceo pozivati raju na tekmu i pozivati cu sve dok ne pocne utakmica i tako cu raditi do kraja sezone. Nema jos puno, sta je to 9 kola, nista... Treba pozivati raju, treba nas na svakoj domacoj utakmici biti 4000+, na svakoj gostujucoj 200+... Europa nam toliko toga donosi
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 apr 2017, 18:23

pinoglavi je napisao/la:
Cuj nema se sta prigovoriti, a izjave prije utakmice sa Sarajevom? Nema veze sto smo ih demolirali, izjave prije utakmice su problem. Moze se drug moj vazda naci nesto da se prigovori, samo ako se hoce ;)

Vladu na 5god potpisati i ne mijesati mu se u rad. Odlican trener, zna s mladima i jos gospodin :salut:
Pročitaj šta sam tačno napisao "nema mu se puno šta prigovoriti". To skidanje gaća ide u negativu, ali nije to sad nešto strašno. Možda je to samo skidanje pritiska sa igrača ili već neke hokus-pokus igrice današnjih trenera.
Mes Que Un Club

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 apr 2017, 18:27

Cekajte malo, jel Vlado Jagodic odobravao dolazak i odlazak igraca? Poltronski je se ponasao u prelaznom roku i svi to dobro znate, zato za svaki poraz koji nam dodje u buducnosti se nikako kao razlog ne moze navesti "nije imao kvalitetnu ekipu, on izvlaci maksimum".
On je sam pristao da radi u takvim okolnostima i odobrio je srozavanje kvaliteta u ekipi, zato smo i dobili 3 poraza u proljetnom dijelu.

Predstavljate Vladu kao ljubitelja Slobode, a on je tu radi svoje plate i sigurnosti posla jer mu se nikada ne drma stolica kako je to u Borcu nakon par poraza. On da voli Slobodu ne bi preko repa gledao na dolazak Salihovica i Svatovca.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 apr 2017, 18:33

Ima za prigovoriti, a to je napadac. Tandir nije sposoban istrcati kontru na strani. Ovdje i nekako kada pritiscemo. Ne znaci da ne moze postati dobar igrac i centarfor. Vlado mora izvrsiti pritisak na njega, jer on manje trci i bori se u odnosu na Krpu bar duplo i vise, a manje :mrgreen: .
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 03 apr 2017, 18:42

solinas je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:Moze i do povoljnog rezultata u BN,momci su pokazali da mogu...
Pokazali su,a da li ce...Razmontirase i pitare;a hoce li ponoviti partiju. ....Volio bi ali tesko.
Mada pitari su u teskom nokautu treba to dotuc.Ali mozda se bas u srijedu probude...
Nadam se da nece.
A Radnik je strasan tim....trebali smo dobiti proslu igrali su previse lose a dobise nas....Ne vjerujem da ce opet lose odigrat..
Tu je to sve u 5 deka,dajem nama blagu prednost
Zlatan Nalić sin tuzlanski

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 apr 2017, 19:17

http://fksloboda.ba/index.php/2017/04/0 ... bh-fudbal/
:bow: :bow: :bow: :bow:

Ovako i treba, ne smijemo pustit da nas levate bez da ista kazemo!
Nad tobom sunce najljepše sja

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 03 apr 2017, 19:23

:clap:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.