sto se tice same utakmice, par stvari mi se svidjelo dok sa par nisam nikako zadovoljan. za pocetak mi je drago sto strootman hvata formu jer sada kada radja vise nije u beast modeu on je taj koji vuce konce igre i po meni je jucer bio igrac utakmice (ne samo zbog asistencije dzeki). dalje, ponovicu se ali moram napisati da je paredes jedan nebruseni dijamant koji moze postati kljucna figura nase igre i uz pravilan fudbalski odgoj pod palicom strucnjaka kakav je spalletti moze napraviti karijeru za pamcenje. dosta je rada pred njim i samim tim dosta je i nerviranja pred nama, ali ukoliko dobije vremena i ne dozvoli si da ga pojede rimska stampa onda ce biti nesto od njega. lijepo je za promjenu imati i igraca koji se ne libi sutirati sa 20ak, 30 metara jer ne sjecam se da smo imali nesto slicno u zadnjih par sezona obzirom da nam se igra svodila na peglanje lopte u nedogled i forsiranje centarsuteva za nikoga.
to je zapravo i danas nesto sto mi smeta tj ti centarsutevi i generalno slabija igra bekova, pogotovo onog desnog koji je vremenom postao daleko najslabija individua nasih prvih 11. ne znam da li je u pitanju umor jer momak igra konstantno posto nema konkurencije, ali ja ne vidim nikakve znake napredovanja i boljeg shvatanja formacije, taktike, kretanja i donesenja odluka. uzmite prvu peresovu utakmicu odigranu za romu i pogledajte sinocnju i vidjecete isto trcanje, isto pozicioniranje, iste neuspjele centarsuteve.
ono sto brine je i losa forma odbrane gdje evo vec ne znam koju utakmicu zaredom protivnik eksploatise sve mane koje ova trojka ima. fazio se vratio nekom prosjeku dok rudiger sve cesce kiksa, a manolas je tu nekako jedini standardan iako s vremena na vrijeme napravi neku glupost u vidu nepotrebnog izlijetanja naprijed. definitivno su izgubili svoj mojo, a peres i emerson sa strana, kao i paredes ili DDR ispred njih ne pomazu bas u stabilizaciji zadnje linije.
imajuci u vidu sve receno kao i cinjenicu da napadu treba 5 sansi da bi zabio jedan gol mi smo jos u odlicnoj poziciji u kakvoj smo mogli biti