Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

samirr
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la samirr » 02 apr 2017, 01:54

AnelZ je napisao/la:Generalno komentarisanje sudjenja je za mene apsurdno. Nemam vremena za stres u zivotu. Kada se samo sjetim hajke nasih navijaca zbog one situacije sa Tiagom i Sirokim Brijegom, za mene je ono bila komedija. Isto vazi za ofsajd protiv Nigerije. Desilo i gotovo, greske se desavaju, neces nista promjeniti sa komentarisanjem kako od strane navijaca tako i od pojedinacnog kluba. Uredu, ljudi ce reci da je greska bila namjerna ali ja sada trebam o tome razglabati i zbog toga sebi kvariti dozivljaj? Ako zaista klub ima zamjerku, siguran sam da postoji mogucnost ulaganja formalne zalbe (zna li neko?).

Sudjenje kod nas se samo moze popraviti kroz druge mjere, tj. promjene unutar samog saveza ili veca snaga klubova odnosno udruzenje premijerligasa koje ce onda imati zajednicki stav.
Te greške se dešavaju ofsajd jest ili nije manje bitno. Ali ovo veceras je bilo planski i ne moze me niko ubjediti da nije. Gdje jednoj ekipi vracas aut dva metra, vracas jedan faul i to sve kod rezultata 3-2. Kad je dva razlike za Zelju sudi normalno. Sloboda dodje na 2-1 opet po starom. Ruka Tandira je za zatvora još je bio blizu dogadjaja. Ovdje ne mozes igrati i da hoces da igraš. Stjepanovic dobija zuti karton u 15 minuti. Lakat Bogicevica u 43 minuti prolazi samo sa opomenom i to zato jer je prigovorio sudiji. Dzaba nam ovakve utakmice i 15k na tribinama ako ce sudjenje biti kao što je bilo veceras i redovno cemo se brukati po Evropi.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 02 apr 2017, 07:52

O sudjenju nemamo sta raspravljati,niti mozemo sta promijeniti.U savezu sjede lopovi koji odlucuju o prvaku.Treba vam biti jasno da ove sezone guraju zeljescara,mnogo su ulozili finansija u ekipu i tribine i oni jednostavno moraju nesto osvojiti i to je tako.Samo mi glupa njihova prica kao svi stimaju samo oni posteni.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 02 apr 2017, 08:13

fks74 je napisao/la:O sudjenju nemamo sta raspravljati,niti mozemo sta promijeniti.U savezu sjede lopovi koji odlucuju o prvaku.Treba vam biti jasno da ove sezone guraju zeljescara,mnogo su ulozili finansija u ekipu i tribine i oni jednostavno moraju nesto osvojiti i to je tako.Samo mi glupa njihova prica kao svi stimaju samo oni posteni.
Kakve veze ima savez sa tim sto smo mi ulozili u ekipu i tribinu, majke ti? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Životni saputnik! 1921

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 apr 2017, 08:15

Meni je inace glupa da prica kada gubis da svi stimaju a jedino ti posten, a s druge strane kada ti pobjedjujes sve je kao regularno, ma daj xD
Al nije to samo kod nas, evo i u Srbiji kada Partizan uzme iz Zvezde kukaju namjesteno, a kad oni uzmu kao regularno LoL

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 apr 2017, 08:34

Ko može sekunde osporiti igru i pobjedu Želje večeras, veze o lopti nema.Tuzlaci koji su se baš natovarili na suđenje neka malo proanaliziraju postavku igre njihovog trenera. Naravno angažovanje, želja, htjenje i atmosfera na Grbavici su fakat bili izuzetan vjetar u leđa, i niti jedne sekunde nije bilo sumnje u pobjedu Želje večeras. Da nije bilo greške Bogija i Kerle na 2-0 još bi im dva utrpalii ponizili ih maksimalno.
Licemjerno je sa bilo čije strane (a vidim da se osim tuzlaka i komšije masovno lože) povezivati Želju i suđenje u bilo kojem kontekstu. Sviđalo se to nekome ili ne, mi dižemo kriterije u svim segmentima, kako interno u klubu, tako i u cijeloj ligi. Svjedoci smo bili sinoć kakav je odnos navijača prema klubu. Jeste zapaljeno je more baklji , i niti jedna nije završila u terenu. Takav je dogovor bio i to je dodatni pokazatelj da smo svi na istom putu, i sa istim ciljem. Željo iznad svega.
Da ima ljubomore, ima. Vidljiva je i ovdje na forumu, i u gradu, među rajom, po kafićima. Komšije jbg, svršavali ste na Kineza, a sada Vas ponovo naša liga ne zanima. Sve što ste najavljivali mi sada radimo, ali imamo malo više znanja i iskustva pe nećemo praviti greške kao Vi. Ide to znatno kvalitetnije, organizovanije. I da znate što nas više napadate, sigurni smo da smo na pravom putu.
Još bih dodao da je liga 6 pravi pogodak, i šteta samo što tu nije Široki umjesto Krupe, prekucali bi regiju po ujednačenosti i zanimljivosti lige, kao i po posjeti. Slijedeće kolo odmah Sloboda-Sarajevo i Zrinjski-Željo....golemo brate...
Što se borbe za sami vrh tiče, slijedeće koo bi nam moglo otvoriti dosta toga, ali da ne preskačem biće zanimljivo i večeras na Koševu...izazovn period za polufinalsite kupa Želju i Sarajevo, dok Zrinjski ima fokus samo na ligu. Vidjećemo. Želim samo da ostanemo izvan ovih prepucavanja i priča o sudijama, štelama, 3 za 3 i slično. Kad izgubiš pruži ruku ba i traži greške u sebi. Ne može uvijek drugi biti kriv....za kraj svima sretno u nastavku lige...
ŽELJO ŠAMPION!!!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 apr 2017, 08:39

Mi smo 3 klub u regionu po broju navijaca na tribinama.Zvjezda Hajduk pa Zeljo i dosta rasprave vise.**** vise i sudiju a niko od Tuzlaka nepita sto to mi primismo 4 gola to ih ne interesuje,inace Sloboda kad igra u punom sastavu jaka ekipa i spada u prva 4 kluba u ligi,ako ne i 3.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 apr 2017, 08:52

Fudbal je i izgubit 5-0 uz katastrofalnu igru, i izgubit 1-0 kad protivnik zabije gol iz jedne poluprilike ali ono sinoc je daleko od normalnog fudbala i sudjenja. Do nadoknade je bilo dosta izmjena, 4 gola uz valjanja po terenu sto vasih sto nasih a 3 min samo produzena utakmica. Dalje ne treba ici, to nije slucajna greska nit je to neznanje. Ali motiv vise za nas u revansu bas kao sto smo motiv vise imali protiv pitara prosle godine poslije utakmice gdje nam je Valjic iste stvari radio kao i onaj idiot sinoc.
Nad tobom sunce najljepše sja

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 apr 2017, 09:01

Eisenbahner1921 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Fudbal je i izgubit 5-0 uz katastrofalnu igru, i izgubit 1-0 kad protivnik zabije gol iz jedne poluprilike ali ono sinoc je daleko od normalnog fudbala i sudjenja. Do nadoknade je bilo dosta izmjena, 4 gola uz valjanja po terenu sto vasih sto nasih a 3 min samo produzena utakmica. Dalje ne treba ici, to nije slucajna greska nit je to neznanje.
Istina, niti je to neznanje niti je slucajna greska. Namjerno je produzio utakmicu za tri minute, iako je trebao samo za dvije. Htio vam je namjestiti jos jedan gol, ali su se nasi sabrali i bez obzira na pokusaje sudije sa zadatkom kao i ekipe ispred koje je dobio zadatak, uspjeli smo sacuvati gol.
Iskreno nisam ni citao post, imas dole prepucavanja pa nastavi.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 02 apr 2017, 09:09

Po meni katastrofalno sudjenje... pogotovo je presudilo ono nedosudjivanje zutog kartona za igraca slobode u 90 toj minuti za pokusaj ubistva musse... sreca pa se mussa u sekundi pribrao i instinktivno reagovao....
A sta tek reci na dupli zuti karton onom crnogorcu... i čovjek hladno nastavi igrati... onaj isti slučaj kao sa australijom prije par godina...

Da nije bilo sudije sloboda bi 6 primila... ovako samo 4... dosta...

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 02 apr 2017, 09:10

Sto se tice najvecih posjeta na stadionima normala da ce bit kosevo.Bio sam na svim tim tekmama dakle.Sarajevo- Hamburg 2-3 tri gola Hrubesa bio na tekmi sadasnjem sjeveru,dalje Sarajevo - Zeljo 2-1 strjelci Pape Vidovic i Nikic za Zelju dalje Zeljo Njukast 0-1 bio i na toj tekmi ,dalje tekma za prvaka Sarajevo Zeljo 0-1 e onda Sarajevo Borusija je bilo dosta raje i to sam bio na zapadu dakle to su te tekme otprilike koje su bile najposjecenije na nasim stadionima.Ovdje ne racunam repku naravno.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 apr 2017, 09:23

Igrac slobode dobio dva zuta i nastavio igrat i oni kritikuju sudjenje??????
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 02 apr 2017, 09:25

Cetvrti go je prava lakrdija! Onaj sudija moze samo dizati semafor kad je izmjena i nista vise! Svjetsko pravilo, udarac u glavu igra se prekida! Ali jok daj ti pred ocima sudije da damo go na foru! Ali neces zeljp osvojiti budi siguran!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 apr 2017, 09:26

Sarajlijica1946 je napisao/la:Cetvrti go je prava lakrdija! Onaj sudija moze samo dizati semafor kad je izmjena i nista vise! Svjetsko pravilo, udarac u glavu igra se prekida! Ali jok daj ti pred ocima sudije da damo go na foru! Ali neces zeljp osvojiti budi siguran!
Čuj lakrdija, Stana im djecu napravio. :o
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 apr 2017, 09:28

Sarajlijica1946 je napisao/la:Cetvrti go je prava lakrdija! Onaj sudija moze samo dizati semafor kad je izmjena i nista vise! Svjetsko pravilo, udarac u glavu igra se prekida! Ali jok daj ti pred ocima sudije da damo go na foru! Ali neces zeljp osvojiti budi siguran!
To je toliko smijesno komentarisati jer ne znam odakle bi krenuo pa sam i zaobisao sve to. Na stranu sto se i nije ocekivao fair-play od njih jer to nije u sklopu filozofije, sudija je morao vratiti prekrsaj. Mislim da 3 min nadoknade najbolje oslikava sudjenje sinoc. Nadam se da ce na Tusnju biti fer sudjenje pa i nek nas pobjede 0-3 samo pruzit ruku boljem i to je to.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 apr 2017, 09:29

Treba sudija za simuliranje zaustavljat igru?? Valjaju se citav mec i sad treba fair play nekakav,ljepse ih ispratit ovako golom sa 30 metara, a gledaj tog sto se valja, krene se ustat, vidi kakvu su golcinu primili i vrati se valjanju
Sto rece frajer sa tribine sad se valjaj jos 10 minuta
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 02 apr 2017, 09:30

Rokoko87 je napisao/la:
Čuj lakrdija, Stana im djecu napravio. :o
Da im mozda zadnji igrac odbrane nije lezao, mozda bi golman i ocekivao sut! Ali neise. Pogledaj tekmu protiv Sirokog na Kosevu kad se pravis jak, lezi igrac Pero izbacuje loptu ne treba nam go na foru jer smo prejaki, zasluzena pobjeda! Jedva cekam derbi!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 apr 2017, 09:32

Kada navijači mlađeg sarajevskog premijerligaša, na dan kada njihov klub igra veoma važnu tekmu razmišljaju i diskutuju o Želji, i kada iz svakog slova, posta, telefonskog poziva, ili razgovora uz kafu vidiš koliko im je krivo, znajte braćo Manijaci da smo na pravom putu. Ostvaruje se ona čuvena Benje Isovića da je najveći uspjeh Sarajeva u istoriji poraz Želje od Videotona.
Idi bolan uživaj uz svoj klub, vidi lijepog dana rahatluka, budi optimista, navijaj za pobjedu večeras, pusti Želju i njegove navijače. Vidiš kako nam je dobro i kako uživamo...ono će reći da neće Željo nešto osvojiti.....Ne mogu da zamislim kako će tek u maju pjeniti, biće harakiri sa Kinezom kolektivni...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2017, 09:34

pinoglavi je napisao/la:To je toliko smijesno komentarisati jer ne znam odakle bi krenuo pa sam i zaobisao sve to. Na stranu sto se i nije ocekivao fair-play od njih jer to nije u sklopu filozofije, sudija je morao vratiti prekrsaj. Mislim da 3 min nadoknade najbolje oslikava sudjenje sinoc. Nadam se da ce na Tusnju biti fer sudjenje pa i nek nas pobjede 0-3 samo pruzit ruku boljem i to je to.
Sudija nije dorastao zadatku, pogubio se, a nije ni prvi ni posljednji, ipak nije bitno uticao na rezultat. Zar ne msliš da je Škahić trebao dobiti crveni za onaj udarac nogom u glavu u našem kaznenom prostoru?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 02 apr 2017, 09:37

Ma neka ba, znaju oni to sve, samo normalno da neće priznati. Znaš ono kad ti se ponovi po ko zna koji put onda više i ne registruješ, samo pređeš preko toga. Još u tvoju korist, pa te tačno i zaboli.

Želji čestitke, bolja su ekipa, ambijent fantastičan, veliki uspjeh nova tribina, po meni su lično i prvi kandidat za titulu sveukupno, mada iskreno sad i ne bih volio da je osvoje, ali hajmo biti realni, uz sve što im se dešava tu, izgleda, više nema dileme (nešto slično kao i nama prošle sezone, najljepši fudbal, odlična priča, malo je sreće falilo, a tu je i neiskustvo...)

Samo ovo od sinoć će ostaviti veliku mrlju, jer uz sve ovo pozitivno oko Želje, a toliko toga negativnog oko nas, opet im je potrebno sudijsko guranje.
Kao da bez njega nisu u stanju pobjediti. Ko zna šta bi bilo da je suđenje bilo ravnopravno, pa vidjeli smo prošle, a i ove sezone, šta se desi kada to imamo.
Daj iste kriterije, pa ko koga. Neka pobjede, evo ruka, zasluženo, nije problem, svaka čast.
Ovako, draže mi je da Zrinjski odbrani titulu.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 apr 2017, 09:38

@sarajlijica

Niste vi džaba prvi favoriti lige!
Peroni Ivetić je gospodin!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.