FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Na DSF-u čitam da su 3 kluba u igri: Barca, Chelsea i Man. Utd.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Pozdrav braco katalonci!
Valjda se realizuje ovaj transfer Ozila, ako je istina da bi kostao desetak miliona, onda je to sjajno, veliko pojacanje bio bio, za manje pare boljeg nema. On je definitivno tip igraca koji odgovara nasoj igri, sad naravno uvijek tu postoji pitanje prilagodbe igri, jeziku, novom klubu i sl, al ja mislim da je Ozil decko koji bi to sve savladao. Ako dodje, nadam se da ce mu Pep dati odma povjerenje u prvih nekoliko utakmica da momak ne izgubi samopouzdanje u igri, i da ne dobijemo novog Hleba. On ce nam biti sjajna zamjena za Xavija i Iniestu, a koliko znam dobar je i na krilima.
Ako dodje, imat cemo sjajnu klupu: Pinto, Milito, Adriano, Maxwel, Keita, Ozil, Bojan, Pedro plus dva-tri omladinca, po meni ovo je beton jaka klupa, s tim da ce svi ti igraci mislim dosta igrati, jer tu su povrede i cinjenica da Pep voli kombinirati sastav cesto.
Sve nam ukazaje da cemo i naredne sezone harati, ja bi reko da cemo biti jos i bolji nego do sad, Ozil sjajno moze nadomjestiti Xavija ili Iniestu, Pedro i Bojan su tu da mijenjaju Vilju , Ibru i Messija, bekovske pozicije su sad s Adrianom jos kvalitetnije popunjene, Milito je sjajan kad treba zamijeniti Puyola ili Pique, sve u svemu, strasnu ekipu imamo
Valjda se realizuje ovaj transfer Ozila, ako je istina da bi kostao desetak miliona, onda je to sjajno, veliko pojacanje bio bio, za manje pare boljeg nema. On je definitivno tip igraca koji odgovara nasoj igri, sad naravno uvijek tu postoji pitanje prilagodbe igri, jeziku, novom klubu i sl, al ja mislim da je Ozil decko koji bi to sve savladao. Ako dodje, nadam se da ce mu Pep dati odma povjerenje u prvih nekoliko utakmica da momak ne izgubi samopouzdanje u igri, i da ne dobijemo novog Hleba. On ce nam biti sjajna zamjena za Xavija i Iniestu, a koliko znam dobar je i na krilima.
Ako dodje, imat cemo sjajnu klupu: Pinto, Milito, Adriano, Maxwel, Keita, Ozil, Bojan, Pedro plus dva-tri omladinca, po meni ovo je beton jaka klupa, s tim da ce svi ti igraci mislim dosta igrati, jer tu su povrede i cinjenica da Pep voli kombinirati sastav cesto.
Sve nam ukazaje da cemo i naredne sezone harati, ja bi reko da cemo biti jos i bolji nego do sad, Ozil sjajno moze nadomjestiti Xavija ili Iniestu, Pedro i Bojan su tu da mijenjaju Vilju , Ibru i Messija, bekovske pozicije su sad s Adrianom jos kvalitetnije popunjene, Milito je sjajan kad treba zamijeniti Puyola ili Pique, sve u svemu, strasnu ekipu imamo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Ajde recemo da dovedete Ezila i Fabregasa to bi MORALO izgledati ovako:
------------------Valdes-----------------
Alves-----Tarzan--Pique-----Maxwell
----------Cesc-----------Xavi-----------
---------------Ozil/Inieste--------------
Messi-----------Ibra---------------Villa
Znaci bez ijednog zadnjeg veznog, jedino ako ne planirate preselit Xavija, Iniestu ili Cesca na klupu :S
3 klasicna kreatora, jedno krilo, a dole Ibra i Villa, a znate da i Pique nekad dole dolazi napadat
Bit ce to primis 3 das dva.
Znaci bez ijednog zadnjeg veznog, jedino ako ne planirate preselit Xavija, Iniestu ili Cesca na klupu :S
3 klasicna kreatora, jedno krilo, a dole Ibra i Villa, a znate da i Pique nekad dole dolazi napadat

O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
ili recimo primis tri, dadnes 5. navijac reala doso govorit o primljenim golovimaPortillo je napisao/la:

Dadnes 2 primis 6
sjecate li se?

sjecate li se?
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!
- Barcelona_1899
- Kontakt:
Ma ko god da dodje bice rotacija,
znaci u vezi je zagarantovano mjesto Xavi-u, Iniesti, i Busketsu kao zadnjem veznom.
Ali posto je sezona duga i uvijek bude povreda, posebno kod Inieste, tada ce ovo eventualno pojacanje upadat u igru.
znaci u vezi je zagarantovano mjesto Xavi-u, Iniesti, i Busketsu kao zadnjem veznom.
Ali posto je sezona duga i uvijek bude povreda, posebno kod Inieste, tada ce ovo eventualno pojacanje upadat u igru.
2:6 prepoznatljiv rezultat 
0:2 još uvijek frišak rezultat
David Villa #7

David Villa #7
Barca bi uradila posao stoljeca da ga dovede za tako male pare a on je trenutno najveca zvijezda Njemacke a vidim i Selektor Low ga podrzava da predje u Barcu 

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Zasto nisi odgovorio na ostali dio posta?Wolverine je napisao/la:ili recimo primis tri, dadnes 5. navijac reala doso govorit o primljenim golovimaPortillo je napisao/la:
Govorimo o buducoj formaciji Barce.arapinho1 je napisao/la:Dadnes 2 primis 6
![]()
sjecate li se?
Ti mislis da ce Cesc koji je Bog i batina, kapiten u Arsenalu moci zadovoljiti ulascima sa klupe kada se povrijedi Iniesta? Ista stvar i za Ozila, ima bar 10x boljih mogucnosti od prelaska u Barcu.Barcelona_1899 je napisao/la:Ma ko god da dodje bice rotacija,
- Barcelona_1899
- Kontakt:
Kao prvo Fabregas nece u Barcu, a iako dodje to nece biti ove godine mozda ne i sljedece.Portillo je napisao/la:Ti mislis da ce Cesc koji je Bog i batina, kapiten u Arsenalu moci zadovoljiti ulascima sa klupe kada se povrijedi Iniesta? Ista stvar i za Ozila, ima bar 10x boljih mogucnosti od prelaska u Barcu.Barcelona_1899 je napisao/la:Ma ko god da dodje bice rotacija,
Kao drugo Ozil je jos mlad fudbaler, i sugurno ako predje u Barcu da ce se morati zadovoljiti rotacijom.
Sve je opet na Guardioli ako ga dovede super, a ako ne ima dosta dobrih zamjena u B-timu.
2:6 prepoznatljiv rezultat 
David Villa #7

David Villa #7
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa nije sramota iz prosječnog kluba preći u jedan od 2 najveća kluba na svijetu(Barcelonu i Real). Uostalom, Cesc je navikao na klupu u reprezentaciji Španije, tako da se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme za prilagodbu na ulogu "jokera".Portillo je napisao/la:kapiten u Arsenalu moci zadovoljiti ulascima sa klupe
Deset? Ali, u Barceloni imaš (barem) 14 razloga koji su bolji od tih 10 mogućnosti: Prvi tim, Guardiola, navijači i grad.Portillo je napisao/la:Ista stvar i za Ozila, ima bar 10x boljih mogucnosti od prelaska u Barcu.
Zašto ne stavi Busquetsa umjesto Cesca? Ipak je Sergio sazrio te je najbolji mogući defanzivni vezni za igru koju praktikuje Barcelona. A Ozil ne može ni na manageru biti ispred Inieste, pobogu. Zna se udarna postava, Ozil bi vremenom dobivao sve veću minutažu i to je to. Naravno, samo da ne bude novi Hleb(iskreno se nadam da će ovaj Bjelorus napustiti Barcelonu jer svojim igračkim sposobnostima zaslužuje igrati, ali ne može od prevelike kvalitete ostatka momčadi).Portillo je napisao/la:Ajde recemo da dovedete Ezila i Fabregasa to bi MORALO izgledati ovako:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Naravno da bi ja Biskvita stavio na zadnjeg veznog ali sigurno da Cesc nebi htio grijati klupu u Barci, to je jasno ko dan.Monolog je napisao/la:Pa nije sramota iz prosječnog kluba preći u jedan od 2 najveća kluba na svijetu(Barcelonu i Real). Uostalom, Cesc je navikao na klupu u reprezentaciji Španije, tako da se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme za prilagodbu na ulogu "jokera".Portillo je napisao/la:kapiten u Arsenalu moci zadovoljiti ulascima sa klupeDeset? Ali, u Barceloni imaš (barem) 14 razloga koji su bolji od tih 10 mogućnosti: Prvi tim, Guardiola, navijači i grad.Portillo je napisao/la:Ista stvar i za Ozila, ima bar 10x boljih mogucnosti od prelaska u Barcu.Zašto ne stavi Busquetsa umjesto Cesca? Ipak je Sergio sazrio te je najbolji mogući defanzivni vezni za igru koju praktikuje Barcelona. A Ozil ne može ni na manageru biti ispred Inieste, pobogu. Zna se udarna postava, Ozil bi vremenom dobivao sve veću minutažu i to je to. Naravno, samo da ne bude novi Hleb(iskreno se nadam da će ovaj Bjelorus napustiti Barcelonu jer svojim igračkim sposobnostima zaslužuje igrati, ali ne može od prevelike kvalitete ostatka momčadi).Portillo je napisao/la:Ajde recemo da dovedete Ezila i Fabregasa to bi MORALO izgledati ovako:
Ne znam stvarno zasto neki tipuju na to da im on dodje, samo bi glup covjek uradio takav potez i otisao iz kluba gdje si glavni na klupu.
Sto se tice Ozila, zar mu nije bolje otici u Chelsea ili Manchu gdje ce imati sigurno mjesto u prvih 11 ili se boriti u Barci i cekati da se Sijalica (Iniesta) povrijedi?
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Portillo
Kad te Barca i Real žele vidjeti u svojim redovima, onda ne gledaš gdje bi mogao sa sigurnošću igrati u prvoj postavi. Svaka čast Chelsea i Manchesteru na osvojenim trofejima, ali igrati za jednog od ovih dvaju klubova(Barca i Real)je san svakog fudbalera. To ti je dokaz da vrijediš, ha ya.
Lako je nama govoriti šta bismo mi sad uradili da smo u njegovoj koži, ali(na našu žalost)nismo. Uostalom, lakše bi mu se bilo adaptirati na španski fudbal, negoli na engleski, jer i Werder igra za gol više te se može pohvaliti najboljom kombinatorikom u njemačkoj ligi.
Kad te Barca i Real žele vidjeti u svojim redovima, onda ne gledaš gdje bi mogao sa sigurnošću igrati u prvoj postavi. Svaka čast Chelsea i Manchesteru na osvojenim trofejima, ali igrati za jednog od ovih dvaju klubova(Barca i Real)je san svakog fudbalera. To ti je dokaz da vrijediš, ha ya.
Lako je nama govoriti šta bismo mi sad uradili da smo u njegovoj koži, ali(na našu žalost)nismo. Uostalom, lakše bi mu se bilo adaptirati na španski fudbal, negoli na engleski, jer i Werder igra za gol više te se može pohvaliti najboljom kombinatorikom u njemačkoj ligi.
Ne znam da li uprava jos uvijek namjerava potrositi oko 70 miliona na pojacanja, kao sto je najavljeno, ako je tako, nek trehnu 40 miliona i dovedu Essiena, ako ga Celzi ikako zeli prodati, on moze igrati i kao dm i cm. Ali ovo je vjerovatno nemoguca misija.
Sto se tice Ozila, izgleda da je sve dogovoreno, sad se ceka Guardiolino "amin" da bi ga doveli, al izgleda i Pep se premislja izmedju toga dal da u prvi tim lansira Dos Santosa i Thiaga, ili da dovede Ozila. Sta god da odluci, postujemo, mada ja sam nekako za Ozila, treba nam mislim tako neko osvjezenje, a s obzirom da je mlad i jefin, mozemo ga i prodati opet za dobre pare, ili eventualno sljedece godine dati ga Arsenalu u zamjenu za Cesca.
Sto se tice Ozila, izgleda da je sve dogovoreno, sad se ceka Guardiolino "amin" da bi ga doveli, al izgleda i Pep se premislja izmedju toga dal da u prvi tim lansira Dos Santosa i Thiaga, ili da dovede Ozila. Sta god da odluci, postujemo, mada ja sam nekako za Ozila, treba nam mislim tako neko osvjezenje, a s obzirom da je mlad i jefin, mozemo ga i prodati opet za dobre pare, ili eventualno sljedece godine dati ga Arsenalu u zamjenu za Cesca.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Sve je u paramaMonolog je napisao/la:@Portillo

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zašto onda Kaka prošle sezone nije otišao u Chelsea ili City? Vrhunskim fudbalerima milion gore-dole ne predstavlja apsolutno ništa. Oni već imaju dovoljno, sad su trofeji na redu.Portillo je napisao/la:Sve je u paramaMonolog je napisao/la:@Portillo

E jesi naso koga ces poredit svaka ti castMonolog je napisao/la: Zašto onda Kaka prošle sezone nije otišao u Chelsea ili City? Vrhunskim fudbalerima milion gore-dole ne predstavlja apsolutno ništa. Oni već imaju dovoljno, sad su trofeji na redu.A, lakše je osvojiti titulu sa Barcom i Realom(uspuće se uvijek boriti za trofej CL), negoli sa Cityjem.

Citiy i Real. Drugo je kad mozes birati izmedju Arsenala, Reala i Barce (gdje je dobra lova) a drugo je kad imas City. Kontas sta ti hocu reci? Posto to nisam dobro srocio

I da je tebe nesto pitam. Zasto je Luis Enrique presao iz Reala u Barcu? Da nije mozda zbog zelje za novim izazovom?

Pa poredit Arsenal sa Barcom i Realom znaci bolje poredi Benficu sa ova 2 kluba ! Arsenal je mizeran klub u odnosu na ova 2 ! Opcenito Henry je iz tog istog Arsenala presao u Barcu da bi uzo LP sto je i uradio a poslije toga bi se rado vratio u Arsenal sto je i sam rekao !
Pa reci nam ti zbog cega je presao. Zapravo, on uopste nije bio igrac Real Madrida kad je presao u BarcelonuPortillo je napisao/la:E jesi naso koga ces poredit svaka ti castMonolog je napisao/la: Zašto onda Kaka prošle sezone nije otišao u Chelsea ili City? Vrhunskim fudbalerima milion gore-dole ne predstavlja apsolutno ništa. Oni već imaju dovoljno, sad su trofeji na redu.A, lakše je osvojiti titulu sa Barcom i Realom(uspuće se uvijek boriti za trofej CL), negoli sa Cityjem.
![]()
Citiy i Real. Drugo je kad mozes birati izmedju Arsenala, Reala i Barce (gdje je dobra lova) a drugo je kad imas City. Kontas sta ti hocu reci? Posto to nisam dobro srocio![]()
I da je tebe nesto pitam. Zasto je Luis Enrique presao iz Reala u Barcu? Da nije mozda zbog zelje za novim izazovom?
Ne seri mali.Brnjoo je napisao/la: Pa reci nam ti zbog cega je presao. Zapravo, on uopste nije bio igrac Real Madrida kad je presao u Barcelonu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.