Postao/la drinin vuk » 10 avg 2010, 16:57
Diskutujemo,nadam se da smo svi ikoliko normalni,ovo je virtuelna stvar,msm na forum,al pričam ono što su mi pričali ljudi koji su išli na velike utakmice u bivšoj državi,pričam i o onom što sam gledao putem medija,svih vrsta,što sam čitao,čitao od strane svih vodja bivših navijačkih grupa,ono što sam putem neta saznao,što sam putem raznih dokumentarnih emisija gledao.
Evo samo par zaključaka vodja,kojima imena neću pominjat.
Vodja Grobara: U bivšoj državi jedini navijači pravi su bili osim nas Torcida i ono malo ali vrlo gadnih tipova u Vinkovcima,praktično ostali su bili više pozorišni,Vinkovci su bili gadna sredina,praktično je svak nosio oružje sa sobom,a ostale navijačke grupe su bile sve samo ne fanatične i dobro organizovane.
Čovjek iz Torcide: Ma osim klubova velike četvorke sve ostale grupe su bile više nego smješne,nešto malo bolji od ostalih Armievci i Meraklije i nekad na gostovanju u Sarajevu,ostalo smješno.
Čovjek iz BBB: Ma osim velike četvorke,mada najgore je bilo ić u Bg,potom u Split,ostalo manje više je bilo smjeurija i tukli smo ih po njihovim gradovima.
Delija: Ma što se tiče navijačkih grupa,Torcida je bila najjača i najbolja,bbb su bili kukavice,a ostali su imali organizovane ali ne i frenetične i dobre grupe,tako da su gostovanja bila dosta dosadna,mi se čujemo ostali sjede i sjemenke jedu.
Navijač iz Skoplja: Ma Grobari i Delije i Torcida oni su jedini u Makedoniju dolazili i pokazivali da su najveći i da su ipak najbrojniji,a uz to uvijek je bilo problema.
Navijač Olimpije: ma Grobari su bili najbrojniji u LJubljani i najviše su nereda pravili,a ostali su tu još tri grupe Delije,Torcida,BBB,malo i Horde al više u Sarajevu su bile gadne...
Ovo su samo neke od izjave koje su rečene u emisiji koja se zove navijačka krv,ili tako nešto a emitovana je u epizodama,pričano je na temu navijačkih grupa.
Ja ponavljam nisam bio tada rodjen da bih pričao napamet,a na osnovu ne samo ovih navedenih već i mnogih drugih što pisanih što nepisanih argumenata skontao sam da su grupe navijačke ipak bile spale na tri slova,čak ni bbb nisu bili neki strah i trepet.
& $ - & " - & - &
ФСРС