Nece jer je pozvan u njihovu u21 repku.MortemHz je napisao/la:Trebalo bi [emoji106]Historicar je napisao/la:Nadam se da ce Livak danas uhvatiti kakvu minutažu protiv Kovacica, Roga, Vide, Perišića, Pjace....
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Evolution87
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
U pravu si, nisam fino ni procitao ovo..Evolution87 je napisao/la:Nece jer je pozvan u njihovu u21 repku.MortemHz je napisao/la:Trebalo bi [emoji106]Historicar je napisao/la:Nadam se da ce Livak danas uhvatiti kakvu minutažu protiv Kovacica, Roga, Vide, Perišića, Pjace....
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- VanCipelic
- Kontakt:
Pozvan je u "A" repku ali prepusten selektoru "U21" bas kao i Gojak kod nas...Evolution87 je napisao/la:Nece jer je pozvan u njihovu u21 repku.MortemHz je napisao/la:Trebalo bi [emoji106]Historicar je napisao/la:Nadam se da ce Livak danas uhvatiti kakvu minutažu protiv Kovacica, Roga, Vide, Perišića, Pjace....
- Orangina85
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Bez obzira na tvoju popularnost na forumu, dosta puta i meni zasmeta negativnost, za Tana si upravu. Slazem se tu samo sto ne ispoljavam to kao ti jer jednostavno ne mogu nista po tom pitanju.Evander je napisao/la:A ko postavlja te ljude?
Ko im je dozvolio da rade to sto rade?
Zasto je postavio nove ljude, a digao apsulutno ruke od kluba?
Jos jednom pitam, za sta smo se onda prodali, ako cemo biti isto sto smo bili i prije nego smo postali vlasnistvo sumnjivog kineza?
Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
Namjere investitora su vrlo jasne od starta. Vracanje dugova mu je bilo primarno i formiranje akademije. To formiranje akademije nikad nije zavrseno do kraja jer nije ni butmir zavrsen kako je planirano. Sta sad konta to samo on zna. Ono sta sam cuo od jednog trenera u akademiji jeste da je Ken po imenovanju u upravu rekao nasem menadzmentu tadasnjem da se mora objasniti navijacima da nije problem da zavrsimo 5 na tabeli i da nema interesa da osvajamo titule. To se presutilo i tog trenutka su pali i dino i kusturica i ostali.
Sarajevo nije takav klub niti ce ikad biti i pitanje je vremena kada ce ovo eskalirati.
@Evander jbg Dino i ostali jesu na početku dobro radili, kup, evropa, titula, cimirot... e onda su im se pare osladile. Da se razumijemo ne volim ni ja Tana, ali sumnjam da on zna ko su kod nas treneri u pjetlićima ili kadetima. Mene više brine to što se u OP postaljvaju treneri da bi im se vratilo nešto što smo im dužni od 99' na primjer i po sličnim kriterijima. A samo me interesuje da li misliš da bi neki drugi investitor uložio milione u FKS na godišnjem nivou?Orangina85 je napisao/la:Bez obzira na tvoju popularnost na forumu, dosta puta i meni zasmeta negativnost, za Tana si upravu. Slazem se tu samo sto ne ispoljavam to kao ti jer jednostavno ne mogu nista po tom pitanju.Evander je napisao/la:A ko postavlja te ljude?
Jos jednom pitam, za sta smo se onda prodali, ako cemo biti isto sto smo bili i prije nego smo postali vlasnistvo sumnjivog kineza?
Namjere investitora su vrlo jasne od starta. Vracanje dugova mu je bilo primarno i formiranje akademije. To formiranje akademije nikad nije zavrseno do kraja jer nije ni butmir zavrsen kako je planirano. Sta sad konta to samo on zna. Ono sta sam cuo od jednog trenera u akademiji jeste da je Ken po imenovanju u upravu rekao nasem menadzmentu tadasnjem da se mora objasniti navijacima da nije problem da zavrsimo 5 na tabeli i da nema interesa da osvajamo titule. To se presutilo i tog trenutka su pali i dino i kusturica i ostali.
Sarajevo nije takav klub niti ce ikad biti i pitanje je vremena kada ce ovo eskalirati.
@Orangina85 ako završimo 5. i ako ne igramo evropu kako ćemo prodati mlade igrače i kako će onda Tan izvlačiti profit iz kluba?
SARAJEVO
Mene u svemu najviše brinu ovolike prodaje talenata, uz priču 'Tan vraća uloženo'. Zar nije vratio do sad, preko Cimirota, play-offa, Lecha, titule i kupa..? Kad bi se pare od prodaje ovih talenata uložile u prvi tim, ne bih imao ništa protiv ove politike. Ali, ako i te pare odu u vjetar, to je problem.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- Orangina85
- Kontakt:
Upravo zbog toga i jeste nejasna njihova politika. Evo uzmi sve trenere i ne vidim da je ijedan dobio instrukciju da forsira mlade igrace sto bi bilo logicno s obzirom na tu politiku da nema pritiska rezultata.fico je napisao/la:@Evander jbg Dino i ostali jesu na početku dobro radili, kup, evropa, titula, cimirot... e onda su im se pare osladile. Da se razumijemo ne volim ni ja Tana, ali sumnjam da on zna ko su kod nas treneri u pjetlićima ili kadetima. Mene više brine to što se u OP postaljvaju treneri da bi im se vratilo nešto što smo im dužni od 99' na primjer i po sličnim kriterijima. A samo me interesuje da li misliš da bi neki drugi investitor uložio milione u FKS na godišnjem nivou?Orangina85 je napisao/la:Bez obzira na tvoju popularnost na forumu, dosta puta i meni zasmeta negativnost, za Tana si upravu. Slazem se tu samo sto ne ispoljavam to kao ti jer jednostavno ne mogu nista po tom pitanju.Evander je napisao/la:A ko postavlja te ljude?
@Orangina85 ako završimo 5. i ako ne igramo evropu kako ćemo prodati mlade igrače i kako će onda Tan izvlačiti profit iz kluba?
Ja bih volio da smo usli u sezonu sa 3-4 juniora u prvom timu i tim bi mi bilo logicnije ostavljanje Hurtica na klupi. Ovako lutamo bez jasne strategije investitora.
Nema mi gluplje i naivnije price od:'tan skonto da ga dino i ekipa potkradaju i nece vise da ulaze u (svoj) klub'.
@orangina85; u pravu si pitanje je vremena kada ce eskalirati,jer ja mislim da je tan zavrsio sa sarajevom,samo mu je sada bitno da se ne napravi neka dubioza zato je i doveo Valentina koji ce napraviti dodatne ustede.
@fico; ova rasprodaja djece iz akademije po principu 'prodaj koga god,kome god i za koliko god',ti je najbolji pokazatelj da tanu uopste nije cilj da se talenti prodaju preko prvog tima,pa samim tim mu rezultat i nije u prvom planu.
@orangina85; u pravu si pitanje je vremena kada ce eskalirati,jer ja mislim da je tan zavrsio sa sarajevom,samo mu je sada bitno da se ne napravi neka dubioza zato je i doveo Valentina koji ce napraviti dodatne ustede.
@fico; ova rasprodaja djece iz akademije po principu 'prodaj koga god,kome god i za koliko god',ti je najbolji pokazatelj da tanu uopste nije cilj da se talenti prodaju preko prvog tima,pa samim tim mu rezultat i nije u prvom planu.
Kazu da se ovi Arapi, sto kupuju klubove po Evropi, pravo razumiju u fudbal. Sve trenere od pjetlica do seniora licno odaberu, skautiraju igrace, a pravilo offside-a imaju u malom prstu.
Dok bosnjo skonta da je do njega i prestane traziti opravdanje u drugom, miljacka ce presusiti.
Dok bosnjo skonta da je do njega i prestane traziti opravdanje u drugom, miljacka ce presusiti.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Kad ce te skontati da ni jedan trener nece forsirari igrace iz akademije zato sto nemaju muda i palamude da nemaju iskustva eto imaju iskustva ovi sto igraju i sto su igrali po makim mionicama,loznici i ostalim vukojebinama
- muhamedhulk
- Kontakt:
Ako to nije bitno koji cemo biti na tabeli, zasto nam ne igraju omladinci, Akademci, nego se dovode igraci sa strane, a nasi omladinci sjede na klupi, ili pregovaraju sa ino klubovima.
@evander & @lukavac
Pod tezi niz sam mislio na gust raspored, utakmica svaka tri dana, nisam uopce mislio na tezinu protivnika.
Kad je u pitanju ovaj niz sad, igramo kuci dosta utakmica, Slo i Zelj su na strani od jacih, ostale gostujuce su 'lakse'. Tu vidim nasu sansu. Mozda sam preoptimistican...
@evander & @lukavac
Pod tezi niz sam mislio na gust raspored, utakmica svaka tri dana, nisam uopce mislio na tezinu protivnika.
Kad je u pitanju ovaj niz sad, igramo kuci dosta utakmica, Slo i Zelj su na strani od jacih, ostale gostujuce su 'lakse'. Tu vidim nasu sansu. Mozda sam preoptimistican...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Valja imat muda pa u Sarajevu ubacit akademca. Znamo svi kako publika svakog igrača dočeka na nož, nemojte pričat da nije tako kad svi znamo da jest. Zamislite da Čala ubaci npr Herića u igru i isti taj Herić u.**** utakmicu protiv Slobode, Želje itd. Čali bi se yebalo od-do. Eto pratim pomalo Bosnu Visoko, Rastoder se nimalo ne izdvaja, štaviše ispod prosjeka igra. I takvog da ga je trener ubacio umjesto Bekića il Ivetića, svi bismo paljbu osuli.
-
- Kontakt:
Samo sto Arapi uloze milone u pojacanja a ovom nasem ulagacu puno dati 200 hiljada za Ordagica i Obradovica . sustina price je da ga FKS puno ne zanima i ne ulaze nista specijalno .pasica je napisao/la:Kazu da se ovi Arapi, sto kupuju klubove po Evropi, pravo razumiju u fudbal. Sve trenere od pjetlica do seniora licno odaberu, skautiraju igrace, a pravilo offside-a imaju u malom prstu.
Ebo svoje oci kose, treba ih ispravit milom ili silom
Još niko nije prodat od ovih omladinaca, već su išli na probe. Evo čekamo da se prodaju svaki dan, a izgleda da ćemo se baš načekati. Ja se sjećam da je i Faris Handžić nekad išao na probe u Liverpool i Espanyol, pa sad igra za Velež.zagorski je napisao/la:Nema mi gluplje i naivnije price od:'tan skonto da ga dino i ekipa potkradaju i nece vise da ulaze u (svoj) klub'.
I da dodam još, Tan jest na početku uložio milione, riješio dugove i sl. Kad su počele Ibrakovićeve malverzacije i raskidi ugovora, prestale su i investicije. Slučajnost? Mislim da ne. Također, pričalo se da je kamp stao sa izgradnjom zbog Kantardžića. Gdje ima dima ima i vatre.
Zadnja izmjena: fico, dana/u 28 mar 2017, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
SARAJEVO
To je to!pasica je napisao/la:Kazu da se ovi Arapi, sto kupuju klubove po Evropi, pravo razumiju u fudbal. Sve trenere od pjetlica do seniora licno odaberu, skautiraju igrace, a pravilo offside-a imaju u malom prstu.

SARAJEVO
Nije problem da se ti mladi igraci prodaju i treba da se prodaju.
Problem je razlog prodaje. Da li ih prodajemo samo da bi smo prezivjeli, bukvalno prezivjeli jer ovo sad nije poslovanje i nesto cemu bi mi trebali teziti, jer nemamo drugi izvor finansiranja?
Ovo sto se trenutno radi, nije prodaja nego rasprodaja.
Problem je razlog prodaje. Da li ih prodajemo samo da bi smo prezivjeli, bukvalno prezivjeli jer ovo sad nije poslovanje i nesto cemu bi mi trebali teziti, jer nemamo drugi izvor finansiranja?
Ovo sto se trenutno radi, nije prodaja nego rasprodaja.
Samo što Arapi ulažu u uređene zemlje poput Francuske i Engleske, a Tan je kupio klub iz najveće vukojebine u Evropi.bordobijeli je napisao/la:Samo sto Arapi uloze milone u pojacanja a ovom nasem ulagacu puno dati 200 hiljada za Ordagica i Obradovica . sustina price je da ga FKS puno ne zanima i ne ulaze nista specijalno .pasica je napisao/la:Kazu da se ovi Arapi, sto kupuju klubove po Evropi, pravo razumiju u fudbal. Sve trenere od pjetlica do seniora licno odaberu, skautiraju igrace, a pravilo offside-a imaju u malom prstu.
SARAJEVO
Kako mu onda stoje ostali klubovi koje ima u vlasnistvu, a iz atraktivnijih su zemalja?
Za prosječan klub iz Francuske je sad 50 miliona malo, za jedan od najboljih klubova u BiH su 2 miliona i previše. Koliko je para uloženo na igrače tipa Delač, Benko, Jajalo? Kroz one dvije sezone je sigurno vratio te pare. Kad bi on sad uložio milion eura u pojačanja, i da klub osvoji titulu naredne sezone, uđe u grupnu fazu EL, on će utrostručit svoj ulog. Od zarađenih 3 miliona eura nek ostavi sebi 2, nama opet 1 i tako u krug. Plus pare od transfera. Mislim da bi to bilo i za njega i za nas idealno.fico je napisao/la:Samo što Arapi ulažu u uređene zemlje poput Francuske i Engleske, a Tan je kupio klub iz najveće vukojebine u Evropi.bordobijeli je napisao/la:Samo sto Arapi uloze milone u pojacanja a ovom nasem ulagacu puno dati 200 hiljada za Ordagica i Obradovica . sustina price je da ga FKS puno ne zanima i ne ulaze nista specijalno .pasica je napisao/la:Kazu da se ovi Arapi, sto kupuju klubove po Evropi, pravo razumiju u fudbal. Sve trenere od pjetlica do seniora licno odaberu, skautiraju igrace, a pravilo offside-a imaju u malom prstu.
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, mosarajvosa83, rimljanin90 i 53 gosta.