Rekonstrukcija stadiona u BiH

solinas
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la solinas » 28 mar 2017, 00:01

Toholji je napisao/la:
solinas je napisao/la:Travnik (opcina)prije rata imala je 70 000 stanovnika sumnjam da i sada ima manje od 40 000 a slabo skroz posjete na stadionu.....
53 482 po popisu. Zasto iznosite podatke napamet?
Jesi li isao u skolu :?: Sta pise gore.....
PRIJE RATA.....i dalje pise da nema manje od 40 sada...ne googlam momce..neda mi se....znaci ima 10 000 vise nego sto sam pretpostavio,sto sustini mog upita daje dodatnu tezinu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MadrRasa
Kontakt:

Post Postao/la MadrRasa » 28 mar 2017, 00:06

Signore je napisao/la:
SamoTravnik je napisao/la:Kad sam se vec raspisao na ovoj temi, da pitam, da li neko ima linkove stranica na kojima se mogu kupiti stolice za stadion ? Konkretno me zanimaju stolice kao na Grbavici i u Novom Travniku sto su montirane.. ali da pise i cijena stolice..
To ti rade uglavnom sve tvrtke koje se bave plastikom. Tesko da je netko opredjeljen samo za prodaju stolica. I stolice idu uglavnom po narudzbi, ali ti mogu reci s 99% sigurnosti da su ove na Grbavici kostale 11.30KM
Alma – Ras d.o.o. – 11,52 KM cijena po komadu bez PDV-a.;

Jel te Boga strah, ne vjeruješ našoj upravi, lafo 99% ?

:D

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 28 mar 2017, 00:08

Ne da ti se a da ti se visiti na forumu hh. Ma ja gubis vrijeme hh.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 mar 2017, 00:08

MadrRasa je napisao/la:
Signore je napisao/la:
SamoTravnik je napisao/la:Kad sam se vec raspisao na ovoj temi, da pitam, da li neko ima linkove stranica na kojima se mogu kupiti stolice za stadion ? Konkretno me zanimaju stolice kao na Grbavici i u Novom Travniku sto su montirane.. ali da pise i cijena stolice..
To ti rade uglavnom sve tvrtke koje se bave plastikom. Tesko da je netko opredjeljen samo za prodaju stolica. I stolice idu uglavnom po narudzbi, ali ti mogu reci s 99% sigurnosti da su ove na Grbavici kostale 11.30KM
Alma – Ras d.o.o. – 11,52 KM cijena po komadu bez PDV-a.;

Jel te Boga strah, ne vjeruješ našoj upravi, lafo 99% ?

:D
Ne, nego nisam bio siguran 100% u cijenu, nisam vjerovao sebi, a ne upravi. Znam da je 11KM i jos nesto, ali nisam bio siguran koliko. Profulah za 0.22KM :mrgreen:

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 28 mar 2017, 00:16

solinas je napisao/la:
Toholji je napisao/la:
solinas je napisao/la:Travnik (opcina)prije rata imala je 70 000 stanovnika sumnjam da i sada ima manje od 40 000 a slabo skroz posjete na stadionu.....
53 482 po popisu. Zasto iznosite podatke napamet?
Jesi li isao u skolu :?: Sta pise gore.....
PRIJE RATA.....i dalje pise da nema manje od 40 sada...ne googlam momce..neda mi se....znaci ima 10 000 vise nego sto sam pretpostavio,sto sustini mog upita daje dodatnu tezinu.
Moja greska. Priznajem. Na brzinu sam procitao i tim mislio da kazes ispod 40 sad ima..

zenickicelik
Kontakt:

Post Postao/la zenickicelik » 28 mar 2017, 02:19

Toholji je napisao/la:Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.
I ti isti delegat hh
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno[/quote]

što se tiče sportske infrastukture miljama ispred Sarajeva ;)[/quote]

Pitanje je jeste li uopste ispred. Napravili dvoranu koja je dobra, stadion nista spec. Pored Zetre, Skenderije koja sa usminkavanjem vec prelazi zenicku.. Kosevo također s usminkavanjem nadilazi bas tim miljama BP, Grbavica koja ce s ovim tempom za 2 godina najdalje prekoraciti BP. I za tako nesto reci miljama, krajnje nekorektno.. Al mozete biti sretni pa i kad parirate Sarajevu.
Nemam nista protiv Zenice, sve su to nase casrije.[/quote]

Ajde krenut ćemo redom. Prvo od "glavnih" stadiona. Bilino polje jedini stadion u BiH koji ispunjava uvjete za igranje grupne faze europskih takmičenja dok vaša Grbavica nema ni WC-a. Zamisli nemaš gdje pišat jebote.. Ovo ljeto sam radio na Koševu jedan vikenda pa sam baš dobro upoznat u infrastrukturu Koševa i porediti ono ruglo, onakvo stanje svlačionica, novinarskih loža, travnjaka sa BP je nezamislivo. Jedino što valja na stadionu je Alaimova kancelarija :lol:
slika
Onda također atletski stadion sa svim pratećim sadržajima jedini takav u BiH izgrađen samo za atletska natjecanja ali ispunjava uslove i za odigravanje utakmica Premijer lige pa su ga neki klubovi koristili za odigravanje svojih utakmica u nedostatku sopstvenog.
slika
Trening centar NOGOMETNE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE. O ovome objektu nemam šta pisati slike će pokazati sve :D
slika
slika
i šlag na kraju, naša arena:D
slika
slika

htjeli vi to priznat ili ne, sportski centar BiH je Zenica i biti će još puno puno godina.

Živio. :kafa:

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 28 mar 2017, 02:21

yebo majku i ovu ste temu pretvorili u yebena prepucavanja, stvarno za ne povjerovati sta radite :thumbdown: :thumbdown:

Toholji
Kontakt:

Post Postao/la Toholji » 28 mar 2017, 02:58

zenickicelik je napisao/la:
Toholji je napisao/la:Tribina na kamberovica polju (atletski stadion) u Zenici je koštala 3 miliona, a ima više sadržaja nego Koševo, Grbavica, Otoka i Lukavica zajedno. Ima oko 3.500 stolica.
I ti isti delegat hh
Ne moze bolan Zenica biti nikad ispred Sarajeva, kako vam to nije jasno
što se tiče sportske infrastukture miljama ispred Sarajeva ;)[/quote]

Pitanje je jeste li uopste ispred. Napravili dvoranu koja je dobra, stadion nista spec. Pored Zetre, Skenderije koja sa usminkavanjem vec prelazi zenicku.. Kosevo također s usminkavanjem nadilazi bas tim miljama BP, Grbavica koja ce s ovim tempom za 2 godina najdalje prekoraciti BP. I za tako nesto reci miljama, krajnje nekorektno.. Al mozete biti sretni pa i kad parirate Sarajevu.
Nemam nista protiv Zenice, sve su to nase casrije.[/quote]

Ajde krenut ćemo redom. Prvo od "glavnih" stadiona. Bilino polje jedini stadion u BiH koji ispunjava uvjete za igranje grupne faze europskih takmičenja dok vaša Grbavica nema ni WC-a. Zamisli nemaš gdje pišat jebote.. Ovo ljeto sam radio na Koševu jedan vikenda pa sam baš dobro upoznat u infrastrukturu Koševa i porediti ono ruglo, onakvo stanje svlačionica, novinarskih loža, travnjaka sa BP je nezamislivo. Jedino što valja na stadionu je Alaimova kancelarija :lol:
slika
Onda također atletski stadion sa svim pratećim sadržajima jedini takav u BiH izgrađen samo za atletska natjecanja ali ispunjava uslove i za odigravanje utakmica Premijer lige pa su ga neki klubovi koristili za odigravanje svojih utakmica u nedostatku sopstvenog.
slika
Trening centar NOGOMETNE REPREZENTACIJE BOSNE I HERCEGOVINE. O ovome objektu nemam šta pisati slike će pokazati sve :D
slika
slika
i šlag na kraju, naša arena:D
slika
slika

htjeli vi to priznat ili ne, sportski centar BiH je Zenica i biti će još puno puno godina.

Živio. :kafa:[/quote]

Nista specijalno. Realno kazem

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 28 mar 2017, 03:01

Nista specijalno mozda, ali u odnosu na sve druge gradove u BiH, na planu sportske infrastrukture Zenica je svemirski brod

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 28 mar 2017, 06:40

Sta napokon izlijecu zenicki kompleksasi sa ove teme.. Dugo vec pametuju i prigovaraju kako se poce radit Grbavica. Umjesto da pohvalite i da vam bude drago sto se radi bilo sta u ovoj drzavi vi lijecite komplekse i hvalite se onim sto je napravljeno za cijelu zemlju (fudbalski savez).
Cijela zemlja nam je ruglo pa tako i stadioni, nema potrebe da nam neki zenicki kompleksas to govori da bi to znali.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 28 mar 2017, 08:35

theKuPuS je napisao/la:Nista specijalno mozda, ali u odnosu na sve druge gradove u BiH, na planu sportske infrastrukture Zenica je svemirski brod
Siroki ima stadion iste kategorije kao i BP, ima kamp i ima odlicnu dvoranu također.. Za ovako mali grad super :thumbup:

Al uspoređivat Zenicu tj BP sa Kosevom :rol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 mar 2017, 09:59

Bilino polje ne ispunjava uslove za odigravanje meceva grupne faze LP i EL. Bilino polje je stadion koji je najblize tome i prema pravilniku UEFA-e ako klub koji udje u grupe nema svoj stadion koji ispunjava onda moze igrati na tudjem koji ispunjava, a u slucaju da u drzavi ne ispunjava ni jedan onda se igra na onom koji je najblize tome da ispuni. U ovom slucaju to je Bilino polje, najmoderniji stadion u drzavi.

I Zenica mozda nije nesto specijalno, ali ja kao nezenicanin i nesarajlija mogu reci da je ipak ispred Sarajeva. Sarajevo uz dogradnju i neke sminke bi mozda bilo ispred, ali dok se to ne dogodi Zenica je ispred. Zadnjih desetak godina Zenica je napravila najvise po pitanju sportske infrastrukture u drzavi. Sjecam se kad su svlacionice i na BP bile ogavne, a sad je to najmoderniji stadion u drzavi. Tri novoizgradjena objekta ne treba ni spominjati.

Ja se iskreno nadam da ce i Sarajevo krenuti tim putem, ali i ostali gradovi, pogotovo ovi veci kao sto je Mostar koji nema postene dvorane. Tesko je to ocekivati jer imamo puno vece probleme u drzavi od sportske infrastrukture, ali se moze polako gurati.

zenickicelik
Kontakt:

Post Postao/la zenickicelik » 28 mar 2017, 10:26

brig je napisao/la:
theKuPuS je napisao/la:Nista specijalno mozda, ali u odnosu na sve druge gradove u BiH, na planu sportske infrastrukture Zenica je svemirski brod
Siroki ima stadion iste kategorije kao i BP, ima kamp i ima odlicnu dvoranu također.. Za ovako mali grad super :thumbup:

Al uspoređivat Zenicu tj BP sa Kosevom :rol:
Druže vjeruj imao sam visoko mišljenje o Koševu ali kad sam vidio u kakvom su stanju svlačionice zaigrače, za sudije, soba za doping kontrolu, novinarske lože to mišljenje je naglo opalo i to je sramota države prije svega da je jedan olimpijski stadion u onakvom stanju.

Naravno da mi je drago da se Grbavica diže, da Željo postaje pravi evropski klub koliko god to meni teško bilo priznat ali uspoređivati Grbu s Bilinim je za mene još neshvatljivo.

amcibald

Post Postao/la amcibald » 28 mar 2017, 11:58

Mislim da niko nebi trebao uporedjivati Bilino i Grbavicu,barem ne sad a ni u neko dogledno vrijeme, ali bi trebali uzivati u izgradnji nama najdrazeg stadiona, pogotovo to treba da ima tezinu kad se sjetimo kroz sta je sve stadion prosao i koliko smo dugo cekali na bilo kakvu inicijativu od strane uprave sto su istinski navijaci i prijatelji kluba to prepoznali i svojim ucescem to podrzali i pomogli da Grbavica lici na ovo danas.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 28 mar 2017, 12:18

Tacno se primjeti koliki kompleks od Sarajeva puca neke Zenicane. Otkud potreba ubacivanja BP i Arene te usporedjivanje istih sa sportskim objektima u Sarajevu.
Tema je rekonstrukcia stadiona i trenutno ne da imamo rekonstrukciju vec izgradnju Grbavice, umjesto da se pohvali i podrzi ono naslo komplekse isoljavati. :facepalm:
Ljudi moji fakat vas ne kontam ne zivite u selendri, niti nekoj drugoj drzavi da vas toliko boli neki pomak i izgradnja stadiona u Sarajevu.
Uzivajte u ovome i da nam bar nekoliko stadiona doceka slicno te ispune sve uslove uefe, sto se svi nadamo da ce Grbavica kroz koju godinu kad legne i zapadna tribina.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 28 mar 2017, 12:30

pustite prepucavanja. Lijepo je i Bilino polje i Grbavica. Nego daj te nam koju sliku da vidimo sta se desava iza istoka.

nide
Kontakt:

Post Postao/la nide » 28 mar 2017, 12:37

slika
steta sto ne ukinu ovu ogradu na bilinom polju kao i na mnogim evropskim stadionima. Sada neznam dali je to zbog sigurnosti jer ovako treba manje obezbjedjenja ili je nesto drugo u pitanju.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 28 mar 2017, 13:54

nide je napisao/la:pustite prepucavanja. Lijepo je i Bilino polje i Grbavica. Nego daj te nam koju sliku da vidimo sta se desava iza istoka.
da, fakat su i jedni i drugi pretjerali!

zenica ispunjava sve te norme i ima teren kako treba, elem taman za reprezentaciju.
grbavica ima strme tribine i akobogda kad se jug napravi davaće opciju domaćeg stadiona na kojoj će se moći postići žestoka atmosfera, a uz to je u glavnom gradu sa aerodromom itd. elem idealna opcija da reprezentacija pređe tu.

sve ostalo je nebitno. velika je stvar da se toliko stadiona u zemlji gradi ili popravlja, prije neku godinu smo bili na nivou eritreje

još nešto, meni je lično ta priča oko reprezentacije manje više svejedna, gdje god da igra dobro je to, momci su dobrodošli i imaju podršku! meni je bitno da željo dobije ono što zaslužuje! ko će ako neće željo!!!

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 28 mar 2017, 14:27

propuh je napisao/la:Tacno se primjeti koliki kompleks od Sarajeva puca neke Zenicane. Otkud potreba ubacivanja BP i Arene te usporedjivanje istih sa sportskim objektima u Sarajevu.
Tema je rekonstrukcia stadiona i trenutno ne da imamo rekonstrukciju vec izgradnju Grbavice, umjesto da se pohvali i podrzi ono naslo komplekse isoljavati. :facepalm:
Ljudi moji fakat vas ne kontam ne zivite u selendri, niti nekoj drugoj drzavi da vas toliko boli neki pomak i izgradnja stadiona u Sarajevu.
Uzivajte u ovome i da nam bar nekoliko stadiona doceka slicno te ispune sve uslove uefe, sto se svi nadamo da ce Grbavica kroz koju godinu kad legne i zapadna tribina.
Kralju, ja bi prije rekao da neki vaši imaju komplekse od Zenice ( Bilinog Polja). Tek što je počela ta gradnja istoka vašeg ovdje se počelo nešto izjednačavat, pa čak i dizati Grbavicu iznad Bilinog što je nenormalno i tragikomično, u najmanju ruku. Ja sam rekao da mi je drago da se popravlja vaš stadion i opet ću to ponoviti, i složio bih se za ta prepucavanja ovdje, apsolutno nepotrebno i besmisleno, na kraju krajeva svakom je njegovo najdraže i najbolje, da je ne znam ti kakav taj stadion. LP

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 28 mar 2017, 14:58

Glupa rasprava. Mislim da je i pocela kada je onaj tvrdio da Grbavica nije hram fudbala. Na toj istoj Grbavici igra najveci i najtrofejni klub u drzavi, te jedan od najstarijih i najpoznatijih, na tom istom stadionu je igrano polufinale Kupa Uefa, mnogo pehara podignuto, na tom stadionu su stasali neki od najboljih igraca koje je ova drzava imala, danasnji kapiten reprezentacije i njen najbolji strijelac u historiji, danasnji selektor reprezentacije, covjek koji je igrao za reprezentaciju svijeta zajedno s Euzebijom i Peleom(Josip Katalinski) i tako dalje i tako dalje. Jos treba dodati da je taj stadion simbol otpora agresoru i pokazatelj svega sto se desavalo u gradu. Toliko o tome.

Sto se tice ostalih stadiona svi imaju isti problem, a to je da su oni rijetko ispunjeni. Gotovo svaki stadion je lijep kada na njemu ima raje koja gleda utakmice. Bilino polje je trenutno najmoderniji stadion, po meni i jako lijep. Onako fubalski, tribine dosta blizu terenu koji je bolji od svih ostalih. Kada bi se dvije tribine iza gola ukopile u jednu od dvije sa strana to bi izgledalo totalno drugacije. Onda sve to natkriti i stadion idealan. Bilino je trenutno ispred ostalih i tu nema dileme. Ako se Grbavica uradi kako se planira sigurno ce biti jedan od najljepsih stadiona u regionu. Sto ne znaci onda da je Bilino polje ruzan stadion, ili Kosevo, Pecara, Banja Luka...

Valjda nekad svi naprave nesto od svojih stadiona pa da raspravljamo o samoj ljepoti, ovo vise baca na raspravu koji je manje ruzan. Treba pohvaliti svaki projekat u koji neko ulazi. Neko jedva ceka da ismijava nesto tudje, a to rade vecinom oni koji nikad nista nisu pokusali napraviti u ovoj drzavi. Tek tada shvatis koliko je to tezak posao, prije svega psihicki, a onda sve ostalo. Trebaju svi stati iza ostalih i vrsiti pritisak da se dobre stvari poguraju maksimalno, jer nikome nece dobro doci da igra po ogradjenim livadama i ocekuje rezultatski napredak, nekog novog reprezentativca koji ce nositi i reprezentaciju ili bolju posjetu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.